Şimdi Ara

Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU] (306. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.198
Cevap
216
Favori
373.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cok tesekkurler yanit icin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

pil optimizesi en son kurduğunuz sistemde yapılacak. bir öncekin de beklemeye gerek yok.

Tamamen kurduktan sonra,
    Ayarlar dan telefon hakkında kısmından yazılım bilgilerine girin google sistem güncellmesini yapın.

google playda ki güncellmeleri yapın.
    Samsung Galaxy storeden güncellemeleri yapın.

teli yeniden başlatın yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NAKRESS55 -- 9 Kasım 2025; 13:11:8 >
  • NAKRESS55 kullanıcısına yanıt
    Evet evet hakimim o konulara.Bugune kadar 6.1 de kalmamin sebebi, bir onceki telefonum olan A52 de guncellemelerden sonra mesela arama yaparken birini ara ya bastiktan sonra arama ekraninin 1.5 2 saniye gelmesi gibi sikintilar yasamistim ondan temkinliyim.
    Bunda mesela oyle sikintilar yok degil mi? 7 ve 8 de?
    Yanitlar icin bu arada ayri ayri cok tesekkuler.

Yani konuyu biraz takip edin tavsiyem.

UI8 de sorun yok. UI7 biraz sıkıntılıydı. 8 de tüm sorunlar çözülmüş vaziyette.
    Eşimde de A25 var. O da sorunsuz kullanıyor.

Gönül rahatlığı ile geçebilirsiniz.

Ana güncellemeler sonrası eksi artı yanlarını burada paylaşılıyor. Takip edersiniz yararınıza olacaktır.

Tahminimce sicaktan oldu hepsiburadadan almistim. Zaten telefonun guc tusu da bi ara felaket sicak zamani gitti kibristayim. Sarji kesiyor ara ara tekrar veriyor bazende cihaz sarj ediyor yazsada sarj etmeme vs sorunu oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Genel olarak çoğu kişi memnun. Ufak tefek olsa da bazı arkadaşların bireysel yaşadığı sorunlar olabiliyor. Mesela Mertcan arkadaşımız bildirim panelinde yatay modda video izlerken açıldığında ilk seferde ufak bir gecikme olduğunu yazmıştı ama ben farkedemedim bir türlü. Bazen kişisel olarak kullanılan uygulamalarda problem oluşturabilir. Örneğin S20 FE cihazımda ısrarla Android 11'de kaldım. Bir zaman sonra tüm uygulamalarımı yükledikten sonra yaptığım Geekbench testinde performansın neredeyse üçte bir oranında düştüğünü farketmiştim. Sonra deneme yanılma yoluyla o uygulamayı buldum ve kaldırdım. Uygulamalar zamanla en son Android sürümüne göre optimize edildiğinden Android 13'e yükselttiğimde ise o uygulamada sorun yaşamadım. Böyle sorunlar olabiliyor. Zamanla uygulamalar optimize ediliyor. O yüzden güncel kalmakta fayda var. Eskitme olayı tam da bu anlattığım şekilde oluyor. Sadece cihaz yazılımı üzerinden yapılmıyor. WhatsApp artık Android 11 için destek vermiyorum dediğinde sizi zaten zorlamış oluyor. Tabii biz ekonomik nedenlerden dolayı cihazların suyunu çıkarana kadar kullanmak zorunda kalıyoruz. Haliyle bu tür konulara da çok kafa yormak gerekiyor.

• bora_kalender kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle, cok guzel aciklamissiniz.Ekonomimiz alim gucumuz cogumuzun yuksek olsa kafa yormaz fazla olmuyorsa yenileriz degistiririz.Ama oyle olmuyor işte minimum bir telefonu 3 yil 4 yil yerine kisisine gore 5 yil kullanmamiz gerekebiliyor.
    Firmalar keske yapmasa ama yazilim ile elimizdeki cihazları bozmasa keske daha beter.
    Zaten batarya eskimesi kisinin sıkılmasi ve uygulama guncellemesinin gelmemesi ile mecburen değiştirecegiz ama aksi seyler can sıkıyor tabi.
    Bakalim insallah 8 pisman etmez.

Orijinalden alıntı: blackman123

Evet evet hakimim o konulara.Bugune kadar 6.1 de kalmamin sebebi, bir onceki telefonum olan A52 de guncellemelerden sonra mesela arama yaparken birini ara ya bastiktan sonra arama ekraninin 1.5 2 saniye gelmesi gibi sikintilar yasamistim ondan temkinliyim.
    Bunda mesela oyle sikintilar yok degil mi? 7 ve 8 de?
    Yanitlar icin bu arada ayri ayri cok tesekkuler.
    Bir diğer örnekte One UI7 ile aynı zamana denk gelen başa bela Instagram güncellemesi. Hepimiz batarya sorununu One UI7'ye bağlarken birde baktık ki asıl büyük sorun sessiz sedasız aynı zamana denk gelen Instagram güncellemesiymiş. Yanlış hatırlamıyorsam 10 dakika gibi bir sürede %4-5 şarj yiyordu. Meta da bu sorunu kabul etti ve yeni bir güncellemeyle bunu düzeltti ama neredeyse tüm One UI7 güncellemesini yapan Samsung kullanıcıları sürüm düşürmenin yollarına baktı. Haliyle günah keçisi One UI7 oldu. Samsung'ta bunu farkederek One UI 7.1 yerine kısa zamanda One UI8'i yayınladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bora_kalender -- 9 Kasım 2025; 14:5:45 >

Takip ediyorum etmez miyim ama ayni forumda gidin a52 konusuna bakin takip ede ede guncelledik telefondan soğudum.Bahsettigima arama ekrani gec açılmasi sorununu cogu kimse bende yok dedi ama ben yasadim gibi gibi mesela.Ondan temkinliyim.

Apple telefonlarda 1000 batarya döngüsü var sanırım.
    Bu arada batarya optimizasyonu oturmaya başladı sanırım.
    1,5 günü geçtim.Halen tahmini 1 gün daha gösteriyor.
    2.günü deviricem sanırım.
    Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkelvis -- 9 Kasım 2025; 16:14:1 >

• Evet 2 7 guncellemesi ve 8 ile hayirlisi ile gectik 8 e bizde bakalim.
    Bu menude ki ikonlar küçüldü arama cubugu asagiya kaydi onu tekrar yukari alip simgeleri buyutebiliyor muyuz 8de?
    Birde 8 en son ekim yamali degil mi su an guncel diyor?

O üst kısıma bakma.
    Altta bugün yazan yeri son şarj yap.
    Altında yüzde yazan yazının üzerine bas.
    Ekaran açık süresi, ekran kapalı süresi ve kalan süre gelir. resimde işaretlerdiğim yerler.

Biliyoruz hocam onlarıda,😀
    Yoğun bir telefon kullanıcısı değilim.
    Oyun bile çok nadir oynarım.
    Referans olması için paylaşıyorum.

Çok iyi bir süre. Yazılanları gıpta ile takip ediyorum 🙂 İnşallah en kısa zamanda bende bu cihaza geçiş yapıcam.

Allah daha da iyilerini size nasip hocam.

Dediğim gibi ortalama bir telefon kullanıcısıyım,yoğun kullanmıyorum.

Bu süreler de onun da etkisi vardır.

Bir önceki telefonum ekranı 6.4'',eğer küçük bir eliniz varsa tek elde kullanımı sıkıntı olabilir.Hem ağırlığından hem de büyüklüğünden dolayı.

Ben bir sıkıntı yaşamadım.

Ama küçük elli biri veya kadınlarla çocukların kullanabileceği bir telefon değil bence.

Ayrıca kılıfsız kullanıma da uygun bir telefonda değil,çok çabuk kayıyor.

Onun haricinde arkadaşlar epey bir kullanıcı tecrübesi paylaşmışlar.

300 sayfayı geçmiş,hepsini okuyamadım henüz.

• Herkese merhaba bir kaç güne s24 plus alacağım , peki aldığımda pili nasıl kullanmalıyım ilk zamanlar ben 5w yavaş şarj ile edeyim ilk zamanlar diye duşünüyorum , bide ben hiç bir zaman yedekleme kullanmam her zaman temiz kurulum yaparım, telefonu uygulamalarimi yuklemeden öncemi güncellemeliyim yoksa her iş bittikten sonra mı , fikir ve yorumlarınızı bekliyorum

Kimin ne bilip bilmediğini bilmediğimden genel yazıyorum hocam 😅

Acelen olmadığı zamanlar kapatıp şarj edersin.

Telefon genelde %50 şarj ile geliyor.
    Kurulum için yeterli oluyor.
    Telefonu güncelle sonra uygulamaları kurarsın.

• Sağolun hocam. Cümlemize. Yukarıda bir mesajda bekleme nedenlerimi yazmıştım. @NAKRESS55 hocam sağolsun çok yardımcı oldu. Çok da motive etti beni bu telefon konusunda. Kesinlikle alcam cihazı. Mavisi çok hoşuma gidiyor. Mavi renk alcam. Tüm ekipmanlarını temu'dan aldım zaten. Şarj adaptörü olarak spigen aldım. Herşey tamam. Sadece cihazı almak kaldı. Kısa bir süre sonra cihazı'da alıcam İnşallah.

EyvAllah hocam,Teşekkürler;

karanlık modu sevmiyorum,bakalım şuan halen batarya optimizasyon sürecinde zaten.

Daha iyi süreler alacağız gibi.

Kinaye yapıyorum hocam,aynen bilip bilmediğimi nereden bileceksin. 

300 küsür sayfa olmasa da epey sayfa okudum.

En çok paylaşım yapan sen olabilirsin.

Sen gene paylaşımlarına devam et,illaki birilerine faydası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkelvis -- 9 Kasım 2025; 21:6:43 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.