Şimdi Ara

Galaxy Note Dual Boot 5-Roms v2.3c (ÇOKLU ROM KURMA) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
3.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • HydraCore v5.4 Dual-Boot Modifiyeli Kernel (27/09/2012)

ilk mesaja eklenmiştir...
  • Tam istediğim şey bu . normal kullandığın roma karışmadan yeni romları denemek.

Diğer şekilde nandroid ile yedek alıp deneme yapıyorduk olmazsa geri dönüş. Şimdi buna gerek kalmadan istediğin romu deneme imkanı çok güzel olacak.

Eline sağlık. Çok faydalı ve güzel anlatım olmuş.
  • stock romun yanına birde paranoid yükleyim kalsın kenarda :) şuanki en stabil uygun paranoid rom önerebilirimisin hocam.. mümkünse linkiyle beranber :)

ben senin 3 gb lık olanı yükliycem.. 32gblık hafıa kartım var zaten bu rom hafıza kartına yükleniyo demi external1 i seçince ? birde setup system felan yaptıktan sonra ki wipe işlemleri yeni rom icin demi ? yani stock romuma elleşmiyo ? :)
  • Herşeyi harfiyen yerine getirerek yaptım kurarken de bir sıkıntı olmadı ama yeni hafıza kartına açtığım yere hem sızıntı jb hem de RocketMIUI yüklemeyi denedim.

Her ikisinde de telefon boot ekranına geldi rom seçimi için. Sonrasında rom AÇILIŞ YAZISINDAN SONRA SİMSİYAH EKRANDA KALDI.

Fakat açmaya çalışıyor sanki ama açamıyor. Çünkü menü ve geri tuşuna basınca ışık yanıyor ama ekran bir türlü gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MedCebir

Herşeyi harfiyen yerine getirerek yaptım kurarken de bir sıkıntı olmadı ama yeni hafıza kartına açtığım yere hem sızıntı jb hem de RocketMIUI yüklemeyi denedim.

Her ikisinde de telefon boot ekranına geldi rom seçimi için. Sonrasında rom AÇILIŞ YAZISINDAN SONRA SİMSİYAH EKRANDA KALDI.

Fakat açmaya çalışıyor sanki ama açamıyor. Çünkü menü ve geri tuşuna basınca ışık yanıyor ama ekran bir türlü gelmiyor.

Sızıntı JB sadece philz kernel ile çalışıyor. philz kernelin de dual sürümü çıktı fakat onda menü fln da yok, bir de sadece sızıntı jb'lerde işe yaradığı için koymamıştım isterseniz eklerim onu da.
    RocketMIUI ise Hydracore v5.4 sürümüne kadar çalışıyor sonraki sürümlerde o da desteklenmiyor.

iki rom'da da hata almanıza sebep olan şey dual boot kernelini seçmenizdeki hatadan kaynaklanıyor kısacası.

çözüm için:

sızıntı jb'yi kullanacağınız zaman önce chuan aroma v2.3c sürümünü flashlayıp Set default boot kısmında sızıntı jb'nin olduğu slotu (mesela external 1) seçin ve sonraki sayfada da sd card'ı default olarak seçin ve ayarları kaydedin. en son da cwmden philz dual kerneli kurun bu kadar. menü çıkmayacak ve direkt olarak sızıntı jb açılacak.

RocketMIUI için de önce chuan aroma v2.3c sürümünü flashlayıp ya önceki adımdaki gibi boot menüsüz direkt rocketmiui ayarını yapın ya da boot menü olsun diyin böylece ister rocketmiui'yi açarsınız ister telefondaki rom'u (tabi uyumluysa) ve son adımda hydracore 5.4 dual kerneli kurun bu kadar.

• şöyle bir script hazırlansa, menüden hangi slottaki romu açacaksak o roma uyan kernel kendiliğinden flashlansa ve öyle açılsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: marxx

şöyle bir script hazırlansa, menüden hangi slottaki romu açacaksak o roma uyan kernel kendiliğinden flashlansa ve öyle açılsa...

Hocam aslinda bunu xda'da chuandinh ile konusmustuk normalde teoride yapilabilir birsey oldugunu soyledi fakat pratikte pek uygun degil bu çözüm. Normalde her flash islemi zaten ufak da olsa risk barindirirken her romu sectigimizde ona uygun kernelin flashlanmasi cihaz icin ciddi manada bir tehlike olusturabilir. Bu nedenle boyle bir script hazirlamak istemedigini soyledi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

quote:

Herşeyi harfiyen yerine getirerek yaptım kurarken de bir sıkıntı olmadı ama yeni hafıza kartına açtığım yere hem sızıntı jb hem de RocketMIUI yüklemeyi denedim.

Sızıntı JB sadece philz kernel ile çalışıyor. philz kernelin de dual sürümü çıktı fakat onda menü fln da yok, bir de sadece sızıntı jb'lerde işe yaradığı için koymamıştım isterseniz eklerim onu da.
    RocketMIUI ise Hydracore v5.4 sürümüne kadar çalışıyor sonraki sürümlerde o da desteklenmiyor.

iki rom'da da hata almanıza sebep olan şey dual boot kernelini seçmenizdeki hatadan kaynaklanıyor kısacası.

çözüm için:

sızıntı jb'yi kullanacağınız zaman önce chuan aroma v2.3c sürümünü flashlayıp Set default boot kısmında sızıntı jb'nin olduğu slotu (mesela external 1) seçin ve sonraki sayfada da sd card'ı default olarak seçin ve ayarları kaydedin. en son da cwmden philz dual kerneli kurun bu kadar. menü çıkmayacak ve direkt olarak sızıntı jb açılacak.

RocketMIUI için de önce chuan aroma v2.3c sürümünü flashlayıp ya önceki adımdaki gibi boot menüsüz direkt rocketmiui ayarını yapın ya da boot menü olsun diyin böylece ister rocketmiui'yi açarsınız ister telefondaki rom'u (tabi uyumluysa) ve son adımda hydracore 5.4 dual kerneli kurun bu kadar.

Tesekkurler hocam. Anladim olayi simdi. Ilk firsatta hemen deneyecem.

• quote:

quote:

çözüm için:

Peki hocam stock romu açmak istediğimizde ne yapmamız gerekecek.

• quote:

quote:

quote:

çözüm için:

Peki hocam stock romu açmak istediğimizde ne yapmamız gerekecek.

stock rom, sızıntı jb değil de öncekilerse, hydracore v5.4 kerneli demiştim ya stock için onları kullanabilirsiniz. hatta hydracore v6.2beta3 de olur farketmez.

• hydracore beta ile 4.0.4 romlar acilmiyordu malesef. 5.4 lazim.

• PhilZ-cwm6-XXLS7-XJB-3.1-dualboot.zip (support only TW JB roms)
    http://www.mediafire.com/?os6zi3u2mpe6yih

Copy/Paste :)
  • quote:

quote:

şöyle bir script hazırlansa, menüden hangi slottaki romu açacaksak o roma uyan kernel kendiliğinden flashlansa ve öyle açılsa...

Hocam aslinda bunu xda'da chuandinh ile konusmustuk normalde teoride yapilabilir birsey oldugunu soyledi fakat pratikte pek uygun degil bu çözüm. Normalde her flash islemi zaten ufak da olsa risk barindirirken her romu sectigimizde ona uygun kernelin flashlanmasi cihaz icin ciddi manada bir tehlike olusturabilir. Bu nedenle boyle bir script hazirlamak istemedigini soyledi.

hocam öncelikle elinize sağlık benim şöyle bir sorunum var galaxy note kullanıyorum ve emmc chipim sorunlu yani 4.1.2 kullandığım zaman ekran kilitleniyor ve mecburen reset atmak zorunda kalıyorum haliylede 2.3.6 gb sürümü kullanıyorum elime gelecek olan class 10 32 gb micro sd kart var bu yöntemle 2. bi rom flashlasam aynı kilitlenmeleri donmaları yaşamam diye tahmin ediyorum doğru mudur ?

• Acaba 5 rom dan atıyorum 2 si jb 3ü ics olsa kernelden dolayı brick ya da benzer bir sorun yaşar mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

Acaba 5 rom dan atıyorum 2 si jb 3ü ics olsa kernelden dolayı brick ya da benzer bir sorun yaşar mıyım?

yaşamazsın çünkü dualboot olayı için kullandığımız kerneller brick bug undan arındırılmış kerneller. yalnız, mevcut kerneller ile TW ya da CM tabanlı bir ICS den yine CM ya da TW ICS ye geçiş yapılabiliyor ancak herhangi bir JB romdan ICS olanlara geçilemiyor. ayrıca CM JB ve TW JB arası da geçiş olmuyor yani ortak kullanabileceğimiz kernel yok. örneğin phone slotuna XXLSC kurduk. diğer slotlara çeşitli CM ve TW ICS romlar yerleştirdik. phone slotundaki TW JB den diğer bir rom a geçmek için ilk önce dualboot scriptini ve ardından hydracore 5.4 dualboot kernel i flaşlayacağız. böylelikle diğer romlar arasında geçiş yapabiliriz. tekrar XXLSC ye dönmek istiyorsak philz kernel flaşlayacağız ve telefon açtığımızda phone slotundaki XXLSC ile açılacak. yani kernel kısıtlılığımız var :( 5 slota da sızıntı JB kurduğumuzda ise dualboot philz kernel ile bunlar arasında geçiş yapabiliriz. bildiğim kadarıyla artık note n7000 için çalışmaları yok bu dual boot scriptiyle uğraşan kişinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 27 Ocak 2013; 3:14:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: reshut

quote:

quote:

hocam öncelikle elinize sağlık benim şöyle bir sorunum var galaxy note kullanıyorum ve emmc chipim sorunlu yani 4.1.2 kullandığım zaman ekran kilitleniyor ve mecburen reset atmak zorunda kalıyorum haliylede 2.3.6 gb sürümü kullanıyorum elime gelecek olan class 10 32 gb micro sd kart var bu yöntemle 2. bi rom flashlasam aynı kilitlenmeleri donmaları yaşamam diye tahmin ediyorum doğru mudur ?

yaşadığın sorunun emmc ile alakalı olduğu kanısına nasıl vardın anlayamadım fakat bu tarz bir sorun var ise dualboot olayı da işe yaramaz. bence tekrardan temiz bir kurulum yapmalısın. custom rom kullanıyorsan bazı kernneller bu türden kilitlenmelere neden olabilir. pilinde de sorun olabilir.

• Daha önce onlarca custom rom kurmuşluğum var ama bunu beceremedim
    Telefonda stock 4.0.4 kullanıyorum. Ultimate jb romu indirdim external rom 1 slotunu oluşturup oraya kurdum en son hydracore dual rom kernelini flashladım.Ancak hafıza kartına kurduğum jb romu açılmıyor samsung yazısında takılıyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

Acaba 5 rom dan atıyorum 2 si jb 3ü ics olsa kernelden dolayı brick ya da benzer bir sorun yaşar mıyım?

yaşamazsın çünkü dualboot olayı için kullandığımız kerneller brick bug undan arındırılmış kerneller. yalnız, mevcut kerneller ile TW ya da CM tabanlı bir ICS den yine CM ya da TW ICS ye geçiş yapılabiliyor ancak herhangi bir JB romdan ICS olanlara geçilemiyor. ayrıca CM JB ve TW JB arası da geçiş olmuyor yani ortak kullanabileceğimiz kernel yok. örneğin phone slotuna XXLSC kurduk. diğer slotlara çeşitli CM ve TW ICS romlar yerleştirdik. phone slotundaki TW JB den diğer bir rom a geçmek için ilk önce dualboot scriptini ve ardından hydracore 5.4 dualboot kernel i flaşlayacağız. böylelikle diğer romlar arasında geçiş yapabiliriz. tekrar XXLSC ye dönmek istiyorsak philz kernel flaşlayacağız ve telefon açtığımızda phone slotundaki XXLSC ile açılacak. yani kernel kısıtlılığımız var :( 5 slota da sızıntı JB kurduğumuzda ise dualboot philz kernel ile bunlar arasında geçiş yapabiliriz. bildiğim kadarıyla artık note n7000 için çalışmaları yok bu dual boot scriptiyle uğraşan kişinin.

Anladım hocam az önce attığım mesaja da cevap almış oldum.Yani stock da ics kullanıyorsam hafıza kartına kurduğum jbye geçmek için önce philz kerneli yada jb uyumlu başka bir kerneli flashlamam lazım doğru anlamış mıyım?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.