Şimdi Ara

Galaxy Note Dual Boot 5-Roms v2.3c (ÇOKLU ROM KURMA) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
3.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

quote:

Orijinalden alıntı: IRoN

quote:

quote:

Mesajım bulunsun.
    Yarın sakin kafa ile bolbol okuyacağım :)

Emeğin ve paylaşımın için çok teşekkürler.

Saygılarımla...

Rica ederim kardeşim :)
    umarım farklı romları bazı romlardaki eksiklikler nedeniyle fazla deneyemeyen bütün arkadaşlara da faydası olur. ben şahsen kullanışlı buldum üstelik sizde 64 GB hafıza kartı var rahat rahat 3 tane fazladan rom'u hafıza kartına yükler kullanırsınız :) ben de belki kartımı artık bir upgrade ederek yer sıkıntısı çekmeden şöyle 3 rom fln kurarım canım sıkıldıkça da değiştirir dururum diyorum :)

İlk fırsatını bulduğumda deneyeceğim şey bu kesinlikle.

Tekrar emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkürler.

64 lük kartınız gelsin siz daha neler yaparsınız :)
    Şimdiden tekrar hayırlı olsun.

Benim de niyetim NOte II 64 GB lik bir cihaz ve yanına benim 64 GB lik hafıza kartı ile 110-120 GB lar da bir kapasite toplamı ile
    geri kalan yanımda taşımak zorunda kaldığım hafıza ürünlerini artık evde bırakmak ya da tarihe gömmek :)

Saygılarımla...

Rica ederim kardesim deneyip gorun bakalim gercekten baya pratik bir olay. Ben su an paranoid'in ustune Miui ve CleaNote kurdum CleaNote stock rom olarak ise yariyor Miui ise baya bi degisik ve ilginc bir rom'mus.
    Kartim da bugun elimde olacak artik data transferlerini yapip rom'larla oynamaya baslarim tabiki Paranoid'ime hic dokunmada :)

Note 2 eger 64 cikarsa cebimizde laptoplardaki hafizayla dolaniriz ah bir de kendiliginden NTFS destegi olsa tadindan da yenmez valla :)

Sevgili M@ni@C ın paylaştığı bir uygulama vardı.

"Paragon NTFS&HFS+"

Dediğiniz gibi NTFS desteği kendinden olsa tabiki tadından yenmez ama buda alternatif bir çözüm şimdilik.
    gerçi benim hala deneme şansım olmadı ama M@ni@C paylaştı ise denemeden paylaşmaz ya da sorunlu bir şeyi paylaşmaz diye
    düşünüyorum :)

Saygılarımla...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Mesajım bulunsun.

Saygılarımla...

umarım farklı romları bazı romlardaki eksiklikler nedeniyle fazla deneyemeyen bütün arkadaşlara da faydası olur. ben şahsen kullanışlı buldum üstelik sizde 64 GB hafıza kartı var rahat rahat 3 tane fazladan rom'u hafıza kartına yükler kullanırsınız :) ben de belki kartımı artık bir upgrade ederek yer sıkıntısı çekmeden şöyle 3 rom fln kurarım canım sıkıldıkça da değiştirir dururum diyorum :)

Benim de niyetim NOte II 64 GB lik bir cihaz ve yanına benim 64 GB lik hafıza kartı ile 110-120 GB lar da bir kapasite toplamı ile
    geri kalan yanımda taşımak zorunda kaldığım hafıza ürünlerini artık evde bırakmak ya da tarihe gömmek :)

Saygılarımla...

Rica ederim kardesim deneyip gorun bakalim gercekten baya pratik bir olay. Ben su an paranoid'in ustune Miui ve CleaNote kurdum CleaNote stock rom olarak ise yariyor Miui ise baya bi degisik ve ilginc bir rom'mus.
    Kartim da bugun elimde olacak artik data transferlerini yapip rom'larla oynamaya baslarim tabiki Paranoid'ime hic dokunmada :)

Note 2 eger 64 cikarsa cebimizde laptoplardaki hafizayla dolaniriz ah bir de kendiliginden NTFS destegi olsa tadindan da yenmez valla :)

"Paragon NTFS&HFS+"

Dediğiniz gibi NTFS desteği kendinden olsa tabiki tadından yenmez ama buda alternatif bir çözüm şimdilik.
    gerçi benim hala deneme şansım olmadı ama M@ni@C paylaştı ise denemeden paylaşmaz ya da sorunlu bir şeyi paylaşmaz diye

Saygılarımla...

evet o uygulama ben de M@ni@C tan görünce yüklemiştim ama deneme şansım olmamıştı. ve galiba artık o yöntem de işime yaramayacak çünkü harici karta yüklediğim rom'u çalıştıramam sonuçta o uygulamanın işe yaraması için önce rom'un açılması lazım. yani cwm'den flashlanıp rom'a entegre olarak çalışan bir çözüm olsa o da iş görür aslında ama bakalım belki başka bir yöntem buluruz :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Mesajım bulunsun.

Saygılarımla...

Saygılarımla...

"Paragon NTFS&HFS+"

Saygılarımla...

evet o uygulama ben de M@ni@C tan görünce yüklemiştim ama deneme şansım olmamıştı. ve galiba artık o yöntem de işime yaramayacak çünkü harici karta yüklediğim rom'u çalıştıramam sonuçta o uygulamanın işe yaraması için önce rom'un açılması lazım. yani cwm'den flashlanıp rom'a entegre olarak çalışan bir çözüm olsa o da iş görür aslında ama bakalım belki başka bir yöntem buluruz :)

Gün geçmiyor ki yeni bir yöntem uygulama çıkmasın :)
    Dediğiniz gibi ona da çözüm bulurlar bence de.

Saygılarımla...

• biraz önce ikinci rom olarak cleanote kurdum ;) arasıra ics lazım olacak.
  • Dun oglen dualboot teknolojisine gectikten beri telefon 3 defa kendiliginden kapandi. Dahili hafizaya kurdugum cleanote muthis agir lagli bir rom cikti. Dualboot ile alakasi yok sanirim. Paranoid android harbi rom imis bunu anladim. Telefonun kapanmasi sorun degil de alarm vaktine denk gelirse diye endiseleniyorum. Bunun disinda herkese tavsiye ederim. Bu kadar kolay anlatim varken deneyin dualboot olayini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marxx

Dun oglen dualboot teknolojisine gectikten beri telefon 3 defa kendiliginden kapandi. Dahili hafizaya kurdugum cleanote muthis agir lagli bir rom cikti. Dualboot ile alakasi yok sanirim. Paranoid android harbi rom imis bunu anladim. Telefonun kapanmasi sorun degil de alarm vaktine denk gelirse diye endiseleniyorum. Bunun disinda herkese tavsiye ederim. Bu kadar kolay anlatim varken deneyin dualboot olayini.

Cleanote'u ben de kurdum ilk kurduğumda felaket ağır geldi ama 1-2 restart sonrası düzeldi gibi bende. Eğer ona rağmen lag hep devam ediyorsa yine de rom'dandır yada ayarlar uygulamalar vs'dendir. dual boot şimdiye kadar bende kasmaya sebep olmadı hiç.

Yine de ben stock rom lazım olursa diye kurduğum CleaNote'u silip RocketRom v11 yüklemeyi düşünüyorum. O biraz daha iyiymiş zannedersem. Onun dışında BlackCNA v1.1 kurdum gerçekten harika bir rom. Özelleştirme seçenekleri çok hoşuma gitti ve aşırı derecede stabil bir rom. Jelly Bean'lerdeki RAM sorunundan eser yok bu romda. Onun yanında da MIUI 2.9.7 kurdum o rom da görsel açıdan oldukça farklı ve güzel geldi bana. Tüm bunların yanında telefonun ana rom'u tabiki Paranoid. bu rom bağımlılık yaptı vazgeçemiyorum :)

Bu arada dual boot'da ben çok acaip bir sorun fark ettim. Dual boot ile yüklenen rom'lardan birisini açıp dosya yöneticisine girip orda Türkçe karakterli bir dosyanız varsa bakabilir misiniz? Bendeki Türkçe şarkılar içinde klasör ya da mp3 dosyasında herhangi bir Türkçe karakter varsa sorun çıkıyor. Eğer o Türkçe karakter yerine soru işareti karakteri varsa dosya yine açılıyor ama mesela Ş harfi varsa soru işareti yerine çin karakteri çıkıyor ve dosya kesinlikle açılmıyor. birkaç rom'da denedim hepsinde aynı oldu sadece telefonun sabit rom'unda normal görünüyor

• TheRecRuiT123, birazdan cwm uzerinden cleanote yerine stock lrq flashlayacağım. niyetim lazım olur diye tw bir rom bulunması. böyle hafif, minimal, gereksiz google ve samsung yazılımları ile şişmeyen bir rom kurmak istiyorum. tavsiyen varsa memnun olurum. çok uzun süredir custom tw romları takip etmedim.

bu arada bugün hep cleanote kullandım. kendiliğinden kapanma sorununu yaşamadım. dualboot u 2.3c versiyonu ile yapmıştım.

biraz önce paranoidde "barış manço-bal böceğim****" indirdim ve telefonu cleanote ile açtım. sorunsuz oynattı. cleanote u da dahili hafızaya kurmuştum.

bazen rebootlarda rom seçme ekranı gelmeyip reboottan geldiğimiz rom tekrar açılabiliyor.
  • quote:

TheRecRuiT123, birazdan cwm uzerinden cleanote yerine stock lrq flashlayacağım. niyetim lazım olur diye tw bir rom bulunması. böyle hafif, minimal, gereksiz google ve samsung yazılımları ile şişmeyen bir rom kurmak istiyorum. tavsiyen varsa memnun olurum. çok uzun süredir custom tw romları takip etmedim.

bu arada bugün hep cleanote kullandım. kendiliğinden kapanma sorununu yaşamadım. dualboot u 2.3c versiyonu ile yapmıştım.

biraz önce paranoidde "barış manço-bal böceğim****" indirdim ve telefonu cleanote ile açtım. sorunsuz oynattı. cleanote u da dahili hafızaya kurmuştum.

bazen rebootlarda rom seçme ekranı gelmeyip reboottan geldiğimiz rom tekrar açılabiliyor.

ben de TW customlarını pek takip etmiyordum şu aralar biraz bakındım sadece ve CleaNote ile RocketROM romlarının daha önplanda olduğunu gördüm. CleaNote ilk denememdi ben de pek mmenun kalmadım Rocket'in biraz daha iyi olduğunu söylüyorlar onu bir deneyin bence hocam.

ben paranoid üstüne dualboot v2.3c sürümünü bir türlü kuramadım. root gidiyor ve supersu flashlasam bile geri gelmiyor. üstelik sonraki yüklenen romlarda sorun olmayıp sadece telefonun esas romu olan paranoid'de sorun çıkartması ilginç geldi bana. sırf root yüzünden v2.1b sürümünü kullandım doğal olarak hem script güncel değil bende hem de HydraCore v4.1b sürümündeyim hala :) bu karakter sorununu da yaşamamanız ilginç geldi bana çünkü paranoid dışındaki tüm romlarda bu sorunu yaşadım. hatta şu an otomatik dosya adı düzenleyicisi indirip müziklerdeki TR karakterlerden kurtuldum sırf bu problem yüzünden :)

bende şimdiye kadar menü hep açıldı kendi kendine hiç başlatmadı yani. şu an 15 saniye menüde bekleyince en son açılan rom açılıyor şeklinde bir değişiklik vardı v2.3c sürümünde belki ondan olmuştur ya da hemen olduysa da o kısımda bir hata vardır şu an.

• internal rom 1'de bulunan cleanote üzerine xda da paylaşılan deodexed stock LRQ flaşlamaya çalıştım. anlatımı harfiyen uyguladım. rom flaşlandı, enjoy vs yazısı göründü ve ekran gidip yerine bildiğimiz açılıştaki sarı ünlemli galaxy note ekranı gelip telefon tamamen kapandı. yani adım 4: boot işlemlerine gelmeden tel kapandı. direkt recovery modda açtım ve cwm sürümü değişmişti. telefonu açmaya çalıştığımda ise kendi romu olan paranoid değil de LRQ ile açılmaya çalışıyordu. rcv moda geçip tekrar hydracore flashladım, cwm reboot ettim ve bu sefer adım 4'teki boot ayarlarını yaptım. sanırım bu deodexed LRQ ile alakalı özel bir durumdu. cleanote kurarken süreç normal ilerlemişti. LRQ gerçekten cleanote a göre farkedilir derecede akıcı. ilk anlarda bile hissettirdi :)

TheRecRuiT123, dün ben de titanium backup u açtığımda farkettim root gitmiş paranoidde. utacka nın yeni güncellemesini kurarken halledeceğim, yani sanırım hallolacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 16 Eylül 2012; 2:46:19 >

• quote:

internal rom 1'de bulunan cleanote üzerine xda da paylaşılan deodexed stock LRQ flaşlamaya çalıştım. anlatımı harfiyen uyguladım. rom flaşlandı, enjoy vs yazısı göründü ve ekran gidip yerine bildiğimiz açılıştaki sarı ünlemli galaxy note ekranı gelip telefon tamamen kapandı. yani adım 4: boot işlemlerine gelmeden tel kapandı. direkt recovery modda açtım ve cwm sürümü değişmişti. telefonu açmaya çalıştığımda ise kendi romu olan paranoid değil de LRQ ile açılmaya çalışıyordu. rcv moda geçip tekrar hydracore flashladım, cwm reboot ettim ve bu sefer adım 4'teki boot ayarlarını yaptım. sanırım bu deodexed LRQ ile alakalı özel bir durumdu. cleanote kurarken süreç normal ilerlemişti. LRQ gerçekten cleanote a göre farkedilir derecede akıcı. ilk anlarda bile hissettirdi :)

TheRecRuiT123, dün ben de titanium backup u açtığımda farkettim root gitmiş paranoidde. utacka nın yeni güncellemesini kurarken halledeceğim, yani sanırım hallolacak.

evet muhtemelen o roma özgü bir sorun olabilir çünkü 4 tane rom denedim hiç öyle olmadı bende şimdiye kadar.

bu arada utacka pa'nın yeni güncellemesini az önce kurdum fakat root sorununa çözüm olmadı, supersu flashlamama rağmen dualboot v2.3b ve c sürümlerinde kesinlikle root yapamıyorum. dualboot v2.1b'de sorun yok orda root oluyor anlamadım gitti :)

• 2.3c'de root işini ben de beceremedim. ya boot menüsü gelmeyecek ya da paranoid rootsuz açılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 16 Eylül 2012; 4:32:29 >
  • quote:

2.3c'de root işini ben de beceremedim. ya boot menüsü gelmeyecek ya da paranoid rootsuz açılacak.

2.1b surumunu denedinizmi o surumde paranoid icin root sorunu yok ve boot menusu de duzgun calisiyor. Ben su an o surumde kullaniyorum birkac gundur.

• quote:

quote:

2.3c'de root işini ben de beceremedim. ya boot menüsü gelmeyecek ya da paranoid rootsuz açılacak.

2.1b surumunu denedinizmi o surumde paranoid icin root sorunu yok ve boot menusu de duzgun calisiyor. Ben su an o surumde kullaniyorum birkac gundur.

Denemedim sorunlu olabilir diye... Belki bir sonraki guncelleme ile sorunu giderir. Xda da senden baska belirten de olmamis gordugum kadariyla. Mesela yeni bir utacka yi 3. Veya 4. Rom olarak kursak rootlu olur herhalde. Bu arada paranoid androidler icin yukleme islemlerinde farklilik var mi? sanki onlar icin ayri bir bolum vardi chuan'in anlatiminda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 16 Eylül 2012; 10:23:13 >

• quote:

quote:

quote:

Denemedim sorunlu olabilir diye... Belki bir sonraki guncelleme ile sorunu giderir. Xda da senden baska belirten de olmamis gordugum kadariyla. Mesela yeni bir utacka yi 3. Veya 4. Rom olarak kursak rootlu olur herhalde. Bu arada paranoid androidler icin yukleme islemlerinde farklilik var mi? sanki onlar icin ayri bir bolum vardi chuan'in anlatiminda.

Yok hocam merak etmeyin en ufak bir sorun bile yok. Ben şimdilik dualboot v2.1b sürümünde kalacağım hydracore'un sonraki güncellemesinde dual boot sorunu da hallolur umarım. xda'da da benim dışında birkaç kişi daha yazmıştı aslında ve onlar da paranoid romlarındaydı belki onunla alakalı bir sorun olabilir bilmiyorum. ve muhtemelen 3. veya 4.roma paranoid kursak ve Mount yaparak supersu flashlasak çalışır gibi geliyor bana ama ben ana rom olarak paranoid kullanmaya devam etmek istiyorum. yine de bakalım sonraki sürümler de anı olursa önce paranoidi dualboot ile kurarım root sorunu olmazsa da ana rom olarak başka bir şey yüklerim paranoid dual boot slotunda kalır.
    paranoidler için yükleme işlemi yine aynıdır herhangi bir farklılık yok.

• dualboot v2.1b'deyim ben de. kernel de dolayısıyla hydracore 4.1b oluyor. yeni utacka pa yı yükleyeyim dedim. açılıştaki boot menüsünün altında cwm kısayolu var ordan cwm recovery e geçip flahlamak istedim. android devrildi. dosyayı tekrar indirip flashlamak istedim android yine devrildi. bu defa boot menü den değil de normal bir şekilde cwm recovery modda açtım telefonu ve flashlandı.
  • @TheRecRuiT123

ilk mesaja tavsiye ettiğin ikincil ROM'lar ve Kernel'ler için xda ve/veya download linklerini de koysan hiç fena olmaz ;)

• quote:

dualboot v2.1b'deyim ben de. kernel de dolayısıyla hydracore 4.1b oluyor. yeni utacka pa yı yükleyeyim dedim. açılıştaki boot menüsünün altında cwm kısayolu var ordan cwm recovery e geçip flahlamak istedim. android devrildi. dosyayı tekrar indirip flashlamak istedim android yine devrildi. bu defa boot menü den değil de normal bir şekilde cwm recovery modda açtım telefonu ve flashlandı.

valla ben diycektim acaba paranoid mi hatalı indiki diye ama normal şekilde flashlandıysa sorun yokmuş dosyada. ben daha önce o bahsettiğiniz boot menusundeki recoveryden kernel ve supersu flashlamıştım sorunsuzca ama romu ordan flashlamayı denememiştim hiç. güvenlik amaçlı olarak dual boot menüsü bunu engellemiş olabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@ni@C

@TheRecRuiT123

ilk mesaja tavsiye ettiğin ikincil ROM'lar ve Kernel'ler için xda ve/veya download linklerini de koysan hiç fena olmaz ;)

haklısın hocam linkleri de ekleyeyim en iyisi :)

Edit: ikinci mesaja ROM ve kernel tavsiyesi ile linkleri de ekledim hocam. böyle daha faydalı olacaktır muhtemelen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRecRuiT123 -- 18 Eylül 2012; 18:47:27 >
  • YENİ !!! DAHA FAZLA DAHİLİ HAFIZA İSTEYENLER !!!
    Kendi modladığım bir sürümü xda'da paylaşmıştım sizlerle de paylaşmak istiyorum. Bu çoklu rom kurmadaki en büyük sıkıntı uygulama paylaşımının olmamasıydı. Farklı bazlı romları kullanınca uygulama ve veri paylaşımı da engellenmiş oluyordu. Bu nedenle aklıma başka bir çözüm geldi. Gerçi bu çözüm için hafıza kartı 32 GB ve üstü olanlar daha çok faydalanabilecek gibi. Biliyorsunuz Chuan Dual Boot ile uygulamaların depolandığı dahili hafıza 1 GB ile sınırlanmıştı. Bu da uygulama yüklerken benim için sıkıntı oluyordu çünkü benim kafadan 2-3 GB uygulamam var telefonumda. Bunlardan bir çoğunu normalde harici karta taşırdım normal rom kullanırken fakat dual boot olayında harici karta taşıyınca bütün romlar arası olan uygulamalar iyice çorba oluyordu. Ben de düşündüm ve bu dahili hafızayı artırarak bu sorunun çözülebileceğini farkettim. Böylece her romda uygulamalarımızı 1 GB sınırı olmadan rahatlıkla yükleyebileceğiz. Uygulama verilerinin paylaşımı ise maalesef mümkün değil fakat onun da farklı bir çözümü var. Şöyle ki romlar arası geçiş yaparken basit bir şekilde SADECE VERİ kısmını Titanium ile yedekleyip diğer romda o yedeği Restore (Geri Alma) yaparsanız bu sorun da çözülür.

Chuan Dualboot Aroma İndirme Linki:

Kendi mod'lamış olduğum farklı dahili hafızaya sahip olan yeni sürümler:

Chuan Dual Boot v2.3c with 2 GB of Data Partition Mod by TheRecRuiT:
    http://d-h.st/OMn

Chuan Dual Boot v2.3c with 3 GB of Data Partition Mod by TheRecRuiT:
    http://d-h.st/wmz

Chuan Dual Boot v2.3c with 3.5 GB of Data Partition Mod by TheRecRuiT:
    http://d-h.st/cGB

• şu an ihtiyacım olmayacak ama uğraşların için teşekkür ederim TheRecRuiT123. dual boot olayı gerçekten çok basit ve kullanışlı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.