Galatasaray, TFF’den sonra FIFA ve UEFA’ya da dava açacağını tebliğ etti.
Sarı-Kırmızılılar, Federasyon’un şike konusunda henüz karar vermediğini belirterek, “Avrupa kupalarına katılmama cezası” almaları halinde üç kurumdan gidemedikleri her yıl için 45 milyon euro tazminat isteyeceklerini belirttiler.
GALATASARAY yönetimi Türkiye Futbol Federasyonu’nun UEFA’nın bütün uyarılarına rağmen şike soruşturması kapsamında yargılanan 8 takım ile ilgili kararını açıklamamasından dolayı dün resmi bir tebligat hazırlayarak TFF’den sonra FIFA ve UEFA’ya da yolladı. Sarı-Kırmızılı yöneticiler İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan ihtarnameleri Türkiye’deki resmi makamların imzasını da aldıktan sonra dünya ve Avrupa futbolunun patronlarına da gönderdiler.
Cezadan üç kurum da sorumlu
Bir anlamda TFF dışında UEFA ve FIFA’ya da savaş açan Galatasaray yönetimi daha önce sadece TFF’ye ihtarmane çekerek haklarının saklı olduğunu ifade etmişti. Şimdi ise TFF ile birlikte UEFA ve FIFA’ya da resmi tebligat çekerek Türkiye’nin olası bir ceza alması halinde Galatasaray’ın Avrupa kupalarına katılmadığı için uğrayacağı zararın tamamını bu 3 kurumdan tahsil edeceğini açıkça belirtti. Galatasaray yönetimi M.Ali Aydınlar’ın ardından Demirören yönetimine de resmi ikazını yapmış oldu.
Başkasının cezasını çekmeyiz
Galatasaray’ın UEFA ve FIFA’ya çektiği resmi ihtarnamede şu sözlere yer verdi: “Biz Galatasaray olarak hiçbir suça karışmadık. Futbol dışı hiçbir organizasyonun içinde olmadık. Türkiye’de gerekenin yapılması ve kararların alınıp cezaların uygulanması için de bütün makamlarımıza istekte bulunduk. Ancak bu süreçte bizim sözümüz dinlenmedi. Adaletten yana olan tavrımızın sonunda suçsuz olmamıza rağmen başkalarının hatasının cezasını bize çektirmeyeceğinizi ümit ediyoruz.”
Yasal haklarımızı kullanacağız
“Avrupa hakkımızı elimizden alırsanız ortaya çıkacak zararın tamamını TFF, UEFA ve FIFA’dan tazmin edeceğimizi resmi olarak sizlere bildiriyoruz. Bugün itibari ile Galatasaray kulübü olarak haksız yere ceza almamız durumunda sadece TFF’ye değil FIFA ve UEFA’ya karşı da bütün yasal haklarımızı kullanacağımızı açıkça ifade ediyoruz.” Galatasaray yönetiminin olası bir ceza alması durumunda TFF, UEFA ve FIFA’ya her yıl için 45 milyon euroluk 3 ayrı dava açacağı öğrenildi.
Durum kötü gözüküyor uefa türkiyeye ceza verebilir
Vermeselerde keşke her yıl 45 milyon euro almasak ama ülkenin durumu ortada yönetici koltuğunda olanlar zaten suçu kabul ettiler. Bir ülkenin başbakanı "5 yıl gitmesekte olur" derse zaten "şike yaptık 5 yıl ceza verin bize" demek istiyor. Sonumuzu hiç hayırlı görmüyorum.
Şimdi başka takım taraftarı gelir boş boş konuşur ama şunu belirtmek istiyorum, bu olay Galatasaray'ın başına gelmiş olsa çoktan küme düşmüştük, düşmesek bile Gazete ve Tvlerde şuan yapılan kötü haberlerin 10 katı yapılıyordu bize karşı ve o tv ve gazetelerdeki yorumcuların %90 ı Galatasaray küme düşsün Türkiye ceza almasın bu iş çözülsün gibilerinden martaval okuyacaklardı.
Şimdi RTE den tut en ufak yetkilisine kadar işi örtbas etmeye çalışıyor. Yorum yaparken bunuda bir düşünün derim şimdiden. Ya Fener değilde Galatasaray bu durumda olsa idi...
JessieJ konu başka takım olsaydı ne olurdu meselesinden çok bence adalet kavramı... Şike girişiminde bulununan takımlar zaten daha çok taraftarı olan büyük kulüpler olur tüm dünyada. Diğer kulüpler ise şikeyi kabul edenler durumundadırlar. Dolayısıyla büyük takımlar hakkında alınacak kararlar çok zor oluyor çünkü birçok zümrenin ortak paydası hakkında karar veriliyor.
ama burada asıl olan zaten -ADALET ne demektir- konusu.
Bunlar kimseyi incitmeden, taraftarı üzmeden, pastadan pay azaltmadan karar vermeye çalışıyorlar.
OYSAKİ DOĞRU TEKTİR.
Hangi takım olduğunu hiç düşünmeden a dan z ye kim olursa olsun aynı ciddiyetle en ağır ceza ile cezalandırılmaliki hiç kimse ben büyüğüm diye rahat davranamasın.
Fakat sizce bizim ülkede Adalet ne durumda?
Bizim kuruluş amacımız zaten yabancı takımları yenmek. Eğer avrupadan bize de ceza gelirse kuruluş amacımıza ters durum yaratır. Sonuna kadar hakkımızı korumalıyız.
Çok gaza geliyor Galatasaray. Ülkede işler iyi gitmiyor da kimse suçsuz bir kulübün suçlu kulüp yüzünden önemli maddi ve manevi gelir kaynağı Avrupa Kupaları'ndan men edilmesine razı olmaz. İnsan haklarına aykırı bir şeydir bu.
Eğer o durum oluşursa açsın Galatasaray her türlü davayı, 1. destekçi ben olurum Galatasaraylılardan önce.
Digiturk'u de iptal ettiririm direk.
Arkadan puan silme olacaktı, herkesin işine yarayacaktı ama muhtemelen mahkeme sürecini etkilememek için kabul edilmedi, olan Fenerbahçe'ye oldu ve maalesef bu kafadaki adamalr yüzünden Türk futboluna olacak olursa.
En başından beri UEFA'dan men geyiğin önde gideni, Fenerbahçe alehine kamuoyu oluşturma çabası bana göre. Çünkü sürecin gecikmesi dışında bir şey yoktu. Ancak son zamanlarda iş iyice çığırından çıktı.
Puan silme olursa 1 sene gidemeyeceğiz Avrupa'ya, küme düşme olursa 2 sene ama sonrasında gideceğiz. 5 sene falan ayıptır. Olacağını da sanmıyorum ama ihtimali bile kötü.
Çok gaza geliyor Galatasaray. Ülkede işler iyi gitmiyor da kimse suçsuz bir kulübün suçlu kulüp yüzünden önemli maddi ve manevi gelir kaynağı Avrupa Kupaları'ndan men edilmesine razı olmaz. İnsan haklarına aykırı bir şeydir bu.
Eğer o durum oluşursa açsın Galatasaray her türlü davayı, 1. destekçi ben olurum Galatasaraylılardan önce.
Digiturk'u de iptal ettiririm direk.
Arkadan puan silme olacaktı, herkesin işine yarayacaktı ama muhtemelen mahkeme sürecini etkilememek için kabul edilmedi, olan Fenerbahçe'ye oldu ve maalesef bu kafadaki adamalr yüzünden Türk futboluna olacak olursa.
En başından beri UEFA'dan men geyiğin önde gideni, Fenerbahçe alehine kamuoyu oluşturma çabası bana göre. Çünkü sürecin gecikmesi dışında bir şey yoktu. Ancak son zamanlarda iş iyice çığırından çıktı.
Puan silme olursa 1 sene gidemeyeceğiz Avrupa'ya, küme düşme olursa 2 sene ama sonrasında gideceğiz. 5 sene falan ayıptır. Olacağını da sanmıyorum ama ihtimali bile kötü.
Cümleye çok gaza geliyor diye başlamışsın. Ne demek bu? Altında neler yatıyor fikrimi anlatayım...
Acaba sen bir Fenerbahçeli olarak adaleti sonuna kadar destekleyen ama konu senin yıllardır taraftarı olduğun, belki çoğu aile bireyinin tuttuğu, arkadaşlarınla muhabbetini yaptığın yani hayatında belki çok büyük bir yer kaplayan takımının şike yapma olasılığı olunca diğer bir takımın yaptıklarını abartılı olarak görüyor olabilir misin?
Demek istediğim dostum sen olaya ne kadar tarafsız yaklaşabilirsin ki? Sen zaten tarafsın yani taraftarsın, ya kabullenmezsin son ana kadar ya da hiçbir zaman kabul etmezsin şikeyi ispatlansa bile. İspatlar yalan dersin, başkanımıza haksızlık yapıldı dersin şu dersin bu dersin çünkü tarafsındır ve belki de haklısındır. lütfen yanlış anlama tamamen duruma dair fikrimi senin üzerinden birçok Fenerbahçeli'de gördüklerimle biraraya getirerek anlatmaya çalıştım.
Şüpheli yaklaşmanıza kimse bişey diyemez çünkü bu ülkede olanların artık haddi hesabı yok fakat bu dava süreci, yönetimsizlik, Galatasaray ve hatta tüm lig kulüpleri için telafisi olmayan zararlara ve bu ülkede futbolun yok olmasına neden olabilecek derecede büyük.
O yüzden rica ediyorum Galatasaray'ın yaptıklarını biraz Fenerbahçe'den bağımsız düşünüp takımın geleceği, şike davası ve olabileceklere dair düşünün.
Gaza geliyor kötü anlamda değil.
Bir şeyler söyleniyor falan ama suçsuz kulübün ceza çekmesine neden olacak hamle yapamazlar. O kadar da değil yani.
Ya da çok iyi niyetliyim.
Yanlış anlamışsın mesajını. Gaza gelme yanlış tabir olmuş, gereksiz yere endişeleniyor diyeyim. Bu açıklamalardan sonra endişelenmek normal ama ben açıklama olarak kalır, faaliyete geçmez diyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: solidfb
Gaza geliyor kötü anlamda değil.
Bir şeyler söyleniyor falan ama suçsuz kulübün ceza çekmesine neden olacak hamle yapamazlar. O kadar da değil yani.
Ya da çok iyi niyetliyim.
Yanlış anlamışsın mesajını. Gaza gelme yanlış tabir olmuş, gereksiz yere endişeleniyor diyeyim. Bu açıklamalardan sonra endişelenmek normal ama ben açıklama olarak kalır, faaliyete geçmez diyorum.
Hangi takım yaptıysa 2011 Ağustos ta düşüreceklerdi olup bitecekti. Geldiğimiz durum içler acısı.
Başka bir konuyada yazmıştım yine yazıyorum şayet Y.D ve RTE türk milli takımının ceza yemeyeceği garantisini alırsa, iki dk beklemezler hemen 5 yıl gitmeyelimi devreye sokarlar. Ayrıca futbola siyaset karşıtığının en büyük göstergesidir ki bu UEFA dan ceza almamıza neden olablir.
Kendi açımdan söylemiyorum şayet akp'ye oy vermedim hiç bir zaman. Bu durum gerçekleşirse AKP'nin tahtı tehlikeye girer benden söylemesi. Futbol bu ülkedeki belki de en önemli şeydir. Dolayısıyla Tayyip böylesine oy kaybedeceğini bile bile böyle bir taşın altına elini sokmaz.
Akp.nin iktidara geldiğinden beri bu partiye oy veren birisi olarak şunu söylemek istiyorum. Şu ekonomik sıkıntılarımıza rağmen tek eğlencemiz olan futbola iktidar partisinin tutumunun çok yanlış olduğuna inanıyorum. Hani adaletli olacaklardı nerde adalet. Fb puan olarak ligden düşseydi ne olacaktı.
Şike olaylarındaki tutumundan dolayı ve bir ceza almamız durumunda bu partiye oy vermeyeceğimVerdiğim oylarda haram olsun
quote:
Orijinalden alıntı: qarakedi
Akp.nin iktidara geldiğinden beri bu partiye oy veren birisi olarak şunu söylemek istiyorum. Şu ekonomik sıkıntılarımıza rağmen tek eğlencemiz olan futbola iktidar partisinin tutumunun çok yanlış olduğuna inanıyorum. Hani adaletli olacaklardı nerde adalet. Fb puan olarak ligden düşseydi ne olacaktı.
Şike olaylarındaki tutumundan dolayı ve bir ceza almamız durumunda bu partiye oy vermeyeceğimVerdiğim oylarda haram olsun
Sen daha çok ban.gif yaparsın bu adama oy verdikçe.
Süpersiniz yaa...Başbakanımızın açıklamasından sonra böyle arkadaşları çok görmeye başladım :
Eski Genel Kurmay Başkanının içerde olmasına rağmen ,içerdeki o kadar general ve gazeteciye rağmen ,bu kadar ekonomik sıkıntıya rağmen ,dönen o kadar dalaveraya rağmen başbakanın şike açıklamasından sonra sürekli oy attığım partiye oy atmıcam.
Bu cümlelerden sonra yorum yapacaktım ama neyse...
Bu sert tutum uzerine herkes avrupaya gider bizi almazlarsa sasmam
quote:
Orijinalden alıntı: FenerLee_
Süpersiniz yaa...Başbakanımızın açıklamasından sonra böyle arkadaşları çok görmeye başladım :
Eski Genel Kurmay Başkanının içerde olmasına rağmen ,içerdeki o kadar general ve gazeteciye rağmen ,bu kadar ekonomik sıkıntıya rağmen ,dönen o kadar dalaveraya rağmen başbakanın şike açıklamasından sonra sürekli oy attığım partiye oy atmıcam.
Bu cümlelerden sonra yorum yapacaktım ama neyse...
katılıyorum
quote:
Aklın başına gelmiş zararın neresinden dönersen kardır, kutlarım seni.
quote:
Hocam kusura bakma ama Adaletin doğru düzgün işlemediğinin farkına şike davasına kadar varamadıysan durum vahim