Şimdi Ara

Galatasaray Üniversitesi hakkında sorusu olanlar gelsin (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
449
Cevap
12
Favori
87.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MortingenSitranze

orada çok kişi bulamadım, sizin bildiğiniz var mı?

Renault, Yapı Kredi, TEB'de çalışanlar vardı biliyorum ama herhangi bir kontağım yok.
    Bunları dert etmeyin, mezun olmaya bakın iş her zaman olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeBroglie

quote:

Orijinalden alıntı: BilgininKarekökü

quote:

quote:

Ben galatasaray bilgisayar mühendisligi istiyorum ama fransızca bilgim sıfır. Yani 1 senede nasıl konusup anlayacak seviyeye gelebilirim o kadar iyi bir hazırlıgı var mı. Bide galatasaray az kisi alıyor gelenlerin bazılarıda fransız liselerinden galatasaray lisesinden falan hazırlık okumadan geciyorlar onun icin hazırlıkta hic daha önce fransızca gormemis kisiler oluyormu hazırlık sınıfları genelde kac kisilik. Erasmus konusundada bilgi verebilir misiniz tesekkürler

4 sayfayı da okursanız hepsinin cevabı var zaten :)

Kusura bakmayın simdi baktım ama hazırlık sınıflarının kac kisi olduguyla ilgili bir sey gormedim. Bide erasmusa kac kisi gidiyor mesela bilgisayar mühendisliginde zaten 25-30 kisi var gidebilmek icin nelere bakıyorlar neye göre seciliyor. Cevaplarsanız sevinirim

Hazırlık sınıfları 22 - 24 kişi arasında değişiyor. Tabi bunların 5 - 6'sı geçen seneden kalanlar oluyor.
    Erasmus'ta ise yabancı dil sınavına giriyorsunuz ve not ortalamanıza bakılıyor. Buna göre bir liste yapılıyor. Not ortalamanız iyiyse eninde sonunda erasmus yaparsınız merak etmeyin, kontenjan baya oluyor çünkü.

Siz bu sene Fransızcayı iyi öğrenmeye bakın yoksa bırakın Erasmus'u mezun olamazsınız

Teşekkürler cevapladıgın icin. Bir sey daha sormak istiyorum endüstri mühendisligine bir göz gezdirdim ilgimi cekti endüstri mühendisleri daha cok nerelerde calısır hangi isleri yapar sen memnun musun bölümünden bunlarıda cevaplarsan cok mutlu olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben galatasaray bilgisayar mühendisligi istiyorum ama fransızca bilgim sıfır. Yani 1 senede nasıl konusup anlayacak seviyeye gelebilirim o kadar iyi bir hazırlıgı var mı. Bide galatasaray az kisi alıyor gelenlerin bazılarıda fransız liselerinden galatasaray lisesinden falan hazırlık okumadan geciyorlar onun icin hazırlıkta hic daha önce fransızca gormemis kisiler oluyormu hazırlık sınıfları genelde kac kisilik. Erasmus konusundada bilgi verebilir misiniz tesekkürler

Kusura bakmayın simdi baktım ama hazırlık sınıflarının kac kisi olduguyla ilgili bir sey gormedim. Bide erasmusa kac kisi gidiyor mesela bilgisayar mühendisliginde zaten 25-30 kisi var gidebilmek icin nelere bakıyorlar neye göre seciliyor. Cevaplarsanız sevinirim

Hazırlık sınıfları 22 - 24 kişi arasında değişiyor. Tabi bunların 5 - 6'sı geçen seneden kalanlar oluyor.
    Erasmus'ta ise yabancı dil sınavına giriyorsunuz ve not ortalamanıza bakılıyor. Buna göre bir liste yapılıyor. Not ortalamanız iyiyse eninde sonunda erasmus yaparsınız merak etmeyin, kontenjan baya oluyor çünkü.

Siz bu sene Fransızcayı iyi öğrenmeye bakın yoksa bırakın Erasmus'u mezun olamazsınız

Teşekkürler cevapladıgın icin. Bir sey daha sormak istiyorum endüstri mühendisligine bir göz gezdirdim ilgimi cekti endüstri mühendisleri daha cok nerelerde calısır hangi isleri yapar sen memnun musun bölümünden bunlarıda cevaplarsan cok mutlu olurum

Hastaya doktor, mahkuma avukat, geri kalan her şey için endüstri mühendisliği diye bir sloganımız vardır

İş alanı o kadar geniş ki şu anda saymak biraz saçmalık olur.
    Şöyle açıklayayım paranın olduğu her yerde çalışır, ben çok memnunum bölümümden :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hastaya doktor, mahkuma avukat, geri kalan her şey için endüstri mühendisliği diye bir sloganımız vardır

Şöyle açıklayayım paranın olduğu her yerde çalışır, ben çok memnunum bölümümden :)

İyimis kusura bakma galatasaray benim hayalimdeki üniversite bir sey daha sorucam seni bulmusken aklıma ne gelirse sormak istiyorum :) hazırlık ana kampüstemi yoksa baska biryerde mi.Bide ben gelip okulu gezmek istiyorum ama iceri almıyorlarmıs güvenlik cok sıkı diye duydum dogru mu

• DeBroglie D kullanıcısına yanıt
    data bazlı konuşmak mümkün olursa çok sevinicem hem iç sınavı kazandım hem odtü makina
    GS endstri ilk mezunlarını verdikten sonra 2013 e kadra hangi iş yerlerinde hangi pozisyondalar (ceo olmasada 1997 mzunu 2013 kadr GM olmalı idi en az birkaç adet )
    fransada master hariç kaç tanesi dünyada ilk 20 üniversitede master yapıyorlar yale stanford mit vb (fransız yok zaten top 20 de)
    fransız şirketlerinin tepe yöneticileri hangi ünivs mezunu bilgi varmı veya bu şirketlerin gs diye ilanları varmı yani bÜ veya Odtü den önde olarak öncelik tanıdığı
    odtü makina ile karşılaştırabilirmyiz

tsekkürler
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İyimis kusura bakma galatasaray benim hayalimdeki üniversite bir sey daha sorucam seni bulmusken aklıma ne gelirse sormak istiyorum :) hazırlık ana kampüstemi yoksa baska biryerde mi.Bide ben gelip okulu gezmek istiyorum ama iceri almıyorlarmıs güvenlik cok sıkı diye duydum dogru mu

Galatasaray tek kampüs, yani tüm her şey aynı yerde. Evet güvenlik sıkıdır, fakat sana taktik vereyim :D
    Yabancı dil kursları hakkında bilgi almak için geldim dersen güvenliğe gezebilirsin :))

• quote:

Orijinalden alıntı: 12GB

data bazlı konuşmak mümkün olursa çok sevinicem hem iç sınavı kazandım hem odtü makina
    GS endstri ilk mezunlarını verdikten sonra 2013 e kadra hangi iş yerlerinde hangi pozisyondalar (ceo olmasada 1997 mzunu 2013 kadr GM olmalı idi en az birkaç adet )
    fransada master hariç kaç tanesi dünyada ilk 20 üniversitede master yapıyorlar yale stanford mit vb (fransız yok zaten top 20 de)
    fransız şirketlerinin tepe yöneticileri hangi ünivs mezunu bilgi varmı veya bu şirketlerin gs diye ilanları varmı yani bÜ veya Odtü den önde olarak öncelik tanıdığı
    odtü makina ile karşılaştırabilirmyiz

tsekkürler

Bu noktada senin yapmak istediğin iş ön plana çıkıyor zaten
    Ben makine tasarımı yapacağım, daha çok teknik işlerle uğraşacağım diyorsan kesinlikle makine oku çünkü endüstrinin bunlarla alakası yok
    Ama ben işin daha çok ekonomik boyutuna, piyasa boyutuna yani işin beyaz yaka kısmına bakacağım diyorsan GSÜ endüstriye gel.
    Buna ben karar veremem

• DeBroglie D kullanıcısına yanıt
    kesinlikle Beyaz yaka için bende bu soruyu sordum, nasıl kıyaslama yapacağız ; işte son 15 yılda odtü makine ve GS endüstriden cıkanların calıştığı yerler ve konumları olarak bakılır, ayrıca yurt dışında master okudukları okullar top 20 diye data bazlı dizlir,
    iş kısmına gelince ne iş yaptığın yani makineler çizimler falan değil hangi konuma yükselebildiğin ve ne kadar ücret aldığın önemli, bu ölçme kriterlerini oluşturur diye düşünüyorum
    bitirdiğinde hangi firma fransızca old için eleman alacak, ingilizcen yoksa alınmazsın. Bu nedenle soru sordum fransız firmalrının bir gs liye öncelik tanıyıp tanımadğı gene cevap alamadım
    veya başka türlü sorayım niye fransız firmalr ingilizce düzeyini çok iyi istiyor işe alırken veya odtü BÜ mezunu tercih ediyor, yani GS lılara ayrıca bir kotasyonmu tanıyor GS üniversitesine girerken iç sınav gibi
    ayrıca
    4-5 yıl fransızca okuduktan sonra yurtdışı yale stanford mit gibi top 20 üniversitede master yapmak için sınavda 1 yıl ingilizce kursa gidersin olur diyorsan olmaz onada data da verebilirim. yani bu üniversitelerde GS linin master şansı ne
    son 10 yılda odtü vs GÜ mezunlarının master durumları oran olarak veya top 20 içinde
    beyaz yaka için data paylaşırsan sevinirim.

• quote:

kesinlikle Beyaz yaka için bende bu soruyu sordum, nasıl kıyaslama yapacağız ; işte son 15 yılda odtü makine ve GS endüstriden cıkanların calıştığı yerler ve konumları olarak bakılır, ayrıca yurt dışında master okudukları okullar top 20 diye data bazlı dizlir,
    iş kısmına gelince ne iş yaptığın yani makineler çizimler falan değil hangi konuma yükselebildiğin ve ne kadar ücret aldığın önemli, bu ölçme kriterlerini oluşturur diye düşünüyorum
    bitirdiğinde hangi firma fransızca old için eleman alacak, ingilizcen yoksa alınmazsın. Bu nedenle soru sordum fransız firmalrının bir gs liye öncelik tanıyıp tanımadğı gene cevap alamadım
    veya başka türlü sorayım niye fransız firmalr ingilizce düzeyini çok iyi istiyor işe alırken veya odtü BÜ mezunu tercih ediyor, yani GS lılara ayrıca bir kotasyonmu tanıyor GS üniversitesine girerken iç sınav gibi
    ayrıca
    4-5 yıl fransızca okuduktan sonra yurtdışı yale stanford mit gibi top 20 üniversitede master yapmak için sınavda 1 yıl ingilizce kursa gidersin olur diyorsan olmaz onada data da verebilirim. yani bu üniversitelerde GS linin master şansı ne
    son 10 yılda odtü vs GÜ mezunlarının master durumları oran olarak veya top 20 içinde
    beyaz yaka için data paylaşırsan sevinirim.

Öncelikle ülkemizde Fransız firması düşündüğün kadar az değil, zaten bunu işin içine girince görüyorsun.
    Türkiye ile Fransa, 10,5 milyar dolarlık yıllık ikili ticaret var ve Türkiye'de faaliyet gösteren 2000'e yakın Fransız şirketi bulunuyor.
    Türkiye'de, otomotiv alanında Renault, Peugeot, elektrik alanında Schneider, otomotiv yan sanayiinde Valeo, çimento alanında Lafarge, gıda alanında Danone, parekendede Carrefour, sigorta alanında Axa, Groupama, finans alanında BNP Paribas, yiyecek hizmetleri alanında Sodexo, turizm alanında Accor, Club Med gibi büyük şirketler faaliyet göstermektedir.
    Fransa'nın en büyük ikinci sigorta şirketi olan Groupama, Ziraat Bankası'nın Başak Emeklilik'teki yüzde 41'lik hissesini satın almıştı.
    Daha detaylı bilgi için buraya bakabilirsin:

İngilizce zaten artık dünya dili ve GSÜ'den mezun olup da hala İngilizcen yoksa zaten sorun sendedir demek. Endüstri mühendisliği kendini daha çok geliştirmeye açık bir bölümdür. Makine kadar sıkıcı değildir. Makine çok fazla teknik detay gerektiren bir bölüm, bu yüzden okurken kendini geliştiremez yani sosyal açıdan da kendine iyi bakamazsın. Endüstri ise daha serbest.

Fransız firmaları öncelik sağlıyor mu?
    Elbette sağlıyor, Linkedin'den GSÜ mezunları şu anda nerelerde çalışıyor, hangi konumdalar zaten bakabilirsin. Benim yakın bir tanıdığım endüstri mühendisliğinden mezun olunca Garanti Bankasında işe başladı, 4 yılın sonunda Antalya Bölge Müdürü olarak atandı şu anda sadece verilen maaşının 4000$ olduğunu söylüyor. (Daha bunun 3 ayda bir çift maaş, verilen imkanları da cabası)

Karar senin. Her şeye ileride kazanacağım para ne olacak diye bakarsan zaten sevmediğin bir iş yapmış olursun. İnsan parayı sevdiği işte kazanıyor

• odtü,itü,boğaziçi gibi yerlerden mezun olanlar ne olursa olsun galatasaray mezununun önünde mi olur? mesela ben daha iyi bir bilgisayara mühendisiyim fakat bu üçlü daha çok mu tercih edilir?
  • ben sana yaklaşık 25 bin amerikan ve AB markalı, ortaklı firma yazabilirim
    bak sorum firmaların varlığında değil
    1-bu varlık ben hacim içinde GS üniversitesinin payı oranı
    ve bilgi konuşursak gerçekten karar vericem
    2-yine cevaplamadın şu sorumu ingilizcen yoksa diye yuvarlak laf oldu söylediğin
    soru şu odtüde 5 yıl ingilizce görücek adammı daha kolay gecer gmat veya gre'i yoksa GS mezunu yani mezun olduğunda
    3- linkedin diyorsun ben odtü ile kıyasla dedim bak ykb nin denizbankın akbank gm ü ziya ve ceoları birsürü yazıştığım bulabildiğim kadarı ile odtülü,
    şöyle yapsak böyle tektek saymak yerine GS den top 20 yale mit stanford a GS endtst. vden gidenlerin oranı nedir yani varsa elinde bir data sevinirim
    Sosyal olma olayına gelince GS liler sadece kendi içlerinde kalır bir grup gibi, oda ve ingilizcenin hakim olduğu bir yerde iş bulması imkansız ingilizcesi yoksa (98,5% porblity distrbution t3)
    4 sosyallik diyosun odtülüler sosyal değilmi elinde biu tür bir bilgiye bakabileceğim sayısal referans rakam varsa ben gerçekten sevinirim
    5 - taban puan sıralaması odtü makn. 7900 gibi gs de 9900 de kapatır bu sene (gs 462 puantabanı az çok forumlardan sıralma çıkardım veasimetrik interpolasyonla buldum)
    şimdi neden insanlar GS üniversitesiendüstri gibi popüler bir yer varken sosayl olmayan sıkıcı bir odtü makineye talep yapıp onun önünde puanla giriyorlar?
    6 - bende duydum odtülü girerken işe $6000 giriş veriyorlarmış ( (duyum)-çözümü kısaca bunun amerikadaki gibi bir data yani üniversitelerden yeni mezun olduğunda kaç $ ücret aldığını söyleyebilecek data daha anlamlı olur yoksa burda "orantısız marketing" yapmış oluruz)

• quote:

ben sana yaklaşık 25 bin amerikan ve AB markalı, ortaklı firma yazabilirim
    bak sorum firmaların varlığında değil
    1-bu varlık ben hacim içinde GS üniversitesinin payı oranı
    ve bilgi konuşursak gerçekten karar vericem
    2-yine cevaplamadın şu sorumu ingilizcen yoksa diye yuvarlak laf oldu söylediğin
    soru şu odtüde 5 yıl ingilizce görücek adammı daha kolay gecer gmat veya gre'i yoksa GS mezunu yani mezun olduğunda
    3- linkedin diyorsun ben odtü ile kıyasla dedim bak ykb nin denizbankın akbank gm ü ziya ve ceoları birsürü yazıştığım bulabildiğim kadarı ile odtülü,
    şöyle yapsak böyle tektek saymak yerine GS den top 20 yale mit stanford a GS endtst. vden gidenlerin oranı nedir yani varsa elinde bir data sevinirim
    Sosyal olma olayına gelince GS liler sadece kendi içlerinde kalır bir grup gibi, oda ve ingilizcenin hakim olduğu bir yerde iş bulması imkansız ingilizcesi yoksa (98,5% porblity distrbution t3)
    4 sosyallik diyosun odtülüler sosyal değilmi elinde biu tür bir bilgiye bakabileceğim sayısal referans rakam varsa ben gerçekten sevinirim
    5 - taban puan sıralaması odtü makn. 7900 gibi gs de 9900 de kapatır bu sene (gs 462 puantabanı az çok forumlardan sıralma çıkardım veasimetrik interpolasyonla buldum)
    şimdi neden insanlar GS üniversitesiendüstri gibi popüler bir yer varken sosayl olmayan sıkıcı bir odtü makineye talep yapıp onun önünde puanla giriyorlar?
    6 - bende duydum odtülü girerken işe $6000 giriş veriyorlarmış ( (duyum)-çözümü kısaca bunun amerikadaki gibi bir data yani üniversitelerden yeni mezun olduğunda kaç $ ücret aldığını söyleyebilecek data daha anlamlı olur yoksa burda "orantısız marketing" yapmış oluruz)

1- GSÜ endüstriden senede 30 tane endüstri mühendisi bile mezun olmuyor. Önce şunu bi kafana koy, bu yüzden matematiksel bir orantı yapamazsın. ODTÜ'nün nüfusu 40 bin kadarsa GSÜ'nün toplam nüfusu 3 bin kadar ve merak etme GSÜ'den mezun olan biri hiçbir yere takılmıyor, iş hayatı zaten ayağının altına geliyor. Bu konuyu sen kafana takma piyasada Fransızca ve İngilizce bilen sayısını önce bi araştır sonra gel. ODTÜ'de ingilizce çok süper öğretiliyor zannetme ODTÜ makine, endüstri, metalurjide arkadaşlarım var hepsi de İngilizcelerinin dersi geçcek kadar olduğunu normalde hiçbir şey konuşamadıklarını söylüyorlar.
    DİL ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENİLMEZ. Bunu da kafana koy, sokağa çıkarsın yurtdışı yaparsın anca öyle olur. Böyle liseden gelmişsin datalarla konuşalım gibi laflarla hiç gelme, teknik terimlerde seni ezeceğimi de söylerim.

2- ODTÜ'de 5 yıl boyunca hayatının her noktasında ingilizce olacağını falan zannetme. Dediğim gibi bir sürü arkadaşım var yol tarifi yap desen yapamayacak düzeyde de var şakır şakır konuşan da var. Bu tamamen sana bağlı bir şey. Ama gidip de üni. sana akıcı bir dil kazandırmaz. Sadece terimleri öğrenirsin.

3- GS'liler kendi içinde kalır gibi ön yargılı yaklaşma nedenini de anlamadım. Kendi içlerinde kalsalar dahi birbirlerine yetiyorlar onda da şüphen olmasın. Büyük üniversitelerde master ise üniversitenin değil senin başarına bağlıdır. ODTÜ'de 40 bin tane öğrenci var bunların 100 tanesi buralarda master yapıyor diye senin de yapacağın anlamına gelmez bu. Hatta bunu orana vurursan %0.25'lik bir oran olur.

4- Taban sıralaması olayında ise arz-talep meselesi etkili olur. Makineyi %99,99 erkek seçer mesela. Ben de 6 bininci olmuştum ama burayı seçtim mesela.

5- ODTÜ'lüler sosyal değil demedim. Makine mühendisliği sosyal bir meslek değildir dedim.

6- Bilmediğin terimleri kullanmamanı öneririm. Orantısız marketing demek bir ürünün pazar araştırmasında yapılan bir inceleme çeşididir. Maaş karşılaştırması değil. Yeni ODTÜ mezununa kim 6000$ maaş veriyormuş gösterir misin konuşmak isterim. Yeni mezun Boğaziçili, İTÜ'lü, ODTÜ'lü 2500'le anca işe başlarken kimmiş bu DAHİ ?

• quote:

odtü,itü,boğaziçi gibi yerlerden mezun olanlar ne olursa olsun galatasaray mezununun önünde mi olur? mesela ben daha iyi bir bilgisayara mühendisiyim fakat bu üçlü daha çok mu tercih edilir?

Böyle bir şey yok tabiki de hatta siz onlardan daha önde olabilirsiniz. Mezun olunca İngilizce'ye de önem verirseniz çift dille mezun olmuş olacaksınız ki piyasada hem Fransızca hem de İngilizce bilen bilgisayar mühendisi çok olmasa gerek :)

Ayrıca bilgisayar mühendisliği çok farklı bir alandır. Yani rakibiniz bir erciyes mezunu bile olabilir. Adam kendini geliştirmiştir. Java ve C#'ı köküne kadar biliyordur. Acayip projeler yapmıştır. O zaman ne Boğaziçili durur karşısında ne İTÜ'lü, ne de GSÜ'lü.

Bu yüzden bilgisayar mühendisliğinde önemli olan kendini ne kadar çok geliştirdiğin ne kadar iyi yazılım yapabildiğindir. Bu yüzden ben de zamanında yazmamıştım bu bölümü. Ucu çok açık bir meslek

• nasıl yani her iki ünveriste içinde yapabilirsin
    1-bitiren mezun sayısı /ceo sayısı
    2- ends müh sayısı/işe girme oranı başlangıc üeti ortalama
    3- endts mühendisi mezun adeti / yurt dışı top 20 gidnlerin oranı (fransa hariç)
    4- Kim dedi süper öretiliyor odtüde sadece 5 yıl ingilizcenin gs dan fransızca ögrenimi sonrası kıyaslama
    daha önceki mesajda dedinki ingilizcen yoksa zaten yoksun o zaman GS bana ne sağlıyo bilmem ne teknik veya herhangi bir üniversiteden farklı
    sosyallikse sana soru soruyorum cavap alamıyorum çıkanların ingilizcesi yoksa (yani GSüniversitenin bana sağladığı sadce fransızca) nasıl iş bulur
    yani fransız firmaları niye odtü BÜ ile eleman arıyo yani 2000 fransız firma varsa gS liler tamamı iş bulur vede öncelikleri olduğu için $10 K ile olur GS lilere talep patlar ya
    6 - $6000 girişi duyum diye verdim, belki $60.000 yazsam daha kolay anlaşılır olurdu, yani onu duydum bunu duydum yerine rakam yazsan sevinirm adet olarak
    7-"orantısız marketing" yani boş ve içi dolu olmayan, rakama dayanmayan, alabildiğince abartılabilen
    8- makina erkek diyorsun da onlar yanlışmı yazıyor veya tam tersi GS yi endstriyi kızlar talep ediyorsada buda sıralamayı daha yukarı taşımazmı GS için
    yani ilk 7900 deki erkek arkadaşların yazıyorsa erkek bayan ayırımı ile diğe ryarısı GS mi yazıyor yazıyorsa bayanlar hücum eder gs ye ve GS nin paunı yükselmezmi?
    9-ben sana soruyom bilmiyom farnsızca ingilizce bilenlerin oranını, sen konuda yazıyon varmı sorusu olan diye ya niye agresif oluyoruz, zannetmiyorum her GS li boyle cavaplar vermiyodur diye düşünüyorum "Kafama koy " dum

• quote:

nasıl yani her iki ünveriste içinde yapabilirsin
    1-bitiren mezun sayısı /ceo sayısı
    2- ends müh sayısı/işe girme oranı başlangıc üeti ortalama
    3- endts mühendisi mezun adeti / yurt dışı top 20 gidnlerin oranı (fransa hariç)
    4- Kim dedi süper öretiliyor odtüde sadece 5 yıl ingilizcenin gs dan fransızca ögrenimi sonrası kıyaslama
    daha önceki mesajda dedinki ingilizcen yoksa zaten yoksun o zaman GS bana ne sağlıyo bilmem ne teknik veya herhangi bir üniversiteden farklı
    sosyallikse sana soru soruyorum cavap alamıyorum çıkanların ingilizcesi yoksa (yani GSüniversitenin bana sağladığı sadce fransızca) nasıl iş bulur
    yani fransız firmaları niye odtü BÜ ile eleman arıyo yani 2000 fransız firma varsa gS liler tamamı iş bulur vede öncelikleri olduğu için $10 K ile olur GS lilere talep patlar ya
    6 - $6000 girişi duyum diye verdim, belki $60.000 yazsam daha kolay anlaşılır olurdu, yani onu duydum bunu duydum yerine rakam yazsan sevinirm adet olarak
    7-"orantısız marketing" yani boş ve içi dolu olmayan, rakama dayanmayan, alabildiğince abartılabilen
    8- makina erkek diyorsun da onlar yanlışmı yazıyor veya tam tersi GS yi endstriyi kızlar talep ediyorsada buda sıralamayı daha yukarı taşımazmı GS için
    yani ilk 7900 deki erkek arkadaşların yazıyorsa erkek bayan ayırımı ile diğe ryarısı GS mi yazıyor yazıyorsa bayanlar hücum eder gs ye ve GS nin paunı yükselmezmi?
    9-ben sana soruyom bilmiyom farnsızca ingilizce bilenlerin oranını, sen konuda yazıyon varmı sorusu olan diye ya niye agresif oluyoruz, zannetmiyorum her GS li boyle cavaplar vermiyodur diye düşünüyorum "Kafama koy " dum

Bak arkadaşım daha liseden yeni mezun olduğun üniversite hakkında, iş konusunda hiçbir deneyimin olmadığı o kadar belli ki

Bitiren mezun sayısı / ceo sayısı nedir böyle bir saçmalık mı var? Bunu kime sorsan güler geçer.
    Ben sana ODTÜ'deki oranı verdim bak %0.25

ODTÜ makine okumak istiyorsan ODTÜ'ye gidersin GSÜ endüstri okumak istiyorsan GSÜ'ye gidersin. Bu bana hiçbir artı veya eksi bir şey sağlamaz. Hayatımda da hiçbir şeyi değiştirmez. Hangisinde daha mutlu olacağını düşünüyorsan onu yap NOKTA

Şu liseli tayfası lütfen mezun olunca ne kadar maaş alcaz, himmet abi baa da para düşcek mi, ben ceo olacak mıyım gibi gülünç sorularla gelmesin. Gerçek hayatta, iş hayatında patronlar hee sen Boğaziçilisin, hee sen Galatasaraylısın gel sana 6 bin dolar maaş üstüne de yat, kat ve araba demeyecek. (Babanın fabrikası varsa der.)

Önce kendinizi geliştirin. Buraya yazıyorsunuz sonra üniversitede ilk yılınızı okuyorsunuz, gelip burada yazdığınız şeylerden kendiniz utanıyorsunuz çünkü gerçek hayatı görüyorsunuz.

• Ya sorularıma cevap alamadım ben. ee hani ne varsa sorun diyodu başlık

amerikan üniversiteleri ve mezunlarını rank eden kurumlar var, sitelarine gidersen başlangıç salary,
    sonraki 5 yıl ve diğer rferansları vermekteler üniversite bazında,
    sanırım 280 milyon amerikalıda sana gülüyordur.
    odtüyü verdin %0,25 ama endüstri makina bölümlerine indirgersen GS bazında elmalarla elmaları toplarız ve sonuç çıkar
    ben daha çok bilgi alırım dedim ama " orantısız marketing" veya şimdi "pasif agression" yorumlar aldığımı düşünüyorum
    Ha ayrıca belki 15 yıldır türkiede çalışan üst düzey bir çalışan olmadığımı nerden biliyorsun?
    Snuç işte "data bazlı" mühendisler ve "ya hallederiz sorun yok sen gel abi" tarzı burda ortaya çıkıyor karar için önemli bir referans olmaz çünkü bu datayı distribution eğrisi dışında alıcam hesaplamada
    benim için burdan bilgi almak hayal, fazla vaktini aldım bağışila

• quote:

Ya sorularıma cevap alamadım ben. ee hani ne varsa sorun diyodu başlık

amerikan üniversiteleri ve mezunlarını rank eden kurumlar var, sitelarine gidersen başlangıç salary,
    sonraki 5 yıl ve diğer rferansları vermekteler üniversite bazında,
    sanırım 280 milyon amerikalıda sana gülüyordur.
    odtüyü verdin %0,25 ama endüstri makina bölümlerine indirgersen GS bazında elmalarla elmaları toplarız ve sonuç çıkar
    ben daha çok bilgi alırım dedim ama " orantısız marketing" veya şimdi "pasif agression" yorumlar aldığımı düşünüyorum
    Ha ayrıca belki 15 yıldır türkiede çalışan üst düzey bir çalışan olmadığımı nerden biliyorsun?
    Snuç işte "data bazlı" mühendisler ve "ya hallederiz sorun yok sen gel abi" tarzı burda ortaya çıkıyor karar için önemli bir referans olmaz çünkü bu datayı distribution eğrisi dışında alıcam hesaplamada
    benim için burdan bilgi almak hayal, fazla vaktini aldım bağışila

O kadar alakasız terimleri o kadar alakasız yerlerde kullanıyorsun ki mesajını okuyan bir şey zanneder ama tamamen faso fiso.
    Neyse uğraşamayacağım zaten. Kolay gelsin

• hazırlık sınıfında dersler nasıl oluyor, sadece fransızca öğrenmek üzerine değildir heralde @DeBroglie
  • quote:

hazırlık sınıfında dersler nasıl oluyor, sadece fransızca öğrenmek üzerine değildir heralde @DeBroglie

Sadece fransızca öğrenmek üzerine değil derken?
    Adı üstünde hazırlık dostum tabiki de sadece fransızca öğreneceksin :)

Ama 2. dönem bölüm derslerine alışma amacıyla haftada 2 saat bölüm dersi göreceksin
    Amaç bölüm derslerindeki fransızcaya da alışmak

Eğer mühendislikteysen fizik ve matematik göreceksin
  • ya arkadas sinirsiz cizilmiste baska gsu den biri yok mu?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.