Şimdi Ara

Galatasaray doğru yolda mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Galatasaray; yine plansız, programsız devre arası transferlerine devam ediyor. Futbolcu göndermeden yapılan yabancı transferler de cabası.

    Yerli oyuncunun daha da kıymet kazandığı ligimizde Engin Baytar’ın apar topar Çaykur Rizespor’a kiralanması inanılır gibi değil. Yüksek bonservis bedeli ödenerek alınan Amrabat ve Bruma’nın halen Engin Baytar kadar fayda sağlamaması ise çok düşündürücü. Bruma ve Amrabat; iki hücum oyuncusu, karnelerine bakıyoruz. Galatasaray seviyesine gelmiş bir kanat oyuncusunun sezon ortalaması 10 golden aşağı olmamalı. Bu iki oyuncu final vuruşlarında çok etkisizler. Bruma 19 yaşında gelişime açık ancak Amrabat’la ilgili bir beklentiye girmek olsa olsa hayalcilik olur. Fransa’da yılın stoperi seçilen Chedjo’nun durumu ortadayken zaten sınırlı sayıda olan yerli oyunculardan Engin Baytar’ın gidişini ben kabullenebilmiş değilim.

    6+4 kuralının seneye hangi şekil alacağı belli değilken Galatasaray hala yabancı oyuncu transferinde ısrar ediyor. 2014-2015 sezonunda bu oyuncularla yapılan kontratlar feshedilmek zorunda kalınırsa bu tazminatları kimler ödeyecek?

    Galatasaray Chedjou ve Bruma transferlerine sadece bonservis bedeli olarak 16 mio eur. ödedi. O Chedjou ki Galatasaray; tarihinde hiçbir savunma oyuncusuna bu kadar yüksek bir bonservis bedeli ödemedi. Döviz kurlarındaki artışı da dikkate alırsak geliri ağırlıklı tl olan bir kurum için zarar daha da büyük.

    Şimdi ise Alex Telles için sıkı pazarlıklar yapılıyor. Bu sıkı pazarlıklar sonucunda! 22 mio. usdye transferin bitmesinin an meselesi olduğu müjdeleniyor.

    Makro düşünmeye gerek yok kendi hanelerimizle örnekleyelim. Geliri 5.000 tl olan bir hanemiz olsun. Babamızın ise, sadece bizler mutlu olalım diyerek lüks eşyalar aldığını varsayalım. Lcd tvler, müzik ses sistemleri, akıllı cep telefonları, tabletler, dışarıda elit mekanlarda yenen akşam yemekleri vs. Öyle ya tüm bu lüks yaşam içerisinde oturduğumuz evi ve bindiğimiz arabayı da değiştirmemiz gerek diyen babamız; yıllardır artmayan döviz kuruna güvenerek konut ve oto kredisini de yabancı para olarak borçlanmıştır.

    Doğal olarak hane halkının moralitesi üst seviyeye çıkmıştır. Herkes çok mutludur. Ancak o da ne? Bir sabah uyandığımızda usd kuru artmış ve ödeyeceğimiz taksit tutarları birden %20 artmıştır. Nihayetinde ülkemiz gelişmekte olan bir ekonomidir. Babamız aşırı borçlanmaya da girdiği için bir çıkmaza sürüklenmiştir. Hane halkı tedirgin olmuş gidişattan memnun olmamaya başlamıştır. Hane halkı içinde homurdanmalar başlamıştır. Ancak atsan atılmaz satsan satılmaz sonuçta bir kurumdan değil aileden bahsetmekteyiz. Bir kurumda görevli değilsiniz ki bırakıp gidesiniz; istifa edesiniz. Sonuçta ailenin reisisiniz.

    Kıssadan hisse. Kulüplerimiz de artık sansasyonel transferleri bir yana bırakıp finansal fair play kriterlerine uygun hareket etmelidir. Galatasaray’ın 3.dönem bilançosunda kısa vade borçları bir önceki döneme göre daha da artmış durumda. Taraftar her zaman transfer ister. Ancak istek ile mevcut düzen arasındaki dengeyi kurmak yöneticilerin işidir. Kulüplerimiz artık 1980 ve öncesi yıllardaki amatör kulüpler değil. Kulüplerimiz artık halka açık şirket konumundalar. Günümüz endüstriyel futbolu diyoruz. Günümüz endüstriyel futbolu ekonomiden bağımsız düşünülemez.



    ÜÇ KULVARDA MÜCADELE EDEN GALATASARAY

    Geçen yıl Şampiyonlar Liginde çeyrek final oynayan Galatasaray için bu yıl çıta yarı final olmalı. Bu mevcut düzende yarı final gelir mi? Şu an için zor gözükmekte. Süper Ligde şampiyonluk gelir mi? 8 puanlık farkın kapanması oldukça zor gözükmekte. Ya Türkiye Kupası? Yaşanan bunca sürprizden sonra bu kupayı şu takım kazanır demek hayli güç.

    Galatasaray geçen sezon olduğu gibi bu sezon da, alınan oyuculara çılgınca paralar ödemekte. Umarım yapılan bu transferler birkaç yıl sonra Galatasaray’ın Avrupa Kupalarına gitmesini engelleyecek nitelikte olmaz.

    Futbolumuzun en büyük avuntularından biri de üç kulvarda da mücadele ediyoruz söylemi. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın çeşitli sebep ve şanssızlıklardan dolayı olmadığı Avrupa ve Türkiye Kupası organizasyonlarında üç kulvarda yarışmayı başarı olarak görmek fazla iyimserliktir. Türkiye’de, sezon sonunda, kaç kulvarda mücadele ettiğiniz değil, 3 kulvarı kaç kupayla kapattığınız sorulur. Aksi olsaydı bu yıl Fenerbahçe’nin başında Ersun Yanal değil halen Aykut Kocaman’ı izler olurduk.


    http://skorer.milliyet.com.tr/serdar-kelleci/galatasaray-dogru-yolda-mi-/YazarYazisi/1821629/default.htm







  • Benim maaş ek gelirler ile beraber 88484947473995957484 milyon € ( Ünal AYSAL )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki engin kalsa oynuyor her maç bize çok faydası oluyor. Adam gidince kıymete bindi. Gittiğide iyi oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mancini oynatmayacağı için yollanmasını istedi demek ki
  • Bruma kaç maç oynamış da 10 gol bekliyor anlamadım.. Derdi sadece golse gidişini kabullenemediği Engin bu takıma geldiğinden beri 3 sezonda 10 gol atmış mı acaba?

    Ayrıca Galatasaray 2 sezon şampiyon olmuş, 2 defa şampiyonlar liginde üst tura çıkmış, ŞL gelirleriyle beraber reklam gelirleri de artmış, yeni stadında oynuyor. Buna rağmen sanki 20-30 milyonluk çok uçuk transferler yapmışız gibi batacak da batacak diyenler sanki kendi beklentilerinden bahsediyor gibi.
  • 22 milyondan sonrasını okumadım. Yazıyı yazan süper zeka Mozambik parasına çevirseydi, daha çok görünürdü belki. Tellesin bonservisi 7 milyon euro. Konu galatasaray olunca nedense transferler hep yanlış, bonservisler hep pahalı oluyor. Ama kimse çıkıpta kadlecin krasicin maliyetinden bahsetmiyor. Geçiniz. Bizim ülkenin süper zeki gazetecileri ısmarlama haber yyapmaktan bıkmaz. Telles, hajrovic, bruma transferleri vizyon transferleridir. Bu çocuklar genç ve yetenekli. Ama sırf galatasaraya sallamak için göbekli engini bruma ile kıyaslarsan küfürü hakedersin. Yabancı göndermiyomuşuz. Kardeşim gidecekler bariz değil mi? Amrabat, dany, riera kulüp bulun dedik. Adamlar nazlanıyo. Kimi kulüp beğenmiyo, kimi para verin gidiyim diyo. He deyince olmuyo bu işler. Peki kimler ile ilgileniyoruz, umut gündoğan, tolgay arslan, koray günter, kaan ayhan, serdar gürler, tarık çamdal, veysel sarı, salih dursun, erkan zengin vs. Problem?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vardır bir bildikleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bruma 10 gol atsın diyo.

    Bu neyin kafası, sen hangi dünyadasın arkadaşım, git fm oyna sen.

    blok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miyendiz Bey kullanıcısına yanıt
    işte sorun orda diyor zaten .sow kuyt da kanatta oynuyor ama sezon sonu ikiside 10 gol atmiş olacak. yine olcay -gökhanda 10 u bulur.

    tarbzona bakıyoruz olcan Yusuf .olcan 15i bulur yusufda yaklaşır.


    peki bizim takımda neden böyle performans gösteern oyuncu yok.nedeni oyuncularımıxzın sürekli forma bulamıyor olması .neden fazla süre alamıyorlar .yabancı olmaları istikrarlı olmamaları .bi takım güven problemleri.3 maç üst üste oynucakki oyuncu forma girsin özgüveni gelsin.

    elli kez dedik onuru alın diye muslera kötü demiyoruzki ama duygual davranmak saçmalık elinde yabancı kuralı varken iyide bir yerli alternatif varken neden değerlendiremiyorsunuz. o kadar önemliki o kontenjan. bakın yine yabancı tarsnferi yapıyoruz yarın telels bi hata yapcak hadi kızağa.önce ishakı al sonra tellesi .önce tarığı al sonra hayroviçi.


    engin çok öenmli formsuz dönemi olabilir sorun yaşadiği zaman olabilir ama türk ve alternbatif oyuncuyu kaybetmeye göze almak şuan lüks bizim takıma.yektayıda tarbzon falan diyorlar ki intihar olur.emre aydına kalır os.




  • Kaynak milliyet Yahu şu basından nefret ettim yemin ediyorum.Artık ne gazete alıyorum ne de internetten sitelerine giriyorum.Direkt foruma girip ne yazmışlar buradaki konulardan öğreniyorum.
    Türkiye'de hala Avrupa'da en büyük başarıları getiren Galatasaray iken,hala diğer kulüpler Galatasarayı sezonda yenelim yemişim şampiyonlar ligini mantığında iken bizim çok sevgili basın mensuplarımız ısmarlama haberlerle hala Galatasarayın karşısında duruyor ve takdir etmiyor.Nedir bu Galatasaray düşmanlığı anlamış değilim..
    Şimdi bu yazacaklarımla belki tepki çekicem ama arkadaş Fenerbahçe şu an transfer falan yapmıyor ve basın da görüyorum her gün Ersun hoca takım çok iyi bozmaya gerek yok vs. vs. diyor basın da bunu yazıyor.El insaf.Aklı başında olan her insan Fenerbahçenin şu an maddi sıkıntıdan dolayı transfer yapamadığını biliyor!(Her kulübün başına gelebilir bunda sıkıntı yok).Ama olayı takım çok iyi,takımın ahengini bozmayalım olarak veriyorlar.Aynı durumda Galatasaray olsa adım gibi eminim ki takımın ahengi falan yazmazdı gazeteler.Her gün Galatasaray ekonomik çöküşte,oyunculara paralarını veremiyor,ayrılık sinyalleri,finansal sıkıntı gibi şeyler yazarak yine tribünleri galeyana getirmeye çalışacaklardı.
    Daha bunlar hakkında çok uzun uzadıya şeyler yazabilirim ama artık illallah ettim bunlardan.




  • Geçen sene Ribery ligde 10 gol atmış. Bruma'nın 10 gol atmasını bekleyen adam açık söylüyorum futbolu bırakıp başka sporlara yönelsin.
  • Bunlar da yazar iste

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milliyet'in spor servisine itibar etmeyiniz. Koyu fenerli, Azizci ve 3 temmuz süreçsever yazarlardan geçilmez. Şu alttaki adamları araştırın, yazılarına bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız.

    Uzay Gökerman
    Turgut Çelik
    Ercan Güven
  • Solert kullanıcısına yanıt
    ribery bundesligada oynuyor farketmedin sanirim süper ligde 2 ileçarpacaksin.

    burak lewodan fazla atiyor iyimi şimdi lewodan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumda jimse wlestiri görmmek istemiyor. bbc haber yapiyor tt arenada des sölemiş bölemiş gurur point bilmemne.

    amrabat dany chedjou gibi formsuz adamlar dururken forma buldugu maçta iyide oynayip 3 ünunde vuramayacagi vuruş teknigiyle gol atan engin şutlaniyor.

    şans buldu iyi değeelendirdi sonra tribüne.bence haksizlik var.tabi yabamcilari göndermeye kklksan hemen mahkemede alirlar soluğu .türk oyunculari hemen şutlayin.
    enginin hatalari oldu hemde cok büyük hatalari ama tolerans taninmadigini düşünüyorum. ilk yilki şampiyonlukta performansi başarisi tartişilmaz bence şansinida iyi kullanmişken devAm ettirilmeliydi.sanirim kişisel sorunlar var.enginde günah keçisi oldu.

    ceyhun gibi fitbol zekasida sifir teknigide sifir bi oyuncunun forma bulmasida ilginç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genç futbolcu almak için 3 şansınız var,

    1. Amatör kulüpler ve akademilerden yeteneklileri takibe alıp düşük bonservis ücretleriyle kadroya katmak.
    2. U19, U20 gibi Gençler Avrupa ve Dünya şampiyonalarında, özel olimpiyatlarda, ulusalararası turnuvalarda parlayan, ön plana çıkan oyuncuları mevcut değerinden yüksek, Türkiye standartlarında daha yüksek bonservis bedelleriyle satın almak.
    3. Genç, parlamış, potansiyelli ve kısa sürede kendini kanıtlamayı başarmış gençlere yüksek bonservis bedelleri ödeyerek satın almak.

    Galatasaray'ın üçüncü madddediki gibi bir transfer etme imkanı yok. Yaşı 18-19 olan ve dünya çapında yeteneği olduğunu belli eden futbolcular için kapılar 30 milyonlardan açılıyor. Bu sebeple ya kumar oynamak lazım ya da riski en aza indirgeyip sağlam bir kadroiçi yapılanmasıyla alınan futbolcuları yetiştirmek lazım.

    Galatasaray mevcut transfer politikasıyla doğru yolda diye düşünüyorum. Genç, kulübe en az 7-8 yıl hizmet edecek ve gelecek nesilleri kurtaracak futbolcuları yetiştirmek, böyle oyuncuları çok gençken alıp kadroda yer vermek çok doğru bir hamle. En azından yıldız sayılabilecek 28-29 yaşındaki futbolculara yüksek bonsveris ödemekten çok daha iyi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3-5-2

    ribery bundesligada oynuyor farketmedin sanirim süper ligde 2 ileçarpacaksin.

    burak lewodan fazla atiyor iyimi şimdi lewodan



    Ailton geldi buraya 28 gol atmıştı Bundesliga'da. Beşiktaş'ta kaç attı?

    Kuyt ve Sow kanat değil kanat forvet oynuyor. Bruma ise safkan kanat.

    İstatistiklerden futbolu çözemezsin.
  • Galatasaray'ı kötülemek ve her şey iyi gidiyorken insanlara kötü yolda olduğumuzu inandırmak için yazılan saçma sapan bir yazı.

    Fb ve Bjk Türkiye kupasından şanssızlık yaşayıp elenmiş. Fethiye ve Buca'ya elendiler şanssızlığa bakın. Bizim devam etmemiz iyi olduğumuzu göstermezmiş.

    Kalan takımlar arasında Gs açık ara favori olmasına rağmen mevcut düzende kupayı almamız da zormuş. 8 puan farkta kapanmazmış.

    Gs bu sene şampiyonlar liginde yarı final oynamalıymış bak sen şu işe. çeyrek final bile başarısızlık demeye getiriyor. Tarihte kim yarı final oynamış trolle bak !

    2,5 senedir Gs çok para harcıyor bunları nasıl ödeyecekler deyip duruyorlar , paralar takır takır günü geçmeden ödeniyor. Paralar ödendikçe bunlara birşeyler oluyor.

    2 senede 5 kupa kazandık , şampiyonlar liginde üst üste gruplardan çıkıp çeyrek final oynadık. Bu paralar harcanmasa başarı gelecek miydi ?

    Bu devirde para harcanmadan para mı kazanılıyor ? Ticaretten gram anlamazlar , oturdukları yerden aptalca örnekler verirler.

    Bir de 19 yaşında yabancı sınırı olduğu için kadroya giremeyen çocuğun istatistik kasmasını bekerler. yav he he




  • Robert Downey Jr. kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel yazmışsın da tepki verdikçe daha fazla yazıyor bu arkadaş. Aman dikkat diyeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noseyparker

    Hocam güzel yazmışsın da tepki verdikçe daha fazla yazıyor bu arkadaş. Aman dikkat diyeyim.

    Ya hocam Galatasaray'da kaos ortamı varmış gibi yazılan yazılara sinirleniyorum. Eleştirilerin çoğu abartılarak yazılıyor.

    Her şey dört dörtlük olmayabilir , yönetim bazı konularda hata da yapmış olabilir ama öyle abartılıyor ki sanki kulüp borç batağında ,

    her geçen gün kötüye gidiyormuşuz gibi. Şu iki sene içerisinde yönetimin yaptığı işleri görememek büyük cahillik. Daha ne yapsınlar ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.