Şimdi Ara

g500 yada z5500 yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: satmax12

jakx dostum dediğin tabiki doğru müzik dediğin 2 kanallı stereo sistemle dinlenir ama sende bilirsinki stereo sistemdede film izlenmez durum bu olunca ve yeterli maddiyatta olmayınca insan kararsız kalıyor ne alacağı konusunda.....

Anlıyorum tabii ama şöyle bir durumda var bu z5500 de ucuz birşey değil bildiğim kadarıyla 600-700 ytl falan, bu yukardaki yorumları okuyan biri (yok z5500 müzikte süpermiş bassları midleri süpermiş falan tamamen gerçek dışı) gider 600 ytlsini müzik dinliycem diye boşuna yatırır sonuçta onada yazık değil mi? Sonuçta adam müzik için alıyorsa 600 ytlye stereo hifi alamasa bile müzik için z5500den daha iyi seçenekler bulabilir aynı paraya.

• siz z5500'ü ne hale soktunuz yaa.Biri çıkar g500ün müzik için daha kaliteli olduğunu savunur.diğeri çıkar Hı-Fı önerir.Allahtan X230 öneren yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: xsoundx

siz z5500'ü ne hale soktunuz yaa.Biri çıkar g500ün müzik için daha kaliteli olduğunu savunur.diğeri çıkar Hı-Fı önerir.Allahtan X230 öneren yok

Müzik dinlemek için G500 mü Z5500 mü sorusuna sen ne cevap verirdin ? Bu ikisinden birini seç bakalım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

quote:

siz z5500'ü ne hale soktunuz yaa.Biri çıkar g500ün müzik için daha kaliteli olduğunu savunur.diğeri çıkar Hı-Fı önerir.Allahtan X230 öneren yok

Müzik dinlemek için G500 mü Z5500 mü sorusuna sen ne cevap verirdin ? Bu ikisinden birini seç bakalım..

G500 dememi mi bekliyosun.z5500!! 3" phase plug uyduları hem tweerter hem de mid görevi görür.ayrıca 188 w 33-33-39 cm lik subwooferı nerdeyse G500 ün 2 katı hacme sahip.verdiği derin bassı 5 tane g500 ü paralel bağlasan elde edemssin.bunların haricinde G500'ün Z5500'e üstün olduğu özellikleri sölermisin.

• quote:

G500 dememi mi bekliyosun.z5500!! 3" phase plug uyduları hem tweerter hem de mid görevi görür.ayrıca 188 w 33-33-39 cm lik subwooferı nerdeyse G500 ün 2 katı hacme sahip.verdiği derin bassı 5 tane g500 ü paralel bağlasan elde edemssin.bunların haricinde G500'ün Z5500'e üstün olduğu özellikleri sölermisin.

Körü körüne yorum yapıyorsun... Bende bir Z5500 kullanıcısıyım ve bu setin mid tiz performansının G500 kadar iyi olmadığını kabullenebiliyorum... Bass konusuna kimsenin bir şey dediği yok zaten..

Edit : Phase Plug falan hikaye bana göre.. Ben duyduğuma bakarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 28 Nisan 2008; 18:31:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

quote:

Körü körüne yorum yapıyorsun... Bende bir Z5500 kullanıcısıyım ve bu setin mid tiz performansının G500 kadar iyi olmadığını kabullenebiliyorum... Bass konusuna kimsenin bir şey dediği yok zaten..

Edit : Phase Plug falan hikaye bana göre.. Ben duyduğuma bakarım..

Bilinçli ve olgun insanların hali başkadır her zaman, yorumları ile hemen kendini belli ediyor çünkü....Bravo gerçekten Symoatique kardeş
    Senin yazdığın bu yorumu hiçbir kullanıcı yazmazdı, yazmayacaktırda...Burda herkesin kendi seti 1 numara ve her bakımdan kusursuz...
    Boş laflara ve hikayelere kulak asmayın , duyduğunuza bakın, gerçekten olay sadece bu işte.....

Sub'a gelince; sadece hacme göre karar vesilse altec sonuncu olurdu heralde. Çünkü ufacık isobarik sub kullanıyor...Ama sesini bilen bilir.
    (Keza Bose'da en kötü sub olurdu herhalde. Onda hacim altec kadar da yok.....)
    3 YTL'lik plastik port olaylarına hiç girmiyorum bile artık. Yoksa milyarlarınızda olsa ortada Logitech'den başka alınacak sub kalmaz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperio -- 28 Nisan 2008; 20:46:58 >

• Şok bir gelişme sana bundan bahsetmemişti,m bunuda blirtiyimde tam olsunSimdi benim odada 2kolon arası kapalı biryer var ben askılık yapmıstım
    müzigi acıp oraya gecince öle bi bass geliyoduki bir dakika zor dayandımCok güzel geliyodu ama sonucta habşre orda durmadıgımdan bi performance alamıyacagım.

Oyüzden bence biraz daha arastır öle al derim ama içimde hala z-5500 geciyo
  • Sadece şunu söylüyorum bütçe sorun değilse z5500 sorun ise g500 alman iyi bir tercih olur bu iki setten hangisini alırsan al seni fazlasıyla tatmin eder ama ileride bu durum değişebilir insan oğllu doyumsuz bir mahlukattır saygılar..
  • arkadaşlar bence bu iş tamamen maddiyata bakar. z5500 tabikide tartışılmaz. g500 kullanıcısı olarak hala aklım ondadır.

ben bilgisayarda falan değil g500 direk uydu receiver ve dvd player da kullanıyorum. ses gayet tatmin edici komşu ziyaretlerim başladı diyebilirim o yüzde g500 bile son sesini duyamadım. benim aciz fikrim bence müstakil kendinize ait bir eviniz yoksa g500 apartman dairesi için yeterli. İnsan kendisine bir yerde dur diyebilmeli. Sesinden de gayet memnunum.
  • Eğer 10-15m2 lik bi oda da kullanacaksanız z5500 fazla gelir.Yukarda da belirttiğim gibi g500 seni fazlasıyla tatmin edecektir.Hem müzik te hemde filmlerde seni yarı yolda bırakmaz.Tabi bide min. ses kartı olarakda audigy value kullanabilirsin.Ancak bütçem daha fazlasına yeter dersen gamer yada başka kartlarada bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnigM@ -- 30 Nisan 2008; 17:25:23 >
  • sistemi 16 m2 lik odada kullanacağım z5500 fazlamı gelir diyosunuz?
  • Bence fazla gelir basslardan istediğin performansı alamayabilirsin.Çünkü odanın içindeki eşyalarıda düşünürsen seste aşırı titreşime neden olacak ve seni rahatsız edebilir.Sana şunu diyim bikaç sene evvel bizim kampuse hızlı sistemin tırı gelmişti.Ve içinede 2 tane z5500 koymuşlardı.İnan kampus konser alanı gibiydi.

Dediğim gibi g500 ü sadece pc de kullanacaksan müzik ve film için gayet ideal bir set.Bir de şunu düşün g500+iyi bir ses kartı=z5500+onboard ses kartı fiyatı birbirine eşit.Bu durumda g500 almak yine daha avantajlı.Kesinlikle yanlış anlama z5500 iyi bir set ama fiyat avantajı ve kullanım alanını göz önüne alınca g500 daha mantıklı.Ayrıca şunu da belirtmek isterim bundan 2-3 ay kadar önce bnde z5500 ve g500 arasında kalmıştım.Kullanım alanı ve bütçemi düşünerek g500 de karar kıldım.Sen de burada söylenenleride dikkate alarak kullanım alanı,bütçen ve zevkin doğrultusunda hangi sistemi alacağına kendin karar vereceksin.Bence daha fazla araştırma ve kafana hangisi yatıyorsa git onu al.Çünkü burda milletin yorumlarını okudukça sürekli karar değiştirirsin ve işin içinden çıkmazsın.

Senin zevkine ve bütçene hangisi uygunsa onu alman dileğiyle şimdiden hayırlı olsun.

• enigm@ dostum bu g500 de bass pörtlemesi oluyor çok diyorlar bu konuda sonuçta kullanan birisi olarak söyleyeceğin neler var?yada hangi ayarlarla kullanmalıyız ki bass lar pörtlemesin ve dinlediğimiz müziğin keyfine varalım.bilgilerdiğin içinde tşk.ler
  • G500 de bass pörtlemesi falan yok.Bazılarının pörtleme dediği ise subon dibine kulağını dayadığıda sesi de çok açarsan havanın sesinii duyarsın.Ama bunu oturduğun yerden dinlediğinde duyman imkansız.Tabi ekolayzır ve sub levele yüklenmezssen.Kullandığın mekana ve playera göre farklı ayarlar var.Mesala bn 2.kademenin ortasında kullanıyorum player olarakda jetaudio media center,ekolayzırı sadece ses kartından çok az oynanmış şekliyle ve diğer tüm ekolayzır ayarları flatte kullanıyorum.Hiçbir pörtleme falan olmadığı gibi çok güzel derin yumuşak basslar(derin bass dinlediğin müzikle ilgili her tarz müzikte derin bass olmaz) alabiliyorum.Mid ve tizler ezilmiyor bölelikle.Daha yumuşak müzikler dinlemek istediğimde de foobarı tercih ediyorum(slow-jazz v.b.)Kısaca g500 de bass konusunda hiçbir sıkıntı yaşamazssın.Şunu da söyleyim g500 diğer creative sistemler ile alaksı yoktur.Piyasadaki diğer creative sistemlerden çok üstündür.Ayrıca kaliteli müzik dinlemek isteyenler bassları köklemez ve sistemleri ne olursa olsun bassın pörtlemesine izin vermez

Ben g500den gayet memnunum ve seninde memnun kalacağına eminim.Ancak son karar senin.Eğer g500 alırsan sana yapılacak ayarlar konusunda buradan yardımcıda oluruz takıldığın yerlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnigM@ -- 30 Nisan 2008; 20:53:45 >

• eywallah üstad şu vize ve final telaşını atlatınca gidip g500 ü dinleyeceğim ve yorumlarımıda burada yazarım ama
    fiyat ve bide ses kartı alacağımdan herhalde tercihim g500 olacak gibi
  • arkadslar gerçekten z5500 bassı ile g500 ün bası arasında bu kadar fark var mı ya ben g500 kullanıcısı olarak soruyom bunu g500 bana bayağı güçlü gib igeldi woofer da z5500 göre küçük ama çok değil...
  • herşeyden önce g500 un basına kimse birşey diyemez z5500 g500 den daha iyi set olabilir ama ben herşeyden önce fiyat/performans oranına bakarım yaklaşık 6 aydan beri g500 kullanıyorum müzik,film oyun olarak da beni hiç üzmedi bas,tiz,mid olarak da hiç üzmedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: piceyyuz

arkadslar gerçekten z5500 bassı ile g500 ün bası arasında bu kadar fark var mı ya ben g500 kullanıcısı olarak soruyom bunu g500 bana bayağı güçlü gib igeldi woofer da z5500 göre küçük ama çok değil...

Arkadaşım, g500 de fiyat/performans olarak iyi bir set ama bass konusunda z5500ün eline su dökecek bir multimedya- home cinema set henüz üretilemedi.. Şahsi tecrübelerime dayanarak z5500ün bass konusunda tek rakibi jazz 9940b seti sub ıdır.. Şimdi biçok marka fanatiği çıkıp edi-büdü derse ancak ben onları kasımpaşadan aşağı selamlarım, hiçkimse benimle tartışmaya girmesin bu noktadan sonra..kişisel tecrübemdir, z5500>jazz 9940b... ve diğerleri.. konu bass ve dijital set olması olursa zaten bu sıralama hiç şaşmaz..

• quote:

g500'ün basslar derinlikten çooook uzaak ve mid tarzında çalıyo.Seni bilmem ama ben bu tarz basslardan nefret ederim.Z5500 tartışılmaz zaten.

xsoundx hocam her iletinde g500 ü kötüleyip z5500 ü övüyorsun g500 olsun z5500 olsun ikisinide bilirim ama g500 de çok güzel set ve aşırı bass a

kaçmayanlar için g500 ideal settir lütfen fanatiklik yapmayın
  • G500 pörtlüyor diyen ya çok yüksek sesde yüksek bass lı müzik dinliyordur yada sub yanlış yerdedir ben en yüksek sesde bass larda bozulma gördüm ama

yeterli seviyede yüksek sesde hiç pörtleme duymadım uygun fiyata alınabilecek ses sistemlerinden biri dir G500 ama daha fazla parası olan ve çok yüksek

sesde yüksek bass isteyenler için Z5500 tartışılmaz tabiki
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.