Şimdi Ara

G1 980ti OC Guru II Kullanımı Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • G1 980ti ekran kartı kullanıyorum OC GURU II kendi default olarak Gaming Mode ile kullandırıyor. Anladığım kadarıyla sadece OC mode'a tıklamam her şey için yeterli zaten daha fazlasını yapabilecek bilgide bir kullanıcı değilim. Benim sorum sürekli OC mode ile kullanırsam bir zararı olur mu? Teşekkürler.



  • 2K kullanıcısına yanıt
    Firmanın kendi yazılımı ile oc mod larını kullanmanın karta hiçbir zararı yoktur.Güvenle kullanabilirisinz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ewarrr

    Firmanın kendi yazılımı ile oc mod larını kullanmanın karta hiçbir zararı yoktur.Güvenle kullanabilirisinz.

    +1 ve öyle olsaydı o modu koymazlardı veya koyamazlardı Zira böyle bir durum yaşandığında o zaman oc mode'a alınan her kart arıza yapar ve firma hatası olarak değişim uygulanması gerekirdi ki firmanın böyle birşey olmasını isteyeceğini hiç sanmıyorum.
  • Teşekkürler cevaplarınız için daha 60 FPS ulaşamayan bir oyun yok sanırım sırf oyuna girerken açmak mantıklı.
  • Bu tür yazılımlarda genellikle güvenilir sınırlar içerisinde bir hız aşırtma profili yer aldığından sürekli kullanımda sorun teşkil edecek bir durumun oluşma ihtimali düşüktür.Ayrıca hız aşırtma program üzerinden yapıldığından dolayı eğer Windows başlangıcında bu ayarları etkinleştirmediyseniz her Windows açılışında gpu ve bellek hızları default değerlere geri gelecektir.

    Kartınızı "OC Mode" da kullandığınızda default hızlara/Gaming Mode(1152/1241 Mhz) göre base/boost hızları 1266/1326 Mhz olarak değiştiği görülüyor.Muhtemelen bellek hızlarında program bir değişiklik yapmıyordur fakat bu değerler gpunun stabil olduğu hızların üzerinde ise oyunlarda sürücü hatası yada grafiksel bozulmalar eşliğinde stabilitenin kaybolduğu görülebilir.Base hızına göre OC Modunda 114 Mhzlik bir hız artışı mevcut ve bu artışın gpunun üretim kalitesine göre yansıması 114 Mhzden daha fazla olabilir.Bu nedenle program hazır hız aşırtma uygulasa bile bir sürede olsa ekran kartının stabilitesini kontrol etmekte yarar var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.