Şimdi Ara

FZ50 FZ35 HANGİSİNİ ALMALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 23 NİSANDA YURTDISINA CIKIP FZ35 VEYA FZ 50 DIJITALLERDEN BIRINI ALACAGIM, FZ 35 DAHA YENI BIR MODEL DIYE BILIYORUR PİKSELİ VE HD VİDEO KAYITLA SANKI FZ 50 NİN ONUNDE GIBI DURUYOR AMA NEDENSE FZ50 DAHA PAHALI BİR MAKİNA. MİMARIM VE KAPALI MEKANALRDA FOTOGRAF CEKMEK ISTEDIGI MZAMANALRDA OLUYOR. SİZCE HANGİSİNİ ALMALI. TEŞEKKURLER

• bence fz 50
  • quote:

Orijinalden alıntı: atoxi

bence fz 50

sizce ustun tarafı nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: wickersan

quote:

bence fz 50

sizce ustun tarafı nedir

lensten manuel ayara sahip bu yüzden dslr geçmeden önce daha iyi bir geçiş olur ve bence daha hoş makine ve daha iyi sonuç alırsınız kanısındayım
  • quote:

23 NİSANDA YURTDISINA CIKIP FZ35 VEYA FZ 50 DIJITALLERDEN BIRINI ALACAGIM, FZ 35 DAHA YENI BIR MODEL DIYE BILIYORUR PİKSELİ VE HD VİDEO KAYITLA SANKI FZ 50 NİN ONUNDE GIBI DURUYOR AMA NEDENSE FZ50 DAHA PAHALI BİR MAKİNA. MİMARIM VE KAPALI MEKANALRDA FOTOGRAF CEKMEK ISTEDIGI MZAMANALRDA OLUYOR. SİZCE HANGİSİNİ ALMALI. TEŞEKKURLER

piksel yüksek olması foto kalitesine katkısı yok büyütme'de işe yarıyor. poster bastırmayacaksanmız fazla piksele gerek yok foto kalitesinde fz50 fz35'den iyi olur. çünki 26 MP/cm² pixel density düşük
    yalnız panasoniclerin ıso perfonmansı çok iyi değil ışığın yetersiz olduğu yerde 200 ısoyu geçmemeniz lazım yoksa fazla
    noise verir. eğer sizin için video önemli değilse hele'ki kapalı alanda bu sınıfta like makina'da yeni fuji s200 ve
    s100fs inceleyin.
    ikinci ele sıcak bakarsanız s6500'e bakın.
    bunların like makina sınıfına girdiğini kompak makinalarla aynı büyüklükte sensöre sahip olduklarını biliyorsanız mesele yok tercih sizin bilmiyorsanız iyisi dsrl makina

• fuji s200exr e göz attınız mı?

birde ben fz50 nin devamı gelir diyordum.. ses seda yok yav...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 3 Nisan 2010; 19:04:32 >
  • yaa bence alacak arkadasıda düşünün yaa dediğiniz tavsiyeler doğruda arkadaşlar farklı teklifler yapıyorsunuz kafa karışıyor bidaha alacak arkadaş işin içinden çıkamaz herhalde ama genede arkadas bilir verdiğiniz secenekleride bi arastırsınız ama fazla kafa yormayın sonra hiç makine alamayabilirsin şahsen benim fikrim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nikon d3100 alınır mı?
    8 yıl önce açıldı
    Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ?
    14 yıl önce açıldı
    Nikon D3200 vr2 alınır mı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yaa bence alacak arkadasıda düşünün yaa dediğiniz tavsiyeler doğruda arkadaşlar farklı teklifler yapıyorsunuz kafa karışıyor bidaha alacak arkadaş işin içinden çıkamaz herhalde ama genede arkadas bilir verdiğiniz secenekleride bi arastırsınız ama fazla kafa yormayın sonra hiç makine alamayabilirsin şahsen benim fikrim

MİMAR arkadaş size üstün tarafı nedir? diye sormuş hadi bakalım cevap verin biz'de öğrenelim

• @wickersan
    FZ 50 , 2006 Ekim çıkışlı bir makina, FZ35(FZ38) Haziran 2009 çıkışlı ve elbette teknoloji olarak daha yeni ama bakın daha daha iyi demiyorum. FZ 50' yi yaklaşık bir yıl kullandım ve sattım . Bana göre tembel sensörünün dışında adeta bir dSLR gibi bir makinaydı Süper bir Leica objektif ve giriş seviyesi bir dSLR' de donanım olarak ne varsa hepsi vardır. Bu forumda aratın O topikte tarafımdan ve alan arkadaşların çektikleri yüzlerce fotograf bulacaksınız. ama en önemli kusuru ışığın az oz veya yetersiz olduğu mekanlarda ve hiçte umulmadık anda 100 ISO' da bile noise üretebiliyordu. Ama hala tereddütteyimdir. Acaba bu alete daha bir sabır gösterip daha iyi tanısaydım da satmasaydım mı? derim.
    FZ 35 yada 38 aynı makine olup küçük bir sensöre sahip ve motorlu zooma sahip. FZ 50 de hem manuel netleme, hemde manuel zoom imkanınız var Crop' layarakta olsa 21.4 X zoom yapabilir ve asla fotograf ta bozulma olmaz, yani objektifi tartışmasız en iyi dSLR/Like makinadır. Fotograf kalitesi olarak bence ilgili topiğindeki fotograflara bakmalısınız. 2 topikteki fotografları kıyaslayın. Bana sorarsanız, Bu 2 makina ile sınırlı kalmak şartıyla, herşeye rağmen FZ 50 derim Üstelik çok mükemmel çalışan 2 kademeli optik sabitleme sistemi var (Mega OIS)
    Bunun dışında güncel modeller olarak ISO performanları 400 ISO' da dahi çok iyi olan Fuji S200EXR veya Fuji S100SF' yi de hararetle tavsiye ederim. 2 stop avantaj sağlayan IS sistemleride var.
    Fotograf kalitesi açısından, ISO performansını göz önüne alarak FZ 50 - S200EXR- S100SF' yi sıralarsam:
    S100SF
    S200EXR
    FZ 50
    derim. Her 3 makinada manuel zoom ve netleme halkalarına sahiptir.
    Video işin içine girerse en iyi video çekimi FZ35(38) dedir.
    Kısacası her şeyi 4/4 olan bir makina yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 3 Nisan 2010; 20:38:00 >

• bipekkan

walla hocam fz50 önermemin tek sebebi herhalde sizin makineyi kullanırken yapmış oldugunuz yorum ve tavsiyelerdir tamamen bipekkan hocamın dediklerine bakarak ben fz 50 demiştim ve bipekkan hocamdan durumu çok daha ayrıntılı şekilde açıklamış
  • yardımlarınız için teşekkurler, Fuji makinalarınıada inceleyip fuji- fz50 arası bir seçim yapmalıyım bu durumda ,tekrar tesekkur ederim
  • quote:

yardımlarınız için teşekkurler, Fuji makinalarınıada inceleyip fuji- fz50 arası bir seçim yapmalıyım bu durumda ,tekrar tesekkur ederim

şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman
  • fz50 alınmaz bence bu satten sonra..
    fuji s200exr ya da s100fd yi öneririm..
  • s200exr gayet yerinde bir tercih olacaktır.. illa fz50 gibi bir makina alınacaksa.. onun yerine sony r1 alınmalı bence..
  • Benim için baya önemli bir nokta!
    Netün arkadaş,
    "piksel yüksek olması foto kalitesine katkısı yok büyütme'de işe yarıyor. poster bastırmayacaksanmız fazla piksele gerek yok foto kalitesinde fz50 fz35'den iyi olur. çünki 26 MP/cm² pixel density düşük"

Jpeg leri zaman zaman mpeg'e çeviriyorum. 1920 x 1080.
    Ya biri bana bunu bir iyice anlatıversin ya da doğrudan makine tavsiye etsin!

Not:Benim emektar Canon S1, 2048 x 1520 gibi bir şey çekmekte. ISO 50 yapıp da çektiğimde, çıkan sonuçlar işimi gayet iyi görmekte!?!?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIND GAMES

Benim için baya önemli bir nokta!
    Netün arkadaş,
    "piksel yüksek olması foto kalitesine katkısı yok büyütme'de işe yarıyor. poster bastırmayacaksanmız fazla piksele gerek yok foto kalitesinde fz50 fz35'den iyi olur. çünki 26 MP/cm² pixel density düşük"

Jpeg leri zaman zaman mpeg'e çeviriyorum. 1920 x 1080.
    Ya biri bana bunu bir iyice anlatıversin ya da doğrudan makine tavsiye etsin!

Not:Benim emektar Canon S1, 2048 x 1520 gibi bir şey çekmekte. ISO 50 yapıp da çektiğimde, çıkan sonuçlar işimi gayet iyi görmekte!?!?

Teşekkürler.

yaw bizim millet piksel yüksek olunca daha keskin ,detaylı,rengi doygun fotoğraf çekeceğini zannediyor.
    kompak ve like makinalar'da ne kadar ufak sensöre piksel bindirirlerse aslında keskinlik,detay ve renk doygunluğunun
    ve fazla noise vereceğini bilmiyor.çünki makina fazla pikseli ufak sensöre sıkıştırmaya çalışıyor.ve dediğim kayıplara
    neden oluyor.onun için sensör ebatı aynı pikseli ufak eski makinalar bir çok yeni makina'dan daha iyi foto çeker.
    makina dsrl olsa tamam onların sensör büyük 12 pikseli felan kaldırır.
    onun içindir'ki pc ekranınız 20 baskıyı'da 15x25 'ten büyük yaptırmayacaksanız enfazla 6 piksel makina
    işinizi görür tabii bu pikseli geçmeyen artık yeni kompak ve like makina bulunursa.
    ıso'ya gelince sensörün ışığa hassasiyet ayarı ışığın fazla olduğu yer'de ıso'nun düşmesi ve olmadığı yer'de
    yükselmesi gerekir. Aperture ve shutter ayarıyla'da ısoyu düşürme ve yükseltme imkanı vardır.
    onun içindirki birçok kompak ve like makinanın sorunu ufak sensör ve fazla piksel'den dolayı Pixel density yüksek
    olduğun'dan ışığın yetersiz olduğu yerlerde ıso 100'den sonra bol noise vermesi kaçınılmazdır.
    onun yanın'da keskinlik,detay kayıplarıda çabası
    makina tavsiyesine gelince önce bütçe
    ondan sonra makina'da aradığınız özellik ihtiyacınızı belirtirseniz tavsiye'de bulunan çıkacaktır saygılar.

• Bunu bilmiyordum!
    "Aperture ve shutter ayarıyla'da ısoyu düşürme ve yükseltme imkanı vardır." bu nasıl sağlanmakta??

Bütçe, tam GH1'e alacaktım ki GG'den, GH2 nin çıkacağını duyunca beklemeye karar verdim!
    Gözümü karartmış durumdayım yani bu konuda!
  • quote:

Bunu bilmiyordum!
    "Aperture ve shutter ayarıyla'da ısoyu düşürme ve yükseltme imkanı vardır." bu nasıl sağlanmakta??

Bütçe, tam GH1'e alacaktım ki GG'den, GH2 nin çıkacağını duyunca beklemeye karar verdim!

manuel ayarlara imkan veren makina'da ışığın yeterli olduğu zaman ıso 100'den 800 veya üstü yapıp
    Aperture range F8,11,16 vs kısarsınız shutter 800,4000 sec yapıp çekim yapabilirsiniz.
    ışığın yeterli olduğu yer'de ısoyu yüksek tutup Aperture,shutter ayarları düşük olursa zaten foto'da aşırı ışık patlaması olur. gece çekimin'de'de Aperture,shutter ayarları tam tersi ayar yapılarak foto çekilir.

• @netün' e ek:
    Sabit alana örneğin 10 yerine 14-18 mpx sıkıştırırsanız pixeller ufalır. Herbir pixel aslında bir yığın transistör ve vb. yarıiletkenlerden teşekkül eder. Küçük pixel'in verdiği mikrovolt' ta düşer Bunu kuvvetlendirmek için daha fazla yükseltme katsayısı kullanılır. Bu ise yarıiletkenlerin yarattığı taban gürültüyü arttırır Buda fotografa extra noise olarak yansır. Ayrıca pixeller birbirlerine yakınlaştıkça ortaya çıkan ısı birbirlerini de etkileyerek ısı nedeniyle ortaya çıkan kirliliğide arttırır. Bunun bir dezavantıjıda pixeller birbirlerini etkileyerek özellikle renk geçişlerinde iç içe geçmeler başlar Bunu orjinal max boyutta özellikle benzer ve yakın renk geçişlerinin keskinliği bozduğunu ve fotografın yumuşadığını farkedersiniz. Örneğin bunu en şiddetli belirtisi Fuji HS10-11 de görülmekte.
    "Aperture ve shutter ayarıyla'da ısoyu düşürme ve yükseltme imkanı vardır."
    Burada bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Burada konu edilen 4 makinada da ISO, her konumda (Diyafram(Aperature) öncelikli-Çekim süresi (Enstantane) öncelikli yada Manuel) konumlarında tek başına istediğiniz değere getirme menü üzerinden yapılabilir. Kısacası belki dSLR farklı markalarında extra düzenlemelerde vardır ama temel fonksiyonlar olarak bu 4 makinanında sunduğu temel dSLR menü özelliklerinin tümü vardır.
    quote:

Bunu bilmiyordum!

• Yok abi ben bunu almiim!
    O zaman bana, ISO 100 den gelecek pırıl pırıl bir görüntü yerine ISO 800 den gelecek hafif çamurumsu, bol grain'li bir bir görüntü verecek bana makine!

Ben şunun peşindeyim,
    mesela şimdi pek çok makine ISO 80! Öyle bişiler yapılabilsin ISO 40 la çekilmiş gibi pırıl pırıl, grain'siz bir kayıt versin/verebilsin makine bana!
    Kodachrome 25 ya da Fujichrome Velvia misali!! Bunların kalitesinde!!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.