Şimdi Ara

fx8320 / gtx 760 darboğaz (MMORG/MULTIPLAYER/TEKLİ ÇEKİRDEK PERFORMANSI)[ÇÖZÜLDÜ] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
3
Favori
3.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shagunz

sistem 2 günlük stabil win 8.1
    diabloyuda 1 hafta once yeniden indirip kurmuştum. şayet dediğin gibi virüs falan olsa sistemi boşta iken de zorlar. fakat boşta işlemci kullanimi %0.1 yani normal. bu arada metro orjinal değil oyunda bi sıkıntı olması muhtemel

Updatelerini kur metronun duzelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamundada bulunan en son versiyonunu indirmiştim.update i bulursam kurup denicem

• 8350 kullanıyorum şu ana kadar hiç bir MMORPG'de sıkıntı yaşamadım. (diablo 3 hiç oynamadım) Bugüne kadar onlarca oyunu denedim bunu da belirteyim. İşlemcimi kısa bir süre 280x ile de çalıştırdım ve işlemci onu da besledi. Şimdi biraz beyin jimnastiği yaparsak ortamdaki tek değişken Diablo3. Donanımda bir sıkıntı olacağını sanmıyoum çünkü randımanlı çalıştığı yerler de var. Problem oyun optimizasyonu ile gibi görünüyor. Hiç bir markayı savunacak halim yok ancak fx6300 gtx760 ve fx8350 280x'in sıkıntısız kullanıldığına şahit olduktan sonra bunun darboğazın söz konusunu olduğunu düşünemeyeceğim.

Ayrıca twitch'te kimle bu sisteme paralel sistem kullaıyor çok merak ediyorum şahsen
  • KralDorduncuVites kullanıcısına yanıt
    bu ve bunun gibi arkadaşların yorumlarını kaale almıyorum, belirteyim.

• shagunz kullanıcısına yanıt
    Alma sen alma. O markayı bu markayı savunavacak halim yok hiç biri babamın şirketi değil. Bak imzamda ne yazıyor? İntel sistem de kullanıyorum AMD sistem de. İntel sıkıntısız ancak AMD sistemlerimde de bir sıkıntı yaşamıyorum. Üstelik pclerimde sadece MMORPGler oynanıyor. Sizin için birinci ağızdan kullanıcı yorumu oluşturabilecek birini siz kaale almayın doğru yoldasınız aferin
    tüm problem üslubunda, yorumunda değil ;)

• directx ve sürücüleri güncelle derim biosuda güncelleyebilirsn fx 8320yle dar bogaz yapması imkansız diyebilirm ama ya oyundan ya da driverlardan biosdan bi sıkıntı var

• Bf'de darboğaz yapmıyorsa sana işlemci öneren arkadaşlar yanlış birşey söylememiş demektir.
    takib ettiğim biri değil, sırf sana cevap olsun diye bakınıp bulduğum bi streamer.http://www.twitch.tv/joebo444
    paralelden kastım aşşağı yukarı aynı cpu/gpu değerleri (intel)
    görebildiğim min fps 45
    i7 2600k
    gtx 560 ti
    ram i önemsemiyorum. ramin 4-8-16 olması oyunlarda öyle aman aman bi performans farkı yaratmıyor.

bu arada diablo 3 hiç oynamadıysan sen bu konunun zaten dışındasın, yorumlarının değeri yok. çünkü diabloda public game 4 kişi rift yaparken cpu kullanımı tavan, gpu taban yapıyor. fakat aynı şekilde yine rift yaparken private game de ise ekrandaki mob sayısı atıyorum 100 olsun, böyle bi durumla karşılaşmıyorum. burda asıl mesele intelin bu tarz oyunlarda yani 8 çekirdeğin orantılı biçimde kullanılmadığı oyunlarda çok bariz bi performans farkı var. 8320 nin bf3 performansına diyecek hiçbirşeyim yok. su gibi akıp gidiyor oyun. kesinlikle diabloda sorun var diyemeyeceğim, çünkü intelin 8320 ye aşşağı yukarı paralel işlemcileri ile bu oyunu su gibi oynayanlar var.

• FRoGKaTa kullanıcısına yanıt
    işte ben de bf yi referans almanın üzücü tarafını göstermeye çalışıyorum. yanlış söylenmiş birşeylerden bahsetmiyoruz burda. aksine insanların oyun tercihlerinin kullandığı sistemi nasıl yerlebir ettiğini gösteriyorum. dediğim gibi başka bi işlemci ile diablo 3 su gibi akıp giderken fx8320 4.3 ile oyunun teklemesi kesinlikle problemin oyundan değil, işlemcinin tekli çekirdek kullanımındaki performansından kaynaklandığını gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shagunz -- 12 Mayıs 2014; 12:29:35 >
    hocam ilk mesajımı okudum bence üslubumda bir sıkıntı yok. bence gereksiz üzerine alınmışsınız. ayrıca değişenleri değerlendirmek adına diablo 3 dışı bir oyundaki performansı baz almak da gerekir.

fx8350 gtx 7870xt-gtx760-280x denedim hiç bir oyunda darboğaz yaşamadım. demekki sorununuz işlemcinin darboğaz yapmasıyla ilgili bir sorun değil. driver sorun yaratıyor olabilir, oyun optimizasyon sıkıntısı olabilir vs vs...

yukarıdaki mesajlarda bir yerde "fanboyların gazına geldik" diye bir mesaj atmışsınız. burda da yanıldığınızı düşünüyorum. gtx760'a fx 8320 tavsiye etmek fanboyluk değil mantıktır. hatta ve hatta fx 6300 - gtx 760 ikilisi f/p açısından daha uygundur. bu işler bütçe işi. 8320 yerine inteldeki fiyat karşılığı olan i3 4150... sence hangisi daha mantıklı seçim. sistemi kurduğun bütçeye tabiki amd işlemci önerilecekti.

sonuç olarak elbetteki intelin çekirdek performansı daha iyidir ancak ne kadar ekmek o kadra köfte bu işler. bu söylediklerimin aksini iddia edecek insan olduğunu sanmıyorum bu forumda. istediğiniz kadar fikir alışverişi yapın herkes cpu-gpu darboğazı dışnda fikir sunacaktır. size yegane fikir olarak oyunu win7'de deneyin derim. iyi forumlar.

heh şimdi güzel olmuş üslup
    söylediğin çoğu şeye harfiyen katılıyorum. benim pişmanlığım 400 liraya daha kıyıp neden i5 4670K + z87-g45 almadığım. eğer benim cpu ve anakarta alıcı bulabilirsem derhal bu ikiliye yönelmeyi düşünüyorum.

bu arada yoğun araştirmalarim neticesinde win 8.1 in oyun performansinin 7 ye gore cok daha iyi oldugunu gözlemledim

win7den 8.1e geçip 2-3 fps düşüş yaşayan da var. ben genel performanstan bahsetmiyorum zaten. eğer zamanınız varsa win7 temiz kurulum yapıp bir de öyle deneyin bahsettiğim optimizasyon sorunu buydu zaten. olmaz olmaz demeyin. anakrt işlemci satmakla uğraşmak yerine 1-2 saat ayırıp bunu deneyin derim.
  • Benim pc Metro lastı tüm çekirdekleri kullanarak çalıştırıyo oyunu bitirdim ve orj değildi..

• quote:

Orijinalden alıntı: GamTeli

Benim pc Metro lastı tüm çekirdekleri kullanarak çalıştırıyo oyunu bitirdim ve orj değildi..

Aynen benimde

• Metin 2 gibi oyunlarda ayarlarda cpu ve gpu olarak iki seçenek görürsün render'i yaptırmak için. Diabloda da böyle bir durum olabilir 8320 nin darboğaz yapması normal olmayan bir durum bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 12 Mayıs 2014; 13:00:38 >
  • The bomb has been planted

fx8320 / gtx 760 darboğaz (MMORG/MULTIPLAYER/TEKLİ ÇEKİRDEK PERFORMANSI)[ÇÖZÜLDÜ]
  • soul calibur S kullanıcısına yanıt
    hemde tam yerine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shagunz -- 12 Mayıs 2014; 15:21:04 >
  • Hocam blizzard oyunlarında sorunlar var. Şu an piyasadaki hiç,bir bilgisayar 25man raid yapyıramıyor wowda. Diabloda da durum aynıdır. En etkili çözüm yerde çıkan ayrıntıyı kısmak diğer 1-2 ayar daha var onları netten bakman gerek onları direk disable yapman gerek sadece performans kaybı yaratan unsurlar. Bf4 konusunda ise oynamadım hiç ama pek sorunu var diyorlar. Bir yama vs beklemende fayda var. CPU na gelecek olursak. O cpu + 270x ile orta-üst ayarlarda twitch üzerinde eso stream yapanlar var. Ki piyasadaki en sağlam mmorpg lerden bir tanesi. Bunları dikkate alıp biraz ayar kısarak bakarsanız sorun çözülür kanımca. ( ek olarak blizzarda sorarsan sana ayarlar hakkında bilgi verecektir. ) biraz karışık oldu mobilden bu kadar diyelim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.