Şimdi Ara

fx8320 / gtx 760 darboğaz (MMORG/MULTIPLAYER/TEKLİ ÇEKİRDEK PERFORMANSI)[ÇÖZÜLDÜ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
3
Favori
3.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Diablo3 de optimize berbat seviyede.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shagunz

    twitch.tv de stream izlerken benim sistemime paralel intel sistemde oynayanlarda hiç kasma vs. göremedim. tamam diabloda problem olabilir fakat paralel bi intel sistemde problem yaşanmaması işlemcide bi sıkıntı var dedirtiyor insana. şuan crysis 3 ve metro last light indiriyorum onlardada test yapıcam. sonuç olarak diablo/wow tarzı oyunlar oynuyosan bu sistemi tercih etme :)

    Allahim abi o islemci mmo oyunlarinda cop nesini anlamadin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gandalf81 kullanıcısına yanıt
    tecrübe etmeden anlayamıyosun kardeşim.
  • bu konu tamamen yıktı tüm herşeyi 8320 ve 760 çöp oldu şaka maka :D
  • Ah be kardeşim keşke baksaydın şu tarz oyunlarda işlemci karşılaştırmasına.Burdaki adamlar bf4e bakıp 6300 i3ten iyidir diyor.Durum bf4te cidden öyle.Hatta yeni çoğu oyunda öyle.Ama mmorpg hastaları amd almasın.i3 4130 bile tüm amd işlemcilerden daha iyidir bu tür oyunlarda.
  • fanboyların gazına geldik hacı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 çekirdeği kullanan oyun optimizasyonu sıkıntısına darboğaz demek biraz yanlış oluyor aslında..

    Burda izleyebileceğiniz bir diğer bir yol işlemcinin 2 veya 4 çekirdeğini kapatıp diğer çekirdekleri daha fazla hız aşırtarak sorunu anlayabilirsiniz..

    Driver güncellemeleri yada oyun updatelerinede bir göz atarsanız belki sorunu çözebilirsiniz..
  • Hala optimizasyon sıkıntısı diyenler var.Bir işlemci sıkıntı çıkarıyor, diğeri çıkarmıyorsa o oyunda optimizasyon sıkıntısı yoktur.
  • shagunz kullanıcısına yanıt
    Hocam fx 8320 15 çekirdeklide olsaydı siz bu oyunda yine darboğaz yaşardınız.Çünkü oyun 2 çekirdekten fazlasına yüklenmiyor.

    Bu oyunda core i3 bile amd fx 8320 yi geçer :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starex_01 -- 12 Mayıs 2014; 1:32:38 >
  • Nasıl yoktur, bu şekildemi bakıyosunuz olaylara.. amd yazılımları berbat ama amd işlemcilere yazılım desteği vermeyen uygulamalar suçsuz öylemi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GamTeli

    Nasıl yoktur, bu şekildemi bakıyosunuz olaylara.. amd yazılımları berbat ama amd işlemcilere yazılım desteği vermeyen uygulamalar suçsuz öylemi ?




    Diablo 3 intele yazılım desteği mi veriyor?Veya diğer mmorpgler...Dediğim gibi ortada bir optimizasyon sorunu yok.Amdnin yazılımları berbat diye bir şey çıkmadı ağzımdan.
  • Mmorpg oyunlar bugüne kadar bir işlemciyi destekli olarak çıkmadı.Olaya bf crysis mantığıyla yaklaşırsanız suçu oyun firmalarında ararsınız.10 senelik mmorpg mantığı bu adamlar niye bildiğinden şaşsın.
  • shagunz kullanıcısına yanıt
    Multiplayer tabanlı oyunlarda (wow, star wars: the old republic, elder scrolls vs) fx serisi her zaman i3 ile yarışır. Çoğu zaman geri kalır. Çok kez yazdım, bu oyunlar tek çekirdek olmadı çift çekirdek optimizasyonludur. FX serisi ise tekli çekirdekte son derece zayıftır. Bu oyunları tercih edenler FX serisinden uzak durmalıdır. Ama Crysis 3, Battlefield 4 tarzı oyunlarda FX 8320/50 çok iyi performans alabilir çünkü bu oyunlar çoklu çekirdek optimizasyonludur.

    Yine de, eğer 40-50 fps altına düşmüyorsa bence dert etmeyin, zaten bu size yeterli olacaktır zira bundan daha fazlasını algılamak zaten mümkün değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 12 Mayıs 2014; 2:52:20 >
  • dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    metro last light da daha feci bi sıkıntı var gibi:
    http://i.hizliresim.com/DXdad3.jpg
  • bf 3 max 80 min 60 civarı. fevkalade akıcı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shagunz

    metro last light da daha feci bi sıkıntı var gibi:
    http://i.hizliresim.com/DXdad3.jpg

    Oyun sırf işlemcinin 6. çekirdeğini kullanmış, sistemin gerisi komple yatıyor.
    Böyle saçma bir durum ömrümde görmedim ben.
    Aygıt yöneticisinde eksik-çalışmayan donanım var mı bir kontrol edin(?! işaretleriyle görülür). Chipset sürücüsü vs. eksiktir belki.




  • Belli ki sorun başka birşeyden. FX8320 ve GTX770 la arkadaş aylardır oynuyor en ufak bir sorun bile çıkmadı. Yani işlemcinin darboğaz yapma gibi bir olasılığı yok.
  • dostum başka bi sorun varsa şayet, neyden olduğu konusunda en ufak bi fikrim yok. prime 95 strest testinde 10-15 dk boyunca işlemciyi zorluyorum fakat 8 çekirdekte %100 oranda tam performans çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shagunz kullanıcısına yanıt
    O zaman sürücü olabilir. Diablo yu filan tekrardan kurun. Battlenet şu bu herşeyini silip baştan kurup. Sürücüleri tazeleyip pc yi CCleaner ile taratın. Bunlar basit taş çatlasa 1 saatini alacak şeyler. Sonra Diablo yu tekrardan kurun. Ayrıca virüs taraması da yapın. Metro oyunu da orjinal değilse böyle hatalar olabilir. Sahte oyunların sorun çıkardığını bir çok yerde görmüştüm.
  • sistem 2 günlük stabil win 8.1
    diabloyuda 1 hafta once yeniden indirip kurmuştum. şayet dediğin gibi virüs falan olsa sistemi boşta iken de zorlar. fakat boşta işlemci kullanimi %0.1 yani normal. bu arada metro orjinal değil oyunda bi sıkıntı olması muhtemel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.