Şimdi Ara

fx8320 @4.2ghz oc macun etkisi (ÖNEMLİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemim imzamda yazılıdır.Bu sistemde 3.5ghz stok hızları olan fx8320 işlemcimi 4.2GHZ e overclock yaptım.Prime 95 testinden başarıyla geçti.
    Sistemin 3dmark2011 e katkısı oldukça iyi olmuştur.Bunları en yakın zamanda sizlerle foto eşliğinde paylaşırım..

SOĞUTUCU: XIGMATEK RED SCORPION S1283 CPU COOLER
    İŞLEMCİ :AMD FX8320
    RAM: 8GB GSKILL DDR3 1600MHZ (2*4GB)
    EKRAN KARTI:ASUS 2GB NVIDIA GTX770 DCUII
    TERMAAL MACUN: XIGMATEK POWERFUL MACUN(FİYAT: 13TL)

Asıl önemli olan soğutucunun kendi içerisinden çıkan beyaz macunu kullandıgımda cpu yükte 79 derecelere dayanıyordu.(prime95 testinde 5dk içerisinde oratay cıkan sıcxaklık)
    Macunu değiştirmeye karar verdim.vatan dan xıgmatek powerful macun aldım ve sonuç mukemmel aynı hızlarda sıcaklık maxımum 62 dereceyi geçmedi ( prıme95 testinde 10dk boyunca değişiklik hiç göstermemiştir.)
    Ancak cpu nun arka tarafına da 12cm lık ZALMAN marka 12cm lik bir fan daha taktım..ortaya mukemmel bir sonuç çıktı.
    soğutucuyu 85tl ye macunu 10 tl ye aldım... HERKESE TAVSİYE EDİLİR...MACUN GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ ARKADAŞLAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ewarrr -- 24 Mayıs 2014; 16:14:30 >

• O kasada CPU Kule soğutucunun önünde bir egsoz fan var zaten. Senin ayrıca taktığın ne tarafta? HDD bay'lerin orada mı?

Orijinalden alıntı: Ironpumper

O kasada CPU Kule soğutucunun önünde bir egsoz fan var zaten. Senin ayrıca taktığın ne tarafta? HDD bay'lerin orada mı?

Egzoz fana dogru üfleyen 2.fanı sogutucuya taktım.sogutucu 2 fanlı oldu yani

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Ewarrr

quote:

Orijinalden alıntı: Ironpumper

O kasada CPU Kule soğutucunun önünde bir egsoz fan var zaten. Senin ayrıca taktığın ne tarafta? HDD bay'lerin orada mı?

Egzoz fana dogru üfleyen 2.fanı sogutucuya taktım.sogutucu 2 fanlı oldu yani

İyiymiş :)
    Bende de aynı kasa var ondan merak etmiştim.
    Kasa: Raidmax Delta A13WB Power Supply: Cooler Master GX750 İşlemci: İntel İ5 8500 Anakart: Gigabyte B360m aorus gaming 3 Ekran kartı: Gigabyte Gtx 1070 Aorus Ram: Crucial Ballistix 2x8GB 2400Mhz CL11 Solid State Disk: Kingston HyperX 3K 240GB, Crucial P1 500 Gb Sabit disk: Seagate Barracuda 500GB, Seagate 1TB Desktop HDD, Seagate 1TB SV35, Seagate 2.5" 1TB Expansion, Seagate 3.5" 500GB Expansion. Monitör: Samsung 32” CJG54 Curved 144 Hz .
  • aynen macun çok etkiliyor.Ekran kartı macunu Thermalright chill factor 3 ile değişmiştimde 12 derece farketmişti .işlemci içinde 9-10 derece farketmişti.Acaba o macunu güzel sürdüm diyemi böyle oldu onuda bilmiyorum ama macun baya etkiliyor.Xigmatek powerful macunsa süper gerçekten coolermasterin o beyaz dandik macunları gibi değil.Kıvamı olarak da cok iyi.Alınabilecek çok iyi bir macun.20-25 tl ye Thermalright chill factor 3 de Aşırı süper
    AMD FX 8320 4.2GHZ/CORSAİR H70 Liquid CPU Cooler/ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0/POWERCOLOR HD7850 2GB OC/G.Skill 2x4GB ARES DDR3 1600MHZ CL9 /Corsair Vengeance C70 White /CORSAİR CX600W V2 80+BRONZE/Seagate 500 gb 7200rpm+Seagate 1000gb 7200rpm/CORSAİR FORCE LS 120GB SSD/ASUS VE228TR 21.5" Full HD

Sistem 2:i7-4770K/Asus H87M-PRO/Kingstone HyperX 32GB 1600Mhz/Sapphire R9 270X/Gigabyte IF-133 Case +700W PSU/Seagate 1 TB 7200Rpm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Macun olarak artic cooling in mx4 ünü tavsiye ederim.ısı transfer oranı 8.5w/mk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.