Şimdi Ara

fx6300 ve asus m5a97 evo r2 2lisi o.c. nasıl yapılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkeze iyi günler overclock yapmak gibi bi niyetim var fakat işin amatörlük kısmındayım

işlemcim : amd fx 6300 3.5 ghz

anakartım : m5a97 evo r2

ramlerim :
    g.skill international enterprise co., ltd.
    Technical-Support-G.SKILL International Enterprise Co., Ltd.
    http://www.gskill.com/en/product/f3-12800cl7d-4gbrm

sogutucum : thermaltake golden orb 2

collermaster : gx 650w psu

anakartın kendi o.c. sini yaptıgımda işlemci 3.7 ye kadar çıkıyor ramler ise 1400 küsür lerde çalışıyor manuel yapmak istedigimde işlemciyi ayarladıgım vakit ramleri ram leri ayarladıgım vakit işlemciyi degiştremiyorum yani işlemci ve ram 2 lisini aynı anda o.c. yapamıyorum birşeyi eksik yada yanlış yapıyorum yardımcı olursanız sevinirim

• sitedeki bi hatadan sebep açtığım konu 4 kere yayımlanmış bu konu hariç kalanı nı silebilirseniz iyi olur
  • bu bölümde bi çok konum var,aynı anakart için. Bi araştır,bulamazsan yardımcı olurum yine de.
  • Alelacele bullduğum bi link. Bi incele,kafana takılan bi şey olursa sorarsın.

http://forum.donanimhaber.com/m_90098239/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Alelacele bullduğum bi link. Bi incele,kafana takılan bi şey olursa sorarsın.

2 gündür kurcalıyorum forum u bu yazıya hiç denk gelmedim :) gerçi anakrt kısmı na degilde genele bakıyordum hatam o oldu sanırım verdiğin linkde ki açıklaman gayet net bunu hemen deeniyorum ama ram lerde bi degişiklik olurmu bilmiyorum denemelerimden sonra sonuç u burdan yazarım

• quote:

Alelacele bullduğum bi link. Bi incele,kafana takılan bi şey olursa sorarsın.

Suan da biosdayım ve senin linkde bahsettigin gibi 0.06 degilde 0.6 seklinde voltaj artıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bios update düzgün olmamış yaptıgımı sandım fakat olmamış yeniden yapıyorum bide öyle deniycem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Voltaj kısmındaki 0.06 yapdemisin o olmadı oyle bi secenek yok yani onun dısında dediklerini harfi harfine yaptım ise yaramadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Overclock yaparken genel bir performans artışı istiyorsanız işlemcinin çarpanını arttırmak yerine fsb'yi yükseltmelisiniz.Fakat genelde ramler sıkıntı çıkarır.Bu yüzden ramlerin hızını düşürüp fsbyi öyle arttırın.Böylece işlemci ve ramler ilk baştakinden daha hızlı çalışacaktır.Tabi bunları yaparken azar azar voltaj vermeniz gerekmekte.Birden verirseniz bileşenleriniz bozulabilir.Cimri davranırsanızda sistemin stabilitesi bozulur olur olmaz zamanlarda mavi ekranlarla karşılaşırsınız.Bu yüzden her adımda sistemi test programlarıyla zorlamalı ve deneme yanılma yoluyla doğru değerleri bulmalısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Overclock yaparken genel bir performans artışı istiyorsanız işlemcinin çarpanını arttırmak yerine fsb'yi yükseltmelisiniz.Fakat genelde ramler sıkıntı çıkarır.Bu yüzden ramlerin hızını düşürüp fsbyi öyle arttırın.Böylece işlemci ve ramler ilk baştakinden daha hızlı çalışacaktır.Tabi bunları yaparken azar azar voltaj vermeniz gerekmekte.Birden verirseniz bileşenleriniz bozulabilir.Cimri davranırsanızda sistemin stabilitesi bozulur olur olmaz zamanlarda mavi ekranlarla karşılaşırsınız.Bu yüzden her adımda sistemi test programlarıyla zorlamalı ve deneme yanılma yoluyla doğru değerleri bulmalısınız

bende o.c. yaparken fsb yi artırarak yapıyorum fakat şimdiki sistemimde bunu yapamadım ram yüksel se işlemci sıkıntı oldu işlemci yüksel se ram problem oldu ramlerim 1600 fakat o ayarı göremedim bitürlü şuan için 1333 de çalışıyor ne yapacağımı şaşırdım metin abi 52 nin vermiş oldugu linkdekileri yaptım olması gereken ler de onlardı zaten anlattıkca hatırladım fakat bahsettigi voltaj ayarkısmı bende yok bios update yaptım sonuç gene aynı

• Game-Over kullanıcısına yanıt
    Hocam fsb işinde sıkıntı yaşadıysanız işlemcinin nasıl olsa çarpanı açık.İşlemcinin çarpanını arttırıp ramleri de manuel olarak ayarlayabilirsiniz.Bazı anakartlarda overclock yapma hatta voltaj arttırma menüsü bile yok.Fakat bu sizin anakartınız için geçerli değil.Gayet iyi bir anakarta sahipsiniz.O ayarların olmaması gibi bir ihtimal yok.Muhtemelen gözden kaçan bir nokta vardır veya o menüye ulaşmak için ekstra bir işlem yapmak falan gerekiyordur.Ramlerin 1333 mhz de çalışmasını kafaya takmayın bu çoğu kullanıcının başına gelen bir durum.Ram ayarlarını tek tek yaptığınızda sorunsuz olarak çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Hocam fsb işinde sıkıntı yaşadıysanız işlemcinin nasıl olsa çarpanı açık.İşlemcinin çarpanını arttırıp ramleri de manuel olarak ayarlayabilirsiniz.Bazı anakartlarda overclock yapma hatta voltaj arttırma menüsü bile yok.Fakat bu sizin anakartınız için geçerli değil.Gayet iyi bir anakarta sahipsiniz.O ayarların olmaması gibi bir ihtimal yok.Muhtemelen gözden kaçan bir nokta vardır veya o menüye ulaşmak için ekstra bir işlem yapmak falan gerekiyordur.Ramlerin 1333 mhz de çalışmasını kafaya takmayın bu çoğu kullanıcının başına gelen bir durum.Ram ayarlarını tek tek yaptığınızda sorunsuz olarak çalışıyor

bios update yaptım bana tek artısı ram leri artık 1600 de kullanabiliyorum dedigin gibi çarpanı da kendim ayarladım voltaj işine girmeden 3.8 e cıkarabildim anca bu yaptıgım şeylerde stabil olmuşmudur henüz bilemiyorum :)
    ramlerimi cl7 olmasından sebep seviyorum lakin onlarıda ayarlayamadım stabiliteyi yakalarsam bu seferde ramlerin timeing lerini değiştiricem

• Senin konu yine gerilerde kalmış. Bi hatırlatsaydın ya.
    Voltaj işini becerememişsin.Şöyle yapacakssın.
    cpu &nb manuel yazan yeri manuel yapınca
    cpu voltage yi manuel veya offset olarak iki şekilde seçebilirsin. offsette bırakırsan küçük artışlar halinde,işlemcinin o anki mevcut voltajına ilave etme olayı oluyor.
    manuel yaparsan, klavyenin + tuşuna basa basa istediğimiz voltaja getirebiliyoruz. Geldiğimiz değere de mouse ile tıklayarak veya entere basarak seçmiş oluyoruz.
    Hangisiile olduğunu tam hatırlıyamadım. İkisini de denersin.
    Mesela mevcut değer 1,35 idi olsun. Bunun üzerine 0.06 eklersek, 1.41 olur. Buna en yakın olan değeri seçeceksin yani.
  • quote:

Senin konu yine gerilerde kalmış. Bi hatırlatsaydın ya.
    Voltaj işini becerememişsin.Şöyle yapacakssın.
    cpu &nb manuel yazan yeri manuel yapınca
    cpu voltage yi manuel veya offset olarak iki şekilde seçebilirsin. offsette bırakırsan küçük artışlar halinde,işlemcinin o anki mevcut voltajına ilave etme olayı oluyor.
    manuel yaparsan, klavyenin + tuşuna basa basa istediğimiz voltaja getirebiliyoruz. Geldiğimiz değere de mouse ile tıklayarak veya entere basarak seçmiş oluyoruz.
    Hangisiile olduğunu tam hatırlıyamadım. İkisini de denersin.
    Mesela mevcut değer 1,35 idi olsun. Bunun üzerine 0.06 eklersek, 1.41 olur. Buna en yakın olan değeri seçeceksin yani.

şuan için müsait degilim fakat en kısa sürede deniycem dediğini

• İyi de ben de o kartı ve işlemciyi kullanıyorum. Kart kendisi zaten 4.2GHz hızlara varıyor. Extreme modda sen çok geride kalmışsın..
  • ben umudumu kestim zaten mevcut ram leri çıkardım ucuzyollu 1333 10 gb ram aldım işlemciyide ufaktan oc ledim öyle takılıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.