Şimdi Ara

Fx x8 8150 Oc konusunda sıkıntı yaşiyorum. Bilgisi olanlar yardım etsin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim crosshair V formula anakartım ve 8150 işlemcim var. Ben bu işlemciye 1.2 voltaj değerlerinden başlayarak 1.368 voltaja kadar gelerek prime95 testi yaptım ve hepsinde tam yükte 1 bazen 2 çekirdek çalışmadı. en son 1.4 volt ile teste aldığımda tüm çekirdekler çalıştı ve stabil olarak kaldı. Fakat h100 sıvı soğutmam olmasına rağmen AI suitde sıcaklık 61 dereceye geldi. Core temp programında ise çekirdek sıcaklıkları 46 derecede sabitlendi.

Benim burada sormak istediğim ben bios'dan sadece çarpan artırıp cpu'ya voltaj verdim ve spread spectrum denen yeri kapattım. Bunun dışında ne ramlerle ne de başka hiç birşeyle oynamadım yapmam gereken başka bir şey varmı acaba ?

Bir diğer sormak istediğimse işlemciyi 1.368 voltaj değeri vererek 4.4 Ghz'de teste aldığımda 1 çekirdek çalışmıyor demiştim ve buna rağmen cinebench'ten 7.11 puan aldı. 1.4 volt vererek 4.5 Ghz'e çıkardım bu sefer tüm çekirdekler tam yükte çalışırken ise cinebench'ten 7.25 puan aldım. Bu puanlar sizce normalmidir yoksa daha yüksek mi cıkması gerekir. Özellikle son aldığım puan ilk aldığıma göre çok az bir artış oldu bu da canımı sıktı acıkcası :(

SS'ler aşağıdadır. Lütfen bilginizi esirgemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmavada -- 30 Ekim 2012; 19:33:52 >

• Puanlar normal galiba fakat stok fanla bile 4.8-5.0'lari zorlayanlar var su sogutmayla 4.5'i gecmiyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum valla aşırı sıcaklık oluyor bende anlamadım önemli olan düz sıcaklık mı yoksa çekirdek sıcaklığımı acaba çekirdek 4.5 de 41-42 arası kalıyor ama AI suitede 61 oluyor
  • İkiside onemli ama islemci kac celsius'a dayanir bilmiyorum bisey soyleyemem :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stok fanla adam gibi soğutmaya sağlayan bir kasada 4.2 en fazla stabil arkadaşlar denemediğim kalmadı,anakartı bile bozdum noctua ile 4.5 stabil voltaj vermedim sadece çarpan arttırdım cinebenchte 7.32 aldı gözlerim yaşardı şimdi voltaj verip 5.0 çıkarmaya çalışıyorum maximum yapabileceğim değerleri ileride ss li olarak yazarım yaşasın amd yaşasın hayal kırıklığı yaratan 8.0 ghz görebilen dünya rekortmeni buldozerler

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmavada

Arkadaşlar benim crosshair V formula anakartım ve 8150 işlemcim var. Ben bu işlemciye 1.2 voltaj değerlerinden başlayarak 1.368 voltaja kadar gelerek prime95 testi yaptım ve hepsinde tam yükte 1 bazen 2 çekirdek çalışmadı. en son 1.4 volt ile teste aldığımda tüm çekirdekler çalıştı ve stabil olarak kaldı. Fakat h100 sıvı soğutmam olmasına rağmen AI suitde sıcaklık 61 dereceye geldi. Core temp programında ise çekirdek sıcaklıkları 46 derecede sabitlendi.

Benim burada sormak istediğim ben bios'dan sadece çarpan artırıp cpu'ya voltaj verdim ve spread spectrum denen yeri kapattım. Bunun dışında ne ramlerle ne de başka hiç birşeyle oynamadım yapmam gereken başka bir şey varmı acaba ?

Bir diğer sormak istediğimse işlemciyi 1.368 voltaj değeri vererek 4.4 Ghz'de teste aldığımda 1 çekirdek çalışmıyor demiştim ve buna rağmen cinebench'ten 7.11 puan aldı. 1.4 volt vererek 4.5 Ghz'e çıkardım bu sefer tüm çekirdekler tam yükte çalışırken ise cinebench'ten 7.25 puan aldım. Bu puanlar sizce normalmidir yoksa daha yüksek mi cıkması gerekir. Özellikle son aldığım puan ilk aldığıma göre çok az bir artış oldu bu da canımı sıktı acıkcası :(

SS'ler aşağıdadır. Lütfen bilginizi esirgemeyin.

Dostum linke tıkla burada bende kendi işlemimi yaptım ve soğutucu olarak hava soğutma ve corsair h100'den daha iyi sonuç sanırım.Ben de h100 alıcaktım ama iyi bir araştırma sonrası bu soğutucuyu aldım ve 3 fanlı olarak kullanıyorum.

• çok iyi bir sonuç almışsın 4.92 Ghz fazla ama stabilde 4.5 fazlasıyla yeterlidir bence. Voltajıda biraz fazla vermişsin gibime geldi paşam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • puanda sıkıntı yok bende 4.6 da 7.32 aldım 1.4 voltajla 4.7.de şu an ama cinebench eror verdi ve 4.9 yapınca mavi ekran veriyor ama voltajı 1.46-47 falan yapmak gerekiyor 5.0 da çalıştırmak için dene bi sonucunu bekliyorum ben ancak haftaya deneyebilirim evde değilim 1 hafta..

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmavada

çok iyi bir sonuç almışsın 4.92 Ghz fazla ama stabilde 4.5 fazlasıyla yeterlidir bence. Voltajıda biraz fazla vermişsin gibime geldi paşam

Voltaj aslında tam değerinde dostum,çünkü asusun kendi sitesinde oc işlemine baktım 4956Ghz değerle,voltaj değerini 1,524 vermişler.Bende bunu görünce benimkisi bunun yanında az bile dedim.Asus hava soğutmayla test yapmış ve souçlar çok iyi bakmak istersen buraya;TIKLA sevgiler.

• kardeş yapalım şu işi bitirelim opteronu
  • quote:

Orijinalden alıntı: collector2

kardeş yapalım şu işi bitirelim opteronu

inşallah dostum
  • bu arada dikkat etde 600w yamulmasın senin pcde voltaj kasarken ben bile 700 den korkuma 850 alcam :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.