Şimdi Ara

Fx x6 6300 Sıcaklık Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: zwanzig

quote:

Orijinalden alıntı: enoes

quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Bende FX 6100 var ve oyunlarda en fazla 61 dereceyi gördüm şu ana kadar.Zaten bu işlemcinin çıkabileceği en yüksek değer 70 derece
    Hemen sizin için bir test yapayim.

Edit: Orthos ile 10 dk boyunca yük altında tuttum 63 dereceyi gördü

3-5 derece fazla sanki ben far cry 3 gibi 6 çekirdeği kullanan bi oyunda bile max 56-57 çok nadir 58 60 olursa zaten korkmaya başlıyorum yalnız ben stock halde turbo açık 1,32v ile kullanıyorum

Korkulacak bir şey yok hocam.Eğer 70 dereceyi geçerse korkmak lazım.Zaten o üç beş derecede hava sıcaklığından fark ediyordur

aslında bu benim için avantaj kışın ben bayağı oc yaparım stok fanla

• Ben sorunu çözdüm galiba. Şu turbo zımbırtısı açıkmış ilemci yük altında otomatik 4.1 ghz a çıkıyormuş. Onu kapattım şuan render felan yaparsam 55 civarı oluyor. 60 ı geçmiyor. Ama bunu AMD overdrivedan kapatıyorum her açılışta bunu temelli kapatmanın yolu yokmudur?

Ses sorunuda çözdüm. Fan sürekli %100 de çalışıyormuş. Msı control panelden onu otomatik yaptım ama yine yukardaki gibi her açılışta ayarları tekrar yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eragron -- 30 Ağustos 2013; 23:07:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eragron

Ben sorunu çözdüm galiba. Şu turbo zımbırtısı açıkmış ilemci yük altında otomatik 4.1 ghz a çıkıyormuş. Onu kapattım şuan render felan yaparsam 55 civarı oluyor. 60 ı geçmiyor. Ama bunu AMD overdrivedan kapatıyorum her açılışta bunu temelli kapatmanın yolu yokmudur?

Ses sorunuda çözdüm. Fan sürekli %100 de çalışıyormuş. Msı control panelden onu otomatik yaptım ama yine yukardaki gibi her açılışta ayarları tekrar yapıyorum.

kardeş fan devrine bi bak macun önemli yoksa 6800 falan derse elbette ses çıkarır hemde yeri göğü inletir sesli dedikleride muhtemel odur

turboyu ise biostan kapatabilirsin seneçek mevcut yalnız turbonun frekansı ile oynamanı tavsiye etmem ama açıp kapatabilirsin turbo frekansı ile oynayınca işlemci daima o frekansta çalışıyor düşmüyor
    60ı bile görmüyorum ben cpu-z veya hw monitörden bi bak işlemciye fazla voltaj gidiyor olabilir fan devri ilede oynamanı pek tawsiye etmem yüksek dursun ses olması işlemcinin yanmasından kötü değil

• Hocam turbo ile 4.1 de voltaj 1.425 veya 1.475 oluyor (hatırlayamadım kaç olduğunu ama bu değerlerden biri). Fan 4500 devir gördüm tubo açıkken max.

Ayrıca biosda ayarı bulamadım. MSI anakart kullanıyorum acaba ayarı nerde?
  • quote:

Hocam turbo ile 4.1 de voltaj 1.425 veya 1.475 oluyor (hatırlayamadım kaç olduğunu ama bu değerlerden biri). Fan 4500 devir gördüm tubo açıkken max.

Ayrıca biosda ayarı bulamadım. MSI anakart kullanıyorum acaba ayarı nerde?

hangi model msi senin anakartta voltajı fazla veriyor cpu voltaj yazar 1,32 yap benim en stabil bulduğum değer bu ısınma sorununda ortadan kalkacaktır fanda eskisi gibi dönmez
  • Hocam AMD Overdrivedan Turbonun voltajını 1.325 yaptım. Şimdi 4.1 de ısınmadan çalışıyor.Stabilite testi uyguluyorum şuan bi sıkıntı olmadı. Valla ne kadar teşekkür etsem azdır. Kafamı baya yormuştum bu konu üzerinde. Ama bu ayarı şimdi her girişimde AMD Overdrivedan yapmam gerekiyor. Anakart MSI G46. Ayarı nerde acaba?
  • quote:

Hocam AMD Overdrivedan Turbonun voltajını 1.325 yaptım. Şimdi 4.1 de ısınmadan çalışıyor.Stabilite testi uyguluyorum şuan bi sıkıntı olmadı. Valla ne kadar teşekkür etsem azdır. Kafamı baya yormuştum bu konu üzerinde. Ama bu ayarı şimdi her girişimde AMD Overdrivedan yapmam gerekiyor. Anakart MSI G46. Ayarı nerde acaba?

rica ederim ne demek
    senden sonra canıma tak etti gittim konu açtım

http://forum.donanimhaber.com/m_80454592/tm.htm

her açtığında yapman gerekmiyor burda anlattım
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetGüler

eğer bütçen varsa işlemci soğutucusu almanı öneririm.o fanın sesi zamanla çekilmiyor

hocam gerçekten o kadar seslimidir bu stok fan ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: G_D

quote:

eğer bütçen varsa işlemci soğutucusu almanı öneririm.o fanın sesi zamanla çekilmiyor

hocam gerçekten o kadar seslimidir bu stok fan ?

yüksek sıcaklıklarda evet ama çok çok kötü değil.bilgisayarı normal işlemler için kullanan biri pek rahatsız olmaz
  • bende stok fanlı 6100 var ısınınca ki çok az tam devir bir uğultu oluyor 5-6 sn.

• quote:

bende stok fanlı 6100 var ısınınca ki çok az tam devir bir uğultu oluyor 5-6 sn.

ince makina yağıyla fanı yağlayabilirsiniz.fanın ortasında bir delik var oraya 1-2 damla bırakmanız yeterli olacaktır.
  • quote:

quote:

bende stok fanlı 6100 var ısınınca ki çok az tam devir bir uğultu oluyor 5-6 sn.

ince makina yağıyla fanı yağlayabilirsiniz.fanın ortasında bir delik var oraya 1-2 damla bırakmanız yeterli olacaktır.

teşekkürler hocam.

• Arkadaşı korkutmaya çalışıyorsunuz bence. İşlemci yıpranması falan yalan dostum inanma. Yaklaşık 5 senedir oyunlarda 75 derece civarı ısınan bir fansız Soğutucu ile e8400 işlemci kullanıyorum. Ne yıprandı ne de herhangi bir sorun çıkardı. Rahat ol 80 olsa bile işlemcine birşey olacağını düşünmüyorum. Çünkü ekran kartım uzun süreli oyunlarda 86 derecede çalışıyor. Yıllardır ne yandı ne başka birsey.

• quote:

Merhaba arkadaşlar. Pazar günü yukarıdaki işlemciye aldım. Stok fanı ile kullanıyorum. Fan çok ses yaptığı için sıcaklık çok yüksek mi diye bir test yapayım dedim. AMD Overdrive programı ile stabilite testi yaptım. Hem overdrive hem de MSI control paneli ile sıcaklığı takip ettim. Sıcaklık stabilite testi sırasında 55- 65 dereceleri arası oynuyordu sürekli. Bazen 67. sıçrıyor ama bir saniyeden az bir sürede tekrar 55-65 arasına iniyordu. Ayrıca Ekran kartı sıcaklığımı oyunlarda max 61 derece olarak ölçtüm. Sorum şu ki bu sıcaklıklar normal mi? İşlemciye zarar gelsin istemiyorum. Yeni soğutucu almam gerek biliyorum ama hem para hemde montaj sorunu yüzünden pek sıcak bakmıyorum. OC yapmayıda düşünmüyorum. Sıcaklıklar bu şekilde PC'de ciddi sorunlar oluşabilir mi?

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

ben fx6100 kullanıyorum stok fan . prime95 testinde maksimum 61C oluyo

• fx x6 6300 gibi bir o/c ye yatkın işlemci kullanıyosun ve yanında utanmadan stok fan kullanıyosun :D onu alırken yanında özel soğutucuda alman gerekirdi :D

http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/thermaltake-cl-p0579-contac30-lga7751155115613662011-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58987 mesala 83 tlye bundan alabılırsın... sağlam bi soğutucudur.. tavsiye ederim sonra 61 değil 40 ı geçtiğini göremessin. tahminen 25 35 arası dolasır yuk altındeyken bu soğutucuyla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1724950 -- 1 Eylül 2013; 22:51:39 >

• eragron E kullanıcısına yanıt
    hocam benim 4770k h110 ile stabilite testi @3.9ghz 60 derece civarı ama benim 100 e kadar yolu var
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.