Şimdi Ara

anakartı fazla voltaj verenler özellikle MSI 970a- G46 kullananlar buraya

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir arkadaşta daha görüp artık bu yanlış anlamanın canıma tak etmesi hasebiyle bu konuyu açtım

G46 msi Kullananlar (HERKESTE AYNI SORUN OLACAK DİYE BİŞEY YOK)

arkadaşlar ne yazık ki anakart her anlamda prof fp ürünü olmasına rağmen artık göz mü değdi ne yaptı

bios driverı nedeniyle işlemciye fazla voltaj besliyor buda işlemcinin ısınmasına yol açıyor

asıl önemli konu bazı arkadaşlar bunu fırsat bilerek güncel amd işlemcilere "AMD ISINIYOR" diyor 32 nm işlemcinin nesi ısınacaksa akıl işte

eski sürümleri daha bile iyiydi athlonumu macunsun oc yapmış insanım amd ısınmaz

şimdi arkadaşlar biostan voltajı normal seviyeye getireceğiz ve işlemci ısısını düşüreceğiz

bios ayarlarına giriniz
    oc bölümünden cpu voltage kısmını 1,32 olacak şekilde ayarlayın (benim en stabil bulduğum 2 değerden birisi)

eğer ısı sorunu devam ederse ki imkansız ama neyse

o zaman 2. en stabil voltajımız olan 1,28e getirin işlemciniz 3 saat render alıpta 56 derece desin amd ısınıyor diyende utansın

AYRICA PERFORMANS FARKLARI GÖZLENMİŞTİR BAKINIZ AŞAĞISI:

cinebench (ne kadar güvensiz bi proda olsa) 4,30dan 4,73e çıkmıştır stok haliyle sadece voltaj değişimi ile

voltaj düşük epeydir kullanıyorum sorunum yok zaten zararlı bi işlem yapmadık tam tersi zararlı bi işlemi önledik

MSİ G46 PERFORMANS İPUÇLARI:

RAMİNİZİ mutlaka kontrol edin normalde 9-9-9-24 olması gereken ram bazı ayarlarda 11-11-11-29 gibi bi değer çıkıyor

SAKIN GÜVENMEYİN: "intel extreme memory profile" ne kadar 9-9-9-24 ayarlıyorum desede aslında ayarlamıyor auto kısmından 1600 mhzye kendiniz çekin bu değerleride kendiniz 9-9-9-24 yapın default hali yine 11-11-11-29dur unutmayın

bu yöntemler sayesinde hiç oc yapmadan oc yapmaktan daha fazla werim elde ettim

• Eyvallah hocam çok yararlı oldu- olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eragron

Eyvallah hocam çok yararlı oldu- olacak.

rica ederim ne demek

yapta ısı testlerini performans testlerini merak ediyorum burada paylaş olur mu?
  • bende her sey normal stok sogutucu 7/24 bf3 oynuyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: watkenaydu

bende her sey normal stok sogutucu 7/24 bf3 oynuyorum

volataj bi baksana kardeş hw monitöden falan yükte iken
  • konu yararlı bazılarına cevap olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işin gücün ras gele tüfeeenden ses gele youda rock :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoes

işin gücün ras gele tüfeeenden ses gele youda rock :D

anlamadım hocam ?

• quote:

işin gücün ras gele tüfeeenden ses gele youda rock :D

intelciler aglasin hocam elerinde koz kalmadi

• Takip.

• işin gücün rast gelsin tüfeğinden ses gelsin saol diyorum

you'da rock sende rock diyorum yani espri olsun diye

canın saolsun önemli değil
  • Prophet66 kullanıcısına yanıt
    görün görün intel kullanan adam söylüyor bunu

saolun sizin gibiler oldukça sırtımız yere gelmez yaşasın amd :D
  • bir hatammı oldu diye düşündüm :)

• quote:

Orijinalden alıntı: G_D

bir hatammı oldu diye düşündüm :)

estağfrullah o nasıl söz
  • :) hocam 4ever amd 9 senedir intel p4 kullandım şimdi fx6100 kullanıyorum ilaç gibi geldi aslında amd ye karşıydım kullanınca anlamdım gayet kaliteli ısının ı sı yok :) ayrıca içlerinde büyük güç var bu işlemcilerin 3.3 stok 4.5 stabil.

• quote:

quote:

estağfrullah o nasıl söz

ah hocam simdiki kafam olsa butcem biraz kisitli olsa yemin ediyorum amd almazsam simdiki pc coksun :D
    Kisitli derken 3000 tl olsa yine amd alirim
    Ben pcyi bilgisayarciya toplatimherkes pccilerin nasil oldugunu biliyor yani
    En kotuyu pcyi topluyor yana yana o para kurtarmaz diyor
    benim bu pcyi heryer 800 tlye topluyordu bir g.v.t pc hocasi var o 600 topluyuordu eski e.kartim hd 3650 idi bende ucuz diye ondan aldim yedigim kaziktan haberim olsa adamin burnundan getirirdim ama iste ben de bilmiyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: Prophet66

quote:

quote:

estağfrullah o nasıl söz

ah hocam simdiki kafam olsa butcem biraz kisitli olsa yemin ediyorum amd almazsam simdiki pc coksun :D
    Kisitli derken 3000 tl olsa yine amd alirim
    Ben pcyi bilgisayarciya toplatimherkes pccilerin nasil oldugunu biliyor yani
    En kotuyu pcyi topluyor yana yana o para kurtarmaz diyor
    benim bu pcyi heryer 800 tlye topluyordu bir g.v.t pc hocasi var o 600 topluyuordu eski e.kartim hd 3650 idi bende ucuz diye ondan aldim yedigim kaziktan haberim olsa adamin burnundan getirirdim ama iste ben de bilmiyordum

boşver olan olmuş önümüzdeki maçlara bakacaz sonra benim gibi olmada uzun bi müddet bıraktım sonra bu sene ocak aylarında geçen sene kasım aralıkta olabilir yeni pc toplamaya karar werdim aylarca tekrar hatmettim bilgilerimi güncelledim sistem test ettim amdyede intelede oturdum asla yancı dawranmadım taraf tutmadım

sonra amd aldım anakarttan biraz problem yaşadım saolsun yine bu forumda bi arkadaş dikkatimi çekti voltaja

neyse sorunları hallettik ama 1 saat oyun için 10 saat araştırma yapıyodum

onuda geçtim asıl benim gibi olma dediğim pcyi aldım 3d monitör falan kastım ama hâlâ forumdayım gördüğün gibi araştırmaya devam hastalık oldu artık kpssye hazırlanıyorum nasıl bırakacam bilmiyorum sigara gibi meret öğrendikçede bitmiyor matematik gibi bişe

• olan olmuş eldekine bakınız hocam yeni sistem toplarsanız haber ediniz.

• 3 yıldır kullandığım phenom ıı x4 955 hala taş gibi üstelik stok fanla 3.6 ghz kullanıyorum hiçte sorun etmedi
  • quote:

:) hocam 4ever amd 9 senedir intel p4 kullandım şimdi fx6100 kullanıyorum ilaç gibi geldi aslında amd ye karşıydım kullanınca anlamdım gayet kaliteli ısının ı sı yok :) ayrıca içlerinde büyük güç var bu işlemcilerin 3.3 stok 4.5 stabil.

boşver ne diye oc yapıyorsun yetmiyor mu ki 6 çekirdek yahu boru mu ben sadece ısı denemesi yaptım ısınıyor diyenlere inat stok fanla 4,4 ghz 63 derece

neymiş 6300 alırsan 100 lira fana werecen intel parasına gelecek zihniyete bak performansla kandıramıyorlar artık başka yerden çekiyorlar taraflarına
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.