Şimdi Ara

fx islemciler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu fx 8320-50 leri falan niye yerden yere vuruyolar anlamiyorum bende 8350 var oc suz her isimi goruyor oyunda oynuyom teknik resim programlarida kullaniyorum ilginc insanlar var yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 400 tl lik işlemciden mucizeler bekleyen evlerinde 10 tane çizim programı 6 tane uzay mekiği fırlatma işlemi yapıp hemde oyun oynayacak insanlar yüzünden .. tek açıklaması bu
  • FX 8350 CANDIR, GERISI HEYECANDIR.

• quote:

Orijinalden alıntı: uogihan

400 tl lik işlemciden mucizeler bekleyen evlerinde 10 tane çizim programı 6 tane uzay mekiği fırlatma işlemi yapıp hemde oyun oynayacak insanlar yüzünden .. tek açıklaması bu

Agir oldu biraz ama guzel oldu yani

• Yerimizi alalım.
  • FX işlemcilerin eleştirilmesinin nedeni çekirdek performanslarının düşük olması başka bir nedeni yok
  • ben fx8320 alırken bana 900 liralık intel işlemci tavsiye edenler vardı asrock 990 fx extreme 3 ve fx 8320 yi toplamda 645 liraya almıştım. Pişmanda değilim açıkçası :) Bütçeye göre kral işlemciler. Şimdi elektrik faturası hesabı yapanlarda gelir 3-5 senede aynı paraya geliyor diye hesap yapanlar :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    12 yıl önce açıldı
    AMD X250, AM3+ Anakart
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

FX işlemcilerin eleştirilmesinin nedeni çekirdek performanslarının düşük olması başka bir nedeni yok

Zaten i5 4690knin gerisinde kaldigi tek nokta... Geri kalan herturlu benchmark testinde onde duruyor 8xxx ilesi hatta benim fx6200 bile stok halde i5 4570i geciyor tek cekirdek performansi disinda... Ilerleyen zamanlarda anlayacagiz sanirim yaptigimiz secimin degerini :) 8370e yok satacak gibi stoklarda bulamayagacgiz :)

Not: tek cekirdek performansi oyunlardaki minimum fps oranini yuksek tutar... Mesela bianda catisma biter bos mekanda yuruyor olursun oyun bu bolge agir degil der 4 cekirdek yerine 2 yada 1 cekirdegi kullanmaya baslar buda fpsnin dusmesine sebebiyet verir... Ama tabi bu fark nedir i5 de 45 fps ise fxde 35 civari olur... Ortalama yaklasimlar tabi oyuna gore farklilik gosterir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: uogihan

400 tl lik işlemciden mucizeler bekleyen evlerinde 10 tane çizim programı 6 tane uzay mekiği fırlatma işlemi yapıp hemde oyun oynayacak insanlar yüzünden .. tek açıklaması bu

Kesinlikle katılıyorum. Ben de FX 8350 kullanıyorum. Bazen 4,5 GHz'e çıkarıyorum ama genelde stok hızda kullanıyorum. Her işimi çok iyi bir şekilde görüyor.
  • Savaş başlatmış gibi hissettim.

• şahsen ben intel SEMPATİZANIYIM

göreceğiniz üzere 2 farklı bilgisayarım var.. 3.sü de yolda... biri intel nvidia tabanlı laptop.. diğeri fx ve ATI... 3.sü de APU... yarın alınacak...

şimdi işin esası beklentide/talepte... APU sistemi ben az parça olsun ki bozulma ihtimali düşsün diye alıyorum... Aynı zamanda enerji tasarrufu için.. Oyun oynanmayacak program çalıştırılmayacak ekran kartı yatacak... Diğer FX işlemcili ise ev bilgisayarı... en son alınan ev bilgisayarı 9 sene önce alındığı için bu kadar üst seviye ( ev bilgisayarına göre ) laptop umu da oyun amaçlı kullanıyorum ve şehir dışında okul kazandığımda ev bilgisayarı bu olmadığı için oyuncu laptop u tercih ettim...

eğer evdeki bilgisayar bu ayarda olsaydı kendime yine intel nvidia bir masa üstü toplardım... çünkü en üst düzey performans beklerim ben oyun oynanıyor auto cad çalışıyor... kendi kullandığım bilgisayardan ve parayı denklemden çıkarırsak tek çekirdekte de çoklu izlekte de intel in en iyi işlemcisi amd den daha iyi durumda...

herşey beklenti talep ve alım gücüyle alakalı...

• tek cekirdekte hala intelin eski islemcilerine karsi geride.Careyi cok cekirdek kullanmakta buluyorlar ki genelde uygulamalar artik multithread seklinde programlandiklari icin pek sikinti olusturmuyor.Onun disinda artik 32 nm birakmali lazim ve tdp degerleri azaltilmali.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.