Şimdi Ara

FX 8350 Isınma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,yaklaşık 5 gün önce yeni bir sistem topladım.

    MSI GTX 770
    cooler master haf advanced 912 kasa
    m5a87 r2.0 asus anakart
    hdd falan filan olan bir sistem kurdum.

    Sistemi zora sokmaya fırsat bulamamıştım açıkçası o kadar gün geçmesine rağmen. İş güç falan filan diyelim o kısmına. Bu gece borderlands 2 oynamak istedim,ayarları açtım sonuna kadar başladım oynamaya. Windows 8 kullanıyorum,mavi ekranlar gelmeye başladı. Yani oyunu ne zaman açsam artık mavi ekran alıyordum. Sonra bilgisayarı bile açamama durumuna falan geldi. Her reset attığında üstteki fandan yüklü miktarda sıcak hava çıktığını gördüm. Yeterli soğutma yoktu. Prime95 üzerinden işlemciyi yük altında çalıştırmaya çalıştım. İşlemcinin 25 derece boş sıcaklıktan 62 derece kapanma sıcaklığına çıkması 15 saniye sürdü. CPU fanı 2900 den 3400 e ancak çıkabildi bu zaman zarfında. Şimdi sorum şu,cpu fanının dönüş hızı yeterli değil mi? Yoksa bunu sınırlayan bir program var ve benim haberim mi yok? (Bios üzerinde düzenlemeler yaptım onunla ilgili,ne denediysem çare olmadı). İşlemci mi arızalıdır,yoksa stok fanda mı problem vardır? Kısacası düşüncelerinizi almak istedim,yarın büyük ihtimalle vatan bilgisayarın yolunu tutacağım

    Aşağıdaki resim de Prime95'i 10 saniye çalıştırmam ile ulaştığım maksimum durum
     FX 8350 Isınma Problemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuke General -- 31 Aralık 2013; 3:04:08 >







  • Nuke General kullanıcısına yanıt
    8320 kullanıyorum aynı stock fan çıkıyor içinden. Bu fanla 6000 rpm gördüm ki 7000 görenlerde var 3400e kadar çıkıyorsa büyük ihtimalle soğutucunun pini yanlış yerde takılı. Sıcaklığın birden yükselmeside soğutucu montajının düzgün yapılmadığını işaret ediyor gibi bios da yada işletim sistemi içerisinde fanların dönüş hızına müdahaleniz oldu mu ?
  • Nuke General kullanıcısına yanıt
    Cpu fanının aşırı ısınma zarfında ancak 3000'li değerlere çıkması ya fanda bir arıza olduğunun ya da fanın hızını sınırlayan yazılımsal bir durum olduğunun kanıtı olur. Ben o fanla 6500'lü devirleri gördüm ki eğer oyun zorluyorsa buna benzer değerlere çıkmak zorunda. (4000-5000 arası) Şu halde Vatan'a götürmeyi seçmekle en doğru kararı vermişsiniz. Lakin bütçeniz müsaitse o fanı değiştirmenizi tavsiye ederim. O sesle oyun oynamak tam bir işkence halini alıyor bence.
  • Hocam buyuk ihtimal islemci ile sogutucu arasindaki boslugu termal macunla tam dolduramadin.stok fan 6000rpm e kadar cikabilir.biostan auto fan yap sinirlandirma.masaustunde fan hizlarini kontrol eden bi program varsa ordanda sinirlandirma varmi kontrol et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanlar bios içinde turbo modda açıktı. Max performans a almıştım bios içinden ancak doğrudan şunu yap gibi bir müdahale yok. Şu an mavi ekran yüzünden sistem açılmıyor Pinleri nasıl yanlış takmış olabilirim bilmiyorum açıkçası çünkü zaten takmak için tek uyumlu durum var . Biraz önce soğutucuyu söktüm valla macun neredeyse su gibi olmuştu. Ama görünüm normaldi. Az sonra fotoğrafını koyarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nuke General kullanıcısına yanıt
    hocam demek istediğim pini yanlış takma değil yanlış yere takma durumu cpu pin yazan yere taktığınızdan emin misiniz ?
  • He yok yok,eminim doğru yere taktığımdan tabi eğer anakartın üzerinde yanlış yazmıyorsa Sırasıysa cha_fan2,cpu fan ve cha_fan3 yazıyor ve ben ikinci olana taktım. Anakart bu
     FX 8350 Isınma Problemi

    Bahsettiğim resim de bu
     FX 8350 Isınma Problemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuke General -- 31 Aralık 2013; 3:42:49 >




  • Nuke General kullanıcısına yanıt
    hocam bana macun biraz fazla gibi geldi bilmiyorum diğer arkadaşlar ne düşünürler. Kendi fikrimi şöyle belirteyim soğutucu blokdaki macun fazlalığını kredi kartı gibi bir kartla temizleyip kredi kartını bir kağıt havlu ile silin. Aynı şekilde kartla işlemci üzerinde ince bir tabaka oluşacak şekilde işlemci üzerindeki macunu yayıp bloğu hassas bir şekilde oturtun derim. Eğer ki fan hızı yükselmemekte inat ederse sistemi o şekilde fazla kullanmayın bir yerlerde problem olduğu kesin, vatanın yolunu tutun daha sessiz ve performanslı bir soğutucuya yönelin.
  • Selam arkadaşlar gittim görüştüm geldim. Stok fanda orada herhangi bir problem yoktu lakin orada teknisyenin yaptığı ayarlar neticesinde işlemci ve ramin frekansları normal olması gerekenden düşük çalışıyordu(son kısmını eve gelince fark ettim) Bu yüzden ayarları tekrar olması gereken 4.0GHz ve ram için 1600 MHz değerine yükselttim. Yükselttim ama bunun ardından bios kendince değişikliklere gitmiş ve benim stok fanım yine 3400 seviyesine sabitlenmiş durumda. Şimdi merak ettiğim şu,stok fanını hızını sabitleyen şey ne olabilir? Orada 4700 4800 RPM değerlerini gördüm canlı canlı
  • Nuke General kullanıcısına yanıt
    hocam bios da load optimized settings sekmesinden optimize ayarları yükleyin bi kontrol edin bakalım yükselecek mi dönüş hızı ?
  • Eski bios'ta denediğimde olmamıştı,şimdi denedim 3300 devirde takıldı bu sefer. Bir sürü ayar kapattım,hatta en yüksekte çalışması için bin takla attım ama sonuç vermiyor. Bu arada optimize edilmiş ayarlara alınca ram frekansını 1333MHz'e düşürdü. Bende 2*4 Corsair Vengeance 1600'lük var,neden yaptı acaba?
  • Nuke General kullanıcısına yanıt
    hocam ramleri main sekmesi altında d.o.c.p ye alınca düzelir ram frekansı on da sıkıntı yok da, fan hızı neden sabit devirde o kısım düşündürüyor beni optimize yada default ayarlara aldığınızda artış olmuyor mu fanda ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReSpAwN_22 -- 31 Aralık 2013; 21:04:18 >
  • Nuke General kullanıcısına yanıt
    sevgili dostum,sen bu anakart'ı çok kurcalamışsın belli,aynı anakart'ı bende kullandım,yanlış bir ayarda beyin gidiyor.
    yapman gereken tek şey,bos'u sıfırlayıp.usus sitesine girip güncel bıos'u indirip kurman en doğru hareket olucak.birşey daha fan ayarlarını sıtandart yapmanı öneriyorum.
  • İnanılmaz derecede kurcaladım anlatamam Orada gördüğüm fan hızının aynısını burada görmeye çalışıyorum hepsi bu. Lakin bios son sürümde,üstüne yazar ve sıfırlarsam istenilene ulaşır mıyım bilemiyorum. Denemekten zarar gelmez tabi.

    Az önce fan kontrolünü kendi elime aldım ve maksimumda çalıştırmaya uğraştım,her sıcaklıkta tam performans çalışmasını istedim ve sonuç her sıcaklıkta 3400 rpm oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nuke General

    Eski bios'ta denediğimde olmamıştı,şimdi denedim 3300 devirde takıldı bu sefer. Bir sürü ayar kapattım,hatta en yüksekte çalışması için bin takla attım ama sonuç vermiyor. Bu arada optimize edilmiş ayarlara alınca ram frekansını 1333MHz'e düşürdü. Bende 2*4 Corsair Vengeance 1600'lük var,neden yaptı acaba?

    abicin.ben o anakart'ın ruhunu biliyorum,bıosu sıfırla,fan ayarlarını sıtandart yap düzelecek,fazlada kurcalama hep bozarsın.
  • Sıcaklıkta o kadar sorun yok gibi de 3000rpm çok yüksek geldi benim fan 38derecede 800rpm de dönüyor.
  • Geri geldim,ayarları tekrar sıfırlayarak bios'u aynı sürüme güncelledim,hali hazırda zaten son sürümü kullanıyorum. Malesef sorun çözülmedi. Sistem hala kritik sıcaklığa ulaşıp kendisini kapatıyor.
  • Tekrar reset attım ve bios kurdum,yani deminki ile aynı işlemleri yaptım. Sistem 3400 rpm kuzey köprüsü 72,cpu 59 derecede çalıştı prime95 testi altında yaklaşık 15 dakika(daha önceden 30 saniyede reset atardı). Ancak istediğim değerleri hala göremedim ve bu yüzden cpu gereksiz derecede ısınıyor.

    Edit: Sistem boşta sıcaklığı kuzey köprüsünde 40,işlemcide 25 derece. Bu sıcaklıkta devir 2400 rpm.

    Edit 2: Sistem şu anda Borderlands 2 de ağır yük altında full ayarlarda 59 kuzey köprüsü 52 cpu sıcaklığı oldu,20 dakikadır çalışıyor. Önceden olsa 10 dakikada reset atardı. Cpu fan hızı 3900 leri gördü. İlginç valla anlayamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuke General -- 31 Aralık 2013; 22:41:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nuke General

    Tekrar reset attım ve bios kurdum,yani deminki ile aynı işlemleri yaptım. Sistem 3400 rpm kuzey köprüsü 72,cpu 59 derecede çalıştı prime95 testi altında yaklaşık 15 dakika(daha önceden 30 saniyede reset atardı). Ancak istediğim değerleri hala göremedim ve bu yüzden cpu gereksiz derecede ısınıyor.

    Edit: Sistem boşta sıcaklığı kuzey köprüsünde 40,işlemcide 25 derece. Bu sıcaklıkta devir 2400 rpm.

    Edit 2: Sistem şu anda Borderlands 2 de ağır yük altında full ayarlarda 59 kuzey köprüsü 52 cpu sıcaklığı oldu,20 dakikadır çalışıyor. Önceden olsa 10 dakikada reset atardı. Cpu fan hızı 3900 leri gördü. İlginç valla anlayamıyorum

    kardeşim, kendin yazdın kendin yönettin,konu başlığında yardım algılanıyor,ancak sonlara doğru,reklama dönüşmüş,
    bu arada o anakart'ın,o sıcaklıkları gayet normal,dediğim gibi ben o anaKart'ın ruhunu bilirim,o ana kart depomda duruyor,toplam 3-4 aykullandım.




  • AMD Stok fanlarının 6000 RPM nin üstünde çalıştığı görülmüştür, her şeye gücü yeter o soğutucunun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.