Şimdi Ara

FX 6300 Tarayıcıda anlık donma sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 3-4 aydır bu sorunla karşı karşıyayım.
    Genelde tarayıcı üzerinde gezerken bilgisayarım 50-60 saniyeliğine donuyor. Mouse imleci hareket ediyor fakat bilgisayarda hiçbir işlem yapamıyorum. Bazen masaüstüne ve sekmeler arası geçiş yapıyorum fakat bazen de hiçbir şeye tıklanmıyor. 1 dakika sonunda bilgisayar kendine geliyor ve bu sorun bazen 5-10 dakikada, bazen yarım saatte bir tekrar ediyor. Bazen de komple donuyor, fare hareket etmiyor ve bu olduğunda restart atmadan düzelmiyor. 3 kere servise yolladım RAM'leri ve anakart üzerindeki chipset'i değiştirdiler ve sorunum hala devam ediyor. Servise yollayıp aylarca beklemekten sıkıldım ve sizden yardımınızı istiyorum. Yepyeni bilgisayarı değiştirme raddesine geldim artık. Acilen yardımlarınızı bekliyorum. (İşletim sistemim Windows 10 PRO - 64bit orijinal)
    Bilgisayarımın parçaları şu şekilde;
    Ekran Kartım: ASUS GeForce GTX1050 Ti GDDR5 OC 4GB 128Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
    İşlemcim: AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Önbellek 95W 32nm İşlemci FD6300WMHKBOX | ITOPYA
    Anakartım: MSI 970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    RAM(1Aylık) : GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    Power Supply: 500 W Xigmatek







  • Pm den cevapladim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diskinizi bir kontrol edelim önce. İnternetten hard disk sentinel programını indirip bilgisayarınıza kurun. Program açılınca gelen ilk ekranın görüntüsünü çekip buraya atın. Birden fazla diskiniz var ise. Sol taraftan diskleri tek tek seçtiğinizde sağ taraftaki ilk sekme güncellenecek o yüzden o ilk sekmenin görüntüsünü her bir disk için çekip buraya atın.

    Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    FX 6300 Tarayıcıda anlık donma sorunuFX 6300 Tarayıcıda anlık donma sorunuFX 6300 Tarayıcıda anlık donma sorunuFX 6300 Tarayıcıda anlık donma sorunu
    Buyrun hocam. 120GB lık SSD ve 2TB lık HDD' m var.
    Technical.Assistance problemin SSD'de olduğunu söyledi. Siz bi problem görüyo musunuz SSD de? Durduk yere de değiştirmek istemiyorum 300-350TL civarı aynısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wardoomlee -- 9 Mayıs 2018; 14:14:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wardoomlee


    Buyrun hocam. 120GB lık SSD ve 2TB lık HDD' m var.
    Technical.Assistance problemin SSD'de olduğunu söyledi. Siz bi problem görüyo musunuz SSD de? Durduk yere de değiştirmek istemiyorum 300-350TL civarı aynısı.
    Bilgisayarınız ssd üzerine kurulu sanırım. Eğer çok önemli bir yedeğiniz yok ise veya başka bir hdd bulma şansınız var ise işletim sistemini farklı bir disk üzerine kurma şansınız var mı acaba?

    Ssd'de ufakta olsa bir sıkıntı mevcut gibi. Normalde bu ufak sıkıntı hiçbir soruna neden olmaz derdim ama karşıma çıkan bazı sorunlarda ufakta olsa büyük sorunlara neden olan durumlar gördüm. Donma sorunlarınde genelde ilk şüpheli diskler olur. O yüzden imkanınız var ise farklı bir diske kurulum yapmanızı tavsiye edeceğim. Ondan sonra sorununuzun devam edip etmediğine bakacağız.

    Hatta mümkünse bilgisayarınızdaki bütün diskleri çıkartıp tamamen farklı bir diske windows kurup bilgisayarınızı öyle açmanızı isteyeceğim.

    Eğer ki disklerden kaynaklanan bir durum değilse ve kurulum yaptığınız farklı diskte de sorun devam ediyorsa;

    -Isınma sorunu
    -Overlocktan kaynaklanan aşırı yüklenme ve donma sıkıntıları(Her ne kadar bilgisayar biostan kendini otomatik overlock etse de başta sıkıntı yok gibi gözükse de daha sonradan çıkabiliyor)
    -Disk dışındaki donanım parçalarından birinin bozuk olma ihtimali

    Durumlarını gözden geçirmemiz gerekecek.

    Donanım parçalarında bir sıkıntı mevcut ise disklerin durumunu anlamak kolay ama diğer parçalarda sıkıntı var ise bunu tespit etmek çok güç olduğu için bu noktadan sonra artık. Garantiye mi yollarsınız, iade mi yaparsınız artık gerisi size kalıyor.

    Kolay gelsin.




  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Farklı bir diske sistemi kurup deneyeceğim sonucu burdan yazarım. Teşekkürler
  • wardoomlee kullanıcısına yanıt
    Sonucu bende merak ediyorum. Beklemedeyim.

    Kolay gelsin.
  • Anakart sorunlu muhtemelen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    SSD yi iptal edip sistemi HDD ye kuralı 10 saat falan oldu. 4-5 saat kullanım sonucu gözlemim hiçbir problem olmadığı yönünde. Driverları kurarken 1 kere takılır gibi oldu ama sanırım bilgisayara çok yüklendiğim için oldu o da. aynı anda 5-6 program falan kuruyodum. Problem sanırsam SSD de. Şimdiden yeni bir SSD bakmay başlıyım
  • EneRGy. kullanıcısına yanıt
    Anakartı 3 kere garantiye yolladım ilk 2sinde problem olmadığını söylediler. 3. seferde değişim yapmamak adına chipseti değiştirdiklerini söylediler.
  • wardoomlee kullanıcısına yanıt
    Tahminlerimiz doğru çıktı o zaman.

    Ssd'de ufak bir sıkıntı var ve bu sorununuz kaynağı sanırım. Ama emin olmak için bir süre daha hdd'den bilgisayarınızı kullanın. Aynı sorunu yeniden yapmadığından emin olun ki yeni ssd boşuna almış olmazsınız.

    Sıkıntınız devam etmiyorsa o zaman ssd arayışına girebilirsiniz.


    Kolay gelsin.
  • wardoomlee kullanıcısına yanıt
    Ek olarak ise ssd'ye bağlanan anakarttan gelen veri kablosunu anakart üzerinde farklı bir sata girişine bağlamayı deneyin belki sata girişinde bir sıkıntı vardır.

    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.