Şimdi Ara

Futbolun iyilik melekleri...(Drogba, Kuyt)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fildişi Sahilleri'nden çıkan en büyük futbol yıldızlarından biri olan Didier Drogba, ülkesinde bir halk kahramanı... Bu konuma gelişinin arkasında gerçek bir insanlık hikayesi yatıyor.

Çocukken ailesi tarafından okuması için amcasının yanına Fransa'ya gönderilen Drogba, hayatının büyük bir bölümünü Fransa'da geçirse de aklı hep ülkesindeydi. 2002 yılında Fildişi Sahilleri'nde patlak veren iç savaş, onu derinden yaraladı. Ancak, onun da elinde bir silah vardı, Dünya Kupası elemeleri... Ülkedeki savaşa rağmen Fildişi Sahilleri futbol takımı 2006 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanınca, Drogba, eline mikrofonu aldı ve ülkesine seslendi.

"Biz bugün tüm Fildişi halkının bir arada var olabileceğini, tek bir amaç uğruna oynayabileceğini gösterdik. Biz kutlamaların insanları birleştireceğinin sözünü verdik. Size dizlerimizin üzerinde yalvarıyoruz... Lütfen silahlarınızı bırakın"

5 yılda, üç binden fazla insanın hayatına mal olan savaş, Drogba'nın bu sözleriyle sona erdi... Fildişi'nde barış görüşmeleri başladı.

Drogba'nın iç savaşın sona ermesindeki etkinliği ona Birleşmiş Milletler Gelişim Programı iyi niyet elçiliğini getirdi. 2010'da "Dünya'nın en etkili 100 insanı" arasında gösterildi.

Didier Drogba, şimdiye dek pek çok reklam filminde rol aldı ve bu reklam anlaşmalarından oldukça yüklü bir gelir elde etti. Ancak bu paraların tek bir kuruşuna dahi dokunmadı.

2009'da, bir içecek firmasıyla yaptığı 3 milyon sterlinlik sponsorluk anlaşmasının gelirinin tamamını, doğduğu şehir Abidjan'da bir hastane yapılması için kullandı. Kurduğu "Didier Drogba Vakfı", Drogba'nın reklam anlaşmalarından gelen paralarla Fildişi Sahilleri'nde hastane ve teknik ekipman sağlanması için çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Bir başka iyilik meleği, Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, ülkesinin kahramanı...
    Kuyt'un eşi, Gertrude, mesleğinin büyük bölümünü yaşlı ve ihtiyaç sahiplerinin kaldığı bir hastanede çalışarak geçiren bir hemşireydi. 2006 yılında Dirk ve Gertrude bir vakıf kurdular. Vakfın öncelikli hedefi engelli insanların hayatın içerisine dahil olmaları ve sosyalleşmelerini sağlamak. Bu amaçla çeşitli spor dalları ve dans üzerine eğitim veriyorlar.

Dirk Kuyt Vakfı, engelli insanların sosyal hayata katılabileceklerini göstermek üzerine çalışma yapıyor. Vakıf katılımcılarının arasında düzenlenen bir dans yarışmasının Hollanda'da televizyondan yayınlanması, bunun en önemli göstergesi. Dirk Kuyt'a göre hayat yalnızca sağlıklı insanlar için değil, engelliler için de eşit fırsatlar yaratabilir...

Dirk Kuyt Vakfı'nın bir başka çalışma alanı ise kimsesiz çocuklar. Özellikle savaş ve yoksulluk mağduru 3. dünya ülkelerindeki kimsesiz çocuklara dünya çapında farkındalık yaratmak için çalışmalar yapıyorlar, eğitim ve sağlık masraflarını karşılıyorlar.

Futboldan gelen güçlerini, insanlık için harcayan iki süper yıldız... Onlar yalnızca yeşil çimler üzerinde değil, hayatta da basmadık yer bırakmıyorlar...

Haberin videosu için :
    http://www.ligtv.com.tr/haber/futbolun-iyilik-melekleri

• Asıl iyilik meleği Nondadır.
  • İki futbolcuda takdiri ve alkışı hak ediyor...Helal olsun
  • Büyük küçük demeden her alanda başkalarının iyiliği için çalışan herkeze de diyeceğim gibi : Her ikisine de helal olsun!
  • Mehmet Topal'da ayrı bi övgüyü hakediyor...Tabiki eşide...Aslında ben bi çok futbolcunun böyle yardımlar yaptıgını düşünüyorum ama çoğu gizli yaptıgı için cok duyulmuyor...Ama Drogba ile Kuyt'ın yaptıgı yardımlar vakıf bünyesinde yapıldığı için duyulması gayet normal...yani bu iki futbolcu reklam amaçlı yapıyor demiyorum yanlış anlaşılmasın...Ama şu var reklam amaçlıda olsa yardım yapılması en azından düşkün insanları sevindiyor...Reklam amaçlı yapanlarında bence eleştirilmemesi desteklenmesi lazım...Sonucunda faydalanan o düşkün insanlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.