Şimdi Ara

Futboldan Anlamamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yav arkadaş şu futbol denen illetten bir türlü haz alamadım gitti.Futbol ile ilgilenmeyen erkeğe erkek demem diyenleri zaten takmam da sanki bir içgüdü olarak benimsemiş herkes

• ben orta okul yıllarıma kadar hiç izlemedim futbol. işin tekniğinden anlamadığım için futbol'un 20 tane kıllı herifin rastgele şekilde top peşinde koşturması olduğunu düşünüyordum.

sonra CM 01/02 oyunuyla işin çok derin bi tekniği olduğunu gördüm ve çok şaşırdım. ilk defa "forvet", "orta saha" gibi pozisyonlar olduğunu öğrendim. hiç futbol izlememiş biri olarak CM01/02'nin görsellik olmayan sadece yazı dolu taktik-teknik ekranlarında sabahlayarak işi öğrenmeye çalıştım ve ciddi ilgi doğdu içimde. sonra tabi gerçek futbolu izlemeye başladım. ve gayet de ilgi duydum. futbol belki de dünyanın en karmaşık ve öngörülmesi zor takım sporudur. CM 01/02'nin de benim için her zaman ayrı bir yeri olacak. o oyun olmasaydı belki futbol izlemeye başlamam daha çok gecikecekti.
  • 6 yaşımda top oynamaya başladım mahallede.
    Bilgisayarda Fifa 99 oynuyordum.
    Fm oyunun oynamak futbol bilgimi ve zevkimi daha da arttırdı.

Kısaca futbola ilgi duyman için hobin olması lazım.

Çoğu insan böyle futbola ilgi duyuyor. Yoksa futboldan anlamayıp ben şu takımı tutuyorum deyip işin içinden çıkanda var.
  • Futbolu anlarım da fanatikleri hiç anlamam. Fanatizm çok saçma ve anlamsız geliyor.

Ayrıca erkeklere hoş gözükmek için futbola ilgi duyan kızlardan, futbol fanatiği olma sebebini erkek olmasına bağlayan herkesten nefret ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • küçükken oynadığım maçların etkisiyle futbola ilgim arttı. abiminde vardı berbaer t8 de premier lig seria maçları olurdu izlerdik. fenerbhçeyi tutmamım sebebi ise abimin gs li oluşu. ve de fenerbahçe o dönemlerde çok iyiydi. van hooj , nobre anelka alex tuncay appiah..

premier lig fox a geçince ilgim azaldı biraz. fenerbahçede çok kötü idi. ilgimi ksmiştim ama bilgisayar alınca pes 10 la beraber ilgim daha da arttı.
  • 15 yıldır bilfiil futbol oyuncusuyum. Profesyonel ve Amatör olarak oynadım. Oynamak ile İzlemek arasında çok büyük fark var.
  • Bana da babamdan gelen bir alışkanlık. El kadarken top oynardım mahallede. Oturup Galatasaray maçlarını izlerdik. Hagi'yi Jardel'i hatırladığım için şanslıyım :)

Rahmetli sol ayağım gelişsin diye çok uğraşmıştı, bu ayağı kullanabiliyorsam futbol oynarken onun sayesindedir. Bak hüzünlendim durduk yere.
  • futbolu sevmemin sebebi kale arkası tribünleridir deplasman yolculukları futbolun saf hali çok güzel bir oyundur ama içine para giren her şeyin zamanla bozulmasi gibi futbolda bozuldu bundan 20 yıl önce stadda izlenen maçın keyfini hiç bir şeyden alamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yaşından beri mahallede top oynuyorsun, haliyle ilgin artıyor. Benim ailemde futbola ilgi duyan bir kişi bile yoktur. Ama ben nedense küçüklüğümden beri hiç ilgimi kaybetmedim. Kadıköy'de doğup büyüdüğümden mütevellit Fenerbahçeli olduk.
  • Amcamın çocuğu petrol ofisinde oynadı diğer amcamın çocuğu teknik direktördü amcam kulüp başkanıydı

Bir gün antremana gittim adamlar uzaktan kaleye şut çalışması yapıyorlar inanın bana bir tane şut kaleye denk gelmedi

Eleştirdim futbolu bıraktılar bende okumaya koyuldum mühendis oldum şimdi lanetliyorum mühendisliği milyon eurolar kazanmak varken

Belki hatırlarsınız ali eren ve rahimleri bunlar topçu oldu ya ...

şaka yapmıyorum gerçek
  • anlamana gerek yok. sevmiyorsan sevmiyorsundur.

Ancak skorlari takip et ve futbol ile yatip kalkanlari, klubun futbolcusundan cok klubu icin aglayanlari kizdir. cok eglenceli oluyor. bunu tavsiye ederim.
  • İzlemeyi çok seviyorum. Sevdiğim takımlar (beşiktaş, barcelona) var tabi ama daha çok futbol taraftarıyım. İzlediğim maçtan aldığım zevke bakıyorum.

Küfürler, kavgalar, kalp kırmalar başlayınca ise futbol tiksintim hat safhada oluyor...

• Çoçuklugunda futbol topuna vurmak yerine kumandalı arabalarla oynamış olabilirsin.
  • Kames toplarla yüzümüz yara bere de oldu, kumandalı arabalarla yarışlarımızda oldu :) Ama gel gör ki çocukken oynadığın futbolun, milyonları uyutan bi oyun olduğunu sonradan anlıyorsun.
  • Terapizm kullanıcısına yanıt
    Son 3 sene içinde böyle oldu. Halı saha turnuvaları zevkli geçer hala futboldan zevk alamayan insan futbolla aktivitesi yoktur teknik değildir hiç aşırtma golü atmamıştır v.s v.s
  • İnsanoğlu futboldan anlayacak diye birşey yoktur :) Top getirsen yine oynarım def kalırım en fazla ama hareket,class vuruşlar yapamam.Aman allahım futboldan anlamayan bir erkek kesin bir homoo
  • hocam boşver burdakilerin çoğu anlıyorda noluyor. karın tokluğuna çalışıyorlar. paraları futbolcular yiyor :)
  • adnansetek kullanıcısına yanıt
    Fanatizm bence güzel bir şey. Takım için kilometrelerce yol gitmek, uykusuz kalmak, tribünde tanımadığın insanla gol sevinci paylaşmak, şampiyonluk konvoyu atmak, meşale yakmak, hoplamak, zıplamak çok güzel bir duygu.

Holiganizm ile fanatizm arasındaki ince çizgiyi kaçırmamak lazım. Rakip taraftarı dövmek, sahaya yabancı madde atmak, küfürlü tezahürat söylemek vs. bunları bende desteklemiyorum. Sporu şiddet yaratmaya alet etme amaçlı kullanıyorlar. Maç izlemeye değil kavga etmeye geliyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek oturuşta 800 futbolcu ve 700 takım sayacak kadar kapasitedeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dreameren

Fanatizm bence güzel bir şey. Takım için kilometrelerce yol gitmek, uykusuz kalmak, tribünde tanımadığın insanla gol sevinci paylaşmak, şampiyonluk konvoyu atmak, meşale yakmak, hoplamak, zıplamak çok güzel bir duygu.

Holiganizm ile fanatizm arasındaki ince çizgiyi kaçırmamak lazım. Rakip taraftarı dövmek, sahaya yabancı madde atmak, küfürlü tezahürat söylemek vs. bunları bende desteklemiyorum. Sporu şiddet yaratmaya alet etme amaçlı kullanıyorlar. Maç izlemeye değil kavga etmeye geliyorlar.

O zaman fanatizm değil de holiganlık kastederek söylediğimi düşünelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.