Millet konuyu nereye açacağımı bilemedim buraya açtım.Şimdi olay şu; Topu sürüyürorum teke tekim adam geri geri gidiyor bende üstüne gidiyorum kısır döngü binevi ama adam hamle yaptığında geçmiş oluyorum,bazende topu kaybediyorum hiç beklemediğim bir anda hamle geliyor.Çalımlarım iyidir artistim birazadamı geçtikten sonra bana yetişememesini sağlayacak kadar hızlı koşabiliyorum.Ayrıca kendimden biraz üstün kişilerle oynuyorum kendimi geliştirme amaçlı.Çalım yemiyorlarçalım taktikleriniz varsa burda paylaşın sizlerden birşeyler kapalım.
Üstüne gittiğinde geri gitmeyi bıraktığı an, pas ver.
Çelım atmana gerek yok bacak arası ilk düşünmen gerek yer. Geri geri koştuğu için büyük ihtimal geçecektir. İkincisi koşarsan zaten sağından yada solundan hızlıca geçersin. Son olarak ta ayağını topun üstünden topu sağa çeker gibi yap sonra sola çek yoluna devam et.
Asıl korkulacak adam duran adamdır, işte ona rast gelirsen geçemezsin.
Defans geri geri gidiyorsa üstüne git, kaleyi gördüğün an vur olsun bitsin. Bunun içindemi buralardan akıl arıyorsun la havle vela guvvete...
Step over çalımını atıcaksın tabi ne kadar seri ve üst üste attığına bağlı sonra boş yakaladığın yerden basıcan şutu
öncelikle her adamı her seferinde geçemezsin istersen messi ol yani ama bileklerine çok hakim olup çoğu denemende geçebilirsin onun adımlarını iyi takip et ters ayağında ters adımını yakalaman lazım hatta bu şekilde geri geri düşebilir bile örneğin adam tam geri geri gidemez hafif bi tarafa dönüktür topu tersine doğru çok iyi sürmen gerekli ve topu ona hamle yapıcağı yakınlıkta tutmamalısın
Bir anda koşu yönünü değiştir ben yapıyorum geri koştuğu için düşüyorlar genelde
Kardeşim sen zaten hiç yorma kendini bunun için foruma konu açıyorsan zaten anlamıyorsun bu işten,biz kaç sene kulübe gittik kimse geri geri giden adama şöyle yapacaksın diye birşey öğretmiyor.Sen kendin o an gelebilecek müdahaleyi düşünüp atak yapacaksın,ayrıca geri geri giden adama illa çalım atmanada gerek yok bu dediklerin zaten halısahada oluyorsa o adam televizyonda gördüğü için yapıyordur çok rahat adam kaçırır yani bir arkadaşınla konuş öyle durumlarda sağa sola kaçsın sende asist yap.
quote:
Orijinalden alıntı: Fadafaka
Millet konuyu nereye açacağımı bilemedim buraya açtım.Şimdi olay şu; Topu sürüyürorum teke tekim adam geri geri gidiyor bende üstüne gidiyorum kısır döngü binevi ama adam hamle yaptığında geçmiş oluyorum,bazende topu kaybediyorum hiç beklemediğim bir anda hamle geliyor.Çalımlarım iyidir artistim birazadamı geçtikten sonra bana yetişememesini sağlayacak kadar hızlı koşabiliyorum.Ayrıca kendimden biraz üstün kişilerle oynuyorum kendimi geliştirme amaçlı.Çalım yemiyorlarçalım taktikleriniz varsa burda paylaşın sizlerden birşeyler kapalım.
üstüne gitceksen kıvrak ve çeviksen depara kalkıcaksın merak etme bak burası önemli STOPERLER ÇİFT AYAĞINI İYİ KULLANAMAZ ELBET ZAYIF AYAKLARI VARDIR O DA MUHTEMELEN SOL AYAKTIR HEP SOL TARAFINDAN BAS MÜDAHALEDE BULUNAMAZLA RKOLAY KOLAY
O kadar hızına güveniyorsan arkasına dönmesinin en zor olduğunu düşündüğün anda at top 5 metre ileri solla geç yada ters ayağının oldu yere doğru çevik bi hamle yap
quote:
Orijinalden alıntı: kangalf
Çelım atmana gerek yok bacak arası ilk düşünmen gerek yer. Geri geri koştuğu için büyük ihtimal geçecektir. İkincisi koşarsan zaten sağından yada solundan hızlıca geçersin. Son olarak ta ayağını topun üstünden topu sağa çeker gibi yap sonra sola çek yoluna devam et.
Asıl korkulacak adam duran adamdır, işte ona rast gelirsen geçemezsin.
Adam geri geri düm düz koşmuyor herhalde rakip oyuncuyu kaleye en uzak yere götürme çabasıyla hafif çapraz duruyor bu durumda bacak arasından topun geçmesi dediğin kadar kolay değil.
@Fadafaka Ayrıca bu soruya cevap vermek için gerçekten futbol oynamış olmak gerekli mahallede yada halısahada oynanan futbol ile bu sorduğun sorunun cevabı verilmez, verenlerin cevabı ise ancak halısaha yada mahallede futbol oynayan insanlarda işe yarar :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme