Şimdi Ara

Fury (2014) | Brad Pitt (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
3
Favori
13.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tiger ile tiger 2'yi karıştırmayın.

filmdeki tiger. normal şartlarda filmdeki 4 sherman'ı da alır. müttefik generalleri 1 tiger'a 6 sherman feda etmeyi başarı olarak görüyorlardı. kursk muharebesinde michael wittmann tiger ile 12 rus tankını halletti.
    tiger tankları müttefiklerin korkulu rüyası haline gelmiştir. özellikle batı cephesinde.
    sherman tankların tigerlar ile başa çıkabilmesi için yeni bir ingiliz namlusu eklenmiştir. sherman firefly denir bunlara. brat pitt'in kullandığı sherman böyle bir tanktır. namlusundan anlaşılabilir. (tabi yandan aldığı darbeyle yine harcanması gerekiyordu da neyse). michael wittmann'ı da bir sherman firefly öldürmüştür.
    peki bu tanklar neden kaybetti?
    öncelikle müttefikler sayıca aşırı üstündü. toplam 1300 tiger tank varken sadece amerikalılarda 50.000 sherman vardı. ingilizleri, rusları saymıyorum bile.
    ayrıca tiger tankların mühendisliği çok karmaşıktı ve bozuluyorlardı. tamiri çok zordu. savaş alanında müttefiklerin yok ettiği tiger'larla almanların bozulma sonucu bırakıp gittiği tiger'ların sayıları kafa kafayadır.

gelelim tiger 2'ye. işte bu tanka karşı bulunmuş bir çözüm yok. ön zırhı 180mm kalınlıkta ve eğimli idi. bu nedenle zırhının delindiği ne görülmüş, ne duyulmuş, ne rapor edilmiştir.
    tiger 2'ye müttefikler kingtiger lakabını takmıştır. hatta daha çok kingtiger ismi ile bilinir. tam bir ölüm makinesidir. 2. dünya savaşının bence en iyi tankıdır.
    tabi üretim sayıları tiger'lardan bile az olduğundan, nerdeyse savaşın sonuna gelindiğinden ve yukarıda saydığım nedenlerden dolayı tüm nazi almanyası gibi tarih sayfalarına karışmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzgun091 -- 18 Ocak 2015; 3:43:28 >

• final bölümündeki mantıksız ve gerçek dışı birkaç unsuru çıkarırsak esasen güzel film. hollywood'un ikinci dünya savaşı filmleri konusunda subjektiflikten birazcık daha objektif tarafa kaydığını hissettiriyor. çünkü barındırdığı dram unsuru az daha olması gerektiği gibi ve gerçeğe yakın olduğundan otomatikman filmi böyle bir tarafa çekiyor. o bilinen vurdulu kırdılı savaş filmlerinden kesinlikle değil bir savaş ortamında ne kadar olabilirse o kadar. kalan zamanlarda da karakterlere yoğun birşekilde odaklanılmış. soundtrack'ı da oldukça güzel. ama keşke finalini daha elle tutulur şekilde yapsalarmış çok daha güzel olurmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En kaliteli sürüm hangisi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: qwedxz

En kaliteli sürüm hangisi acaba?

HDmaniacs,HİDt,CHD,WİKİ,D_ZON3,Spacehd,Ebp, Bu gruplar scene değil realese gruplardır birebir fps vge renk kaybı olmadan en yüksek max kalitede riplerler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerx_16

quote:

Orijinalden alıntı: qwedxz

En kaliteli sürüm hangisi acaba?

HDmaniacs,HİDt,CHD,WİKİ,D_ZON3,Spacehd,Ebp, Bu gruplar scene değil realese gruplardır birebir fps vge renk kaybı olmadan en yüksek max kalitede riplerler...

Sagolun hocam bilgi için.İçlerinden birini seçip indiriyorum hemen.İyi günler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • qwedxz Q kullanıcısına yanıt
    rica
  • tanka oturduğu yerden 7.62 sıkarak imha etmeye çalışan alman askerlerine karşın çok iyi bir filmdi.aslında filmden çok oyunculuklar.işin içinde brad pitt var daha ne olsun!8/10.o 2 puan klişeler ve başta yazdığım yüzünden.
  • Başından sonuna saçma sapan bir film. bana göre zaman kaybı.
    Telefondan yazıyorum Spoilerı beceremediğimden detaya girmicem.

• Kimse Hollywood filminden belgesel tadı beklememeli. Vakit geçirmek için yeterli bir film.
  • kesinlikle 8/10 falan verilemeyecek film. çok fazla kusur var. her ne kadar olay gerçeklere dayanıyor dense de ben pek bağdaştıramadım.

zira bu tip hollywood filmlerinde alman ordusunu çok hakir görme durumu var. halbuki o dönemde alman ordusu disiplin, teknoloji ve diğer her alanda her milletten üstün. hikayenin gerçek olması mantıksız, zira o dönemde tiger tank'larla baş edecek abd tankı yok. filmin sonunda birisi acemi 5 abd askeri, manyakça eğitilmiş 300 kişilik ss ordusuna karşı savaşıyor nasıl oluyorsa bu ss birliği panzerfaust denilen o güne dek yapılmış en başarılı anti-tank silahını kullanmayı aklına getirmiyor, kullanan da dağa taşa atıyor. en sonunda da tankın içine Model 24 Stielhandgranate denilen tahrip gücü çok yüksek el bombasını atıyor ama Brad Pitt abimizin gömleğinin ütüsü bile bozulmuyor.

bunlar hep detay ancak bilen için son derece büyük kayıplar. ayrıca hikaye kendi izinde dolu dizgin akarken son derece gereksizce uzatılan ev içi sahnesi çok kötüydü. bu filmin doğasına aykırı. savaşın sona yaklaştığı, almanların çekilmeye başladığı, yani atağa kalkılacak zamanda tankın tüfeğine aslında katip olacak birisinin oturtulması, onun adeta bir anda silah ustasına dönüşmesi falan çok yapay ve klişe artık.

bunlar ufak detaylar ama baya baya kalitesini düşürüyor. sovyetler olmasa almanlar tarafından dümdüz edilecek abd'nin sürekli bu tip filmlerle savaşın olmazsa olmaz mutlak galibi sayıyor, gösteriyor oluşu da gayet güzel bir beyin yıkama çabası. aynısını kaybettikleri vietnam için de düzdükleri methiyelerde de görebiliyoruz.

Her şeye rağmen savaş, özellikle de 2. Dünya Savaşı temalıfilm eksikliği çektiğimiz şu dönemde izlenir. 5.5/10 anca veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 22 Ocak 2015; 23:32:29 >

• sonu saçma ya
  • Gravaze kullanıcısına yanıt

O dönemde Tiger'larla baş edebilecek ABD tankı vardı, Sherman Firefly. Ayrıca ev sahnesi bence hiç de kötü değildi. Panzerfaust olayına katılıyorum. O kadar yakından sanırım ben bile hedefi ıskalamazdım. Bir de tankın içine atılan o son bombada ben Brad'in yok olmasını/yanmasını bekliyordum ama hiçbir şeyi yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 23 Ocak 2015; 11:28:07 >

• Sherman Firefly İngiliz tankıdır, İngilizler Sherman'ı modifiye ederek 17 pdr(76.2mm) Anti-tank silahını monte etmişlerdir. Hatta taretin arkasında silahın ağırlığını dengelemek için ufak bir çıkıntı da mevcuttur.

Filmde Brad Pitt'in tankı ise Sherman M4A3E8/M4A3(76)W HVSS (Easy Eight) modelidir. 76mm topa sahiptir.
  • Erwin kullanıcısına yanıt
    Evet, İngiliz tankıymış. Sherman olunca ABD yapımıdır diye düşünmüştüm.
  •  Fury (2014) | Brad Pitt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erwin -- 23 Ocak 2015; 16:55:14 >
  • Aktörler senaryoyu sırtlamış olmasa beş para etmez bir film. 10/6,5
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT*

O dönemde Tiger'larla baş edebilecek ABD tankı vardı, Sherman Firefly. Ayrıca ev sahnesi bence hiç de kötü değildi. Panzerfaust olayına katılıyorum. O kadar yakından sanırım ben bile hedefi ıskalamazdım. Bir de tankın içine atılan o son bombada ben Brad'in yok olmasını/yanmasını bekliyordum ama hiçbir şeyi yoktu.

Senin bahsettiğin abd tankı m36 jackson tank destroyer,onlar farkı ama filmde ki Sherman.Yani medium tank hafif zırhlı araçlara karşı etkili.Bak hatta filmdeki olayın ne denli saçma olduğunu kendinde oku;
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Panzerkampfwagen_VI_Tiger

Baştan sona saçma sapan bir filmdi.Zaten izlerken yine 1 US'un 10 nazi öldürür kesin tahminiyle başlamıştım ama Tiger sahnesinde kapattım.Attığım wikipedia sayfasında özet olarak ''Savaşın sonlarına doğru bir Tiger tankına 20 tane M4 Sherman tankının saldırdığı görülmüştür. Tiger'ların kayıp vermesinin sebebi düşmanlar değil karmaşık mekanik yapısıydı.'' yazıyor.Böyle bir tankı 1v1 de sherman alıyorsa dicek bişey yok biraz mantıklı yapsalarmış keşke.Üstüne tiger iki defa sherman'ı vurdu ama sherman sürünüyormuş gibi yapıp Tigeri avladı.Bunun gibi birçok sahnede saçmalık vardı daracık sokakta binaya Anti Tankı koymuşlar karşısına da Shermanlar çıkıyor herif 3 defa sıktı hepside ıska Alman askeri değil sokaktan çevirdikleri sivil adam sanki.Bu filme 5 puan bile çok.Sırf Brad Pitt var diye puanı basıyolar.Klişeden öteye gitmez.

Erwin özetlemiş durumu zaten us askeri pro nazilerde amele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 24 Ocak 2015; 13:21:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Bane

quote:

Senin bahsettiğin abd tankı m36 jackson tank destroyer,onlar farkı ama filmde ki Sherman.Yani medium tank hafif zırhlı araçlara karşı etkili.Bak hatta filmdeki olayın ne denli saçma olduğunu kendinde oku;

Baştan sona saçma sapan bir filmdi.Zaten izlerken yine 1 US'un 10 nazi öldürür kesin tahminiyle başlamıştım ama Tiger sahnesinde kapattım.Attığım wikipedia sayfasında özet olarak ''Savaşın sonlarına doğru bir Tiger tankına 20 tane M4 Sherman tankının saldırdığı görülmüştür. Tiger'ların kayıp vermesinin sebebi düşmanlar değil karmaşık mekanik yapısıydı.'' yazıyor.Böyle bir tankı 1v1 de sherman alıyorsa dicek bişey yok biraz mantıklı yapsalarmış keşke.Üstüne tiger iki defa sherman'ı vurdu ama sherman sürünüyormuş gibi yapıp Tigeri avladı.Bunun gibi birçok sahnede saçmalık vardı daracık sokakta binaya Anti Tankı koymuşlar karşısına da Shermanlar çıkıyor herif 3 defa sıktı hepside ıska Alman askeri değil sokaktan çevirdikleri sivil adam sanki.Bu filme 5 puan bile çok.Sırf Brad Pitt var diye puanı basıyolar.Klişeden öteye gitmez.

+1:)
    Filmin sonunda bile adamın nerdeyse kucağına iki el bombası atıyorlar sonraki sahnede bir bakıyorsun yüzünde sadece bir çizik:)Bari saçı bozulsaydı:)Film baştan sona mantık olarak
    o kadar problemli ki film boyunca gülüp durdum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodion Raskolnikov -- 24 Ocak 2015; 14:57:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C.@.N

quote:

Orijinalden alıntı: -Bane

quote:

+1:)
    Filmin sonunda bile adamın nerdeyse kucağına iki el bombası atıyorlar sonraki sahnede bir bakıyorsun yüzünde sadece bir çizik:)Bari saçı bozulsaydı:)Film baştan sona mantık olarak
    o kadar problemli ki film boyunca gülüp durdum:)

O Tiger sahnesi başlı başına salaklık zaten. Bir Tiger'in Sherman taretini 1KM'den uçurması için APCR mermi kullanması gerekir. 1945'de hammadde kıtlığından dolayı APCR kullanan tank yoktu. Kullanıyor olsa bile 88mm'lik bir APCR M4A3E8 (76MM'lik M4'ün üst versiyonu - Fury) tankına havada takla attırır. M4A3E8 ise 76mm'lik topu ile o mesafeden kesinlikle Tiger'ın zırhını deler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtem

O zaman sana göre Almanlar neden kaybetti? Şunu unutmayın müttefikler Normandiya'dan girdikten sonra Almanlar için sonun başlangıcı oldu. Bir kaç ciddi savunma dışında Müttefikleri durduramadılar. 1. yıl içinde savaş sona erdi. Onlarca belgesel var açın izleyin. Bu film zamanında Almanlar'ın artık deneyimli uzman askerleri çok azalmıştı. Müttefikler sayı üstünlüğüyle galip geldiler. Bu filmde de sondaki sahne dışında (ki bir kaç ufak stratejik değişikle mükemmel olurdu) benim okuduğum izlediğim belgesellere göre bir abartı gelmedi.
    Ne yani Tiger bütün Shermanları öldürseydi de film orda bitsemiydi? 1e3 kill oranıyla oynadı adam :D
    Ayrıca bu sherman dandiklerden değil uzun 76mmlik topu olan ve önden panterleri bile indirebilen Shermanlardan onu da bilin. Normal Shermanlarla bile hızlı yandan saldırılar ile Panter'leri avlamışlar. Filmde Tiger'i fazla iyi bile göstermişler normalde Tiger hareket halinde ateş edemez. Bence kahramanlık dozu yerindeydi. Amerikan propogandasını sevmem ama kim başka kıtaya ölmeye gider ki? Yüzbinlerce kişi gitmiş üstelik. Ben buna saygı duyarım.

O zaman sana şunu sorayım, 88'lik PaK nasıl olur da 40mm bile olmayan bir zırhı delemez?

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.