Şimdi Ara

Furkan Vakfı - Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Polis Müdahalesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
3.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim türbanlı bacılarıma zincirlerle saldırdılar diyen Cumhurbaşkanı acep bunun için ne diyecek. Hem de videolu... Yani kanıtı var, yalan değil. Sırf kendilerine karşılar diye toplumun her kesimini dışlamaya hazır hükümet.
    Sırf #HAYIR oyu verdiler diye olsa gerek...
    https://twitter.com/hocanizcomtr/status/855844423527170048







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OggyOgg -- 22 Nisan 2017; 21:45:10 >







  • AKP müslümanlığı tam olarak bu oluyor.
  • Duyduğuma göre fetöcüymüş bunlar.
  • İçimin yağları eridi resmen helal olsun polise
  • Şöyle bir düşünün; chp iktidar ve fetö daha gerçek yüzünü göstermemiş bir cemaat.Chp tehlikeyi sezip önce cemaate savaş açıp fetöyü kazıyor ve ardından dincilere bugünkü muameleyi yapıyor.Al sana 50 yıllık sağcı propagandası.Tepe tepe kullan.
  • vur joker vur daha sert vur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    Duyduğuma göre fetöcüymüş bunlar.

    http://aa.com.tr/tr/turkiye/diyanet-isleri-baskani-gormez-kutlu-dogum-haftasinin-bidat-olarak-adlandirilmasi-dogru-degil/802562

    Muhalefetin eline mükemmel bir fırsat geçmiş bakalım değerlendirebilecekler mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    Duyduğuma göre fetöcüymüş bunlar.

    Duyduğunuz doğru ama eksik kısımları var esas baş fetocular mecliste geçmiş kayıtları duruyor meclisin sormak lazım evet verenler mezarınızda da rahat uyuyabilecekmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • din konuşacaksan konuşun konuşmayacaksanız siyaset yapmayın
  • birileri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. daha bunlar iç hesaplaşma evresine girecek.
  • Dedikodular vardı Referandum sonrası tarikatlara,cemaatlere müdahale gelecek diye.

    Açıkçası harika olur.Recep Tayyip Erdoğan bunu başarırsa bu ülkeye yaptığı en büyük hizmet olur muhtemelen.Ancak Fetö'den boşalan kadrolara Süleymancı/Menzilciler de yerleştirildi iddiaları da var.

    Zamanla görmek lazım hamleleri.Gönül ister Erdoğan radikalleri temizlesin.
  • Hiç kimse demokratik haklarını kullandığı için bu hale gelmeyi hak etmez;

    Furkan Vakfı - Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Polis Müdahalesi

    Sosyal medyada buna sevinen insanlar görüyorum. Adam Furkan Vakfı'nı tanımadan etmeden "Beter olsunlar, Su veren itfaiyenin hortumunu ..." tarzında mesajlar yazıyor. Kendini hümanist ve demokrat olarak tanımlayan aynı insan güruhu bir kedinin burnu kanayınca sosyal medyayı ayağa kaldırabilirken, ülkedeki bir avuç muhalif müslümanın gördüğü muamele karşısında zevkten dört köşe olabiliyor. Bilginiz olsun, Furkan Vakfı diğer tarikatlar gibi eğitimsizliği ve biat kültürünü desteklemez. Çıkar amacıyla siyasilere oy atmayı farz kılmaz. Halkın dini bilinçli bir şekilde öğrenmesini ve tarikat liderlerine yem olmamasını ilkeleştirir.

    İşte ikiyüzlülük de burada başlıyor; muhalif olduğunu bilse koruyup kollayacak olan adam, kafasındaki nereden geldiği belli olmayan varsayımlarla ilgili vakfın bu muameleyi hak ettiğini düşünüyor. Aynı müdahale herhangi bir solcu gruba uygulanınca ve karşıt zihniyet benzer düşünceler içinde olunca nasıl sinirden kafayı yiyip klavyeye nefret kusuyorsak, empati yapmalı ve karşı tarafın da sinirlerinin harap olabileceğini düşünmeliyiz.

    Bu ülkede herkesin birbirine ihtiyacı var. İkiyüzlülük yapmadan, birbirimizin haklarını savunmalı ve korumalıyız.




  • Tek elde toplanan bir din ne kadar tehlikeli olur farkında değilsin sanırım? Afganistan,İran gibi ülkelere bakmanı tavsiye ederim.Sorsam şimdi tek adam rejimine karşıyım dersin.Yıllarca bu ülkede ki hala devam ediyor niye bir Alevi sorunu var sanıyorsun.

    Cemaatler,dini kuruluşların hepsi hükümet destekçisi değil hatta diyanet destekçisi de değil.Nasıl siyasette kuvvetler ayrılığını çeşitli kurumlar gerçekleştiriyorsa dinde de bir kişinin eline geçmemesi,birisinin borusunun ötmemesi için vardır.Tekelleşme ne olursa olsun tehlikelidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elder Wand

    Dedikodular vardı Referandum sonrası tarikatlara,cemaatlere müdahale gelecek diye.

    Açıkçası harika olur.Recep Tayyip Erdoğan bunu başarırsa bu ülkeye yaptığı en büyük hizmet olur muhtemelen.Ancak Fetö'den boşalan kadrolara Süleymancı/Menzilciler de yerleştirildi iddiaları da var.

    Zamanla görmek lazım hamleleri.Gönül ister Erdoğan radikalleri temizlesin.

    Bir tanrıtanımaz olarak bu görüşünüze katılmıyorum.

    Tarikata bulaşmış kişiyi zaten halk çoktan kaybetmiştir. Tarikatın binasını yıkıp, liderlerini içeri atmak sadece takipçilerini daha da motive eder. Yapılması gereken halka düzgün dini eğitim vererek, yeni nesillerin bu tarikatların eline düşüşlerini önlemek, ekonomik ve siyasi baskılarla topluluğu sinirlendirmeden, yavaş yavaş küçülmek zorunda bırakmaktır.

    Atatürk'ü seven bir insan olarak Atıf Hoca'nın asılmasını da yanlış buluyorum. Normalde unutulup gitmesi gereken bir adam, aradan 100 sene geçmesine rağmen insanlar tarafından idealize edilip, nefret sebebi olarak kabul edilebiliyor. Daha da kötüsü; Atıf Hoca'nın vatansever bir müslüman olarak asıldığına inanan ailelerin gençleri, masum bir şekilde Atatürk'e olan tepkisini sosyal medyada dile getirince, hemen kendini Atatürkçü tanımlayan güruh tarafından ilgili şahsın idam fotoğraflarıyla çileden çıkartılıp, içerisine nefret tohumları ekilerek, dostane bir yaklaşımla içine "Acaba?" şüphesi salınarak güvenilir kaynakların eline bırakmak varken, tamamen mantıktan ve gerçeklikten koparılabiliyor.

    Nefret nefreti doğurur. Yeni doğan nefret de daha yeni nefretleri doğurur.




  • akp ye oy vermek vaciptir diyene bir şey olmaz.
    hayırcıların kızı helaldir diyene bir şey olmaz.
    ama biraz hükumeti eleştirirsen böyle olur.

    furkan vakfının öncedende bir sürü konferansı iptal edilmişti, buna rağmen referandumda oy vermediler. bu yüzden konuşmaya hakları yok.
  • Adamlar ketöcü memişciymiş zaten sorun yokmuş yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci hatası da bana göre Tekke ve Zaviyeleri kapatınca, eğitimde merkezileşme projesi sonucu kapatıldı bu arada yerine İmam-Hatip Okulları açıldı,uzun süre dini eğitimin tam olarak nasıl olacağına karar verilemedi.Tabi Alevi gibi farklılıklar da o zaman hiç düşünülmemişti.Yine Sünni inanç tek olarak düşünüldü.Bu kararsızlık durumu çok zaman kaybettirdi sonrasında zaten cemaatler dahil serbest bırakmak zorunda kaldılar.

    Dini eğitimde devlet güdümlü merkezileştirirsen bunun çok ağır sonuçları olur.Devletin bir memuru olan Diyanet asla siyasi iradeye aykırı bir görüş sunamaz.Osmanlı Devletide aynı sorun ile yüz yüze kalmıştı,diyelim ki bir padişahı hal edecekler şeyhülismadan da onay çıkması lazım,diyelim ki görevdeki şeyhülisman vermedi mi yerine bunu verecek olanı buluyor onu getiriyorlardı.

    Devlet dini sadece kurallarına göre denetleyen olursa sorunlar bitiyor.Amerika'da envai çeşit dini kurum,lider,cemaat var ülkemizdekiler yanlarında bir elin parmakları kalır.Ama devleti ele geçirme gibi sorunlar hiç olmuyor.Çünkü kanun belli,nizam belli.

    Bu arada Furkan Vakfından değilim sadece youtube'da dek gelir,nereden çıkartıldı Fetocu oldukları? Videolarından gördüğüm kadarı ile Feto'ya da onun ile birlik olan iktidara da karşılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 23 Nisan 2017; 1:27:51 >




  • Hayır dedikleri için..Akp müslümanlığı bunu gerektirir.
  • Kamu otoritesini saymayız diyorlar. Zaten onlara göre Türkiye rejimi kafir, demokrasi de, cumhuriyet de küfürdür. Oysa kamu düzenini bozanı hizaya çekmek şeriatın kuralıdır. Şu ironiye bak, dimi ama! İşte bunlar da Hayır oyu vermişlerdir! Birileri de çıkıp (kim bunlar, solcu sosyalist, komunist, aşırı sol, dindarlık ve din düşmanlığı yapanlar) %49 oy aldık derler. TC rejimi kafir, demokrasi de cumhuriyet de küfürdür diyen bu örgüt de %48in %48 olmasına katkı sağlamıştır . RTE'nin karşısında aşırı sol uçlar, dindar ve dindarlık düşmanları ve bunlar birleşmişse, RTE doğru yoldadır! Haa Süleymancıları asla unutmayın, onlar da Hayır vermişlerdir. Zaten onlara göre de Türkiye rejimi kafir, demokrasi de, cumhuriyet de küfürdür diyorlar. RTE tüm diniçi ve dindışı örgütlerden kurtulunca daha bir güçleniyor, güçlenecek de! Bir kaç örgüt kaldı, onlar da şutlanacak, az kaldı temizliğin tamamlanmasına! Bu ülkede diniçi ve dindışı örgütlere yer yok (dindışı örgüte örnek; gerçek ergenekon-derin çeteler. Diniçi örgüte örnek ise FETÖ). İster dindar ol, ister dinsiz ol, özgürce yaşa. İstediğin vakfı, derneği kur sivil toplum örgütü olarak, bu demokrasinin gereğidir. Ama asla bir örgüt kurup seçilmiş iradeye hesap sormaya kalkma! Yoksa haddin bildirilir! Haddini bil, orada kal. Seçilmiş iradeye sadece MİLLET hesap sorar! Dindarlığa, dindarlara da el azatana da bu devlet haddini bildirir, bildiriyor ve bildirecek de! Dindarlığa evet, ama dindarlığın seçilmiş iradeye karışmasına hayır!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 23 Nisan 2017; 2:4:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    İkinci hatası da bana göre Tekke ve Zaviyeleri kapatınca, eğitimde merkezileşme projesi sonucu kapatıldı bu arada yerine İmam-Hatip Okulları açıldı,uzun süre dini eğitimin tam olarak nasıl olacağına karar verilemedi.Tabi Alevi gibi farklılıklar da o zaman hiç düşünülmemişti.Yine Sünni inanç tek olarak düşünüldü.Bu kararsızlık durumu çok zaman kaybettirdi sonrasında zaten cemaatler dahil serbest bırakmak zorunda kaldılar.

    Dini eğitimde devlet güdümlü merkezileştirirsen bunun çok ağır sonuçları olur.Devletin bir memuru olan Diyanet asla siyasi iradeye aykırı bir görüş sunamaz.Osmanlı Devletide aynı sorun ile yüz yüze kalmıştı,diyelim ki bir padişahı hal edecekler şeyhülismadan da onay çıkması lazım,diyelim ki görevdeki şeyhülisman vermedi mi yerine bunu verecek olanı buluyor onu getiriyorlardı.

    Devlet dini sadece kurallarına göre denetleyen olursa sorunlar bitiyor.Amerika'da envai çeşit dini kurum,lider,cemaat var ülkemizdekiler yanlarında bir elin parmakları kalır.Ama devleti ele geçirme gibi sorunlar hiç olmuyor.Çünkü kanun belli,nizam belli.

    Bu arada Furkan Vakfından değilim sadece youtube'da dek gelir,nereden çıkartıldı Fetocu oldukları? Videolarından gördüğüm kadarı ile Feto'ya da onun ile birlik olan iktidara da karşılar.



    Sizler

    Müslümanlar

    Ya da öyle yaşadığını zannedenler

    Ahir zaman işte

    Şahsi menfaatleriniz gereği 73 fırkaya bölünenler.

    Sonunuzu görebiliyor musunuz?

    Siyaset denen kayıkla gezmenin sonudur bu. Allahı üç kuruşluk dünya menfaatlerine "satan" ların sonudur.

    Neden mütedeyyin insanlardan olamıyorsunuz mütedeyyinlerie hiçbir şeye karışmamaya özen gösterenlere burun kıvırıyorsunuz oysa. Tıpkı dünya nimetlerine tapanların kıvırdıkları gibi. Neden bu adamlar azla kanaat ediyor boyun eğmiyor diye düşünmüyorsunuz.

    Birleşemezsiniz artık. Menfaat kayıklarınız ayrı çünkü ve bizlerden bir hayli uzaksınız artık.

    Şeytan aranızda geziyor çünkü.

    Dinde siyaset olmazmış değil mi?!

    Herkes ergeç hesabını verecek.

    Ben de sen de fetö de tayyip de herkes de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.