Şimdi Ara

FULL HD LCD'LER İÇİN YENİ NESİL KALİTELİ 1.3 HDMI KABLO GEREKLİ Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
1
Favori
25.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nötr

burda işi bilenler varken bi soru sormak istiyorum.hdmı kabloyla hd component kablo arasındaki görüntü kalitesi sicze çok faklımıdır
    not:hd component kablo üzerinde 720p-1080i yazıyo

Farklıdır.Çünkü kompanent kabloda görüntü bilgisi analog olarak taşınır,kablonun iç tel yapısı,kalitesi bu kablonun etrafındaki enterferans önleyici blandaj gibi etkenlere bağlı olarak kayıplar az veya çok olur.
    Ancak HDMİ bağlantı şekli dijital olarak ses görüntü ve cihaz kontrol bilgisi taşır ve bu veri analoğa dönüştürülmemiş haldedir.Kayıp dijital ortamda taşınma aşamasında olmaz.Veri akışı ya kesilir yani kablo çalışmaz yada çalışır.kayıp sıfırdır.Analog stereocular analog sistemleri sever dijitale diş biler çünkü analog sistemlerde kablo ile sesi değiştirmeniz mümkündür.ama dijital ortamda taşınan sese müdahale olmaz.
    Tekrar ediyorum;1.3 standardındaki ister 1 dolarlık isterse 1 milyon dolarlık HDMİ kabloyu alın sonuç aynı olacaktır.(tabii burada kullanılan cihazların aynı olduğunu farz ediyoruz)

• çok teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için.ben alırken kaliteli bi hd component kablo aldım.philips hdmı kablodan aldığım görüntüyle hd component kablo dan aldığım görüntü arasında kendi gözümle bir görüntü kalite farkı göremedim(kablonun kalitesi nedeniyle kaybım çok az olmuştur sanıyorum) merak ettiğim şey işin teknik kısmıydı.teşekkürler tekrar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _2FAST4U_ -- 8 Nisan 2008; 22:51:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: prosecutor

Tekrar ediyorum;1.3 standardındaki ister 1 dolarlık isterse 1 milyon dolarlık HDMİ kabloyu alın sonuç aynı olacaktır.(tabii burada kullanılan cihazların aynı olduğunu farz ediyoruz)

Peki neden bazı HDMI kablolar 50 liradan satılırken, aynı özellikteki diğerleri 6-7 lira?
  • Arkadaşım bu çok normal bir şey. Her ne kadar bütün kabloların üzerinde HDMI olduğu yazıyorsa da sonuçta aralarında çok ciddi farklar var. Kablo dünyasının en büyük isimlerinden olan Monster'da bile hepsi HDMI olan pek çok ürün var. Burada önemli olan elinizdeki ürünlere uygun kabloyu seçmek.

http://www.monstercable.com/home_av/hdmi.asp

quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

quote:

Orjinalden alıntı: prosecutor

Peki neden bazı HDMI kablolar 50 liradan satılırken, aynı özellikteki diğerleri 6-7 lira?

• O halde şöyle diyebiliriz:

4-5 bin liralık LCD TV ler 6-7 liralık kablolara emanet edilmez.
  • Kesinlikle...

quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

O halde şöyle diyebiliriz:

4-5 bin liralık LCD TV ler 6-7 liralık kablolara emanet edilmez.
  • kabloları deneyipte fark gören varmı ?

dijital bağlantı da fark edeceğini zannetmiyorum.

30 bin liralık arabalarda kore malı lastiklerle harika gidiyor.
  • Deneyip gören ve yorumlayan çok. İşte bir örnek:

http://www.4electronicwarehouse.com/learn/monster/hdmi-dealers-whitepaper.html

http://www.hdmi.org/learningcenter/faq.aspx

quote:

Orjinalden alıntı: lexus

kabloları deneyipte fark gören varmı ?

dijital bağlantı da fark edeceğini zannetmiyorum.

30 bin liralık arabalarda kore malı lastiklerle harika gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 9 Nisan 2008; 12:34:07 >

• merhaba arkadaslar, philips pt 9521 ile samsung thx25 ses sistemi arasinda baglantiyi hdmi olarak yapabilir miyim, ikisinin de hdmi cikisi var
    tekno sa da philips swv2432w/10 nasil sizce, 19,90, yardimlarinizi bekliyorum...
  • Uygun görünüyor. Bu bileşenler için çok pahalı bir kabloya da gerek yok zaten.

quote:

Orjinalden alıntı: engineer_06

merhaba arkadaslar, philips pt 9521 ile samsung thx25 ses sistemi arasinda baglantiyi hdmi olarak yapabilir miyim, ikisinin de hdmi cikisi var
    tekno sa da philips swv2432w/10 nasil sizce, 19,90, yardimlarinizi bekliyorum...
  • arkadaşlar yanlış bilinçlendirme var neden diyeceksiniz metresi 150 $ veya 200 $ dolar kablonun içi kesinlikle ya altın veya gümüşdür cünkü en iyi iletim elementi bunlardır elinizde sayet bunlardan varsa mümkünse bakın içine sayet bakır cıkarsa verdiginiz parayı helaledin gitsin lcd oyantıcı veya kolonlar arasındaki mesafa maksimum 5 metreyse kesinlikle degmez gidin orta halli kablo baglıyın derim bu meafede veri düşümünü gözle görebilmeniz imkansız ancak sunu tavsiye edebilirim soketler altın ve gümüş olursa baglantı yerleri daha iyi olur
  • Evet bir HDMI kablo için (metresi) 150-200 USD gerçekten çok fazla. Benim bu topicte sözünü ettiğim 2 metrelik Monster HDMI 1000 HD Ultra High Speed kablo 65 USD tutarında ve şu an için rakipsiz.

quote:

Orjinalden alıntı: red_ejder

arkadaşlar yanlış bilinçlendirme var neden diyeceksiniz metresi 150 $ veya 200 $ dolar kablonun içi kesinlikle ya altın veya gümüşdür cünkü en iyi iletim elementi bunlardır elinizde sayet bunlardan varsa mümkünse bakın içine sayet bakır cıkarsa verdiginiz parayı helaledin gitsin lcd oyantıcı veya kolonlar arasındaki mesafa maksimum 5 metreyse kesinlikle degmez gidin orta halli kablo baglıyın derim bu meafede veri düşümünü gözle görebilmeniz imkansız ancak sunu tavsiye edebilirim soketler altın ve gümüş olursa baglantı yerleri daha iyi olur

• Arkadaşlar internette gezinirken bir İngiliz kablo markası olan HD CABLE gözüme çarptı. En son ürünleride HDMI Platinum Range. Bu kabloyu Amazon.co.uk adresinden satın alabiliyoruz. Aranızda bu kablo hakkında bilgisi olan varmı?

http://www.hdcable.co.uk/products/hd-cables/hdplathdmi/
  • Arkadaşlar, pc'de Asus 8800GT ekran kartımla (dvi çıkışı üzerinden) Samsung 32R81B LCD tvme bir süredir bağlantı yapmaya çalışıyorum. Vga-vga kablo ile dvi dönüştürücü üzerinden bağlantı sağlıyorum.. Ancak aldığım piyasa ürünü markasız HDMI-DVI kablolar ile çok uğraşmama rağmen pcden görüntü almayı başaramadım :(( bağlantım için en az 3 mtlik kablo ihtiyacı olmasından dolayı markasız kablolara yönelmek zorunda kaldım. Çünkü markalı kabloların izmirde en uzunu 2 mtlik ürünleri bulunabiliyor :( Aldığım 3 metrelik piyasa malı oem hdmi-dvi kabloların tümü dvi-d dual link iğneli şekli ile bitiyor.. Markalı kabloların bir çogu netten gördügüm fotograflarından anladıgım kadarıyla dvi-d single link iğneli şekli bitiyor. Sizce bu bağlantı problemi yarata bilirmi? Ve enaz 3 mtlik kaliteli hdmı-dvi bağlantı yapabilecegim sistemime uygun bir kablo satan yer (izmirde) veya internette site biliyorsanız tavsiyelerinizi bekliyorum. çok teşekkürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: Magiuser

Arkadaşlar, pc'de Asus 8800GT ekran kartımla (dvi çıkışı üzerinden) Samsung 32R81B LCD tvme bir süredir bağlantı yapmaya çalışıyorum. Vga-vga kablo ile dvi dönüştürücü üzerinden bağlantı sağlıyorum.. Ancak aldığım piyasa ürünü markasız HDMI-DVI kablolar ile çok uğraşmama rağmen pcden görüntü almayı başaramadım :(( bağlantım için en az 3 mtlik kablo ihtiyacı olmasından dolayı markasız kablolara yönelmek zorunda kaldım. Çünkü markalı kabloların izmirde en uzunu 2 mtlik ürünleri bulunabiliyor :( Aldığım 3 metrelik piyasa malı oem hdmi-dvi kabloların tümü dvi-d dual link iğneli şekli ile bitiyor.. Markalı kabloların bir çogu netten gördügüm fotograflarından anladıgım kadarıyla dvi-d single link iğneli şekli bitiyor. Sizce bu bağlantı problemi yarata bilirmi? Ve enaz 3 mtlik kaliteli hdmı-dvi bağlantı yapabilecegim sistemime uygun bir kablo satan yer (izmirde) veya internette site biliyorsanız tavsiyelerinizi bekliyorum. çok teşekkürler...

Bunun markasız kablo ile alakası yok,başaramadım derken nedir tam olan??
    DVI-D olur,neden olmadı acaba?
    o senin dediğin farklılık Analog-Digital farkıdır v.s
    Sen zaten Digital kullanacaksın,DVI uç ise full olsa 24pin+1 olur(Erkek uç)>>bunu GCard ın çıkışına takacaksın>>diğer Erkek uç HDMI olacak ve panele girecektir.
    GCard ını bilmiyorum ama genelde bütün Card çıkışlarındaki DVI>>24+1 dir(sendeki değişikmi peki??)

Dediğim gibi DVI(Erkek)+HDMI(Erkek) olacaktır,kalitesi ayrı bir olaydır!

Kabloyu şu adresten alabilirsin(ben defalarca aldım,aynı gün veya ertesi gün kargoya veriyorlar)
    www.protel-elektronik.com

HDMI-DVI>>3 ve 5 metrelik orta kalite kabloları vardır,tavsiye ederim+

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Nisan 2008; 1:22:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

Arkadaşlar, pc'de Asus 8800GT ekran kartımla (dvi çıkışı üzerinden) Samsung 32R81B LCD tvme bir süredir bağlantı yapmaya çalışıyorum. Vga-vga kablo ile dvi dönüştürücü üzerinden bağlantı sağlıyorum.. Ancak aldığım piyasa ürünü markasız HDMI-DVI kablolar ile çok uğraşmama rağmen pcden görüntü almayı başaramadım :(( bağlantım için en az 3 mtlik kablo ihtiyacı olmasından dolayı markasız kablolara yönelmek zorunda kaldım. Çünkü markalı kabloların izmirde en uzunu 2 mtlik ürünleri bulunabiliyor :( Aldığım 3 metrelik piyasa malı oem hdmi-dvi kabloların tümü dvi-d dual link iğneli şekli ile bitiyor.. Markalı kabloların bir çogu netten gördügüm fotograflarından anladıgım kadarıyla dvi-d single link iğneli şekli bitiyor. Sizce bu bağlantı problemi yarata bilirmi? Ve enaz 3 mtlik kaliteli hdmı-dvi bağlantı yapabilecegim sistemime uygun bir kablo satan yer (izmirde) veya internette site biliyorsanız tavsiyelerinizi bekliyorum. çok teşekkürler...

Sen zaten Digital kullanacaksın,DVI uç ise full olsa 24pin+1 olur(Erkek uç)>>bunu GCard ın çıkışına takacaksın>>diğer Erkek uç HDMI olacak ve panele girecektir.
    GCard ını bilmiyorum ama genelde bütün Card çıkışlarındaki DVI>>24+1 dir(sendeki değişikmi peki??)

Kabloyu şu adresten alabilirsin(ben defalarca aldım,aynı gün veya ertesi gün kargoya veriyorlar)

Selamlar

Tavsiyen ve ilgin için teşekkür ederim... Piyasadan aldıgım kablolar ile (dvi-d dual) bağlantıyı kitapçığına uygun olarak HDMI2'den yapınca bilgisayar lcd tv yi görüyor, ancak ekranda sürekli sinyal yok yazısı kalıyor.. hiç bir şekilde görüntü alamıyorum :(( Kaliteli dvi-d single link bir hdmi-dvi kablo haricinde denemedigim, kitağçıklara uygun yapmadığım kalmadı.. sanırım kafayı bozdum ben bu işle :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acradres -- 11 Nisan 2008; 1:33:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

Selamlar

Arkadaşım tavsiyene uydum ve kablodan sipariş ettim umarım bu sefer başarabilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acradres -- 11 Nisan 2008; 13:57:19 >

• Tavsiyen ve ilgin için teşekkür ederim... Piyasadan aldıgım kablolar ile (dvi-d dual) bağlantıyı kitapçığına uygun olarak HDMI2'den yapınca bilgisayar lcd tv yi görüyor, ancak ekranda sürekli sinyal yok yazısı kalıyor.. hiç bir şekilde görüntü alamıyorum :(( Kaliteli dvi-d single link bir hdmi-dvi kablo haricinde denemedigim, kitağçıklara uygun yapmadığım kalmadı.. sanırım kafayı bozdum ben bu işle :S

Arkadaşım bu dediğin olayın kablo ile alakası yoktur bir kere!
    Zaten demişsin>>PC-TV yi görüyor diye,senin sıkıntın,HDMI girişlerinin kapalı olması ve sinyali tanımaması durumudur
    dolayısıyla sen HDMI lardan hangisine takıyorsan(PC yi) o portu atayacaksın sinyal aktarımında tanıması için,panelin ne marka nasıl
    bir algılama ve nasıl atanacağını bilmiyorum ama TV nin kullanma kılavuzunda bunlar yazmıyormu??
    Bir şekilde o HDMI portu açman gerekirki PC den gelen sinyali görsün!

Kısaca bazı panellerde özellikle PC bağlantısında>>HDMI port kullanılacaksa,sen o portu kumandadan menüye girerek aktif edeceksin,
    sanırım anladın olayı,kablo ile filan alakası yoktur!
    Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Nisan 2008; 14:57:28 >

• Arkadaşlar aranızda Monster kabloların Türkiye'deki ithalatçısının kim olduğunu bilen varmı?
  • quote:

Tavsiyen ve ilgin için teşekkür ederim... Piyasadan aldıgım kablolar ile (dvi-d dual) bağlantıyı kitapçığına uygun olarak HDMI2'den yapınca bilgisayar lcd tv yi görüyor, ancak ekranda sürekli sinyal yok yazısı kalıyor.. hiç bir şekilde görüntü alamıyorum :(( Kaliteli dvi-d single link bir hdmi-dvi kablo haricinde denemedigim, kitağçıklara uygun yapmadığım kalmadı.. sanırım kafayı bozdum ben bu işle :S

atladığın bir nokta olmasın? Bende de 42Q91 var yalnız onun kitapçığında şöyle bir uyarı var "PC bağlantısı için HDMI desteklemiyor" diye, neden HDMI ile yapmak istiyorsun vga kablo ile bağlasan olmazmı?

ki senin cihazın Quick guide
    "DVI IN (HDMI) (AUDIO R/L)
    - When connecting this product via HDMI or DVI to a Set Top Box, DVD Player or Games Console etc, make sure that it has been set to a compatible video output mode as shown in the table below.
    Failure to observe this may result in picture distortion, image breakup or no picture.
    - When using an HDMI/DVI cable connection, it is only possible from the HDMI 2 terminal. "
    PC bağlantısından hiç bahsetmiyor...

pc bağlantısı için vga kablo ile yapılır diyor???
    "Connecting Computer
    - Connect the D- Sub cable (optional) to "PC (PC IN)" on the rear of your set and the other end to the Video Card of your computer.
    - Connect the stereo audio cable (optional) to "AUDIO (PC IN)" on the rear of your set and the other end to "Audio Out" of the sound card on your computer. "

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.