Şimdi Ara

FULL HD LCD'LER İÇİN YENİ NESİL KALİTELİ 1.3 HDMI KABLO GEREKLİ Mİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
1
Favori
25.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ankay2

quote:

Tavsiyen ve ilgin için teşekkür ederim... Piyasadan aldıgım kablolar ile (dvi-d dual) bağlantıyı kitapçığına uygun olarak HDMI2'den yapınca bilgisayar lcd tv yi görüyor, ancak ekranda sürekli sinyal yok yazısı kalıyor.. hiç bir şekilde görüntü alamıyorum :(( Kaliteli dvi-d single link bir hdmi-dvi kablo haricinde denemedigim, kitağçıklara uygun yapmadığım kalmadı.. sanırım kafayı bozdum ben bu işle :S

atladığın bir nokta olmasın? Bende de 42Q91 var yalnız onun kitapçığında şöyle bir uyarı var "PC bağlantısı için HDMI desteklemiyor" diye, neden HDMI ile yapmak istiyorsun vga kablo ile bağlasan olmazmı?

ki senin cihazın Quick guide
    "DVI IN (HDMI) (AUDIO R/L)
    - When connecting this product via HDMI or DVI to a Set Top Box, DVD Player or Games Console etc, make sure that it has been set to a compatible video output mode as shown in the table below.
    Failure to observe this may result in picture distortion, image breakup or no picture.
    - When using an HDMI/DVI cable connection, it is only possible from the HDMI 2 terminal. "
    PC bağlantısından hiç bahsetmiyor...

pc bağlantısı için vga kablo ile yapılır diyor???
    "Connecting Computer
    - Connect the D- Sub cable (optional) to "PC (PC IN)" on the rear of your set and the other end to the Video Card of your computer.
    - Connect the stereo audio cable (optional) to "AUDIO (PC IN)" on the rear of your set and the other end to "Audio Out" of the sound card on your computer. "

İyi akşamlar
    Bu arkadaş belliki kılavuzu okumamış,çünkü orada genelde bütün üreticiler,bu bağlantı/atama/algılama v.s durumlarını üstelik kimiside resimli olarak
    tarif ederler!(kılavuzun Türkçesimi yoktu acaba??)

Bazı paneller PC uygulamasında farklı çalışırlar,örneğin burada gösterildiği üzere!

Ben ondan dolayı bu olayın kablodan değil panelden olduğunu söylemiştim,çünkü arkadaş kablo kalitesi v.s derken atladığı bir şey vardır!
    Bazı panellerde ise PC(veya bazı cihazlar için)özel bir HDMI port hazırlanır ve siz bunu kumadadan atayarak aktif hale getirirsiniz,yani şak diye
    her gürdüğünüz HDMI porta takamazsınız(özellikle PC bağlantısında!!)

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: dammak

Arkadaşlar aranızda Monster kabloların Türkiye'deki ithalatçısının kim olduğunu bilen varmı?

Monster den daha iyisi var QED mesela ve bunun Türkiye mümessili Ankara daki SigmaSES tir,google dan bulunur bu firma,
    sanırım ellerinde HDMI-HDMI QED kablolar var,ama çok pahalıdır bunlar ve Monster dan daha iyidir,tavsiye ederim,bendede 2 tane vardır+
    Selamlar
  • Merhaba. Hemen araştıracağım çünkü acilen 1.3 HDMI kabloya ihtiyacım var. Umarım ellerinde vardır.

quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

Arkadaşlar aranızda Monster kabloların Türkiye'deki ithalatçısının kim olduğunu bilen varmı?

Monster den daha iyisi var QED mesela ve bunun Türkiye mümessili Ankara daki SigmaSES tir,google dan bulunur bu firma,
    sanırım ellerinde HDMI-HDMI QED kablolar var,ama çok pahalıdır bunlar ve Monster dan daha iyidir,tavsiye ederim,bendede 2 tane vardır+
    Selamlar

• İyi geceler

www.sigmases.com

Buradan kabloları bul ve QED in olduğunu göreceksin,en iyi kabloların içindedir bunlar+
  • Sağol arkadaşım...

quote:

İyi geceler

www.sigmases.com

Buradan kabloları bul ve QED in olduğunu göreceksin,en iyi kabloların içindedir bunlar+
  • quote:

İyi akşamlar
    Bu arkadaş belliki kılavuzu okumamış,çünkü orada genelde bütün üreticiler,bu bağlantı/atama/algılama v.s durumlarını üstelik kimiside resimli olarak
    tarif ederler!(kılavuzun Türkçesimi yoktu acaba??)

Bazı paneller PC uygulamasında farklı çalışırlar,örneğin burada gösterildiği üzere!

Ben ondan dolayı bu olayın kablodan değil panelden olduğunu söylemiştim,çünkü arkadaş kablo kalitesi v.s derken atladığı bir şey vardır!
    Bazı panellerde ise PC(veya bazı cihazlar için)özel bir HDMI port hazırlanır ve siz bunu kumadadan atayarak aktif hale getirirsiniz,yani şak diye
    her gürdüğünüz HDMI porta takamazsınız(özellikle PC bağlantısında!!)

Selamlar

yok üstad okudum:) kopyala yapıştır ile eklediğim ingilizce kullanma kılavuzu benim panelin değil arkadaşın yazmış olduğu modelin kullanma kılavuzunun netten bulduğum örneği idi...şimdi benim panelin kullanma kılavuzundaki ibare tam olarak şu:

HDMI IN 1, HDMI IN 2
    − HDMI çıkışlı cihazın HDMI jakını buraya
    takın. Bu girişler, ayrı analog ses girişleriyle
    birlikte DVI bağlantısı olarak da kullanılabilir.
    Bu bağlantının yapılabilmesi için isteğe
    bağlı HDMI/DVI kablosunun kullanılması
    gerekecektir. İsteğe bağlı HDMI/DVI
    adaptörü kullanılırken, TV’nizin DVI analog
    ses girişleri, DVI cihazından sol ve sağ ses
    sinyallerini almanıza olanak sağlayacaktır.
    (PC ile uyumlu değildir)
    − HDMI/DVI konektörünü, PC ya da Dizüstü
    Bilgisayar Grafik Kartına bağlamayı
    denemeyin. (Bu, boş bir ekranın
    görüntülenmesine neden olacaktır)

bende buradan yola çıkarak panelin HDMI modundan pc desteklemeyeceği sonucuna vardım?yanlışmıyım?

Saygılar

• Evet doğru,ama bunlar eski nesil panellerde vardı!
    Demekki hala bazı panellerde böyle devam ediyor+

Bu durumda zaten mesele anlaşılıyor,HDMI kabulü için atanacak bir PC algılaması durumu yoktur,bunu açıkca yazmışlar!
    Selamlar
  • hdmi= hdtv algılar..pc değil..

bu arada tr de monster 600 kablo var akınır mı sizce 8 feet?
  • Ben kendim 40D3550 ile PS3 arasında Monster 600 kablo kullanıyorum ve çok memnunum. Ancak tabii ki bu kablo Monster'ın en iyi kablosu değil. Maalesef Türkiye'de bulunabilen en iyi Monster kablo bu...

quote:

Orjinalden alıntı: hypophysis

hdmi= hdtv algılar..pc değil..

bu arada tr de monster 600 kablo var akınır mı sizce 8 feet?

• Arkadaşlar biz burada Monster'ın HDMI 1000 Ultra High Speed kablosunu iyimidir kötümüdür diye tartışırken (Türkiye'de bulmak imkansız), adamlar kalkmışlar HDMI M1000 HD Ultimate High Speed serisini üretmişler. Pes doğrusu...

http://www.monstercable.com/productdisplay.asp?pin=3847

• bu işe gönül vermiş bir odyofil tarafından (özhan atalay)yazılmış yazıdan
    alıntı yaptım,bulabildiğim kablo üreticileri 2003..
    1 Accoustic Zen
    2 Acoustic Research
    3 Acrotec
    4 Alpha Core
    5 Analysis Plus
    6 Apex
    7 Apogee
    8 Argento Audio
    9 Audience
    10 Audio Magic
    11 Audio Note
    12 Audio One
    13 Audio Tekne
    14 Audioquest
    15 Aural Symphonic
    16 Aural Thrills Audio
    17 Ayre
    18 Bear Labs
    19 Bel The Wire
    20 Better Cables
    21 Black Mountain Cable
    22 BMC
    23 Bogdan
    24 Canare
    25 Cardas
    26 Celtic Silver
    27 Chang Lightspeed
    28 Chord
    29 Clarity Lab
    30 Coincident
    31 Concierto
    32 Creative Cable Concepts
    33 Crystal Clear Audio
    34 DH Labs
    35 Dimarzio
    36 Discovery Cable
    37 Dunlavy
    38 Echochrome Cables
    39 Ecosse
    40 Elco
    41 Electraglide
    42 Empirical Audio
    43 Ensemble
    44 Esoterika
    45 Fadel Art
    46 FIM
    47 FMS
    48 Granite Audio
    49 Gutwire
    50 Harmonic Technology
    51 Hms Cables
    52 Home Grown Audio
    53 Infinity Audio
    54 Ixos
    55 Jena Labs
    56 Jm
    57 JPS Labs
    58 K A S Audio
    59 Kharma
    60 Kimber Kable
    61 Krell
    62 Lat International
    63 Lieder Cables
    64 Linn
    65 Luminous Audio
    66 MAC Wire
    67 Madrigal Audio Labs
    68 Magnan
    69 Magwire
    70 Marigo
    71 Mas
    72 MIT
    73 Monster Cable
    74 Moon Audio
    75 Music Metre
    76 Naim
    77 Nbs
    78 Nirvana Audio
    79 Nordost
    80 Oehlbach
    81 Omega
    82 Orbeck
    83 Outlaw
    84 Perpetual Technologies
    85 Primo
    86 Prisma Cables
    87 PS Audio
    88 Pure Note
    89 Purist Audio Design
    90 Red Rose
    91 Revelation Audio Lab
    92 Ridge Street Audio Designs
    93 Rosinante Audio
    94 Scott Nixon
    95 Shunyata
    96 Signal Cable
    97 Silent Source
    98 Siltech
    99 Silver Audio
    100 Silver Dragon
    101 Silver Sonic
    102 Silversmith Audio
    103 Sonance Audio Video
    104 Sonic Frontiers
    105 Sonic Link
    106 Stan Warren
    107 Stealth Audio
    108 Straight Wire
    109 Synergistic research
    110 T. G. Audio Labs
    111 Tara Labs
    112 Tekline
    113 Tg Audio Lab
    114 Tice
    115 TMC
    116 Tone Audio
    117 Transparent Cables
    118 Tributaries
    119 Ultralink
    120 Vacuum Reference
    121 Vampire Wire
    122 Van Den Hul
    123 Vantage Audio
    124 Verastarr
    125 Violin by Concierto
    126 Virtual Dynamics
    127 Wasatch Cable
    128 Wicked Cables
    129 WireWorld
    130 XLO
    131 Yamamura
    132 YBA
    133 Z Cable
    134 Zocore Cables
    135 Z-Squared Audio
    136 Zu Cable
    137 Eichmann
    bu da benim yorumum arkadaşlar
    ..kablo olayı tam bi çılgınlık,ama sisteme dünyanın parasını veripte 5-10 liralık kablolara emanet etmeyin,benim stereo sistemimde kullandığım ecosse var(cd çalar ile amfi arası),inanın sıradan bi kabloyla karşılaştırıldığında arada müthiş bi farkvar.....bence tabii bu benim şahsi görüşüm,sisteme harcanılan paranın %10-15 kadarıda kabloya harcanmalı...
    teşekkürler...demir buran..

• Listeye bakıyorum en iyilerden olan "QED" yok!!(yada marka isminde değilde,firması yazıyordur)

Sn.Dammak
    Monsteri bırak QED al,Sigma ya aç telefon,ellerinde varsa,versinler kargoya,ciddi bir Audio firmasıdır bunlar,
    ben geçen sene aradığımda ellerinde yoktu,çünkü bizim memlekette böyle pahalı,isimmarka,kaliteli v.s kablo
    özellikle HDMI kablo olarak bulunmaz!dolayısıyla müşteri talebi neredeyse hiç olmayınca!herif mümessil bile olsa
    stoğunda mal bulundurmuyor,bende tam İngiltere den getirecekken,TForumda birisi hemde 2 tane birden satınca tanesini
    $ 100,- dan hemen almıştım(2metrelik)

Selamlar
  • Bugün arıyorum. Umarım ellerinde vardır. İlgilendiğin için teşekkürler...

quote:

Listeye bakıyorum en iyilerden olan "QED" yok!!(yada marka isminde değilde,firması yazıyordur)

Sn.Dammak
    Monsteri bırak QED al,Sigma ya aç telefon,ellerinde varsa,versinler kargoya,ciddi bir Audio firmasıdır bunlar,
    ben geçen sene aradığımda ellerinde yoktu,çünkü bizim memlekette böyle pahalı,isimmarka,kaliteli v.s kablo
    özellikle HDMI kablo olarak bulunmaz!dolayısıyla müşteri talebi neredeyse hiç olmayınca!herif mümessil bile olsa
    stoğunda mal bulundurmuyor,bende tam İngiltere den getirecekken,TForumda birisi hemde 2 tane birden satınca tanesini
    $ 100,- dan hemen almıştım(2metrelik)

Selamlar

• quote:

Bravo...nihayet doğru görüş. 5000-6000 YTL ver sistem kur 100 YTL'lik kablodan kaç git 20 YTL'ye kablo ara.

quote:

Orjinalden alıntı: dmrbrn

quote:

Arkadaşlar ben bu kablodan sipariş verip getirteceğim. Daha sonra test sonuçlarını sizlerle paylaşırım.

çok kaliteli bi kabloya 150-200 lira para vermek çok değil....3-5 milyara plazma-lcd alırız,1-2-3milyara amfi-1milyara oynatıcı-bir sürü hoparlör.. vs..vs...sonra bunları birbiriyle 10ytlleik yada kutudan çıkan basit bi kabloyla bağlarız......yanlış..........ev sinema ve müzik sistemlerinde kablolama çok çooooook önemlidir....(tabii bu en pahalısı en iyisi demekdeğil ama...her şeyinde bi fiyatı var,10liralık kabloyla 100liralık bi kablo asla bir değil)
    al kullan deneyimlerini bizimle paylaş,şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan....

belki gözünüzden kaçmıştır

http://www.monstercable.com/international/international_dealers.asp#t

• İyi akşamlar

Sn.Korozyon
    Bu sizin "kanıtlayan" diye verdiğiniz siteler yüzlerce değil,binlerce bile vardır!!
    Ama hiçbirisi bilimsel-teknik olarak hiç bir şey açıklamıyorlar,zaten hepsinin yazdığı aynı şey,
    tabiri caizse,birisi yazmış sonra herkes almış!!

Beri yandan bu yukarıda "sözde kanıtlayan" sitelerin binlercesi varsa,bir o kadarda buna yakın bilimsel yorum-teknik şemalı
    anlatımlar ve üretim v.s den bahseden site/benzeri yerler vardır!

Ben bu,hepsi aynıdır diyen bütün yerleri okudum,ama bir tek bile bu işin tekniğini anlatan yazı görmedim,sadece yazılan,
    boşuna para vermeyin,hepsi aynı işi yapıyor,bu karşı çıkanların ellerinde hiç bir ciddi argüman yoktur!
    Öyler olsa bugün dünyada sayılı bir sürü firma "dükkanı" çoktan" kapatırlardı!!

Üstelik bu kaliteli kablo firmalarının bazıları 30,40 50 yıllık firmalardır,daha bile eskileri vardır,adamlar bugüne kadar nasıl yaşadılar!
    her devirde ucuz ve dandik kablolar vardı bugün olduğu gibi ama bu firmalar bugüne kadar yaşadılar,bunların bazıları ciddi
    firmalar olduğu gibi Borsada işlem gören firmalarda vardır içlerinde kablo konusunda çok geniş çalışan,özel üretimler yapan,
    özel mekanlar/tesisler/laboratuvarlar/Uzay/Askeri/Navigation-Denizcilik gibi çok çeşitli alanlarda faaliyet gösterenler v.s v.s

Ayrıca bunları salt bir kablocu olarak görmek yanlıştır,ama burada konu HDMI/DVI olduğu için bunu konuşursak,bu üreticiler
    zaten bu kablalolarınıda satıyorlar!
    Neticede bir sinyal(Video-Audio) aktarımı söz konusu ve normal olarak YTL 10 lukta iş görmektedir,yani seçenek sonsuzdur,kimisi
    gider en pahalısından alır kimisi gider tezgahtan! alır,zaten bizim insanımızda biliyor neyi alacağını,bizim burada konuştuğumuzda
    sadece bir "muhabbet" niteliğindedir!
    Selamlar

• Merhaba arkadaşlar. Biraz önce internet ortamında alışveriş sitelerini ziyaret ederken yine kendimi Amazon.com'da buldum. Bari girmişken HDMI kablolara bir bakayım dedim. Birde ne göreyim kablonun 2 USD olanı da var 200 USD olanı da. Daha sonra kendi kendime yahu ben niye pahalı kablo peşinde koşuyorum ki, bak bunun 2 USD olanı da varmış diyordum ki, birden şu başlığı gördüm:

Bir HMI kabloya neden daha fazla para ödenir?

Why Pay More for an HDMI Cable?
    A common misconception is that all HDMI cables are the same--so why not just buy the cheapest cables you can find? The truth is that there are many levels of High-Definition digital video, and there are different levels of HDMI cables to connect them. High-Definition (720p/1080i) as we know it today is delivered at a 2.2 Gbps (giga-bits per second) throughput rate. Although high compared to standard DVD at .81 Gbps, it won't achieve the best performance from High-Definition in the near future, which will require 10.2 Gbps and more. Previous generation HDMI cables developed to meet the original 2.2 Gbps standard are not certified for the new standard and may not pass the full bandwidth required to provide the best performance from these new products.

Unlike computer data, which is tolerant of data transmission losses, video data is not. Accurate transmission is essential. Most HDMI-compliant cables can transfer older versions of High-Definition (720p/1080i) data rate over short lengths, but have problems maintaining the same performance over longer lengths as well as higher data rates required of 1080p. HDMI cables are very sensitive to construction variances. With HDMI's super-high data rate and microscopically tight tolerances, even mishandling the cables during an install can significantly affect performance. Look for better shielded connectors, mesh jackets for durability, special winding techniques, nitrogen gas dielectrics to minimize loss, and CL 3 jacket ratings to ensure maximum performance with every installation.

İşte bu yazıyı okuduktan sonra ben yine 1080p veri aktarabilen biraz pahalı HDMI kablolara bakmaya ve en iyisini buluncaya kadar aramaya devam etmeye karar verdim. Ya siz?

quote:

Orjinalden alıntı: korozyon

Bence pahalı ve ucuz, altın kaplama veya düz kablo arasında görüntü aktarımı kalitesi olarak (5metreden kısa, max:1080i)) bi fark yok. burda da durumu kanıtlayan sitelerin linkleri, ararsanız daha yüzlerce site bulabilirsiniz.

http://tv.suite101.com/article.cfm/cheap_hdmi_and_dvi_cables
    http://www.maclife.com/article/editors_blog_roman_prefers_cheap_hdmi_cables
    http://www.popularmechanics.com/technology/upgrade/4235717.html
    http://www.cooltidbits.net/2008/02/do-expensive-cables-make-difference.html
    http://www.switched.com/2007/06/08/low-end-vs-high-end-hdmi-throwdown/
    http://gizmodo.com/gadgets/hdmi-cable-battlemodo/the-truth-about-monster-cable-part-2-268788.php
    http://www.malcolmgin.com/blog/2007/12/08/more-on-hdmi-cables-cheap-vs-expensive/
    http://club.cdfreaks.com/f149/expensive-hdtv-cable-really-better-than-cheap-one-239888/
    http://gizmodo.com/gadgets/monster-cable/
    http://www.engadgethd.com/2007/12/17/hdmi-cable-scam-used-to-fool-in-store-customers/
    http://www.engadget.com/2008/03/03/audiophiles-cant-tell-the-difference-between-monster-cable-and/
    http://consumerist.com/366674/cnet-says-cheap-hdmi-cables-just-as-good-as-pricey-ones
    http://asia.cnet.com/digitalliving/tips/0,3800004921,62038896-3,00.htm
    http://www.hdtvmagazine.com/columns/2008/03/newbies_corner_-_audio_and_video_cables.php
    http://www.gizmorepublic.com/accessories/monster-hdmi-cable-scam-830?page=2
    http://www.cbc.ca/marketplace/2008/02/20/packing_the_deal/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 15 Nisan 2008; 22:53:03 >

• belki biraz farklı ama topic konusuna yakın bi soru soracagım arkadaslar...uydu dunyasında su aralar cok tartışılan bir konu...bilindigi uzere dreambox dm800 hd pvr model receiver bu ay piyasada olacak sonunda..fakat beklenildigi gibi bu receiverda hdmi cıkış yerine dvi cıkış var..sebebi cok kesin olmamakla beraber dreamboxların misyonu geregi (cccam) hdmi lisans saglayıcıların buna izin vermemesinden dolayı oldugu soyleniyor..fakat benim ve bi cok kişinin bildigi gibi dvi ses ozelligini taşımamakta(bazı ati ekran kartı kullananlar dvi ın sesi ilettigini soyluyorlar)sizce dreambox 800hd kutusundan cıkan dvi hdmi kablosu ile ses iletilebilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: caution

belki biraz farklı ama topic konusuna yakın bi soru soracagım arkadaslar...uydu dunyasında su aralar cok tartışılan bir konu...bilindigi uzere dreambox dm800 hd pvr model receiver bu ay piyasada olacak sonunda..fakat beklenildigi gibi bu receiverda hdmi cıkış yerine dvi cıkış var..sebebi cok kesin olmamakla beraber dreamboxların misyonu geregi (cccam) hdmi lisans saglayıcıların buna izin vermemesinden dolayı oldugu soyleniyor..fakat benim ve bi cok kişinin bildigi gibi dvi ses ozelligini taşımamakta(bazı ati ekran kartı kullananlar dvi ın sesi ilettigini soyluyorlar)sizce dreambox 800hd kutusundan cıkan dvi hdmi kablosu ile ses iletilebilir mi?

şayet adamlar uydu alıcısının içine ayrıca ses işlemcisi koyarlarsa,sesi de iletir.
  • Ben Zotac 8800GT Amp ekran kartı (DVI çıkışı var) ve Gigabyte P35C-DS3R anakart aldım. Anakartın üzerinde ses kartı on-board. Ekran kartının içinden çıkan bir kabloyu ekran kartı-anakart arasında SPDIF-IN, SPDIF-OUT giriş çıkışları ile bağladım. Ayrıca yine ekran kartınıdan çıkan DVI-HDMI dönüştürücüyü kullanarak, iki ucu HDMI (HDMI-HDMI) kablo kullanarak tek kablo ile PC'den Plazma TV'ye hem ses, hem görüntü aktarıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.