Şimdi Ara

Full hd AA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar full hd gayet keskin bir çözünürlük ise neden aa açılıyor?
    Admin ve moderatör abi selamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yaşayan pek çok kişi ölümü hak eder. Ölülerin de bazıları yaşamayı... Sen onlara yaşamı geri verebilir misin?
    Ölüm ile ilgili hüküm vermekte aceleci olma. En bilgeler bile bazen sonu göremezler.
    Mithrandir
  • AA çok gerekli birşey değildir. Yüksek çözünürlükte AA açmıssın ya da kapamıssın hiç bir şey fark etmiyor. Şahsen BF3 de AA kapalı iken 50-55fps çok rahat veriyor. 1080p ve ultra da olduğu için görüntü kalitesi de çok iyi. Fakat 4xAA açınca oyun işkence haline geliyor ve 50-55fps den bir anda 20-25fpslere düşüyor. Görüntü kalitesi ise inanın %5-10 dahi artmazken hatta birçok insan AA açık ya da kapalı hissetmez bile Görüntü kalitesine zerre kadar fark etmezken oynanışa %100 eksi yönde etki ediyor.

Ben şahsen bu AA gibi özelliklerin yeni kart sattırmak amaçlı teknolojiler oldugunu düşünüyorum. Aynı dx10 ve dx11 gibi

Herşeyi anladığında hiç birşeyi anlamamış olduğunu anlamanın verdiği hüznün tarifini yapayım mı sana?
    -Sevilmediğini anladığında yaşadığın kalp ağrısının 100 katı daha ağır..

• Raster bazlı rendering de Aliasing her zman oluşur, AA'nın amacı onu engellemektir. 1920 çözünürlükte kırıklar oluşmaz diğe bişey yok. Yeterince dikkat çekmez gerek duyulmaz o ayrı, olmadığı anlamına gelmez. Diğer yaraftan ben kendi adıma hemen hiçbi zman hiçbi oyun için ""aaa burasında kırıklar var"" diyecek kadar boş kaldığımı yada oyunun ortasında dikkatimi çekecek zevkimi bozacak kadar dikkatimi çektiğini hatrlamıyorum.

Ama temel olarak AA'nın amacı raster rendering sonucu oluşan aliasingi ortadan kaldırmaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Raster bazlı rendering de Aliasing her zman oluşur, AA'nın amacı onu engellemektir. 1920 çözünürlükte kırıklar oluşmaz diğe bişey yok. Yeterince dikkat çekmez gerek duyulmaz o ayrı, olmadığı anlamına gelmez. Diğer yaraftan ben kendi adıma hemen hiçbi zman hiçbi oyun için ""aaa burasında kırıklar var"" diyecek kadar boş kaldığımı yada oyunun ortasında dikkatimi çekecek zevkimi bozacak kadar dikkatimi çektiğini hatrlamıyorum.

Ama temel olarak AA'nın amacı raster rendering sonucu oluşan aliasingi ortadan kaldırmaktır.

çok iyi ve bilgilendirici bir cevap verdiniz

Asus P8P67 Deluxe - Core i5 2500k 3.3 ghz @ 4.6 ghz - Noctua NH-D14 cpu soğutucu - Gigabyte GTX 770 OC 2GB 256 Bit GDDR5 - Cooler Master GX 750 750w psu - GSKILL 16 GB(4x4GB) RipjawsX DDR3 1600 MHz CL9 1.5v - Intel X25M 80 gb ssd - Samsung hd103sj 1tb 32mb sata2 - 2x Samsung B2230H + B2230N 21.5 inch Full HD 5ms - Creative MEGAWORKS THX 550 5+1 Home Cinema 500 Watt RMS
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] Sony 82 Cm Full Hd Tv
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PİRi-REYİZ

6750 yeterli plur mu?

Şakamı ? 6770 yeterli olurda 6750 kötü.
  • Bir sorum olacak HD6850 kartım var AA yı kapatınca fps düşüyor 16x yapıyorum yükseliyor çok garip bir durum acaba yanılıyor muyum diye defalarca farklı farklı oyunlarda denedim sonuç hep aynı sizce bu sorun neden

fxaa da fayda etmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 25 Temmuz 2012; 9:52:06 >

Orijinalden alıntı: Alpcan Aksoy

Bir sorum olacak HD6850 kartım var AA yı kapatınca fps düşüyor 16x yapıyorum yükseliyor çok garip bir durum acaba yanılıyor muyum diye defalarca farklı farklı oyunlarda denedim sonuç hep aynı sizce bu sorun neden

Orijinalden alıntı: lEddYl

quote:

Bir sorum olacak HD6850 kartım var AA yı kapatınca fps düşüyor 16x yapıyorum yükseliyor çok garip bir durum acaba yanılıyor muyum diye defalarca farklı farklı oyunlarda denedim sonuç hep aynı sizce bu sorun neden

16x dedigin AA degil AF olmasın?

Orijinalden alıntı: thebancally

quote:

Orijinalden alıntı: lEddYl

quote:

16x dedigin AA degil AF olmasın?

Olabilir de yine de garip değil mi

• AA daha cok dusuk cozunurluklu monitorler icin uretilmis bi teknolojiydi. 1440x900 belli oluyor ve rahatsiz ediyor beni. 1920x1080de ise pek rahatsiz etmiyor led tvye takinca pcyi. Soyle bi ornek vereyim: Insan gozunun cozurlugu 576mega pixeldir(emin degilim ama bunun gibi bisiydi). Sen normal bakinca koselerde kirik goremiosun, bunun gibi. Bi de soyle dusunursek, 1440x900de 4xmsAA acicak bi kart alan adam 1080p lik bi monitor de alabilir yeni cok da pahali degil. Hemen hemen aasiz ayni performansi verir 1080pde. (Tabi gpu mimarilerini goz onune almadan soyledim bunu ama genelde aa cok buyuk dususler yapior fpslerde.)

Orijinalden alıntı: khanjui

quote:

Orijinalden alıntı: PİRi-REYİZ

6750 yeterli plur mu?

Şakamı ? 6770 yeterli olurda 6750 kötü.

Pardon 6770 demek istemiştim elim sürçmüş.
    yeter mi ?
    aa hiç yapmam.
    Olmazsa 19 inç monitöre yeter mi bu?

Orijinalden alıntı: cenapbaba

quote:

Orijinalden alıntı: Braymm

AA çok gerekli birşey değildir. Yüksek çözünürlükte AA açmıssın ya da kapamıssın hiç bir şey fark etmiyor. Şahsen BF3 de AA kapalı iken 50-55fps çok rahat veriyor. 1080p ve ultra da olduğu için görüntü kalitesi de çok iyi. Fakat 4xAA açınca oyun işkence haline geliyor ve 50-55fps den bir anda 20-25fpslere düşüyor. Görüntü kalitesi ise inanın %5-10 dahi artmazken hatta birçok insan AA açık ya da kapalı hissetmez bile Görüntü kalitesine zerre kadar fark etmezken oynanışa %100 eksi yönde etki ediyor.

Ben şahsen bu AA gibi özelliklerin yeni kart sattırmak amaçlı teknolojiler oldugunu düşünüyorum. Aynı dx10 ve dx11 gibi

hocam ben de led tv ye pc yi bağlayacağım.1920*1080 de her şey açık,sadece aa mı kapalı sizde?bir de ekran kartınız nedir?

Aynen sadece AA kapalı. Hatta 2xAA açsan dahi çoğu zaman 35-40 fps veriyor fakat ara ara patlama ve yoğun sahneler de düştüğü için biraz da olsa rahatsız ediyor o yüzden en iyisi No AA. Şuan ki ekran kartım powercolor 6850 fakat BF3 oynarken ki kartım Sapphire 6870 di. Araların da fazla fark yok zaten. 6850 yi 900mhz e çekince fark falan kalmıyor

Herşeyi anladığında hiç birşeyi anlamamış olduğunu anlamanın verdiği hüznün tarifini yapayım mı sana?
    -Sevilmediğini anladığında yaşadığın kalp ağrısının 100 katı daha ağır..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.