Şimdi Ara

FULL AMD Tonga GPU' su 384 Bit Bellek Arayüzüne Sahip Olabilir (R9 285X)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • VideoCardz.com' dan gelen söylentiler haberin başlığındaki gibi.Yani; R9 285X gibi bir kart belki görebiliriz.Ama R9 285' deki enerji verimliliğine baktığımızda R9 285X' in de ne derece bir verimliliğe sahip olacağı merak konusu.Bakalım R9 300 serisi öncesi AMD neler yapmayı planlıyor ?

FULL AMD Tonga GPU' su 384 Bit Bellek Arayüzüne Sahip Olabilir (R9 285X)

FULL AMD Tonga GPU' su 384 Bit Bellek Arayüzüne Sahip Olabilir (R9 285X) FULL AMD Tonga GPU' su 384 Bit Bellek Arayüzüne Sahip Olabilir (R9 285X)

Kaynak:http://videocardz.com/52834/full-amd-tonga-gpu-might-feature-384-bit-memory-interface

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 26 Eylül 2014; 15:48:36 >

• 290'dan hızlı olması mantıklı olmayacağına göre, bari 280x'den kabul edilebilecek kadar hızlı ve kabul edilecek kadar ucuz olsn diyelim , ne diyelim.
  • ciksa neye rakip olacak ki?285 yeni mimari dediler 300 oncesi tamam guzel yapsinlar ama bunun bir de 384 bit'ini cikaralim demeli pek mantikli degil yani bu karttan para kazanacaklarina 290 serisinin fiyatini indirseler daha cok para kazanirlar ama amd'nin para kazanma konusunda uzman oldugu da soylenemez o yuzden dusuk bir ihtimal 285x diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

290'dan hızlı olması mantıklı olmayacağına göre, bari 280x'den kabul edilebilecek kadar hızlı ve kabul edilecek kadar ucuz olsn diyelim , ne diyelim.

Aynı DX 11.2 - 11.3 mantığı gibi bu kartlarında bir şeyleri deneme amaçlı üretildiğini düşünmeye başladım (285 ve 285X).

Çünkü; dediğiniz gibi çıkması için hiçbir sebep bulunmuyor.Ne performansta kabul edilebilir bir fark var ne de güç tüketiminde.Belki direkt olarak 6GB gelir ve biraz belirgin bir fark sunarsa + ucuz olursa tercih sebebi olabilir.Aksi halde piyasada fazla tutunacağa benzemiyor maalesef.
  • Amd ne var aklında gözünü seviyim kafa bırakmadın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam
  • 7 GHz ram'lerin standart olduğunu düşünürsek, 384 bit Tonga hiç mantıklı değil.

285'te 5.5 GHz idi, bunu da 6-7 GHz yaparlar olur biter.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

7 GHz ram'lerin standart olduğunu düşünürsek, 384 bit Tonga hiç mantıklı değil.

285'te 5.5 GHz idi, bunu da 6-7 GHz yaparlar olur biter.

280x e gore fark yaratabilmesi icin en azindan 6gb ve ramlarinde 7ghz olmasini bekliyorum.Ama bu kart tam olarak hangi amacla cikartilacak onu cozemedim.AMD nin su asamada yapacagi en iyi hamle 290x , 290 ve 280x de indirim yapmak olacaktir.
  • 300 serisi su sogutmayla gelecek falan haberleri gormustuk demekki W/P pek değişmedi
  • Bende bu tarz bir yaklaşım bekliyorum arkadaşlar. 6GB bellek ve 7 Ghz bellek hızı + ucuz satmaları lazım, yoksa hiçbir işe yaramayan bir kart daha çıkmış olacaktır.Eğer R9 280X' in sadece ROP sayısı artırılmış bir versiyonu olarak gelirse AMD tarafından R9 300 serisi öncesi bazı şeylerin denendiği bir kart olarak algılamış olacağım R9 285 ve 285X' i. Çünkü; başka bir mantıkla benim aklımda yer etmeleri mümkün değil.
  • kart çıkarttıgın gibi adam gibi sürücüde çıkartsana özürlü amd
  • Tongaya düşmeyin sakın şaka şaka seni seviyoruz amd
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

Tongaya düşmeyin sakın şaka şaka seni seviyoruz amd

AMD' ye laf yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.