Şimdi Ara

=== FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
765
Cevap
0
Favori
106.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 128mb ekran kartı olanlar paylasımlı mı? paylasımsız mı?
  • Servise göre paylaşımsız (Datapro Ankara)
  • Slm arkadaşlar bu bilgisayarı alan arkadaşlar hemen bir oyun yükleyerek bilgisayarı denesinler.Bilgisayar oyun oynarken kendi kendine kapanabiliyor.Bende öyle oldu 40gündür alet servislerde dolaşıyor hala alamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jerom -- 17 Kasım 2005, 19:25:02 >
  • bu makina bu ekran karti ile hangi oyunlari rahat oynatiyor doom 3 falan oynanıyor mu?
  • Ben rahat NSF UnderGround2 ve soldier of fortune2'oynayabilmiştim..Doom 3'ü oynadıklarınıda okumuştum.Benim deneme Şansım pek olmadı aldıktan iki gün sonra arızalandı..değişim işin servise gönderdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jerom -- 18 Kasım 2005, 13:51:16 >
  • ewet arkadaşım aynı sorun bendede wardı, uzun telefon konuşmları sonucu aletin arızalı olduğuna inandılar getirin bakalım dediler. Daha 1 hafta olmadı alalı getirmem dedim, iade ettim aldığım yere. Sen 2. kişisin bu forumda aynı sorunla karşılaşan, çok nadirde olsa böle bir sorun olabiliyor, herkes denesin fsv2045 ini
    quote:

Orjinalden alıntı: jerom

Slm arkadaşlar bu bilgisayarı alan arkadaşlar hemen bir oyun yükleyerek bilgisayarı denesinler.Bilgisayar oyun oynarken kendi kendine kapanabiliyor.Bende öyle oldu 40gündür alet servislerde dolaşıyor hala alamadım

• yaklaşık 1 ay önce servise verdiğim fs2045 i bugün aldım..

sorun neydi? sorun şuydu hdd durupdururken gitmişti(sanırım hdd kafsı takılmıştı) teknosadan aldığım için önce teknosaya götürdüm.. elemanlar herzamanki gibi satıştaki ilgiden yoksundu. hemen fsnin servisine yönlendirdiler(datapro) ..servise tüm kutu vs ile gittim garanti belgesini verdim.. adam makinaya baktı ..açılıştaki "tıkıttıkıtkıt" sesini duydu ve " talihsizlik,parça gelirse 1 hafta içinde hddyi değiştirir sizi ararız" dedi.. sonra klasik teknik servis hikayelerinde olduğu gibi 1 ay boyunca hani bizim makina diye aradık durduk..
    sonuç olarak bugün makinayı aldım.. servisteki elemanın söylediği şeyler pek manidardı :

kardeşim bunun harddiski sata.. ideye göre daha hassas.. nezaman nasıl sorun çıkaracağı belli olmaz.. önemli bir iş yapıyorsan ayda bir bilgilerini yedekle. çünkü bu sorunla tekrar karşılaşabilirsin.

tüm v2045çiler.. acı ama gerçek.. sata diskin süper hız ve minimum ses artılarının yanında böyle bir eksisi var.. ben gördüm umarım sizler görmezsiniz..

not:size tavsiyem makinayı açık bırakıp gidecekseniz full performansta gidin.. pil ayarlarında ekonomik vsyi kullanmayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xibillian -- 18 Kasım 2005, 23:56:38 >

• OYUNLARDA ŞİMDİYE KADAR PROBLEM YAŞAMADIM...
    YALNIZ ESKİ OYUNLARI ÇALIŞTIRIRKEN NORMALDEN HIZLI ÇALIŞIYOR (BLADE OF DARKNESS) PATCH İLE HERALDE HALLEDİLEBİLİR

YÜKSEK SES KALİTESİ İSTEYEN ARKADAŞLAR...
    ***1-SES AYARLARINDA DİGİTAL ÇIKIŞ SEÇENEĞİNİ ETKİNLEŞTİR
    2- KULAKLIK ÇIKIŞINDA KIRMIZI YANICAK DİGİTAL BAĞLANTI KABLOSU İLE BAĞLANTI YAPIN
    3- DESKTOP ANA KARTLARDAKİ GİBİ ANALOG ÇIKIŞLARLA OLMUYOR...(BEN BECEREMEDİM)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zacky -- 19 Kasım 2005, 14:39:21 >
  • Arkadaslar bu bılgısayarı bır kac gundur arastırıyorum vee ozellıklrıne gore fıyatı gayet uygun ancak sızlerın yazdıgı yazılar sonucu bıraz sogudum makınadan :(

www.bimeks.com.tr adresınden baktım bılgısayara fıyatı orada 1500$+KDV bıarz pahalı degıl mı sizce?? ve ekran kartını orada Ati radeonx300 64MB+64MB paylasımlı olarak yazmıslar. bircok yerde sadece 64Mb atı radeon x300 yzıyor
    bimeks de aynı fıyata HP Pavilion DV4266EA var ve akran kartı 128 Atı radeon x700 ama paylasımlı olup olmadıgı hakkında bır yazı yok galıba paylasımsız
  • 1500$$ pahalı tabi içinde şüphe varsa alma sonra depresyon yapıyor... hp nin ise nekadar ii veya kötü olduğu hakkında bilgim yok
    ekran kartında ise 128mb veya yükseği ile 64 mb arasındaki fark pek anlaşılmıyor x700 64 mb bile olsa performansı tahminimce çok iyidir(pci express nede olsa olucak)... ama paylaşımsız belleği tercih et
  • oyunlarda sorun yasadiklarini söyleyenler olmus, almayi düsünenler icin sunu söylemek istiyorum yaklasik 1 aydir cok yogun olarak kullaniyorum, 12 saat araliksiz ve de en ufak bir kilitlenme vs.. sorunu olmadan call of duty 2 oynadigim oldu... Alacak olanlarin yada almayi düsünenlerin bilgisine...
  • ben ekran kartı meselesi için teknosayla görüştüm topu fs ye attılar. fs ise aynı şeyleri söyledi. x300 64MB dır. biz asus kullanıyoz, ekran kartı üreticisinin gönderdiği x300 kartlardan kaynaklanıyo. özetle 64 olanlar şanslarına küssünler diyolar :), fan sesi olarak, sık devreye girdiği kesin ancak diğer 1.6 1.7 işlemcili hp, acer, escord... kullanan arkadaşlar fs yi kullanınca gayet normal ses düzeyi olduğunu belirttiler, ve ekranın görüntüsü örneğin bir hp kullanıcına göre çok daha iyi ve az kayıplı, performans da gayet iyi. bios update ile birazdaha fazla müdahele edebileceğimiz bir bios umuz olsa ve şu fan 50 yerine 52-55 derce ve üzerinde devreye girse sanırım mükemmel bir seçim diyebilecez, üstelik bu fiyata. bir de ekran için şunu söylemek isterim, parlak ekran olarak satışı sunulan başka markaların daha pahalı makinaları var, evet ekranları gerçekten parlak. üstelik ortamdaki güneş, florasan gibi ışığı da parlatıyo ve yansıtıyo :)
    64 lük modellerde kullanılan fujitsu hdd nin diske ulaşım ve okuma performansı 128 likteki samsunga göre daha iyi. iki makinayı da bizzat testtettim, eşit pil seviyelerinde, birebir aynı windows xp kurulumlarıyla. pcwizard2005 programı ile "benchmark" bölümünden ekran kartı testti var 2 tane. 3d testinde bazen çuvallayıp makina kapanıyo, bazen de program kendini kilitliyor. 128 lik te de 64 lükte de durum da aynı. Sıcaklığı takip için CPUCooL programı gayet iyi, ancak programla fanı kontrol edemedim, fanı kontrol edebilen veya başka bir programla yada biçimde fanın açılışı için gerekli ısı değerini yükselten bir çözüm arıyorum. paylaşmak güzeldir, iyi günler....

• Selamlar

Ben fs2045 aldiktan sonra bu forumu okudum. almadan once okusaydim muhtemelen almazdim ama bence gereksiz bi davranis olurdu. klavye sorunu bios update i ile cozuluyor. evet fan surekli calisiyor ama beni cok sinir etmiyor, calismasa daha iyi tabiki.

beni asil sinir eden durum ise ses girişlerinin bulunduğu konum. adamlar gidip en öne koymuşlar. düşünün ses sitemini bağlıyorum notebooka onumde bi sürü kablo. belki kulaklık kullanirken yararli olabilir ama tesisata bağlayacagin zaman cok rahatsiz edici. bu olayin aynisini yeni bir toshiba notebookta gördüm. sanirim yeni modellerde hep bu olay var.

onun disinda volume ayari icin tusş yok HPnx5000 kullaniyodum ve bu tuşlara çok alışmıştım. sesi kıssıp açmak istiyosaniz fn+F tuşlarına basmaniz gerek.

3. sü dahili mikrofonu olan webcamim var. webcam usb ye girdikten sonra kisacik bi kablo ile mikrofona bağlanmasi gerekli ama bu notebookda mikrofon ve usb arasi mesafe çok uzak sonuç olarak mikrofonu kullanamıyorum.

Fifa2006 oynadim en yüksek çözünürlük ve high detailde yavaşlaama oluyo azicik ve ufak ufak takilma yapiyo. bu arada ekran kartim 128 mb. daha iyi bi performans beklerdim ama napalim idare edicez. en uygun configurasyonu araştırıyorum. ya çözünütlüğü yada detail seviyesini bi kademe düşürücem.

4 usb si olmasi çok güzel bir avantaj.

ses çıkışı iyi. wireless ta sorunum yok.

Fiyat performans olarak iyi bi notebook bence.

• benim bazi sorularim var ayrica.

1) bilgisayarimi nasil test edebilirim. ekran karti vs. cpu ısısını nasil ölçüyoruz.

2) 512 ram yetmiyo bi 512 ekletmek istiyorum yapan varmi, garantili bi ürünü servise götürmek lazim heralde bu işlem için

3) teknosa town centerdan aldim bilgisayari ve windows xp kurulu geldi. kullanilmiş olduundan şüpheleniyorum ama sorun yok. teknosadan alan herkeste böyle bi durum varmi.

4) yaninda verilen kamera bi b..a yaramaz çok bulanik ve çok dandik

5) ekranda kapali veya siyah backgrounda bi leke görüyorum simdilik kuru bir bezle silemedim. ölü piksel filan denilen sorun değildir heralde dimi bu. açık renk backgroundda farkedilmiyo bile

6) forum cidden çok yararli. hazirlayana teşekkür
  • birde söylemeyi unutttum.

ekran çözünürlüğü 3 seviyeli ya (640x480, 1024x....) daha önce ilk iki düşük seviyede kullanirken yazilari bulanik görüyodum. en yükseğe getirince sorun düzeldi. bununla ilgili bilgisi olan varmı?
  • Merhaba;
    bende de fs v2045 var. Bir iki sorun yaşadım anlatiyim.
    1-yavaş kapanma -> nortonu sildim xp yi yeniden kurdum halloldu
    2-klavye problemi -> emrahyaz in bios update i sayesinde halloldu
    3- kapanma problemi -> xp yi kapat yada beklemeye al dedigim zaman bilgisayar kapaniyor, ayarlariniz kaydediliyo diyo daha sonra windows kapaniyor yaziyo fakat bi turlu windows kapanip bilgisayar kapanmiyor.
    bu sirada fan devamli calisiyo her seferinde power dugmesinden kapatmak zorunda kaliyorum.
    not: guc yonetimi ile ilgili forumda yazan ayarları denedim ancak benim problemim guc yonetimi ile degil de windows tasklari yada bunlarin sonucu olarak bilgisayarın kapanması ile ilgili. Acaba xp yi yeniden kursam kurtulurmuyum? yada benle aynı sorunu yaşayan var mı?
    yardimlariniz icin simdiden tesekkurler....
  • 1.pcwizard, everesthome topiclerin en başında test programlarımda gerekli linkler evcut
    2.servis olması şart değil, teknik destek veren herhangi bir yere götürsende olur.
    3.şimdiye kdr 3 adet sıfır laptop açtırdım, hepside yarı yüklü geldi, zaten içindeki kağıtlardada yarı yüklü bir şekilde gelecektir diye yazıyor. Eğer tam kurulu gelmişse kullanılmış olabilir, ama sorun yoksa ne farketcekki zaten
    4.iyi bir kamera çok para:D
    5.ölüpixel değişik renk backgroundlarda kendini gösterebilir.
    6.+1
    quote:

Orjinalden alıntı: obsadan

benim bazi sorularim var ayrica.

1) bilgisayarimi nasil test edebilirim. ekran karti vs. cpu ısısını nasil ölçüyoruz.

2) 512 ram yetmiyo bi 512 ekletmek istiyorum yapan varmi, garantili bi ürünü servise götürmek lazim heralde bu işlem için

3) teknosa town centerdan aldim bilgisayari ve windows xp kurulu geldi. kullanilmiş olduundan şüpheleniyorum ama sorun yok. teknosadan alan herkeste böyle bi durum varmi.

4) yaninda verilen kamera bi b..a yaramaz çok bulanik ve çok dandik

5) ekranda kapali veya siyah backgrounda bi leke görüyorum simdilik kuru bir bezle silemedim. ölü piksel filan denilen sorun değildir heralde dimi bu. açık renk backgroundda farkedilmiyo bile

6) forum cidden çok yararli. hazirlayana teşekkür

• Aslinda yeri burasi degil ama ATI Radeon x300 128 mb ekran kartina sahip laptopumun 3d mark ile cikan sonucu il yapisimda 10348 ikincide reset attiktan sonra 10600.

diğer bu notebooku kullananlarda ozellikle de 64 mb ekran kartina sahip olanlrda bu sonuc kac cikiyor. deneyip yazarmisiniz. boylece 64 mb la 128 mb ı karsilastirmis oluruz.

pcmark 2002 sonucum ise
    CPU 5811
    Memory 10366
    HDD 836

bunlarin nasil yorumlanacagini bilmiyorum test programlari kisminda da yazicam bu kısımı.
  • arkadaşlar bazı sorularım olacak
    1)bellek ddr mı ddr2 mi
    2)ekran kartı 64 mü yoksa 126 mı bir de ddr mı ddr2 mi paylaşımlı mı paylaşımsız mı?
  • Asıl sorum 3.sü forumda hiç sorulmamış bir soru lütfen cevap......
    quote:

Orjinalden alıntı: alibilik

Merhaba;
    bende de fs v2045 var. Bir iki sorun yaşadım anlatiyim.
    1-yavaş kapanma -> nortonu sildim xp yi yeniden kurdum halloldu
    2-klavye problemi -> emrahyaz in bios update i sayesinde halloldu
    3- kapanma problemi -> xp yi kapat yada beklemeye al dedigim zaman bilgisayar kapaniyor, ayarlariniz kaydediliyo diyo daha sonra windows kapaniyor yaziyo fakat bi turlu windows kapanip bilgisayar kapanmiyor.
    bu sirada fan devamli calisiyo her seferinde power dugmesinden kapatmak zorunda kaliyorum.
    not: guc yonetimi ile ilgili forumda yazan ayarları denedim ancak benim problemim guc yonetimi ile degil de windows tasklari yada bunlarin sonucu olarak bilgisayarın kapanması ile ilgili. Acaba xp yi yeniden kursam kurtulurmuyum? yada benle aynı sorunu yaşayan var mı?
    yardimlariniz icin simdiden tesekkurler....

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.