Bundan 6 ay kadar önce Fujitsu laptop aldım. 2 ay önce sol speaker arızalandı ve şuan çalmıyor. Herhangi bir su teması veya düşme yaşanmamasına rağmen böyle oldu. Ardından CD-ROM kısmında arıza çıktı ne cd okuyor ne cd yazıyor. Bilgisayar aşırı ısınıyor ve kendini kapatıyor vs vs giibi sorunları çıktı başıma
Az önce yetkili servisi aradım ve arıza kaydı oluşturtmak istedim adamın bana söylediği söz şu ; " Bütün bu sorunların 250TL gibi bir ücreti var." Bende ürünün garanti kapsamında olduğunu belirttim ancak oradaki yetkili arkadaş "Yaşadığınız sorunlar garanti kapsamı dışında" dedi. Sinir o an tepeme çıktı ağzımdan bir küfürle birlikte "Buda garantiye girmiyorsa daha ne garantiye girecek?" diye sordum ardından telefon kapandı.
Rezalet resmen rezalet... Ben şimdi ne yapmalıyım? Israrla olayın üstünemi gideyim yoksa yeni bir laptop alma zamanı geldi mi?
hocam o garanti işleri falan eskiden di.
eskiden alet bozulunca garantiye gönderirdik, tamir edilip gelirdi.
şimdi alet bozulunca garantiye gönderiyosun, kullanıcı hatası deyip dönüyo, daha doğrusu para isteniyo.
artık garanti = yalan.
fiziksel sorunların tümünü müşteri hatası deyip yıkıyolar gitsin. zaten geriye çok ince üretim problemleri kalıyo ki onları da genelde reddediyolar çünkü onları kanıtlamak da zor. mesela sana gelen diskte sorun var ve sorunu iki günde bir yaşıyosun diyelim, garanti alıyo ben baktım sorun yok diye geri yolluyo gitsin. istediğin kadar anlat iki günde bir yani sık sık o sorunu yaşadığını kabul etmezler. zaten çoğu kötü niyetli, baştan savma derdinde.
zaten türkiye de yaşıyoruz, HP denen firma mesela 2006 da pavilion serisinde üretim hatası çıkınca dünya çapında geri toplattı ama türkiyede toplatmadı, hatta tam aksine türkiyede bozuk çıkan pc ler garantiye gelince, çözümü olmadığı için ellerinden gelen pisliği yapmaya çalıştılar. mesela elinde fatura olan adamdan garanti belgesini getirmesini istediler, halbuki fatura yetmele ama olsun pislik olsun. garanti belgesini de getiren olursa onu da yapıyoz diye aldılar ama yapmadan beklettiler. burası türkiye.
şimdi bi çalışan gelir yok bunlar yalan dolan yok siz bilmeden konuşuyonuz diye kafa ütülemeye başlar. ben peşin olarak cevabımı vereyim kendisine:
2007 de asus marka laptop almıştım tam 4 yıl sonra kapağını kapatırken menteşe yerinden kırıldı, bundan öncede klavyenin sağ alt tarafında da kendiliğinden çatlak oluşmuştu, bu sorun asus un tüm f3m serisinde mevcuttu yani kasada dızayn hatası vardı sanırım( internette araştırma yaparken bir çok kişinin aynı sorunu olduğunu öğrendim ), tabi ben acaba nerede ucuza yaptırabilirim arayışına girerken yetkili servisden fiyat almak aklıma geldi aradığımda getirin bakalım belki garantiye sokarız dediler bu arada sunfix marka yapıştırıcıyla yapıştırmaya çalışmıştım ama becerememistim. cihazı servise götürdüm baktılar müdahale etmişsiniz dediler bende 4 yıl sonra garantiye gireceğini tahmin etmediğimden yapıştırmaya çalıştım fakat olmadı dedim. sonuç olarak ücretsiz kasayı yenisiyle değiştirdiler tabi dışardan darbe almadığını da kendi gözleriyle gördükten sonra garantiye sokmuşlardı