Şimdi Ara

BOSCH ÇAMAŞIR MAKİNASINDA ZAMAN SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 6 kg lık bosch çamaşır makinası aldım. değişik programlarda ekranda programın ne kadar sürede biteceği yazıyor malumunuz. bugun farkettim ki. mesela eco perfect te atıyorum 2:29 yazıyo. yıkamaya başlıyor 2-3 dakika sonra birden yarım saat kısalıyor 1:59 oluyor. diğer programlarda da aynı şey oluyor. sadece 15 dakikalık programda tam doğru süreyi gösteriyor.

    yazılımda bir hata mı var? yoksa benim bilmediğim bir şey mi var ?

    ilave durulamaya basmadığım için mi öyle oluyo acaba?



  • Çamaşır miktarı az olduğundan makine süreyi kısaltır.Normal bir durum.İçinizin rahatlaması için tam dolulukta çalıştırın.Aynısının olmadığını göreceksiniz.
  • Makine ilk olarak 1kg çamaşıra yetecek kadar su alır. Ardından tambur dönmeye başlayarak 8 dakika içinde ilave çamaşır için alacağı su miktarını tamamlar. Bu alınan su miktarına göre elektronik kart suyun ısınma süresini belirler ve program süresini günceller.

    Her program aşaması geçişinde süre güncellenir. Örneğin makine normalde 52. dakikada yıkamayı bitirip durulamaya geçiyor farzedelim. Su çok soğuk gelirse ve ısıtma süresi uzatsa 52. dakikadan sonra durulamaya geçmez ve geri saymaya devam eder. Suyun ısınması 10 dakika uzadıysa 42. dakikaya kadar geri sayar, durulamaya geçildiği an süre 52 olur ve tekrar sayılmaya başlanır. Bosch'larda süreyi geri saymanın mantığı bu şekilde.

    Mesela makinenizin son uzun sıkmaya 9 dakikadan başladığını ve 6. dakikada bitirdikten sonra gevşetmeye geçtiğinde sürenin biden bire 1 dakikaya indiğini de görebilirsiniz. Dengesiz bir yük saptanmadığında makine süreyi de kısaltabilir.

    Kısacası makinenizde bir sorun bulunmuyor, sürelerin değişmesi elektronik kartın değişken etmenleri algılamasından kaynaklı.




  • teşekkür ederim arkadaşlar değerli bilgilerinizi paylaştığınız için.
  • Mesela bitmesine yakın 15 dakika varken bir anda 40 dakika kalmış olarak görebilirsiniz. Makine köpük tarama yada aquasensörü devereye sokarak eğer köpük fazlası yada suda bulanıklık algılarsa gerekli görüp ekstra durulama çekebiliyor.
  • evet bugün denedim arkdaşlar. sonuna kadar doldurdum kışlık diyebileceğimiz giysilerle. bu şekilde tam süresinde yıkadı.
    bunu öğrendiğim iyi oldu. benim eski beko çamaşır makinamda bile az çamaşır yıkamak için "yarım yük" seçeneği vardı. bosch ta neden yok diyordum kendi kendime. demek suyu ve süreyi kendisi otomatik ayarlıyormuş çamaşır ağırlığına göre.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: excharon

    evet bugün denedim arkdaşlar. sonuna kadar doldurdum kışlık diyebileceğimiz giysilerle. bu şekilde tam süresinde yıkadı.
    bunu öğrendiğim iyi oldu. benim eski beko çamaşır makinamda bile az çamaşır yıkamak için "yarım yük" seçeneği vardı. bosch ta neden yok diyordum kendi kendime. demek suyu ve süreyi kendisi otomatik ayarlıyormuş çamaşır ağırlığına göre.

    Evet, aynı zamanda elektrik tüketimini de kg başına tüketiyor. Size tek düşen doldurduğunuz çamaşıra göre deterjan miktarını ayarlamak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.