Şimdi Ara

fujitsu alacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar fujitsu klima almaya karar verdim. 10-15 metrekarelik bir odaya kuracağım.
    keşifte 9000 yeter dendi ama 12000lik daha iyi olur diye düşündüm.

yer izmir bucada.

online alışveriş sitelerinde fujitsu satana rastlamadım. dükkan dükkan dolaşmak istemiyorum. satan site bilen var mı?

bu arada ısısan daikin siesta comfort da oldukça uygun fiyatlı. bu nasıl bir klimadır ki bu kadar ucuz (12000 inverter 1200 ytl 12 taksit)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 7 Şubat 2008; 17:02:41 >

• fujitsu 9000 inverterli 18.000 btu ya kadar kapasitesini yükseltebiliyor 9000 yeterlidir bence
  • Yer neresi önce??
    Benim Antalya daki yeğen 9000Inverter ASYA09LC olan modeli aldı kullandığı alan sanırım 17m2 veya 18m2
    Isıtma süper,zaten EER/COP değeri 3.97/4.26 gibi çok yüksek bir değerde özellikle COP a dikkat!
    12000 lik gerekmez+
    Sanırım ısıtmada BTU değeri 17/18binlere kadar gelebiliyor+
    Fiyat 1400/1450 gibi Peşinde+

Distribütörü ise AbkayGrup tur www.abkaygroup.com
    buradan gir ve Satıcılarını bul+bunlarda güzel bir taraf var Satış-Servis aynı yer bu bana göre büyük avantaj!!

Daikin ve Toshiba nın en üst serileri hariç(diğerleri değil ama!)Panasonic ile beraber en iyi klima budur,benim yaptığım
    gerek Fiyat/Performans gereksede özellikle EER/COP oranları/fiyat değerlendirmesinde en iyi klimalardan birisidir.
    +Ses ise şahsen dinledim "İçÜniteyi" Daikin in Ururu-Sarara sından bile az!!
    Kolay gelsin sana
    Selam+

• peki arkadaşlar fuji ve fujitsu arasında bir fark varmı değerler fiayatları hemen hemen aynı bizim memlekette fuji var fujitsu yok kalite olarak fark varmı hangisi daha iyi yoksa ikiside iyimi birde merak ettiğim fuji klimanın 12.000 btu inverteri 1.950 ytl daikin 12.000 btu inverteri 1.750 ytl şimdi nasıl oldu fuji daikinden kaliteli mi ki fiyatı yüksek anlamadım.yoksa daikinlerde mi fasona başladı veya fiyatı çok yüksek olup satamayıp aşağı çektiler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enjoy46

peki arkadaşlar fuji ve fujitsu arasında bir fark varmı değerler fiayatları hemen hemen aynı bizim memlekette fuji var fujitsu yok kalite olarak fark varmı hangisi daha iyi yoksa ikiside iyimi birde merak ettiğim fuji klimanın 12.000 btu inverteri 1.950 ytl daikin 12.000 btu inverteri 1.750 ytl şimdi nasıl oldu fuji daikinden kaliteli mi ki fiyatı yüksek anlamadım.yoksa daikinlerde mi fasona başladı veya fiyatı çok yüksek olup satamayıp aşağı çektiler.

Bildiğim kadarıyla General-Fuji-Fujitsu aynı ana üretecinin yani Fujitsu firmasının cihazlarıdır,Türkiye ye eskiden bu 3 marka
    geliyordu,ama şuanda bildiğim kadarıyla sadece Fujitsu ithal ediliyor,yada Fuji ve General de ithal ediliyor ama belki başka
    bir Distribütör tarafından,örneğin şu anda Fujitsu Distribütörü "Abkay Grup"tur ve ben broşürlerini inceliyorum,sadece Fujitsu
    görünüyor marka olarak,dolayısıyla belki Fuji ve General de farklı bir Distribüyor tarafından geliyordur,yada senin gördüklerin
    daha önce gelen cihazlardır,bu konuda sitede Servis-Satış gibi işler yapan üyeler net cevabını verir,ancak her 3 markada kalitelidir.

Sen dediğin yerde(orası neresi bu arada??)bayiye sor bakalım kimin bayisisin diye>>Abkay mı yoksa başka bir yerin bayisimi?

Daikin de ise Inverter olarak piyasada 3 seri vardır;
    -"Ururu-Sarara" en iyisi vede en pahalısı
    -"Stylish" 2.sıradaki en kalitelisi
    -"Delux" 3.sırada olanıdır

Senin dediğin fiyat hangi seri/model acaba??benim tahminim>"Delux" serisi olmasıdır ve 9000 liğinin fiyatı YTL 1.530 dur ve bu durumda
    12000 liğin fiyatının YTL 1.750 olması normaldir!!!

Ben Fujitsu dan 9000 lik olarak Antalya da en son YTL 1.440 almıştık,sanırım 12000 likte YTL 1.750 idi,ama bunlar tık para yani peşin
    paralardır!
    9000 lik olanı $ 1200+KDV
    12000 lik olanı ise $ 1450+KDV
    bunlarda Liste fiyatlarıdır
    --------------------------
    Bu arada Fujitsu,EER/COP olarak Daikin in Stylish ve Delux tan biraz daha yüksek değerde!+Daikin den daha sessiz!

Selam+

• Sevgili albani ve enjoy kardeşim azsonra bulabilirsem bir link vereceğim general klimanın spot fiyatla satıldığı bir link albani ağabeyimiz bunların hepsini bizden daha iyi bilirde nasıl ucuza satılan out mağazaları varya ünlü markalrdan onların hepsi döküntü ürün değildir yanlızca burunlarınınyere kibarca sürtmektrir sezonda kazık rakamla satamayınca outlet te satarlar aslında ille sezonu biten ürün değildir aynı ürünlere çeşitli fırıldaklar çevirerek sezon içindede bulmak mümkün bunun adı zarar kardan zarar etmemktir ürünü paraya çevirmektir çünkü o ürünü herkez almamıştır daha kibarınıda yazamam artık anlayın ŞİMDİ benzerini klimalar için yazacağım genaral marka klimada resmi ithalatla var GENÇ enerji olarak giriniz çıkar Fujiyi zaten AKSA getiriyor demiş olduğum linkte sahibinden komda gecikirsem bulursunuz zira bugün Önemli bir arkadaşa dahi telefon edemedim burada 1 ay kadar önce general klimalar 450 ytl spot müthiş fiyatlar ilanı vardı şimdi üçkahıtçı firmamıdır bilmem 950 vya 95 gözüküyor santral görevlisi olduğum için arama yapmam mümkün değil elimin altında telefon olsada şartlar var biriniz arasın demek istediğim şu general de fuujide fujitsuda çok pahalı bu parayı hak edeceklerini bilmiyorum zira abkay da geçen yıl mal yokken 3-4 adet 14 lc var gel birini 1700 al 1800 -1850 montaj dahil fiyat verdiler nakitim yok dedim gelince konuşuruz demişlerdi daha sonra kısa bir süre uğradım gerçekten sahipleri iyi insanlar duramadım gecikmiştim ama kalitesini bilmiyorum şirket eski ve köklü bir şirket hatta daikin eski ditribütör ellerinde daikin bile vardı ozaman ama bu kadar fiyat vermek affedin kan emmek gibi geliyor ısısan emer zaten boscha geçti eskiden pahalı satma alışklanlıkları vardı ama Abkay piyasada tutunmayı nasıl düşünüyor bilmem malına güvenen korkmaz ve rekabete girer ille iyi mal iyi paraya satılcak denirse nicelerini büyük balıklar hemde kötü malla yuttu onlarda Allah için vatandaşı düşünseler bilemem belkide dernekleri arasında sözleşme vardır ama bizim milleti,mizde aşırı kar hırsı var kim nederse desin vergiler vs yüksek buna inanmam dünyanın en ağır vergisinin alındığı isarailde bie böyle fiyatlar yok DEMEK İSTEDİĞİM Genç enerji belkide uyanık bu yöntemi kullanıyor evet fujitsuların ısıtma btuları hepsinden yüksek Daikine gelince 12000 liğin ısıtma btu su delux çok düşük 3.7x3412=12644 fujitsunun 9000 liği bile çok yüksek bu değerden ama daikin in daikin oluşu var ve insanın kafası karışıyor ben şahsen fujitsu ya o parayı vermektense gider 12000 düşünenlerin yerine 17000 daikin alırım çok uçmuş fujitsu daikin daha kurnaz ftxcavmb35 modelini avrupa sitelerinde bulamadım bulanvarsa birisi yapıştırsın foruma ben profesyonel kullanamıyorum pc yi sahibinden comdaki adreside bir arayıp fiyatları yazalım birbirimize yanlız şuna dikkat edin fujitsu düz klimaların ıstması -5 broşürlerinde -15 yanlış genç enerji tam yazmış ayrıca inverterden korkum devam ediyor mrat isimli arkadaştan 530 sırf kart parası istenmiş fujininde fiyatı montaj harici iyi değerlendirirseni yazın bana denen fiyattan azıcık yüksek fakat dolarla fiyat verip hem kdv eklemek hemde montaj ücreti istemek gerçekten biraz değil tam taşırıyor suyu bardaktan selamlar adres aşağıda bu arad sever hala getişriyormu fujitsu elinden çıktı deniyor hala internette dolaşıyor kenar reklamları

http://www.sahibinden.com/general_klimalarda_spot_fiyatlarWQQaXQQ5583413WQQpXQQdisplayitem

quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

Orjinalden alıntı: enjoy46

peki arkadaşlar fuji ve fujitsu arasında bir fark varmı değerler fiayatları hemen hemen aynı bizim memlekette fuji var fujitsu yok kalite olarak fark varmı hangisi daha iyi yoksa ikiside iyimi birde merak ettiğim fuji klimanın 12.000 btu inverteri 1.950 ytl daikin 12.000 btu inverteri 1.750 ytl şimdi nasıl oldu fuji daikinden kaliteli mi ki fiyatı yüksek anlamadım.yoksa daikinlerde mi fasona başladı veya fiyatı çok yüksek olup satamayıp aşağı çektiler.

Bildiğim kadarıyla General-Fuji-Fujitsu aynı ana üretecinin yani Fujitsu firmasının cihazlarıdır,Türkiye ye eskiden bu 3 marka
    geliyordu,ama şuanda bildiğim kadarıyla sadece Fujitsu ithal ediliyor,yada Fuji ve General de ithal ediliyor ama belki başka
    bir Distribütör tarafından,örneğin şu anda Fujitsu Distribütörü "Abkay Grup"tur ve ben broşürlerini inceliyorum,sadece Fujitsu
    görünüyor marka olarak,dolayısıyla belki Fuji ve General de farklı bir Distribüyor tarafından geliyordur,yada senin gördüklerin
    daha önce gelen cihazlardır,bu konuda sitede Servis-Satış gibi işler yapan üyeler net cevabını verir,ancak her 3 markada kalitelidir.

Sen dediğin yerde(orası neresi bu arada??)bayiye sor bakalım kimin bayisisin diye>>Abkay mı yoksa başka bir yerin bayisimi?

Daikin de ise Inverter olarak piyasada 3 seri vardır;
    -"Ururu-Sarara" en iyisi vede en pahalısı
    -"Stylish" 2.sıradaki en kalitelisi
    -"Delux" 3.sırada olanıdır

Senin dediğin fiyat hangi seri/model acaba??benim tahminim>"Delux" serisi olmasıdır ve 9000 liğinin fiyatı YTL 1.530 dur ve bu durumda
    12000 liğin fiyatının YTL 1.750 olması normaldir!!!

Ben Fujitsu dan 9000 lik olarak Antalya da en son YTL 1.440 almıştık,sanırım 12000 likte YTL 1.750 idi,ama bunlar tık para yani peşin
    paralardır!
    9000 lik olanı $ 1200+KDV
    12000 lik olanı ise $ 1450+KDV
    bunlarda Liste fiyatlarıdır
    --------------------------
    Bu arada Fujitsu,EER/COP olarak Daikin in Stylish ve Delux tan biraz daha yüksek değerde!+Daikin den daha sessiz!

Selam+

• O cihaz Daikin bile değil mcquay daikin mcquay ı satın almış. ve yurt dışı sitelerinde görmedim siesta var ama R410 gazlı Zaten daikin kendi sitesinde satmaktan bile utanıyor teknik tablosunu bile açıklamamışlar zaten ısısan tam bir bilmece dev bir şirket hala oturmadı sayfasını bilmiyorum Dakin nickli bir arkadaş güzel açıklamış durumu bulabilirsiniz forumda bende inceledim gerçekten öyle delüx modellerinde cavmb olarak geçenlerde hem A-B değerleri karışık hemde piyasada iki broşür var birinde -15 te birinde -10 da randımanlı çalışma değeri verilmiş aynı model için tamam delüx lerin 3 ayrı modeli var ama bahsedilen cavmb fx35cavmb ve 25 için gördüğümü söylüyorum kendi global sitesindeki kullnım klavuzunu açtım fdk35cavmb geçiyor ve bunda pam kontrol vs bile yok şayet ayrı cihzssa buradan daikine sesleniyorum diğer arkadaşa gönderirim demişsiniz bizde istiyoruz mesela 12000 delüx ısıtma standart kw sı nedir bari yazın buralara veya şirketinizi uyarın herkese selamlar qzwxec arkadaş siestanı ısıtma btu su bile 12000 yazılmış daikinde değil ama arkasındada daikin var

quote:

Orjinalden alıntı: qzwxec

arkadaşlar fujitsu klima almaya karar verdim. 10-15 metrekarelik bir odaya kuracağım.
    keşifte 9000 yeter dendi ama 12000lik daha iyi olur diye düşündüm.

yer izmir bucada.

online alışveriş sitelerinde fujitsu satana rastlamadım. dükkan dükkan dolaşmak istemiyorum. satan site bilen var mı?

bu arada ısısan daikin siesta comfort da oldukça uygun fiyatlı. bu nasıl bir klimadır ki bu kadar ucuz (12000 inverter 1200 ytl 12 taksit)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla ben bizim yeğendeki Fujitsu dan hareketle bunları yazıyorum,mal süper hocam ama Distribütörler v.s olayına karışmam gari!
    Bizim yeğenin alt kat komşusunda Ururu-Sarara var ve ben birkaç defa orayada gittim ama Fujitsu biraz daha ısıtıyor gibi,bunuda
    Ururu sahibide söylemektedir!adam zaten şimdi uyuz oldu!!Fujitsu nun bu performansını görünce çünkü YTL 2.550 ye almış tık para!!(8500 diye geçiyor
    bu seri Ururu-Sarara serisi)
    EER/COP elbette daha yüksek(5.00/5.14)ama Fujitsu daha iyi ısıtıyor diyor adam!!!

Fujitsu da ise EER/COP 3.97/4.26 bunlar 9000 lik lerin değerleridir.
    Fiyat/Performans olayında en iyisi budur diyebilirim ki buda en önemli bir kriter Hocam!

Ama Distribütör olayını çözemedim,her marka bugün birisinin elinde yarın başkasının elinde belliki sakat bir şeyler var!!
    Panatek gibi dandik bir firma Panasonic gibi bir devi rezil etmiş yaw,Panny bunların hepsine basar,ama adamının elinde değilki
    Antalya gibi bir yerde neredeyse hiç yoklar,zaten satanda bırakmış gibi bu işi!!anla durumu gari!
    En iyi klima markası kimlerin elinde!

Isısan ise benim bildiğim kadarıyla bu işlerde çok çok eski bir firma ve Buderus ile senelerdir gidiyor başarıyla,ancak Daikin konusunda
    vaziyeti nedir bilemem,yaw bu Distribütörlerin hepsinde sakat bir şeyler var klima piyasası için!!
    KAR Marjları ise aşırı yüksek,hem Distribütör geçiriyor hemde Bayi!!
    Selam+

• hilmi-c özet olarak ne diyorsun? gereksiz yorumlardan arındırarak yazabilir misin? (mesela spot olayının iktisadi açıklamasını bir tarafa bırakalım. yeri bu topic değil, hatta bu forum bile yeri sayılmaz)
    anladığım kadarıyla da yaşın oldukça küçük. yoksa 16 yaş üstü herkes distribütör ile satıcı arasındaki farkı bilir.

bu arada, topic kaynadı gitti.
    soruyu tekrar ediyorum.

FUJITSU KLİMAYI İNTERNET ÜZERİNDEN SATAN BİR YER BİLİYOR MUSUNUZ? BİLMİYOR MUSUNUZ?
    onun dışında şu klima iyidir bu kötüdür demeyin. Fujitsu 9000 btu düz olanına karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 9 Şubat 2008; 19:15:06 >
  • Sayın arkadaşım şahsen benim görüşüm internet üzerinden klima almak akıllıca bir iş değil.Çünkü ne marka alırsanız alın o bölgedeki servis ile muhatab olacaksınız.fujıtsu klimalarda sevis ve bayi aynı yerde hizmet verdiği için kendi bölgenizdeki bayii-serviseten almanız her hangi bir sorunla karşılaştığınızta bayi ile sorunu çözmeniz ve size yaklaşımları daha iyi olur.Birde bayi ile pazarlık şansınız var.Size en yakın fujıtsu bayi servisin bilgilerini vereceğim bu bayii evinize çağırarak keşif yaptırın ve fiyat alabilirsiniz yani dükkan dükkan dolaşmanıza gerek yok.
    IZMIR
    BUCA
    ORJIN KLIMA
    AHMET DINÇER
    MENDERES CAD.NO:128/B
    0232 487 51 84
    0232 438 92 67
    0542 416 48 33
    www.orjinklima.com

• Sayın arkadaşım alacağınız cihazın 410 A gazı ile çalıştığınıda kontrol ediniz.Bazı firmalar ellerinde kalan R22 ile çalışan klimaları satmaya çalışıyorlar.

fujitsu alacağım?
  • Yaşım tabiki 16 dan büyükte sizin vermiş olduğunuz cevaba daha olgun cevap vereyim ditrübütör satıcı vs karıştırmışsınız ne demek istediğinizi anlamadım ama yazdıklarımı açıklamamı isterseniz distrübütör fujitsunun merkezine daha bayii oluşumları başlamadan gittim şunun şurasında 1-2 ay olmamıştır kendi sitelerine servis ve bayii adreslerini koymaları satıcı derken bunu kastediyorsanız cevabı bu şayet Genç enerjiyi kastediyorsanız internette bulursunuz ithalatçı firma olduğunu yazdım sizi üzen neyse anlayamadım şayet şunu karıştırdıysanız vermiş olduğum adresteki bayii satıcı onlar işte spot mpotun yeri burası değil diyorsanız forumu iyi okuyunuz lütfen herkez birbirine yardımcı olmaya çalışıyor 1 milyara piyasada satılan malı 250 milyona veye ytl diyelim onada kusur felan bulmayın garntili alınabiliyorsa ve bunun adına şok indirim damping vs deniyorsa sanırım bazı şeyleri ille anabilim dalında açıklamak gerekmiyor arkadaşım bu arada yaşımda 40 sizede kızmıyorum elimden gelen yardımıda yaparım sorabilirsiniz önemli değil insanız ayrıca klşimacı felanda değilim kendime 2. klimayı seçmeye çalışırken kendimi korumaya çalışıyorum selamlar

• valla dostum kusura bakma ama yazdıklarını cidden anlamıyorum. hani bazen reklamlarda çıkar ya, çok seri konuşulur, nokta-virgüllerde ses aralığı verilmesi gereken yerlerde durulmaz ve çok öz bir şekilde söylenebilecek bir cümle, koca bir paragrafla açıklanır ya, o hesap.

mesela spot olayı bu topicin konusu değil; kimin sattığı umurumda değil, benim bütçeme uygun ve distribütörce garantili her ürün benim için makbuldur. burda sadece klima için değil, diğer eşyalar için de öyle. o yüzden benim için spot-mağaza-yetkili bayii-acente vs ayırımı yok, sadece satıcı var. bu spot meselesini hangi soruya neye veya kime cevap olarak vermiş olduğunu anlayamadım.

abkay grubun ilk zamanlarını anlatmışsın ama onları da anlamadım, genç enerji denen bir olaydan bahsetmişsin, onu da anlamadım.

Allah aşkına! nokta virgül paragraf gibi Türkçe imla kurallarından haberdar olan yok mu?

• http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=naL05G-qAAUzH4NSmwDs5A
    http://www.generalklima.net/ buradada sepete ekle cinsinden satış var
    http://www.klimaburada.com/index.php?p=list&k_id=5 burası daha ayrıntılı

Dikkat ederseniz size vermiş olduğum cevap ağırlıklı dakin bunları es geçmek değil yazım uzun olduğu için gerek görmemişim ama sizde bulabilirdiniz ben zoraki bilgisayar kullanırken sizi daha profesyonel gördüm şahsen b şıkkında yaptığınız yazının büyüklüğünü ve koyu rengini yapamam hoşkalın hayırlısı olsun

quote:

hilmi-c özet olarak ne diyorsun? gereksiz yorumlardan arındırarak yazabilir misin? (mesela spot olayının iktisadi açıklamasını bir tarafa bırakalım. yeri bu topic değil, hatta bu forum bile yeri sayılmaz)
    anladığım kadarıyla da yaşın oldukça küçük. yoksa 16 yaş üstü herkes distribütör ile satıcı arasındaki farkı bilir.

bu arada, topic kaynadı gitti.
    soruyu tekrar ediyorum.

FUJITSU KLİMAYI İNTERNET ÜZERİNDEN SATAN BİR YER BİLİYOR MUSUNUZ? BİLMİYOR MUSUNUZ?
    onun dışında şu klima iyidir bu kötüdür demeyin. Fujitsu 9000 btu düz olanına karar verdim.

• Alttaki cevapta durumumu açıkladımbenden önce yazmışsınz becerim bukadar umarım sizi kırmıyorum

quote:

valla dostum kusura bakma ama yazdıklarını cidden anlamıyorum. hani bazen reklamlarda çıkar ya, çok seri konuşulur, nokta-virgüllerde ses aralığı verilmesi gereken yerlerde durulmaz ve çok öz bir şekilde söylenebilecek bir cümle, koca bir paragrafla açıklanır ya, o hesap.

mesela spot olayı bu topicin konusu değil; kimin sattığı umurumda değil, benim bütçeme uygun ve distribütörce garantili her ürün benim için makbuldur. burda sadece klima için değil, diğer eşyalar için de öyle. o yüzden benim için spot-mağaza-yetkili bayii-acente vs ayırımı yok, sadece satıcı var. bu spot meselesini hangi soruya neye veya kime cevap olarak vermiş olduğunu anlayamadım.

abkay grubun ilk zamanlarını anlatmışsın ama onları da anlamadım, genç enerji denen bir olaydan bahsetmişsin, onu da anlamadım.

Allah aşkına! nokta virgül paragraf gibi Türkçe imla kurallarından haberdar olan yok mu?

• quote:

valla dostum kusura bakma ama yazdıklarını cidden anlamıyorum. hani bazen reklamlarda çıkar ya, çok seri konuşulur, nokta-virgüllerde ses aralığı verilmesi gereken yerlerde durulmaz ve çok öz bir şekilde söylenebilecek bir cümle, koca bir paragrafla açıklanır ya, o hesap.

Burada böyle yorumlar ve tepkiler biraz sert ve kırıcı olmuş,herkes imla kuralı veya mana düşüklüğü v.s gibi şeylerden elbette anlamaz,ayrıca
    siteye üye olunurken insanları "imtihan" da etmiyorlar,nedir tepkin anlamadım!
    Konu dışı ve yeri değil v.s de sana göre öyle olabilir,ben ise hem bilgilendim hemde kişinin ne yazdığınada müdahale ederim,kural hatası yok,üslup
    hatası yok,seninle hiç alakası yok.

Ayrıca sana yukarıda Abkay demiştim ve linkinide verdim ayrıca internetten bulmak içinde siteye sormak hiç gerekmez ve çokd aha kolay
    bulunabilir ama böyle cihazlar netten alınırmı dersen,bana göre kesinliklede alınmaz,ayrıca Fujitsu hak.sanırım bazı bilgiler verdim,en azında
    kullanan birisinde gördüğüm tecrübe ile,dolayısıyla emir verir gibi yada birilerinin mutlaka senin istediğin şekilde cevap vermesi olmayabilir!
    Herkes kendi bilgisi/tecrübesi den hareketle burada bir şeyler yazar,kimselere yazı beğendirmek yada her istediğimize cevap alacağız diye bir kural yoktur!
    Sana kolay gelsin,Fujitsu kısaca doğru bir seçimdir,SatıcıBayi+Servis olayının tek bir çatı altında olmasıda ayrıca büyük bir avantajdır.

Selamlar

• Vakit buldukça forumu takip eden ve 8 yıldır klima kullanan bir kullanıcı olarak yazma gereği duydum. Öncellikle internetden klima alınmasını tavsiye etmem. Ama arkadaşımızın da linkini verdiğihttp://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=M2gXHe3xowUpnCle-QrKjQ adres dışında online satış sitesi yok fujitsu için. İzmirde oturan arkadaşıma cool82 nin tavsiyesini yabana atmayıp Orjin klimaya uğramasını tavsiye ederim.
    İnternetten birçok ürün aldım şimdiye kadar. Tek sorunlu Alış-verişimi güç kaynağında yaşadım. 50 kg gelen bir aletti ve ağırlığı nedeniyle arıza değişim servis olayları 3 ayıma mal olmuştu. Klimada buna benzer bir emtia olduğu için sıkıntılı bir durumda başınızı ağrıtabilir.
    Mümkün olduğunca da satıcı bayinin servis hizmetinin olmasına dikkat etmekte fayda var hangi marka tercih edilirse edilsin.
    Ayrıca Albani hocamında bahsettiği gibi Ürünün Markası kadar distrübitörü de çoook önemli.Bende 8 yıldır Panasonic kullanıyorum. Uzun araştırmalar sonucu 2000 yılında Daikin , Mitsubishi , Panasonic, Toshiba seçeneklerine kadar eleme yapmıştım. Yaşadığım yer olan Antalya da bu markalardan Satış ve servisi beraber veren ve de Ticari açıdan belli bir geçmişi olduğu için Efe Teknik adlı bayiden Panasonic almıştım.Bunları burda neden yazıyorsun derseniz sebep çok basit. Yaşanan tecrübeler geleceğe ışık tutar.
    O zaman için en iyi alış verişi yaptığımı düşünüyordum. Ama bugün aynı fikirde değilim. Albani hocamın da dediği gibi Panasonic distribütörünün acizliğini bugün klimalarıma bakım yaptırmak istediğimde yaşıyorum.
    Koskoca antalya merkezde ( Klima pazarının en büyük merkezlerinden biri olması bakımından ) sadece 1 tane yetkili servis var. Efe Teknik firması satış ve servisden çekilince 1 sene evvel benim gibi kullanıcılar da ortada kaldı.
    Bu sorun diğer markalarda da zaman zaman yaşanıyor sanırım. Şu an yeni bir klima daha almayı düşünüyorum. Ama asla net karar vermek mümkün değil. Çünkü bütün markaların ve de distribütörlerinin artıları ve eksileri ortaya dökülünce bariz öne çıkan bir marka ya da ürün bulamıyorsunuz. Klima kullanıcıları olarak sektörün temsilcilerine ödediğimiz büyük meblağların karşılığı bu olmasa gerek.
    Umarım kafaları karıştırmamışımdır.

• Sn.Koko
    Dediğin aynen doğru,ben örneğin Panasonic için aylar önce bir araştırma yapmıştım,özellikle gerek performansta gereksede
    fiyat/performans ve EER/COP oranları v.s bakımında,en iyisi olduğunu(Ururu-Sarara ve SüperDaiseikai hariç)görmüştüm,üstelik
    bu klimayı eskidende yurtdışından biliyordum,gerçi o zaman bu modeller v.s yoktu ama çok kaliteli bir cihazdı.

Panatek güyya bunların Türkiye Distribütörü,ama mal bu heriflerin elinde adeta rezil olmuş yaw yazık-günah be,böyle kaliteli bir mal
    Türkiye de hikaye olmuş!!!!
    Hatta şunuda öğrendim(her ne kadar Panatek kabul etmesede!)Panasonic ana firması bu Panatek i Mahkemeye vermiş diye,güyya Panatek e
    sorarsan bunlar,rakiplerin palavra haberleriymiş,ulen belliki bir şeyler var,zaten ben Antalya da bu olaya şahit oldum,Adil klima sanırım bunların
    yani Panatek in Antalya Bölge Bayisi imiş,herifin yerini gördüm,....vah vah Panasonic kimlerin eline kalmış dedim!!!
    Mağazaya 2 defa gittim,ama her seferinde birileri gelip....yaw ne olacak şu Panasonic klimalarımızın hali deyince uyandım o zaman!!
    derhal biraz araştırdım ve kötü yorumlar ve sıkıntılar olduğunu öğrenenince vazgeçtim.
    Yaw herifler Antalya gibi Klima nın Merkezi pazarında yoklar,adam gülerler yahu
    ------------
    Valla şuana kadar kafama yatan tek Fujitsu oldu,üstelik bunlarda dediğim gibi Satıcı+Servis olayı tek çatı altında,mallarıda çok çok iyi.
    EfeTeknik olayını bilmiyorum,biz zaten Antalya ya 10 ay önce geldik.Panasonic ciler demekki ciddi sıkıntıda.
    Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: cool82

Sayın arkadaşım alacağınız cihazın 410 A gazı ile çalıştığınıda kontrol ediniz.Bazı firmalar ellerinde kalan R22 ile çalışan klimaları satmaya çalışıyorlar.

fujitsu alacağım?

Bu arkadaşlar cidden iyiler,senelerdir fuji klima sattılar,şimdide fujitsu ve electra,vaillant satıyorlar,

ama genede bende fujitsunun kalitesine degilde getirticisine güvenmiyorum,onlarca sahip degiştirdi bu firmada (babam bilir)

• SAYIN MÜŞTERİMİZ
    Klima almadan önce kesinlikle keşif şarttır.10 15 metre kare yazmışsınız.ısı kaybı varmı yokmu camlar nasıl cephe hangi yöne bakıyor hepsi önemli unsurlar fujitsu klima ise alabileceğiniz en iyi cihazlardan bir tanesidir.teknik servisle irtibat kurarsanız kesin olur
    ATASER KLİMA
    Fatih cad.no.16A bornova İZMİR Abkay grup yetkili servisi[fujitsu klima]
    cep 05379899307 Atahan Yıldırım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.