Şimdi Ara

fujitsu alacağım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: albani

Yer neresi önce??
    Benim Antalya daki yeğen 9000Inverter ASYA09LC olan modeli aldı kullandığı alan sanırım 17m2 veya 18m2
    Isıtma süper,zaten EER/COP değeri 3.97/4.26 gibi çok yüksek bir değerde özellikle COP a dikkat!
    12000 lik gerekmez+
    Sanırım ısıtmada BTU değeri 17/18binlere kadar gelebiliyor+
    Fiyat 1400/1450 gibi Peşinde+

Distribütörü ise AbkayGrup tur www.abkaygroup.com
    buradan gir ve Satıcılarını bul+bunlarda güzel bir taraf var Satış-Servis aynı yer bu bana göre büyük avantaj!!

Daikin ve Toshiba nın en üst serileri hariç(diğerleri değil ama!)Panasonic ile beraber en iyi klima budur,benim yaptığım
    gerek Fiyat/Performans gereksede özellikle EER/COP oranları/fiyat değerlendirmesinde en iyi klimalardan birisidir.
    +Ses ise şahsen dinledim "İçÜniteyi" Daikin in Ururu-Sarara sından bile az!!
    Kolay gelsin sana
    Selam+

Sevgili albani selamlar,

Salonuma alacağım klima için yaklaşık bir haftadır araştırma yapıyorum. Salon 25 m2. Bende Antalya'da yaşıyorum. 12000 Btu luk klimalara bakıyordum ilk önce. En son Daikin ve Fujitsu arasında kararsız kaldım. Fujitsu nun bayisinden keşif istedim. Bugün baktılar buraya 9000 lik inverter modelimiz olur dediler ( Olmazsa değiştirecekler). Daikin gerçekten güzel klima fakat dediğin gibi ne sessizlikte ne COP ve EER değerlerinde nede tüketim değerlerinde Fujitsuyu geçemiyor. Sadece isim olsun diyede klima almak istemedim. Senin yeğenin kliması da seçim yapmamda büyük rol oynadı ve sayende Fujitsu klimayı Pazartesi takacaklar.

Fiyatına gelince bugün döviz çok hareketliydi USD 1.30 ü gördü. Satıcı 1.500 YTL den bir kuruş inmem dedi peşinde. Bende o zaman bu fiyata iki taksit yap dedim. Olur dedi. HSBC ye iki taksit yaptı. Ayrıca bankanında iki ay taksit atlatması varmış. İki ay sonra ödemeye başlayacağız.

Selamlar, saygılar...

• Sayın ysağlam 25 metrekare odanıza 9000 btu klimanın yeterli olması imkansız gibi bir şey fujıtsu bayiinin böyle bir uygulama yapması beni çok şaşırttı.İnşallah klima yetersiz gelince ben karışmam almasaydınız demez.
  • BU TİP BAYİİ VE SERVİSLERE
  • quote:

Orjinalden alıntı: cool82

Sayın ysağlam 25 metrekare odanıza 9000 btu klimanın yeterli olması imkansız gibi bir şey fujıtsu bayiinin böyle bir uygulama yapması beni çok şaşırttı.İnşallah klima yetersiz gelince ben karışmam almasaydınız demez.

Bunu konuştuk. Faturanın üzerine bir notla belirtecekler. Yetersiz olursa değişim yapılacaktır diye.
  • Bana şöyle mantıklı geldi. Soğutmada cihaz nominal 8900 Btu. Fakat inverterla soğutmada 12300 e çıkabiliyor. Problem ısıtmada çıkabilir diye düşünülebilir fakat ısıtma nominali ise 12300 Btu. Bu da 18000 e çıkabiliyor.
  • 9.000 yetmez arkadaşım..bende var 11m2 odada kullanıyorum...ısıtma nominal 12300 doğru ama o m2 de devamlı yüksek devir çalışmak zorunda kalır..verim alamazsınız enaz 12.000 inverter alın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysaglam

quote:

Orjinalden alıntı: cool82

Sayın ysağlam 25 metrekare odanıza 9000 btu klimanın yeterli olması imkansız gibi bir şey fujıtsu bayiinin böyle bir uygulama yapması beni çok şaşırttı.İnşallah klima yetersiz gelince ben karışmam almasaydınız demez.

Bunu konuştuk. Faturanın üzerine bir notla belirtecekler. Yetersiz olursa değişim yapılacaktır diye.

Sizin elinizde keşif raporu ve de raporda bu durumu belirten cümleler var mı ?

Burası Türkiye ve açıkcası anlattığınız verilerle daha büyük bir cihaz sanki sizin ve satıcı için daha rahat bir sonuç verirdi diyeceğim.

Ayrıca şayet yetersiz gelip de üst modele karar verebilmeniz epey bir zaman geçmesi demek oluyor ki bu süreç içinde fiyatların da değişimi sonucu satıcı firma değişimi onaylasa bile söz konusu farkın hesabında sıkıntı olabilir.

Bütün bunları da göz önüne almanızı tavsiye ederim.

Saygılar

• Selamlar

Fujitsu ASYA09LC klimanın montajı yapıldı. 1500 YTL iki taksitle aldım. Daha öncedende belirttiğim gibi oda 25 m2. Oda çift camlı, Kuzey-Batı cepheli ve giriş daire.

Şu an hava sıcaklığı dışarıda 11 derece. Klima 27 derecede çalışırken sıcaktan bunaldık. Dereceyi 24 e düşürdüm. Klimadan sadece üfleme sesi geliyor. Sıcaklık yükseldiğinde o seside duymuyorsunuz. Sadece çalıştırdıktan 15 dakika sonra dış üniteden uçak vızırtısına benzer bir ses geldi 1 dakika boyunca sonra kesildi. Sanırım hep bahsettikleri inverter modellerinde olan durum.

İnşallah sıcaklık Antalya da sıfırlara yaklaştığındada aynı randımanı alırız. Yaşayıp göreceğiz. Şu an için herşey çok iyi.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gareysar -- 1 Nisan 2008; 23:47:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysaglam

Selamlar

Fujitsu ASYA09LC klimanın montajı yapıldı. 1500 YTL iki taksitle aldım. Daha öncedende belirttiğim gibi oda 25 m2. Oda çift camlı, Kuzey-Batı cepheli ve giriş daire.

Şu an hava sıcaklığı dışarıda 11 derece. Klima 27 derecede çalışırken sıcaktan bunaldık. Dereceyi 24 e düşürdüm. Klimadan sadece üfleme sesi geliyor. Sıcaklık yükseldiğinde o seside duymuyorsunuz. Sadece çalıştırdıktan 15 dakika sonra dış üniteden uçak vızırtısına benzer bir ses geldi 1 dakika boyunca sonra kesildi. Sanırım hep bahsettikleri inverter modellerinde olan durum.

İnşallah sıcaklık Antalya da sıfırlara yaklaştığındada aynı randımanı alırız. Yaşayıp göreceğiz. Şu an için herşey çok iyi.

Saygılar...

o cihazdan sıfırın altına düşünce o odada verim alamazsınız,ufak almışsınız,vede dış üniteden ses gelmeside normal degil bendede ınverter klima var ancak dokununca çalıştıgını anlıyorsunuz dış üniteye,iç ünitemde süper sessiz ama aldıınız ürün süper sadece küçük almışsınız o ve dış ünitede ses olmaması lazım,ama fujitsunun çalışma şekli bu ise bilemem,daıkında,panasonic klimanında (dış ünitenin) yanında bile dursanız asla sesini duyamazsınız.

• Dış ünite ve iç ünite gerçekten çok sessiz. Fakat dediğim gibi sadece ilk çalıştırmadan sonra 1 dakika kadar bir ses geldi. Sonra kesildi. Yaklaşık 6 saattir sessiz sessiz kendi halinde çalışıyor. Sıcaklık sıfıra doğru düşerse dedim çünkü Antalya'da sıfırın altı nadir görülür.
  • Sn.YSaglam
    Yaw kardeşim sen benim evin yerini biliyorsun,bende dandik Vestel var(bu markaya böyle diyorlar!)
    9000 lik 3 tane var var,gayet güzel ısıtıyor!burası Antalya,sadece koca kışta toplasan 3-5 gün -2-3derece oluyor!
    Dolayısıyla Antalya da iş görür senin kliman,ayrıca Fujitsu gördüğün gibi çok iyi üflüyor,ses olayı süper duyduğun gibi,
    o diğer ses ise devam ederse çağırırsın servisi işi halleder,biliyorsun bunların Satış&Servis aynı yer

Ama artık sıcak günlere geçtik,biz tam bir aydır klima kullanmıyoruz sadece 1-2 gün hariç Mart ayını devirdik!
    25m2 de çalışması banada "yetersiz gelecek" gibi geldi ancak bunu satanlar elbette Antalya ikliminide göz önüne alıyorlardır herhalde!
    Yaw burada bana göre soğuk yok,ama kimisi donuyor
    Selamlar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.