Şimdi Ara

FUJİFİLM S9600 YARDIM :((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar makinede bir sorun var fakat anlayamadım...Makineyi kullanan biliyor...Makineyi açtığımız zaman objektiften bi ses geliyor sonra da makine açılıyor...Makineyi kullandıktan sonra çantasına koyup kaldırmıştım...Fakat daha sonra açmaya çalıştım açılmadı...Objektiften bahsettiğim o ses geliyor fakat ekran açılmıyor vizörden de göremiyorum fotoğraf da çekemiyorum...Sorun ne olabilir???Servise mi vereyim makineyi???



  • @mrdn&mlty,
    Büyük ihtimalle pilleriniz (şarjlı-şarjsız(Alkalin ?) yeterli akım sağlamıyor olabilir. Pilleri şarj edin veya alkalin pil kullanıyorsanız pilleri yenileriyle değiştirin. Özellikle şarjlı pil kullanıyor ve biri bozuk yada boşalmışsa bu olayla karşılaşılır.
    quote:

    Orijinalden alıntı: mrdn&mlty

    Arkadaşlar makinede bir sorun var fakat anlayamadım...Makineyi kullanan biliyor...Makineyi açtığımız zaman objektiften bi ses geliyor sonra da makine açılıyor...Makineyi kullandıktan sonra çantasına koyup kaldırmıştım...Fakat daha sonra açmaya çalıştım açılmadı...Objektiften bahsettiğim o ses geliyor fakat ekran açılmıyor vizörden de göremiyorum fotoğraf da çekemiyorum...Sorun ne olabilir???Servise mi vereyim makineyi???
  • PILLERDEN OLACAĞİNİ DÜSÜNMÜYORUM ACIKCASI...4 Ü DE 2700 GP VE YENI PILLER...SADECE BIRI YA DA IKISININ BOŞALMİŞ OLMA DURUMU YOK SANIRIM...AMA YINE TEKRAR ŞARJ EDEYIM 4ÜNÜ DE...ÖYLE DENEYEYIM...
  • makina düşme/vurma gibi birşeye maruz kaldı mı hocam?
  • @mrdn&mlty,
    OOOO !, GP pillerse Mutlaka 4 ad. Alkalin ile (Sony veya Duracell) deneyin. Anlaşılan Bizim aşağıdaki topiğimize bir göz atmamışsınız. Son 10 sayfasına bir göz atın....
    http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_79/tm.htm

    quote:

    Orijinalden alıntı: mrdn&mlty

    PILLERDEN OLACAĞİNİ DÜSÜNMÜYORUM ACIKCASI...4 Ü DE 2700 GP VE YENI PILLER...SADECE BIRI YA DA IKISININ BOŞALMİŞ OLMA DURUMU YOK SANIRIM...AMA YINE TEKRAR ŞARJ EDEYIM 4ÜNÜ DE...ÖYLE DENEYEYIM...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrdn&mlty

    PILLERDEN OLACAĞİNİ DÜSÜNMÜYORUM ACIKCASI...4 Ü DE 2700 GP VE YENI PILLER...SADECE BIRI YA DA IKISININ BOŞALMİŞ OLMA DURUMU YOK SANIRIM...AMA YINE TEKRAR ŞARJ EDEYIM 4ÜNÜ DE...ÖYLE DENEYEYIM...


    Bende S5800 modelinde 4 adet GP 2700 kullanıyorum ve pilleri sürekli takım halinde şarj etmeme rağmen birinde sorun oldu ve makine açılmıyordu.Sonra pilleri tek tek deneyerek buldum.
  • DÜŞME YOK SANIRIM EGER BIRI BENDEN HABERSIZ DÜŞÜRMEMIS ISE...PILLER SIMDIYE KADAR SORUN ÇİKARMAMİŞTI BANA...YALNIZ SÖYLE BIR DURUM VAR...PIL KAPAĞİNİN ALTİNDAKI METAL PLAKALARDAN BIRISI OYNUYOR SABIT DEGIL...O ETKILIYOR OLABILIR MI PILLERI?
  • @mrdn&mlty,
    Kötü temas mümkün ama kapağı oynatırsanız düzelebilir ve makina açılır. Zoom yapma işi manuel olduğu için makina fazla akım çekmez ancak pillerden biri sıfır ise ki öyle, lensin içindeki odaklanma motorunun vızıltısını duyar gibi olursunuz ama LCD fazla akım çektiği için voltaj anormal düşer ve açılmaz. Hiç tereddüt etmeyin mutlaka Alkalin pillerle deneyin Makinanızda bir prb. olmadığını göreceksiniz. GP piller çoğunlukla sıkıntı yaratır. Daha açık yazamıyorum. Kusura bakmayın.
    quote:

    Orijinalden alıntı: mrdn&mlty

    DÜŞME YOK SANIRIM EGER BIRI BENDEN HABERSIZ DÜŞÜRMEMIS ISE...PILLER SIMDIYE KADAR SORUN ÇİKARMAMİŞTI BANA...YALNIZ SÖYLE BIR DURUM VAR...PIL KAPAĞİNİN ALTİNDAKI METAL PLAKALARDAN BIRISI OYNUYOR SABIT DEGIL...O ETKILIYOR OLABILIR MI PILLERI?




  • Bipekkan hocam pillerle ilgili baya bi yorum yapılmış orada...sanırım varta ağır basıyor...Mümkünse bir iki satır özet yapar mısın?GP neden kötü?
  • @mrdn&mlty,
    Şimdi bunu forum' da konu edersem, üstelik marka bazında doğru olmaz. Rahatsız olanlar olacaktır Mutlaka. Sadece şunu söyleyebilirm. GP, Uzakdoğunun en büyük Fabrikasıdır. Çok büyük araştırma ve geliştirme imkanları var. Hatta bir çok EU ve USA firmaları Fason olarak bu fb. yaptırırlar şarjlı pillerini. hatta 2100-2300 mA değerine kadar Gayri Resmi İthalat sırasında bende çok çok kullandım, ammaaaaa! işte o ilerisini getiremiyorum.
    Varta istikrarlı bir marka. Örneğin Photo serisinde büyük prb yaşandı ve İthalatçısı GIK demeden binbir özürle pilleri değiştirdi. SONY de Kodakta ve özellikle Panasonic mükemmel piller ama bunları da piyasada istediğiniz anda bulamıyorsunuz. Ve bu arada adı sanı duyulmamış bir yığın marka da ortalıkta dolaşıyor Belki içlerinde iyi olanlarda var ama mesela Alman ANSMANN AG, Assamstadt' ta çok büyük bir endüstri kuruluşu ama TR' de satılan tüm malları ÇİN (PRC) malı ve Fiyat olarak ta Varta'yı solladı. Tamam Varta' da Çin dahil belki 5 uzakdoğu ülkesinde üretiliyor ama şahsen benim için önemli olan TR distribütörünün sattığı mala SAHİP ÇIKMASI. Zannederim anlatmak istediğimi anlamışsınızdır.
    quote:

    Orijinalden alıntı: mrdn&mlty

    Bipekkan hocam pillerle ilgili baya bi yorum yapılmış orada...sanırım varta ağır basıyor...Mümkünse bir iki satır özet yapar mısın?GP neden kötü?




  • Evet tahmin ettiğim gibi sorun o metal plakadanmış 1-2 pil boşalmış herhalde...Plakayı sabitledim pilleri de fulledim tekrar...Aynı sorun çıkarsa pilleri değiştirecem ne yapalım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.