Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (235. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.774
Cevap
370
Favori
2.000.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cok sagol fangoso arkadasim cok faydali ve aciklayici bi yazi olmus, eline koluna saglik. Bu arada sana özeldende yazdigim gibi benim Duracell 2650mah pilleri test modunda alete koymustum, alet ilk önce pilleri sarj etti sonra pileri bosaltti simdi halen sarj ediyor ve yaklasik tüm bu islemler 20 saattir devam ediyor. Birde ekranda pil kapasitesini göstermeye basladi 1. pil 2.63Ah 2.pil 2.58Ah 3. ve 4. piller 2.68Ah gösteriyor ve bu degerler saatlerdir ayni gösteriyor, zannedersem benim pillerin gercek kapasiteleri bu degerler ama benim anlamadigim sey halen sarj isleminin devam etmesi süre gösteren yerde her dakika saat degisiyor ve voltajda ortalama 1,40-1,46 volt arasi gösteriyor. Bu iste bi gariplik yokmu madem sarj islemi devam ediyor o zaman suan neden kapasite göstergesi ayni duruyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buelent111 -- 6 Haziran 2010; 23:01:24 >
  • test modunu denemedim henüz o kadar sabırlı değilim ancak tahmin ettiğim kadarıyla kapasite ölçüm işlemi dolum ve boşaltım işlemini kapsıyor olabilir son dolum işleminin amacı sadece pilleri doldurmaktır belkide kapasite ölçüm amaçlı değildir.
    quote:

Orijinalden alıntı: buelent111

Cok sagol fangoso arkadasim cok faydali ve aciklayici bi yazi olmus, eline koluna saglik. Bu arada sana özeldende yazdigim gibi benim Duracell 2650mah pilleri test modunda alete koymustum, alet ilk önce pilleri sarj etti sonra pileri bosaltti simdi halen sarj ediyor ve yaklasik tüm bu islemler 20 saattir devam ediyor. Birde ekranda pil kapasitesini göstermeye basladi 1. pil 2.63Ah 2.pil 2.58Ah 3. ve 4. piller 2.68Ah gösteriyor ve bu degerler saatlerdir ayni gösteriyor, zannedersem benim pillerin gercek kapasiteleri bu degerler ama benim anlamadigim sey halen sarj isleminin devam etmesi süre gösteren yerde her dakika saat degisiyor ve voltajda ortalama 1,40-1,46 volt arasi gösteriyor. Bu iste bi gariplik yokmu madem sarj islemi devam ediyor o zaman suan neden kapasite göstergesi ayni duruyor?

•  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

bu pilleri Aşağıdaki şarj aleti ile şarj yepabilirmiyiz...

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
    Bende bu şarj cihazı+2100 recyko pil paketinden aldım. üzerinde 14 saat yazıyor AA piller için. pilleri bitirdim ve dün saat 13:00 da şarja taktım. pilleri takınca üzerindeki yeşil ledler yandı. şarjı bittiğinde sönmesi lazım diye düşünüyordum ama sabah 8:00 da baktığımda sönmemişti. belki 1-2 saate kadar söner diye düşündüm biraz daha beklesin dedim ama hala daha sönmedi. bende yaklaşık 21 saat sonunda cihazı prizden çektim. acaba cihaz pilleri tam doldurmuşmudur. yoksa ışığın sönmesi mi gerekiyordu. bu şarj aletini kullanan arkadaşlar veya ustalar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. burada yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: cengizguven61

quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

ok, 75. sayfadan başlıyorum

Edit:

http://www.bimeks.com.tr/urun/1062/102786/gp-gpar01gse210b-recyko-sarj-cihazi-4xrecyko-aa-pil.aspx

Pardom yanlış yazmışım şarj cihazıyla birlikte 29 a buldum

nerden buldun yazsanda bizde alsak :D

• Daha nasip olmadı geçen hafta pazartesi 400 tane fotoğraf çektim geri kalan günlerde ise 40-50 adet foto ve 3-4 dk. video çektim.
    Ve hala pil uyarısı vermedi....

Az öncede pil şarj makinasının kullanma klavuzuna baktım piller dolunca bir uyarıdan bahsetmiyor.İlginç...
    Acaba şarjı kesmiyor mu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikkonular -- 7 Haziran 2010; 11:34:42 >
    Bu şarjlı pil ve cihazlardan ilk defa alacağım. Fujifilm AV100 makinamda sorunsuzca kullanabileceğim bir şarjlı pil seti ve şarj cihazı önerir misiniz? 65.sayfayı okudum ama pek birşey anlamadım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mcelik37

Selam arkadasim, gayet tabi yapabilirsin, sadece bu pil degil 1,2 volt NI-CD ve Ni-MH olan bütün pilleri (AA, AAA) sarj edebilirsin Ayni sarj aletinden bi ara bendede vardi, güzel bi cihaz, piller dolunca akimi otomatikman kesiyor ve yesil isiklar yanmaya basliyor.

quote:

Selam arkadasim, gayet tabi yapabilirsin, sadece bu pil degil 1,2 volt NI-CD ve Ni-MH olan bütün pilleri (AA, AAA) sarj edebilirsin Ayni sarj aletinden bi ara bendede vardi, güzel bi cihaz, piller dolunca akimi otomatikman kesiyor ve yesil isiklar yanmaya basliyor.

tesekkürler üstad

Orijinalden alıntı: erhanby

Merhabalar,
    Bu şarjlı pil ve cihazlardan ilk defa alacağım. Fujifilm AV100 makinamda sorunsuzca kullanabileceğim bir şarjlı pil seti ve şarj cihazı önerir misiniz? 65.sayfayı okudum ama pek birşey anlamadım .

Pil olarak aşağıdaki listeye göz atabilirsin, şarj cihazı olarak da ataba at-908 alabilirsiniz gönül rahatlığıyla.
    quote:

Benim bizzat kullanıpta önerebileceğim şaRjlı piller şunlar:
    Panasonic 2100-2500 mA
    Varta 1400 - 2500 mA kadar olan Power serisi ve 2500-2700 mA professional seri
    Kodak 2100-2500 mA
    Ansmann 2500 mA
    Sony 2500 mA
    Alkalin Pil özellikli Panasonic INFINIUM-Varta Ready2Use ve GP ReCyko
    Kesinlikle önermediklerim:
    Varta 2700 mA Power ve PHoto Accu serisinin Tümü
    Sony 2700 mA
    Duracell 2650 mA
    UniRoss ve GP'nin beyaz serisi ile eski ambalaflı 2500-2700 mA
    Bunların dışında abuk subuk markalar adı altında neredeysa çinko karbon pil fiyatına satılanlardan da uzak durmanızı öneririm.

• quote:

Tabiki şarj edebilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam 5 saat içerisinde dolduracaktır. Dikkat etmen gereken bir konu var pil tipini pilleri taktığın yuvanın hemen üst sağ kısmındaki swicten seçmen gerekiyor.

Zaten çift led teknolojisi sayesinde piller dolunca kırmızıdan yeşile dönecek ve sana pillerin dolduğunu haber verecektir. Ayrıca piller dolduktan sonra tricle şarja geçerek pilini düşük voltajla destekleyecektir.

Hayırlı olsun, güzel günlerde kullan...

• Arkadaşlar bugun pillerim şarj olurken elektrikler gitti. Gelince tekrar sarja basladı. Bir sorun olur mu?

Orijinalden alıntı: fangoso

test modunu denemedim henüz o kadar sabırlı değilim ancak tahmin ettiğim kadarıyla kapasite ölçüm işlemi dolum ve boşaltım işlemini kapsıyor olabilir son dolum işleminin amacı sadece pilleri doldurmaktır belkide kapasite ölçüm amaçlı değildir.
    quote:

Cok sagol fangoso arkadasim cok faydali ve aciklayici bi yazi olmus, eline koluna saglik. Bu arada sana özeldende yazdigim gibi benim Duracell 2650mah pilleri test modunda alete koymustum, alet ilk önce pilleri sarj etti sonra pileri bosaltti simdi halen sarj ediyor ve yaklasik tüm bu islemler 20 saattir devam ediyor. Birde ekranda pil kapasitesini göstermeye basladi 1. pil 2.63Ah 2.pil 2.58Ah 3. ve 4. piller 2.68Ah gösteriyor ve bu degerler saatlerdir ayni gösteriyor, zannedersem benim pillerin gercek kapasiteleri bu degerler ama benim anlamadigim sey halen sarj isleminin devam etmesi süre gösteren yerde her dakika saat degisiyor ve voltajda ortalama 1,40-1,46 volt arasi gösteriyor. Bu iste bi gariplik yokmu madem sarj islemi devam ediyor o zaman suan neden kapasite göstergesi ayni duruyor?

Bugün de baska pillerimi test modunda sarja koydum ve alet ilk önce pilleri doldurdu ve sonrasinda basaltmaya basladi ve bosaltma isleminin hemen ardindan pilin kapasitesi ekranda belirdi. Demekki alet pilin kapasitesini dolu pili bosaltma isleminden sonra hesapliyor.

• belki bu şarj aletini kullanan arkadaşlara yardımcı olur

burada dikkatimi çeken sayfanın sağ kısmındaki son madde!
    " 8. Trickle Şarj ısısı : 0 - 45'C, Pil muhafaza sıcaklığı : -20 - 30'C "
    acaba bu cihazda Trickle şarj özelliği var mıdır?

quote:

Orijinalden alıntı: xperd

Merhaba arkadaşlar,
    Bende bu şarj cihazı+2100 recyko pil paketinden aldım. üzerinde 14 saat yazıyor AA piller için. pilleri bitirdim ve dün saat 13:00 da şarja taktım. pilleri takınca üzerindeki yeşil ledler yandı. şarjı bittiğinde sönmesi lazım diye düşünüyordum ama sabah 8:00 da baktığımda sönmemişti. belki 1-2 saate kadar söner diye düşündüm biraz daha beklesin dedim ama hala daha sönmedi. bende yaklaşık 21 saat sonunda cihazı prizden çektim. acaba cihaz pilleri tam doldurmuşmudur. yoksa ışığın sönmesi mi gerekiyordu. bu şarj aletini kullanan arkadaşlar veya ustalar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. burada yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: cengizguven61

quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

ok, 75. sayfadan başlıyorum

Edit:

http://www.bimeks.com.tr/urun/1062/102786/gp-gpar01gse210b-recyko-sarj-cihazi-4xrecyko-aa-pil.aspx

Pardom yanlış yazmışım şarj cihazıyla birlikte 29 a buldum

nerden buldun yazsanda bizde alsak :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xperd -- 8 Haziran 2010; 2:20:06 >

• demekki doğru tahmin yapmışım :D
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fangoso

test modunu denemedim henüz o kadar sabırlı değilim ancak tahmin ettiğim kadarıyla kapasite ölçüm işlemi dolum ve boşaltım işlemini kapsıyor olabilir son dolum işleminin amacı sadece pilleri doldurmaktır belkide kapasite ölçüm amaçlı değildir.
    quote:

Bugün de baska pillerimi test modunda sarja koydum ve alet ilk önce pilleri doldurdu ve sonrasinda basaltmaya basladi ve bosaltma isleminin hemen ardindan pilin kapasitesi ekranda belirdi. Demekki alet pilin kapasitesini dolu pili bosaltma isleminden sonra hesapliyor.

• @xperd,
    "Pil muhafaza sıcaklığı : -20 - 30'C " _ Trickle Şarj ısısı : 0 - 45'C
    Böyle saçma bir şey olmaz Yani pilleri derin dndurucuda mı muhafaza edececeği? Bunun İng. varsa bir fot. koyarmısınız. Bence 20oC başındaki (-) fazladan konulmuş. Şarj ısı konusuda aynen....
    Şarj cihazınızın modeli 2000 yılından geliyor Yani bayağı eski bir cihaz. Tüm net'i dolandım, beni tatmin edici bir açıklama bulamadım. Aletin üzerindeki Ni-CD/Ni-MHd seçim anahtarı cihazda DELTA V sensörünün olmadığını gösterir. Kısacası bu alet beni pek tatmin etmedi Özellikle Ni-MHd piller için
    quote:

belki bu şarj aletini kullanan arkadaşlara yardımcı olur

...............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 8 Haziran 2010; 17:13:36 >

• arkadaslar yeni bir sarjlı pil almak istiyorum önceden gp nin 2100mA lik pilleri vardı cok kullanmadıgımdan ve su anki gibi bilgi sahibi olmadıgımdan kullanım hatasından öldü piller

sarj aletim gp gpkb01gs bu sarj aletiyle hangi pilleri kullanmalıyım yeni fuji s1700 alıcam yolda hangi pilleri kullanmamı önerirsiniz gp recyko dusunmustum ama onlar alkalin sanırım ondan eledim bu konuda bilgisi olan veya kullanan arkadaslar görüslerini yazarlarsa sevinirim.tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: kesicii

arkadaslar yeni bir sarjlı pil almak istiyorum önceden gp nin 2100mA lik pilleri vardı cok kullanmadıgımdan ve su anki gibi bilgi sahibi olmadıgımdan kullanım hatasından öldü piller

sarj aletim gp gpkb01gs bu sarj aletiyle hangi pilleri kullanmalıyım yeni fuji s1700 alıcam yolda hangi pilleri kullanmamı önerirsiniz gp recyko dusunmustum ama onlar alkalin sanırım ondan eledim bu konuda bilgisi olan veya kullanan arkadaslar görüslerini yazarlarsa sevinirim.tesekkurler

kesinlikle GP 2700

elindeki şarj eletinide değiştir bence GP nin 15 dk da şarj edebilien şarj eletleri var
    gerçi onlar çok pahalı ben 1 saatlik şarj aletini aldım gerçektende 1 saatte full yapıyor

• 65. SAYFAYI OKUMADAN LÜTFEN HİÇ BİR ARKADAŞ SORU SORMASIN VE SORULAN SORULARI DİĞER ARKADAŞLAR CEVAPLAMASIN... LÜTFEN....

Orijinalden alıntı: bipekkan

@xperd,
    Böyle saçma bir şey olmaz Yani pilleri derin dndurucuda mı muhafaza edececeği? Bunun İng. varsa bir fot. koyarmısınız. Bence 20oC başındaki (-) fazladan konulmuş. Şarj ısı konusuda aynen....
    Şarj cihazınızın modeli 2000 yılından geliyor Yani bayağı eski bir cihaz. Tüm net'i dolandım, beni tatmin edici bir açıklama bulamadım. Aletin üzerindeki Ni-CD/Ni-MHd seçim anahtarı cihazda DELTA V sensörünün olmadığını gösterir. Kısacası bu alet beni pek tatmin etmedi Özellikle Ni-MHd piller için
    quote:

...............

Buyrun hocam:

• @bipekkan hocam,
    orada benim anladığım kadarıyla (eksi) -20 pillerin saklanabileceği minimum sıcaklığı - den sonraki (artı)30 ise maksimum sıcaklığı belirtiyor. siz benden daha iyi bilirsiniz benim esas merak ettiğim bu cihazı kullanmak zorunda kalırsak şarj süresi. 14 saat denmesine rağmen 21 saat şarj da kalıyor ve ışıkları full yanıyor ve hala daha sönmüyor! şarjı kesmiyor gibi sanki . TR açıklamada trickle şarj ibaresini görünce bende acaba şarjı bitirip bu modda devam mı ediyor diye düşünmüştüm. ama @teknikokullar arkadaşımızın eklediği ENG kısmında trickle şarj ile ilgili birşey geçmiyor. sizin dediğiniz gibi bir anahtarda ben göremedim cihazda. sadece pilleri takıyorsunuz sonra prize takıyorsunuz hepsi bu kadar. bu şarj aletinin recyko piller ile satılması hayli ilginç.

edit:

sitesinde yazan ibareye bakarsanız yaklaşık 6 saatte şarj edebilen quick şarj cihazı olduğunu yazıyor aynı cihaz için. ledlerin 2 renk olduğu yazıyor. bu nasıl iştir anlamadım ben

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@xperd,
    quote:

...............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xperd -- 9 Haziran 2010; 10:39:30 >

• 
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.