Şimdi Ara

FUJIFILM S8000FD SLR-LIKE'DA EN MANTIKLISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar SLR-LIKE sınıfında birsüredir 12x ve üstü optic zoom'da araştırma yapıyorum özellikler ve fotoğraf kalitesi olarak fujifilm s8000fd şu anda araştırdıklarım içinde en iyisi, neredeyse bütün aradığım özellikler mevcut;

1) 18x optic zoom
    2) 28 mm wide
    3) çift optic sabitleyici
    4) 2.7" LCD ekran
    5) 1/2.35" ccd sensör
    6) 8 megapixel
    7) Raw formatı
    8) 230.000 pixel viewfinder

sx100is - optical viewfinder yok tasarım çirkin full optic zoomda çekilen fotolar bence çok iyi değil
    a720is - optic zoom yetersiz flaş geç doluyor
    fz8 - renkler doğal değil noise fazla
    fz18 - çok pahalı
    sp550 - Donuk renkli fotolar,purple fringing,chromatic abberation,7.1 mp
    z812is - Yetersiz teknoloji başarısız işçilik,prestiji az marka
    s5is - hala çok pahalı ve s8000 yanında özellikleri yetersiz kalıyor
    s5800 - optik sabitleyici yok

Bu sonuçalara göre TEK SEÇENEK FUJIFILM S8000FD...Alıyorum valla :)..kullananlar varsa yorum eklerlerse sevinirim..Hatta örnek fotolar da isterim..

• Ve Hatta....

quote:

Orjinalden alıntı: atalayalper

Fujifilm s8000fd'nin bütün iç mekanizması, motoru,optik sabitleyicisi (çift sabitleyici) ve optik grubunun (mercekler ve objektif) BİREBİR ve TAMAMEN OLYMPUS SP-550UZ ile aynı olduğunu biliyormuydunuz peki??? bu iki makina için OLYMPUS ve FUJIFILM bir ortaklık yapmışlar...Ama kullanılan CCD'ler değişik fuji farklı marka ccd kullanıyor olympus farklı aradaki en büyük fark bence bu...Fuji çok daha pahalı tabii bu arada...Olympus'u gittigidiyorda 380 ytl civarı bulabilirsiniz...Olympus'taki focus süresi çok uzun bu da bir dezavantaj acaba s8000fd'de bu nasıl?

Kimse gücenmesin darılmasın ama en iyi ultra zoom slr-like makina şu anda LUMIX FZ-18 bunu ben değil netteki review sitelerindeki üstadlar söylüyorlar, fazla uğraşmadan google'dan FZ-18'in reviewlerini aratın ve reviewlerin sadece conclusion kısımlarına bakın o zaman beni anlayacaksınız tabii girmişken sample'lara da bir göz atabilirsiniz ...18x zoom'da bile kesinlike chromatic abberation ve color fringing olmuyor ve bu büyük bir başarı kullanılan LEICA lensin katkısı çok büyük...bu arada Olympus SP-570UZ çıktı 20x optic zoom var makinada...

Bu fikir değişikliğini neye borçluyuz?

• S6500FD al

8000 i havada karada halleder
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

S6500FD al

ah bir de şöyle bolca bulunsa da fiyat kıyaslaması yapsak.. 2 yerde var sanırım nette :(
    yorumuna katılıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: 10_ur

quote:

S6500FD al

ah bir de şöyle bolca bulunsa da fiyat kıyaslaması yapsak.. 2 yerde var sanırım nette :(
    yorumuna katılıyorum

yurtdışında çok rahat bulunuyor.Ebayda baya var.
    dzone2 adlı kişinin dükkanına bir bakın.
    S100FS den başlayıp herşey var. (olmayan 2 cihaz F30 ve F31)
  • quote:

quote:

quote:

S6500FD al

yorumuna katılıyorum

ama maalesef ben de dahil olmak üzere neredeyse herkesde yurtdışı korkusu var. bir de hiç deneyemimiz yok. birisi çıkacak babalar gibi anlatacak; diyecek ki yurtdışından kargo makina getirtmek şudur, şöyle şöyle yapılır...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence de.
    quote:

S6500FD al

• quote:

quote:

quote:

quote:

S6500FD al

yorumuna katılıyorum

ama maalesef ben de dahil olmak üzere neredeyse herkesde yurtdışı korkusu var. bir de hiç deneyemimiz yok. birisi çıkacak babalar gibi anlatacak; diyecek ki yurtdışından kargo makina getirtmek şudur, şöyle şöyle yapılır...

Babalar gibi anlatamam ama,

Bildiğim kadarıyla 100$'ın üstünde olan alışverişlerde vergi ödemek gerekiyor.
    Vergisini de ödeyince neredeyse TR piyasasına denk oluyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Zaba

hocam daha da detaylandırsan, daha kıyak yolu yok mu bunun
    şöyle bilen birisi anlatsa da doya doya bi dinlesek, forumun suyu mu çekildi ne? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10_ur -- 6 Nisan 2008; 11:57:51 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Zaba

hocam daha da detaylandırsan, daha kıyak yolu yok mu bunun
    şöyle bilen birisi anlatsa da doya doya bi dinlesek, forumun suyu mu çekildi ne? :)

Vallahi detayını da artık alışveriş yapanlar anlatabilir.
    Ben sadece duyduğumu söyledim.
  • Bu makinada gece çekimleri yaparken en fazla kaç saniye pozlama yapılabiliyor?
    Eğer 4 saniye ise sırf bu özelliğinden dolayı bu makinadan vazgeçmek üzereyim
  • Shutter speed 4sec. to 1/2000 sec. (depends on Shooting mode)
    Fuji nin resmi sitesinden buldum bu bilgiyi..Gerçekten ürünü baltalayıcı bir özellik..
    http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/s/finepix_s8000fd/specifications/index.html
  • Evet karar değişikliği yaptım gerekirse bir daha yaparım ama şu anda s8000fd'nin özellikleri ve örnek fotoları çok iyi gözüküyor s6500fd'de keşke sabitleyici olsaymış ona yönelebilirdim bu arada o cihazda HOT PIXEL sıkıntısı var bu da vazgeçmeye yetecek sebeplerden bir tanesi...S8000fd'nin shutter speed olayına gelirsek;4 saniyer tabii ki değil 30 saniyeye kadar çıkabiliyorsunuz

dpreview'den alıntı;

Shutter speed • 30-1/4000 sec (extremes depending on exposure mode)

http://www.dpreview.com/reviews/FujifilmS8000fd/
  • 30 sn. ise rahatladım.

Çünkü benim Canon A450'de bile 15sn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaba -- 6 Nisan 2008; 15:45:42 >
  • Sakın 30 saniye olduğunu düşünmeyin. 4 saniyeyle sınırlı en uzun süre.
    Kullanmış ve satmış birisiyim. Onlara değil, bana inanın.
  • @AKINLASINN;

fuji'nin kendi sitesinde de 4 sec.yazıyor fakat dpreview'de 30 sec.yazıyor burada bizim kaçırdığımız bir nokta var galiba çünkü 4 saniye olması bence imkansız,bu cihaz çok yeni bir cihaz ve sadece 4 saniye ile sınırlı tutmaları tamamen üretici firmanın intiharı gibi olacaktır...

Shutter speed • 30-1/4000 sec (extremes depending on exposure mode) DPREVIEW
    4sec. to 1/2000 sec. (depends on Shooting mode) FUJIFILM GLOBAL

Buradan da anlayacağımız gibi çekim moduna bağlı olarak değişim gösteriyor shutter speed.tamam 4 saniye yanlış değil ama 30 saniyeye kadar arttırabiliyorsunuz değişik çekim modlarında...Cihazı kullanmadığım için ancak bu kadar fikir yürütebiliyorum...CANON A450'DE 15 SANİYE VARKEN BU MAKİNA 4 SANİYE OLAMAZ..

AKINLASINN makinayı kullandın sen biraz bizi bilgilendirebilirmisin genel olarak makinanın performansı hakkında...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 6 Nisan 2008; 17:01:04 >

• Benim size eski makine tavsiye etmemdeki amaçlardan biri bu işte. makineler yeni çıkıyor ama makinelere 1 şey ekleyip 2 şey kısıyorlar özelliklerden. Yeni makinelerde tek bildikleri zaten piksel arttırmak. Başka şey yok. O makine manuel çekim modunda 4 saniyeden yukarı çıkmıyor. O makinede beğenmediğim şeyle lens boyutudur. Bnim tavsiyem büyük lensli makinelere bakın. 1/1,6 lens boyutu o kadar para verilince şart bence.

quote:

Orjinalden alıntı: atalayalper

@AKINLASINN;

fuji'nin kendi sitesinde de 4 sec.yazıyor fakat dpreview'de 30 sec.yazıyor burada bizim kaçırdığımız bir nokta var galiba çünkü 4 saniye olması bence imkansız,bu cihaz çok yeni bir cihaz ve sadece 4 saniye ile sınırlı tutmaları tamamen üretici firmanın intiharı gibi olacaktır...

Shutter speed • 30-1/4000 sec (extremes depending on exposure mode) DPREVIEW
    4sec. to 1/2000 sec. (depends on Shooting mode) FUJIFILM GLOBAL

Buradan da anlayacağımız gibi çekim moduna bağlı olarak değişim gösteriyor shutter speed.tamam 4 saniye yanlış değil ama 30 saniyeye kadar arttırabiliyorsunuz değişik çekim modlarında...Cihazı kullanmadığım için ancak bu kadar fikir yürütebiliyorum...CANON A450'DE 15 SANİYE VARKEN BU MAKİNA 4 SANİYE OLAMAZ..

AKINLASINN makinayı kullandın sen biraz bizi bilgilendirebilirmisin genel olarak makinanın performansı hakkında...?

• S8000Fd' de max. shutter (Çekim Hızı) 1/2000sn dir. En uzun süre ise 4sn. dir. Fazlası, BOZAR Fuji' yi, Hot pixel üretir.
    Bu nedenle, bu noktaları fazla kurcalamayın.
    Bu makinenin benzeri IS eksiği ile Olympus SP-560 UZ dir. Diğeri ise oldukça başarılı benzer bir makine de de yine Olympus SP-570 IS-UZ dir. ve S8000FD' den daha başarılıdır. Zaten Olympus ve Fuji bir çok konuda ortak çalışan 2 Firmadır.
    Yurt dışı alışverişe gelince,
    Siz kişisel olarak getirtmeye kalkarsanız ve ne yapmanız gerektiğini de prof. olarak bilmiyorsanız % 80 zararlı da çıkabilirsiniz ve üzülebilirsiniz. İstanbul'da İzmir, Trb. hatta Adn' da bu işlerle uğraşan güvenilir arkadaşlar var hemde bu forumda. Ben 2 makinemi de bu yolla aldım. Hiç sorun çıkmadığı gibi canımı da sıkmadım. Elbette bunun karşılığı bir bedel de var ama atla- deve değil sonuçta.
    Tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 6 Nisan 2008; 17:39:39 >

• bipekkan haklısın ama sp560uz'de de çift optic görüntü sabitleyici var hemde sensor shift özelliği ile birlikte zaten biliyorsun ki IS canon'un kullandığı sabitleyici teknolojisinin kısaltılmış adı aynen sony'de SSS olduğu gibi..

dpreview;
    Dual IS, combining sensor shift technology with high ISO settingshttp://www.dpreview.com/reviews/olympussp560uz/

image-resource;
    Dual image stabilization with sensor shift optical image stabilization and digital image stabilization
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/SP560/SP560A.HTM

let's go digital;
    Olympus SP-560UZ - Dual Image Stabilisation
    Count on Dual Image Stabilisation - combining a mechanical image stabiliser with high ISO - to provide protection against blur caused by camera shake. Meanwhile, by integrating Face Detection Technology, the Olympus SP-560 UZ camera can recognise the faces in a scene and adjust for optimal exposure and sharpness. And to ensure that shadowy areas in compositions are brightened, the Olympus SP-560UZ also features Shadow Adjustment Technology.
    http://www.letsgodigital.org/en/16173/olympus-sp560uz/

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.