Şimdi Ara

Fujifilm Fuji FinePix S8100fd 10.0MP Digital Camera

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bundan önce 4 mp lik hp foto makinem vardı,fazlasıyla kullandım ve bozuldu yaklaışık 2 senedir makinam yok.
    Arkadaşlarımda sony w115 vardı ve çekimleri hoşuma gitmişti,biraz daha ucuzlasın derken yeni modeller çıktı en son w 290 almak için gittiğimde H20 modelini gördüm ve artık makineyi biraz büyütmem gerektiğine karar verdim.
    Bu iş için çok fazla para ayıramyıyorum 600-700 düşünürken Fujifilm Fuji FinePix S8100fd 10.0MP Digital Camera modelini gördüm.
    Hepsiburadada 770 TL.
    Benim düşüncem video çekimlerinde de zoom kullanabilmekti fakat bu ömakşnede yok.>Video özelliğide fazla iyi değil diye biliyorum(resim çekmek için tasarlanmış)
    Diğer markalar nikon canon bu tarz makinaları çok pahalı hepsi 1'in üzerinde 2-3 bin TL 'ye gidiyor.
    Bu makineyi kullananan veya benim gibi geçiş yapmayı düşünen arkadaşların ararştırıp elde ettikleri tecrübeleri ve tavsiyeleri benimle paylaşırlarsa çok sevinirim.
    Birde ekstra kamera almadan video özelliğide iyi olan slr tarzı uygun fiyatlı makinalar varsa tavsiyere açığım.
    Şimdideden teşekkürler

• Diğer markalar nikon canon bu tarz makinaları çok pahalı hepsi 1'in üzerinde 2-3 bin TL 'ye gidiyor.

Bu tarz derken, belirteyim o 2000-3000 liralık makinelerin tarzları tamamen farklı... Dediğiniz model slr like, yani mercimek tanesi büyüklüğünde bir sensör üzerinde barındırıyor; aynı tarz dediğiniz nikon canon un 2000-3000 tl lik makineleri ise dslr, yani kibrit kutusu ebadınta sensörü mevcut...

Birde özellikle fujifilmin disbrubitörü sinfo aş ye prim vermemenizi öneririm... Yani garantisi hiçbir işe yaramıyor, boşuna paranızı sokağa atmayın... Gittigidiyor gibi sitelerde yurtdışından ekipman getiren arkadaşlar mevcut... Gidin spot sıfırını alın ve paranızın yarısı cebinizde kalsın
  • eğer yanlış hatırlamıyorsam fujifilm in disp. artık filmat olmuş.
  • merhaba,
    ben de Fuji S8100 fd kullanıyorum...fotoğraf çekimini çok beğeniyorum...ama bahsettiğiniz gibi video çekimi pek iyi değil.vasat

ama fotoğraf çekmek için alıyorsan tavsiye ederim.4 pille çalışır, saniyede 13 kare yüksek hızlı çekim yapar,58 mb dahili bellek,27-486 mm,braketing özelliği falan filan bu bilgileri her yerde bulabilrsn...

makina çok güzel, yazılanlardan daha fazla özelliği varmış, ben alınca farkettim.kısacası tavsiye ederim ama video çekmeyeceksen...

ha bi de ben sirkeciden 670 liraya aldım 6 taksitli...uğrama imkanın olursa bi uğra istersen sirkeciye
  • Bende geçen haftaya kadar senin gibi düşünüyordum. Daha önce bir çok slr like makinede kullandım. Fuji s8000fd ilk çıktığı zaman yurt dışından getirip bir hevesle kullandım.
    O makine için sadece şunu diyeyim. Fuji hayranı olmama rağmen bu makine tam bir rezalet. Bu rezalet fiyatı ile kıyaslanınca. Bu makine 300 - 400 tl olsa ancak alınır. Tek yaptığı şey zum. Resim kalitesi orta sınıf bir kompakt makineden farkı yok. O kadar paraya sizin bence daha iyi bir resim kalitesine sahip olmanız gerekir. (Ben aldığım zamanlar modelin yeniliğine güvendim. Bu forumda alma diye de uyaran oldu. Düşündüğüm o kadar kötü olamaz ki idi. Ve makine gerçekten o kadar kötüydü.)
    Bir ara acil para lazım diye makinemi satmıştım ve makinesiz kaldım. Bende sizin gibi tekrar araştırmaya girdim. Dediğiniz gibi profesyonel makineler çok pahalı. Onlara para yetişmez. Çok önceleri Fuji S6500fd kullandım ki fotoğraf çekmenin zevkini o makinede tatmıştım. Şimdi sadece ikinci elleri bulunuyor. Ve şunu da biliyordum. Slr like makineler artık eskiler kadar kaliteli değil. Sadece süsü var, resim kalitesi çok geriden gidiyor hatta geriliyor.
    Sonra seçimimi şöyle yaptım. Para olarak daha da arttıramayacağım için ya çekimini beğenmediğim slr like makine alacaktım yada kaliteli çekim yapan bir profesyonele yakın olan slr makinenin ikinci elini alabilecektim. Forumda bu konu ile bir başlık açarak fiyatını hakedecek uygun bir slr arayışına girdim. Bunun da cevabı Pentax K100d super isimli modele çıktı. 600 tl ye bu makineyi buldum. Birde sirkeciyi gezeyim dedim ve bu makinenin biraz daha üst modelini (K10d) 900 tl ye buldum ve makineyi inceledim. Daha makine elde kendini belli etti. Ve satın aldım. Sonra deneme resimler çekmeye başladım. Bu kadar mükemmel olsun beklemiyordum. Bu zamana kadar slr like makinelere harcadığım paraya o kadar üzüldüm ki.
    Demek istediğim şu. O kadar parayı hak edecek slr like makine yok. Ama illa bu sınır olsun dersenizde Fuji S6500fd alın. Tüm slr like makinelere nal toplatacak bir makinedir o. Yada benim gibi kaliteli bir slr makinenin ikinci elini alın. Benim verdiğim modellerin üzerinde gelen kit lens çok başarılı. O halde bile doğruyu seçtiğinizin farkına varacaksınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fujifilm X-T20
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.