Şimdi Ara

Fujifilm fotograf makinamı düşürdüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fujifilm marka dijital fotograf makinemi resimlere bakerken elimden düsürdüm. Mercek kısmı darbeden dolayı iceriye girdi. Makine calisiyor ama mercegi dısarıya cıkaramadıgı icin kapaniyor. Birde makineyi bimexten almistim. Bulundugum ilde bimex yok. Garanti kapsamindamidir. Garanti kapsamindaysa nasıl bir yol izlemeliyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Patronumun bir diğer mağazası Manisa/Bimeks'tir. Arada sırada iş olmadığı zaman Bimeks'e yardıma gidiyorum. Bu tip sorunlar garanti kapsamına haliyle girmiyor diye biliyorum. Ancak bimeks müşteri hizmetlerine telefon edip durumu izah ederseniz, sizin için makinayı fujifilm'e yollarlar, fiyat çıkartır fujifilm size bildirir. Kısacası garanti kapsamına girmesi zor. Geçmiş olsun bu arada hocam.

Nikon AF-S DX Nikkor 18-55mm 1:3.5-5.6 G II ED
    Sigma 18-200 F/3.5-6.3 DC OS HSM
  • Saglam makıne yapamadık dıyemezler de kullanıcı hatası dıyıp para ısterler :)

Intel 4690K + MSI Z97 Gaming 5 + MSI GTX970 Gaming 4G + Corsair H80i + Corsair 4x4GB Vengeance Pro 1866mhz + Corsair Graphite 600T White + Corsair Gaming Series 600w + Corsair GS 128GB SSD + WD 1TB Black + WD 2TB Green HDD + Logitech G510 + Logitech G300 + Logitech F710 + AOC i2757FM (27inç)
    2014 Seat Ibiza Style 1.2TSI - DSG
  • makinayi dusurmek kullanici hatasidir garanti kapsamina girmez, gecmis olsun, fujifilm teknik servisinin telefonunu internetten bulup gorusun kargoyla yollarsiniz makinayi

makinenin acma tusuna basin bu sirada objektif disari cikarken elinizle yardimci olun ona;) belki duzelir

Orijinalden alıntı: ozeba

alternatif bir yol onereyim. uyguladiginizda ortaya cikabilecek olan kotu sonuctan ben sorumlu degilim ama hatirlatayim

makinenin acma tusuna basin bu sirada objektif disari cikarken elinizle yardimci olun ona;) belki duzelir

Bu öneriyi yabana atmayın.Denemenizi tavsiye ederim.
    Benzer bir durumla (kodak ve sony) 2 kere karşılaştım. İkisinde de el yordamıyla hallettim.:)
    Sonuçta mekanik bir olay ve her türlü tamir ücreti sizden çıkacak. Kaybedecek bir şeyiniz yok.
    Daha Fazla Göster
  • kullanıcı hatası dahilinde garanti dışı..
    diş atlamıştır, kırılmadıysa 5-10 dk tamiri.

Orijinalden alıntı: _Lupara_

quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

alternatif bir yol onereyim. uyguladiginizda ortaya cikabilecek olan kotu sonuctan ben sorumlu degilim ama hatirlatayim

Bu öneriyi yabana atmayın.Denemenizi tavsiye ederim.
    Benzer bir durumla (kodak ve sony) 2 kere karşılaştım. İkisinde de el yordamıyla hallettim.:)
    Sonuçta mekanik bir olay ve her türlü tamir ücreti sizden çıkacak. Kaybedecek bir şeyiniz yok.

Aynı yöntemle hafif hafif hareket ettirerek arkadaşımın Casio Exilimini düzeltmiştim. İçinde kırılan parça yoksa düzelme ihtimali var.

• makinenin sıkışan parçaları oluyo çok sert olmadan açılırken lensi çıkarmak için motor zorlamaya başlayınca makinenin herhangi bi kısmını sert zemine zarar vermeyecek şekilde vur o çıkar büyük ihtimal.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.