Şimdi Ara

Fujifilm Finepix S5500 ve S5600 karşılaştırması?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha çok kasa rengi, yapısı ve dizaynından dolayı fuji ile ilgileniyorum. S7000 i biraz inceledim Max perde hızının 1/10000 oluşundan başka ayırt edici bir özelliği yok. Yiğidi öldür hakkını yeme, tabiki S7000 i üstün kılan özellikleri vardır ama benim işime yararmı onu bilmem.
    S7000 in Fiyatının S5500 ve S5600 e göre daha fazla oluşundan dolayı şimdilik S7000 i kenara ayırdım. Gelelim S5500 ve S5600 e. Bu iki model arasında benim anladığım S5600 ün daha geniş iso seçeneğinin bulunması, 5mp olması, daha hızlı tepki vermesi ve 1,8 lcd boyutunun olmasından başka S5500 den bir farkı yok. Benim bulabildiğim en ucuz rakamlar ise S5500: 600YTL S5600: 800 YTL. Sizce yukarıda yazdığım iyileştirmeler nedeni ile 200 YTL daha fazla verip S5600 almaya değermi.

Benim tespit ettiğim farklar dışında 5500 ve 5600 arasındaki farkları ve hangisini tercih etmemin doğru olacağı konusunda vereceğiniz fikirlerinize ihtiyacım var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilusa -- 8 Aralık 2005, 10:48:17 >

• Sevgili @Darbeli_Matkap,

Evet aslında Fujifilm FinePix S5100 Zoom (S5500) ile Fujifilm FinePix S5200 Zoom (S5600) arasında fazla fark yok, ancak macro fooğraflar senin için önemliyse, az ışık bulunan oratamlarda daha yüksek perde hızlarına çıkmak istiyorsan ve biraz daha fazla zoom gerekiyorsa hiç şüphesiz Fujifilm FinePix S5200 Zoom satın alabilirsin. Aralarındaki farklara göz atacak olursak;

Fujifilm FinePix S5200 Zoom (S5600)'ün artıları: 1MP fark ile daha büyük boyutlarda fotoğraflar çekip daha büyük boyutlarda baskılar alabilme imkanı, biraz daha büyük sensör boyutu, daha yüksek ISO'ya çıkabilmesi, çok daha iyi macro odak mesafesi (1cm), biraz daha fazla zoom kabiliyetine sahip objektif, beyaz dengesinde manuel ayarlamaya olanak tanıması, daha büyük ama çözünürlüğü aynı LCD ekran.

Fujifilm FinePix S5100 Zoom (S5500)'ün artıları: Çok az fark ile daha geniş açılı fotoğraflar çekebilme, daha etkili flash mesafesi, biraz daha iyi diyafram açıklığı.

• S5600 ü en son 697 Ytl ye buldum

Ayrıca S5600 ün macro mesafesi tam bir muamma. Nedense review siteleri macro mesafesi konusunda aynı değeri vermiyor. Fuji nin resmi web sitesine baktım, macro mesafesini 10cm belirtmişler.

http://www.fujifilm.com.tr/s5600/index3.asp

Sanırım review sitelerinden ziyade fujinin verdiği değerlere bakmak en doğrusu olacaktır...
  • Sevgili @Darbeli_Matkap,

Evet haklısın, ben değerleriwww.dpreview.com'dan almıştım. Sanırım editörler bir rakamının yanına sıfır eklemeyi unutmuşlar.

Doğru Macro Odak Mesafeleri (S5600)

Geniş Açıda: 10cm - 2m
    Telefoto: 90cm - 2m
  • Fuji'nin S5x00 serisi için daha önceden bir kıyas tablosu hazırlamıştım.

S5000 Z
    FujiFilm 2003 yılından itibaren her yılın temmuz ayının son günlerinde ultra zoom kategorisindeki yeni modelini/modellerini deklare eder. Sırasıyla 2003, 2004 ve 2005 yıllarında çıkan S5x00 serisi makineler ultra zoom kategorisinde önemli bir pazar payına sahiptirler. S5000 çıktığında oldukça büyük bir yankı uyandırmıştı. Nispeten düşük çözünürlüğü (3 MP), küçük LCD ekranı (1.5"), nispeten uzak makro mesafesi (10 cm), manuel beyaz ayarının olmaması, 2 saniyelik minimum shutter hızı ve ancak 160 değerine kadar inebilen ISO oranı makinenin handikapları olarak göze batıyordu. Ancak Raw çekimlere imkân tanıması bu kategoride pek rastlanmayan müthiş bir özellikti.

S5100 (S5500)
    FujiFilm 2004 yılında S5000 Z modelinin halefi olarak S5500 nam-ı diğer S5100'ü deklare etti. Kasası ve mimarisiyle selefiyle benzer görünüşe sahip S5500'de S5000 modelindeki bazı handikaplar ortadan kaldırılmıştı. Çözünürlük 4MP'e çıkarılmış, ISO değerinin daha düşük seviyelere inebilmesi sağlanmış (64), 2 saniyelik çok düşük minimum shutter hızı 15 saniyeye çıkarılmıştı. Ancak halen bazı özellikleri geliştirilmeyi bekliyordu.

S5200 (S5600)
    Nihayet FujiFilm 2005 yılının beklenen gününde ultra zoom kategorisindeki yeni modelini deklare etti: S5600 nam-ı diğer S5200. Bu modelle birlikte daha önceki iki modelde bulunan handikapların tamamına yakını ortadan kaldırılmıştıı. Çözünürlüğü 5Mp'e çıkarılmış, önceki iki modelde 1/2.7" olan sensor boyutu 1/2.5" e çıkartılmış, ISO değeri 1600 seviyesine kadar yükseltilmiş, manual beyaz ayarı yapmaya olanak sağlanmış ve daha önceki iki modelin sahip olduğu 1.5" 'lik nispeten küçük sayılabilecek LCD ekran 1.8" 'e genişletilmişti. Sonuç olarak daha iyi özelliklerle bezenmiş ve görünüm olarak daha kaliteli bir ürün ortaya çıkmıştı.

Sevgili Murat Ceylan bana göre yukarı da da ortaya koymuş olduğum farklar dolayısıyla S5200'ü almak daha doğru bir seçim olacaktır. 1600'e çıkarılmış ISO oranı bir yana diğer geliştirilmiş özellikleri açısından aradaki fiyat farkını vermeye değer. Zira bulduğun fiyat (697 YTL) bu makine için oldukça uygun. Benim tercihim bu yönde olurdu.

Bu arada dpreview.com ve benzeri review siteleri arasıra bu tip yazım hataları yapabiliyorlar. Bu yüzden birden fazla kaynaktan, en doğrusu da ürünün resmî sitesinden bilgi almak daha uygun olur. Hatta bahsi geçen macro mesefesinin 1 cm olduğunu gördüğümde ben de şaşırmış, sevinmiş (ki makinenin hiç handikapı kalmadığını sanmıştım) ve doğruluğu konusunda şüpheye düşmüştüm. Devam eden araştırmalarımda 10 cm olduğunu öğrendim. Umarım Fuji bu serinin sonraki modelinde macro mesafesini daha iyi bir değere çeker.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holydreamer -- 9 Aralık 2005, 15:19:00 >

• Yardımını ve görüşlerini esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim...
    @holydreamer yukarıdaki mesajını yazarken ben makinamı (S5600) incelemekle meşguldüm. Evet makinam yaklaşık bir saat önce teslim edildi. Ben de şaşırdım açıkçası. Siparişi vereli henüz 24 saat oldu ve Çanakkale / ÇAN da olmama rağmen makina elimde. Bu yüzden Aydınlarfoto ya buradan teşekkür etmeden geçemeyeceğim.
    Dediğim gibi şu an makinayı inceliyorum, deneme çekimleri yapıyorum. Eğer S5600 hakkında merak edilen soru olursa memnuniyetle cevaplarım....
  • Makinen hayırlı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun Bence doğru seçim: en önemli faktör FUJIFILM FinePix S5600'ün sensörün Super CCD olması, oysa FUJIFILM FinePix S5200'ün normal CCD sensörü var. Sadece Super CCD için bile S5600 seçmene değer.

Güncel FUJIFILM FinePix digital kameralarının temel özellikler tablosu:
    http://home.fujifilm.com/products/digital/performance/index.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mertkan

Sevgili @Darbeli_Matkap,

Evet haklısın, ben değerleriwww.dpreview.com'dan almıştım. Sanırım editörler bir rakamının yanına sıfır eklemeyi unutmuşlar.

Doğru Macro Odak Mesafeleri (S5600)

Geniş Açıda: 10cm - 2m
    Telefoto: 90cm - 2m
    merkan usta Depreview de s5200 konusunda hata var. Az kalsın bende depreview e bakıp onu alacaktım ama macro ve 1-2 özellik hakkında ellerine yanlış bilgi geçmiş sanırım. Macro mesafesi 1 cm değil 10 cm ...

• Sevgili @Rouvax,
    Evet ben durumu dpreview editörlerine ilettim düzelteceklerini söylediler ama hala düzeltmemişler. Bu arada alıntı yaptığın mesajımda tam olarak doğru macro odak mesafelerini kullanım klavuzundan alarak belirtmiştim.
    -----------------------------------------

Sevgili @holydreamer,
    Kıyas tablosu çok güzel olmuş ellerine sağlık.
    ------------------------------------------

Sevgili @Darbeli_Matkap,
    Yeni fotoğraf makinen hayırlı olsun, en güzel günlerde güle güle kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 10 Aralık 2005, 15:37:47 >
  • Sevgili @Rouvax,
    Evet ben durumu dpreview editörlerine ilettim düzelteceklerini söylediler ama hala düzeltmemişler. Bu arada queto aldığın mesajımda tam olarak doğru macro odak mesafelerini kullanım klavuzundan alarak belirtmiştim.
    -----------------------------------------

Sevgili @holydreamer,
    Kıyas tablosu çok güzel olmuş ellerine sağlık.
    ------------------------------------------

Sevgili @Darbeli_Matkap,
    Yeni fotoğraf makinen hayırlı olsun, en güzel günlerde güle güle kullan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.