Şimdi Ara

Fujifilm-Finepix A170 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
0
Favori
33.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyafram ayarı yapılıyor sanırım.Havai fişek moduna git 2-8'' arası ama makineyi bir yere sabitlemek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: savaskyaa

Diyafram ayarı yapılıyor sanırım.Havai fişek moduna git 2-8'' arası ama makineyi bir yere sabitlemek lazım

anladığım kadarıyla gece çekimi için enstantene(perde hızı) -2 -8 ayarı var.normal çekim için -1" ve +1000 enstantene f3.3-f11diyafram manuel ayarı yok manuel ayar f30,31,50,60 ve f200'de mevcuttur. a170 kendi ayarlarında çeken makina.
  • Evet hava, fişek moduna geldiğimde "Havai fişek çekiminde yavaş enstantane ile canlı görüntüler" yazıyor ekranda.
    Seçtiğim zaman 2'den (sadece 2 yazıyor) 8.0" e kadar (8.0") arasında bir değer seçilebiliyor.

Bu ayarda hareketli nesnelerin çekimi için mi ayar yapabiliyoruz? Bu değerler onu mu ayarlıyor?
  • Tüm ayarlar otomatik

Fujifilm-Finepix A170

Tüm ayarla otomatik+makro modu açık

Fujifilm-Finepix A170

• quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Evet hava, fişek moduna geldiğimde "Havai fişek çekiminde yavaş enstantane ile canlı görüntüler" yazıyor ekranda.
    Seçtiğim zaman 2'den (sadece 2 yazıyor) 8.0" e kadar (8.0") arasında bir değer seçilebiliyor.

Bu ayarda hareketli nesnelerin çekimi için mi ayar yapabiliyoruz? Bu değerler onu mu ayarlıyor?

PHI bu ayarlarla hareketli şeyler çekemessiniz hatta 30 enstantene altında hareketli birşey çekilmez bulanık çeker.
    -2 ve-8 ışıklı ortamda çekim yapılmaz ışık patlaması yapar.gece ve ışığın az olduğu yerlerde hareketsiz şeyler çekim yapılır. oda makinayı biryere sabitlemeklazım ya'da tripot kullanmak.
    fotoğrafa tarih çıkması makinayı kabloyla yazıcıya bağlayıp baskı tab ederken fotoğrafın üzerine çıkması.

• quote:

Orijinalden alıntı: netün

quote:

Evet hava, fişek moduna geldiğimde "Havai fişek çekiminde yavaş enstantane ile canlı görüntüler" yazıyor ekranda.

PHI bu ayarlarla hareketli şeyler çekemessiniz hatta 30 enstantene altında hareketli birşey çekilmez bulanık çeker.
    -2 ve-8 ışıklı ortamda çekim yapılmaz ışık patlaması yapar.gece ve ışığın az olduğu yerlerde hareketsiz şeyler çekim yapılır. oda makinayı biryere sabitlemeklazım ya'da tripot kullanmak.
    fotoğrafa tarih çıkması makinayı kabloyla yazıcıya bağlayıp baskı tab ederken fotoğrafın üzerine çıkması.

Anladım. Teşekkürler bilgiler için

Bu arada bir kaç fotoğraf daha

Fujifilm-Finepix A170
     Fujifilm-Finepix A170
     Fujifilm-Finepix A170
     Fujifilm-Finepix A170
     Fujifilm-Finepix A170
     Fujifilm-Finepix A170
     Fujifilm-Finepix A170
     Fujifilm-Finepix A170
     Fujifilm-Finepix A170

Hepsinde ayarlar otomatik+makro modu açık.
    Son fotoğrafta 1 metre mesafeden 3x zoom var.

• bu'da benim w800
    f50
     Fujifilm-Finepix A170

w800 4 yaşını bitirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 25 Aralık 2009; 8:20:19 >
  • 2 yi seçtiğinde daha hızlı çekebiliyor ama az karanlık ortamda seçebilirsin.

8'' da ise 2 ye nazaran daha faza zaman alıyor.Nispeten daha karanlık ortamlarda ideal.

Ara değerler 1.6 1'' 2'' 3'' ... gibi ortamın ışık değerine göre seçilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savaskyaa -- 24 Aralık 2009; 23:11:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

bu'da benim w800
    f50
    http://img709.imageshack.us/img709/6371/dscf0014k.jpg

Seninki temizmiş daha. Benim telefon 5. senesini devirecek az kaldı

quote:

2 yi seçtiğinde daha hızlı çekebiliyor ama az karanlık ortamda seçebilirsin.

8'' da ise 2 ye nazaran daha faza zaman alıyor.Nispeten daha karanlık ortamlarda ideal.

Ara değerler 1.6 1'' 2'' 3'' ... gibi ortamın ışık değerine göre seçilebilir.

Yani ışık azaldıkça bu değeri artırmalıyız?

• kutadan şarjlı pilleri çıkıyormu
    hb den almayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

kutadan şarjlı pilleri çıkıyormu

Hayır. Kutudan normal 1,5 V alkalin panasonic pil çıkıyor.
  • quote:

Yani ışık azaldıkça bu değeri artırmalıyız?

evet arttırmamız gerekir.Mesela Gece tripod modunda kendi ayarında çekiyor.Ayrıca bi ayar yapamıyorsun.Ama havai fişek modunda ortamın ışık durumuna göre ayarlıyabiliyorsun veya değerlerini yükselttiğin zaman gerçeğe göre daha ışıklı fotoğraf elde edebilirsin.Kendin denersen daha iyi görebilirsin.Renk ve ışık tonlarını karşılaştırma olanağın olur.
  • makinada fişek modundaki 8'' değeri 8 saniyemi? yani çekim 8 sn sürecek anlamınamı geliyor örneğin 1'' in altına düştüğümüzde sırasıyla 1.3 , 1.6 , 2 gibi

değerler cıkıyor.özellikle ('') değerlerini göremedim.Bunlarda 1 saniyenin altı değerler mi? bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
  • quote:

makinada fişek modundaki 8'' değeri 8 saniyemi? yani çekim 8 sn sürecek anlamınamı geliyor örneğin 1'' in altına düştüğümüzde sırasıyla 1.3 , 1.6 , 2 gibi

değerler cıkıyor.özellikle ('') değerlerini göremedim.Bunlarda 1 saniyenin altı değerler mi? bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Evet şimdi denedim. 8" yapınca uzunca bir süre bekliyor. sonra çekiyor.
  • fujinin sesörü iyi deniyor böyle biliyoruz. ama netün f serisinin sensörü petek gibi yazmıştı bir yerde. a serisinin sensörü, f sensörüne göre kalite açısından nasıldır acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

fujinin sesörü iyi deniyor böyle biliyoruz. ama netün f serisinin sensörü petek gibi yazmıştı bir yerde. a serisinin sensörü, f sensörüne göre kalite açısından nasıldır acaba?

ar_tryk
    a serisinin sensör özelliği bilinmiyor. f seresinde (düzeltelim)sensör diğer makinalarda PİKSELİ kare halinde alırken f30,31,40,45,47 serisinden başlayarak VI gen f50,60 VII gen f100 VIII şeklinde aldırarak ccd'ye %25 daha fazla piksel almasını sağladı.f200 modelinde exr diye sensör kullandı bunun çalışma sistemini bilmiyorum. birde fujinin f serinin 1.6 büyük ccd avantajı var. onun için benim tavsiyem mümkün olduğu kadar maddi imkanlar elveriyorsa f serisinden tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 25 Aralık 2009; 22:26:39 >
  • quote:

quote:

az önce a 170 hb. den şipariş verdim
    birdehttp://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=87951&Productid=bd993323 bunuda şiapriş verdim
    sanırım p.tesi elimde olur umarım iyi bir tercih yapmışımdır.

• quote:

quote:

quote:

birdehttp://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=87951&Productid=bd993323 bunuda şiapriş verdim

Mnr980 hayırlı olsun sınıfına göre iyi makina inşallah daha iyilerine

• quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun şimdiden. Ben beğendim makineyi. Pek çekim yapamadım ama çektiğim fotoğraflar gayet güzel şimdilik. Ki daha makineye alışma sürecindeyim.
    İyi bir seçim bence. Fiyatına göre kaçmaz. Üstelik 8 taksitle aldım ben. 5 demiştim +3 de banka eklemiş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun şimdiden. Ben beğendim makineyi. Pek çekim yapamadım ama çektiğim fotoğraflar gayet güzel şimdilik. Ki daha makineye alışma sürecindeyim.
    İyi bir seçim bence. Fiyatına göre kaçmaz. Üstelik 8 taksitle aldım ben. 5 demiştim +3 de banka eklemiş.

teşekkür ederrim bende 10 taksite aldım memnun kalırım umarım.
    kargoda bedava
    yarın ulaşır elime makinem
    merak ediyorum dogrusu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.