Arkadaşlar, geçen yazın yazlıkta Fujifilm S5700 makinamı kaybettim, yada çaldırdım bilmiyorum ne olduğunu, neyse yeni makina almak istiyorum. Hobi olarak resim çekme düşüncem var, kursa gitmeyi düşünüyorum, o yüzden hem manuel, hem otomatik bir makinaya ihtiyacım var. 1000 lira civarı bir bütçem var, aslında DSLR almak istiyordum ama bir hobi için 2000-3000 lira ayırmak biraz fazla bana, lens masrafları düşündürüyor. O yüzden başlangıç için bu tarz bir makina düşündüm...
Biraz araştırdım, FUJİ S200EXR - SONY HX1 makinaları arasında kaldım. Sony de Hd video kaydı olması bir artı ama, bu iki makinayi karşılaştırırsak bana hangisini önerirsiniz? Yada bu fiyatlarda, istediğim özelliklerde başka makina var mı?
Nikon yeni çıktı sayılır ve mov formatında full hd kayıt yapabiliyor. Panosonic avchd formatında hd(1280x720) kayıt yapabilir.
Benim içinde video önemli o yüzden bunların arasında kalmış durumdayım. Senin bütçen bunları fazlasıyla kurtarır. Bu makinalarada bakmadan karar verme derim.
Baktım, o önerdiklerine, karar vermek zor... Ben biraz manuel ayarları öğrenmek istiyorum, kursa gideyim diyorum, dslr ler gibi objektif ten manuel ayar yapıldığı için s200exr var aklımda ilk sırada ama almışken hd video kaydıda olsa diyorum, zor karar vermek...
quote:
Orijinalden alıntı: Mixenon
Baktım, o önerdiklerine, karar vermek zor... Ben biraz manuel ayarları öğrenmek istiyorum, kursa gideyim diyorum, dslr ler gibi objektif ten manuel ayar yapıldığı için s200exr var aklımda ilk sırada ama almışken hd video kaydıda olsa diyorum, zor karar vermek...
önceliğiniz fotoğrafsa zaten s200exr seçimi en doğrusu
yok önceliğim hd video fotoğraf çok iyi olmasa da olur diyorsanızda; hx1, fz35/38 gibi makinalar olabilir..