Şimdi Ara

DSLR like tavsiye beklıyorumm..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
6.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında canon sx20 yi gozume kestırmıstım lakiin cok basarılı olmadığı yonunde duyumlar aldım macro cekımler onemlı benım ıcın video kalıtesı cok onemlı deıl.Tavsiyesi olaan?tesekkurlerr..

• Size verilecek en iyi tavsiye bir "like" değil "DSLR" almanızdır... Günümüzde DSLR-like almak için en ufak bir sebep bile yok...
  • aynen cenkop'a katılıyorum.
    Bende slr like makine çok kullandım. Eski slr like lar olsa model önerip alın derdim ama şimdi yeni slr like lar fiyatlarının çok altında bir kaliteye sahip.
    Sırf işe yaramaz özellikler dolu ve parası çok fazla. Ama çok çok ucuz fiyata denk getirirseniz alınabilir. Ama bence hiç paranızı o makinelere harcamayıp,
    slr leri araştırın. Onlar size bu işi daha çok sevdirir.
  • Arkadaşın ihtiyaçlarını bilmeden slr-like'tan uzak dur demek pek doğru olmaz sanıyorum. dslr alıp lenslerle uğraşmak da var işin ucunda. Maliyet yönü ayrı bir dert tabi. Hobisini biraz daha profesyonel bir seviyeye taşımayı düşünmüyorsa slr-like gayet de yeterli ve uygun seçim olabilir diye düşünüyorum. Daha kaliteli sonuçlar alınabildiği için herkese sadece dslr önermek yanlış bir düşünce bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GiJaL

Arkadaşın ihtiyaçlarını bilmeden slr-like'tan uzak dur demek pek doğru olmaz sanıyorum. dslr alıp lenslerle uğraşmak da var işin ucunda. Maliyet yönü ayrı bir dert tabi. Hobisini biraz daha profesyonel bir seviyeye taşımayı düşünmüyorsa slr-like gayet de yeterli ve uygun seçim olabilir diye düşünüyorum. Daha kaliteli sonuçlar alınabildiği için herkese sadece dslr önermek yanlış bir düşünce bence.

Kaliteli 18-200 image stabilisator veya VR II'li lenslerden alırsın bir tane ve like'ların kralından daha iyi fotoğraf çekersin; lens falan da değiştirmezsin...
  • bencede..
    ben 3-4 ay evvel fuji s1500 aldım ve fotoğraf çekmenin keyfine vardım. sanıyorum ki 2-3 ay içerinde çok şeyler araştırıp, çok şeyler öğrendim (ve daha da çok şeyin öğrenilmesi gerektiğini biliyorum.) ilk başta gözüme süper gözüken fotoğraflar, nedense şu anda gözümü tırmalıyor.. ve sonunda nikon d5000 aldım. dslr ve like makinelerin kendine göre avantaj-dezavantajları mevcut. s1500 verdiğim paraya yazık oldu diye düşünüyorum bazen. ama o kadar uzülmüyorum, çünkü fotoğraf çekmeyi bu makinede çektim. Acaba direkt d5000 alsaydım ayar karmaşasasından dolayı fotoğraf çekmeye küsermiydim diye düşünmüyor değilim. çok insan tanıyorum dslr alıp, yok çantası, yok tripodu, yok filtresi tam tecizatlanıp 2-3 hafta sonra bu hobbyden bıkıp 2000-3000 tl lik malzemeyi kapının arkasında çürütenler var. onun için acaba bu işten bıkar mıyım, sadece anı- tatıl fotoğrafı çekecem diye bir düşünmeniz lazım..

• Benzer birkaç konuda da yazmıştım.

Piyasada zaten tek bir tane SLR-Like makine var, o da Sony R1..

Diğer 'sözde SLR-Like' makineler aslında bol zoomlu, mercimek sensörlü compact makinelerden başka birşey değiller.

Temiz bulabilirseniz hiç düşünmeden Sony R1 alın derim.

quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

1,6x fokal çarpanı düşünüldüğünde 14mm'ye tekabül eden geniş açı imkanı. Birçok DSLR'de bile bulunmayan büyüklük ve kalitede sensör. Piyasadan harici olarak almaya kalksanız 1500 liralık bir fiyattan aşağı bulunamayan enfes Carl Zeiss objektif ve yine pekçok DSLR Macro objektifinde bile bulunmayan odak mesafesi.

quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

R1 döneminin pekçok DSLR makinasından üstündü, hala günümüzde de sensörü pekçok DSLR'dan daha başarılıdır. Hemen hemen aynı sensör D300'de kullanılmıştır. Sadece üzerindeki lensi harici olarak almaya kalksanız 1500 lira civarı. Hani sonuçta SLR-Like deyip geçen arkadaşlar muhtemelen bu makineyi ellerine dahi almamışlardır. (Lafım sana değil Cromartie. Senin ne kadar bilinçli bir kullanıcı olduğunu biliyorum) Ayna sistemi olmayan, sabit objektifli bir DSLR'dir çünkü! DSLR'lerdeki perde ömrü bu makinede yoktur. Neredeyse sonsuzdur. DSLR'de harici flaş kullanmadan 1/2000 enstantenelere çıkamazsınız. Ama bu makine çıkabilir. ~35cm odaklama uzaklığına ulaşmak için çok ciddi pahalı olan macro lensler almanız gerekir ama bu makine üzerindeki lensle bunu catır catır yapabilir! Ve şunuda ayrıca belirtmeliyim, Carl Zeiss Vario Sonnar T* lensten bahsediyoruz, kıytırık sigmalarla - tamronlarla cart curtla karıştırılmasın..

Karşılaştırma sitelerine, Fotokritiğe ve en önemlisi hem DSLR hemde Sony R1 sahibi olan kişilere bir sorun, onlar en güzel şekilde cevap vereceklerdir size. Bende hem DSLR hemde Sony R1 kullanıcısı olarak yazıyorum bunları. 5D Mark'ın yanına 2. makine olarak aldığı R1'in birkaç hafta içinde birincil makine konumuna geldiğini söyleyen kişiler tanıyorum.. Varın gerisini siz düşünün! Tabii bu noktada DSLR aldığınızda sonrasında yapacağınız masrafıda çok iyi hesap edin.

Bu arada aynı okuldayız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 30 Kasım 2009; 16:03:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • NovariX sony hx1 dslr - like değil mi?
  • makro çekimi çok iyi olan s5700 size tavsiye edeirm..size pm de gönderdim.. bence mantıklısı baştan ucuz bir dslr - like ile işi öğrenmek sonra dslr geçmek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: efege

NovariX sony hx1 dslr - like değil mi?

Mantık olarak değil. Böyle kullanılıyor, böyle tabir ediliyor olabilir. Ama HX1'e DSLR-Like dersek, R1'e ne diyeceğiz?.. DSLR-More Like falan mı?..

HX1, S1500, SX100, H50 vb. tüm makineler aslında iri ebatlı, yüksek zoomlu ve mercimek sensörlü compact makinelerdir.
  • macro senin için onemli ise dslr ler de buna ozel ekipmanın olmadığı surece macro çekemezsin bunu bil bir kere. macro af bir lens 750 tl den başlar. yada af yi boş verip ucuza, çekimi ve kullanması zor olan uzatma tupu veya ters halka alacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 30 Kasım 2009; 17:00:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salserol

bencede..
    ben 3-4 ay evvel fuji s1500 aldım ve fotoğraf çekmenin keyfine vardım. sanıyorum ki 2-3 ay içerinde çok şeyler araştırıp, çok şeyler öğrendim (ve daha da çok şeyin öğrenilmesi gerektiğini biliyorum.) ilk başta gözüme süper gözüken fotoğraflar, nedense şu anda gözümü tırmalıyor.. ve sonunda nikon d5000 aldım. dslr ve like makinelerin kendine göre avantaj-dezavantajları mevcut. s1500 verdiğim paraya yazık oldu diye düşünüyorum bazen. ama o kadar uzülmüyorum, çünkü fotoğraf çekmeyi bu makinede çektim. Acaba direkt d5000 alsaydım ayar karmaşasasından dolayı fotoğraf çekmeye küsermiydim diye düşünmüyor değilim. çok insan tanıyorum dslr alıp, yok çantası, yok tripodu, yok filtresi tam tecizatlanıp 2-3 hafta sonra bu hobbyden bıkıp 2000-3000 tl lik malzemeyi kapının arkasında çürütenler var. onun için acaba bu işten bıkar mıyım, sadece anı- tatıl fotoğrafı çekecem diye bir düşünmeniz lazım..

Son aylarda Donanım Haber de okuduğum en isabetli yorum.
    Aynen katılıyorum. DSLR leri fotoğraf işinden para kazananlar alsın yada gerçekten bu işe gönül verenler. Tatilciler için boşa para sarfiyatı.

• @tcebeci ve salserol,
    Hemen hemen katılıyorum. Kişi amacına göre makine tercihini yapmalı, Tatilde 3-5 hatıra fotografı çekmenin dışında kişinin bir ilgisi yoksa bir dSLR önerisinde bulunmanın bende bir mantığını göremiyorum. Ayrıca TR garantili bir like makinaya 1300-2000 TL vermeninde yine bir anlamı yok.
    Makul fiyatlı bir like makinenin avantajlarıda yok değil. Tek bir objektifle Macrodan mantıklı bir tele (10-12x gibi) mesafesine kadar her işi yapabilmekte bana göre keyifli bir durum.
    Topiği açan arkadaş hala ısrarlı ise like makinede, önerim Sony HX1 veya Canon SX 1 olur ama spot piyasadan.
    quote:

Orijinalden alıntı:

quote:

Orijinalden alıntı: salserol

bencede..

Son aylarda Donanım Haber de okuduğum en isabetli yorum.
    Aynen katılıyorum. DSLR leri fotoğraf işinden para kazananlar alsın yada gerçekten bu işe gönül verenler. Tatilciler için boşa para sarfiyatı.

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@tcebeci ve salserol,
    Hemen hemen katılıyorum. Kişi amacına göre makine tercihini yapmalı, Tatilde 3-5 hatıra fotografı çekmenin dışında kişinin bir ilgisi yoksa bir dSLR önerisinde bulunmanın bende bir mantığını göremiyorum. Ayrıca TR garantili bir like makinaya 1300-2000 TL vermeninde yine bir anlamı yok.
    Makul fiyatlı bir like makinenin avantajlarıda yok değil. Tek bir objektifle Macrodan mantıklı bir tele (10-12x gibi) mesafesine kadar her işi yapabilmekte bana göre keyifli bir durum.
    Topiği açan arkadaş hala ısrarlı ise like makinede, önerim Sony HX1 veya Canon SX 1 olur ama spot piyasadan

bipekkan kardeş bende tam bu satüdeyim aslında çok yoğun olmasada elimde mutlak iyi foto çeken kaliteli bir makine olsun istiyorum ve seçimde zorlanıyorum... yardımcı olrsan sevinirim... bu dört modelden hangisi sence en uygun
    fujinin s200exr
    sonyhx1
    p. fz35
    c.sx20
    http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/2201-2132-2184-2242.html

en önemli seçim kriteri ne olmalı mesela... ya forumda çok tartışılan bir konu fakat insan hepsine bakamıyor bilmediğimiz bir çok ey var... mesela odaklanmadaki rakalmar yüksek olursa iyi mi olur... bu konuyla ilgli bir link varsada yollaya bilirseniz sevinirim... kolay gelsin.

• Arkadaslar kucuk bi üyrıntı usa dan alcam alırsam 350$ civarı sx20 cevaplar için thx
  • usa ise panasonic lumix fz35 öneririm...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf_MV

Arkadaslar kucuk bi üyrıntı usa dan alcam alırsam 350$ civarı sx20 cevaplar için thx

thx ne demek ?
  • a)thanks
    b)öte yandan bir de thx=lucas filmin sahibi george lucasın sinema sistemlerine hoparlörlere verdiği sertifika. logitech z5500-z2300 creative megawork falan sahip buna.
    1.anlamı kast etmiştir herhalde

quote:

Orijinalden alıntı: FatihKOC

quote:

Arkadaslar kucuk bi üyrıntı usa dan alcam alırsam 350$ civarı sx20 cevaplar için thx

thx ne demek ?
  • fuji s200exr...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatihKOC

quote:

thx ne demek ?

Teşekkürler, sağolun vb. bir şey yazmak zor gelmiş heralde arkadaşa. Ne meraklı bir millet olduk şu Türkçe'yi katletme konusunda.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.