Şimdi Ara

FTTB Altyapıyı FTTH'ye Dönüştürme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Site elektrik odasında Türk Telekom'un FTTB dolabı var. Bunu FTTH sisteme çevirirler mi sizce uğraşsam? Birde bireysel olarak daireye kadar fiber çektirebilir miyim?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

AMD Ryzen İşlemci Kullananlar Kulübü

AMD Ryzen 9 3950X @4.7Ghz / Asus x570 TUF / Corsair Vengeance LED 4x16GB 3200Mhz CL16 / PNY Tesla P100 AI GPU / Nvidia Titan Volta / EVGA 750W P2 80+ Platinum / Corsair 400C / Corsair H115i / Corsair ML140 x4 / Corsair RapidFire RGB / Corsair M65 Pro RGB / Corsair Void USB RGB / Corsair MM300 Medium / ASUS VG248QE 144Hz / Samsung Evo 970 1TB / Samsung Evo 840 120GB x2 / WD Green 1TB
  • FTTB sisteminizin portları 100 mbit üzeriyse eğer değişim yapmazlar, zaten değişimede çok gerek yok. Ama 100 mbit ise biraz uğraş ve şanslı iseniz değişim sağlatabilirsiniz.

Yaşadığım yerde de FTTB altyapıyı FTTH olarak değiştirttiğim için yukarıdaki arkadaş gibi sorunuza hayır demiyorum ancak uğraştırıcı olacaktır.

Otur oturduğun yerde VDSL neyine yetmiyor diyorlar bana

ASLA FİBER GELMEYEN ADAMIN HİKAYESİ
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

üslubüm gayet iyidi. Oldukça açık ve net bir dilekçe yazdım. işimin internet olduğunu, sürekli yüksek hızlara ihtiyacım olduğunu ve 1000 mbit geldiğinde faydalanabilmek için Fiber'e ihtiyacım olduğunu yazdım. Ayrıca Turk Telekomun bölge müdürlüğü, istanbul müdürlüğü, genel müdürlük gibi ne kadar mail adresi bulduysam yazdım. CEO'ya bile yazdım.

Beni aradılar, bölgenizde şimdilik Fiber dönüşüm planlanmıyor, ileriki yıllarda umarız planlara dahil edilir deyip salladılar

ASLA FİBER GELMEYEN ADAMIN HİKAYESİ
  • Hocam 1-1 aynı durum vardı site yönetimine bizzat gönderdim ve başvuru yaptırdım şuan kutuyu koydular. Gerekli alt yapı çekildi daire içlerine çekecekler. Bütün binada isteyenleri listelediler. İsteyenlerin tayyütlerini yenleyip bağlayacaklar. Site yönetimi ile görüşüp TT gönderin ve başvuru yaptırın.

Daha Fazla Göster
  • hocam ne yaptınız bende fttb yi ftth çevirecem. dilekçe verecem bakalım ne olcak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vdsl i fibere çevirebilmek mümkün mü acaba yanımızdaki sitelerde fiber var ama maks kaç destekliyor bilmiyorum ortada biz 2 site vdsl sahibiyiz , şuan bizde superonline fiber ve telekom bakır altyapısı var ama 100 üzeri hız alamıyorum , turknet , superonline , telekom ne varsa şansımı denemek istiyorum

@schipht

Fiber varsa 10 GBPS bile alınabilir fiber var diyorsunuz superonline nin 100 mbps nin üstündeki hızları almanız gerek.

superonline konusuna da binanın altındaki cihazın fotosu atmıştım 100mbps downlink yazıyordu sanırım özelliklerinde , bizim sitemiz 2008de bitmiş sanırım, biz de 2011de taşındık ve o günden bugüne hep turkcell fiber altyapıyı kullanıyoruz (bir de telekomun vdsl i var o da 75mbps destekliyor) , 500 veya 1000 istiyorum dedim altyapınız desteklemiyor dediler , bizde fiber binaya kadar sonrası evlere cat6 ile , telefonda görüştüğüm kadın kablolamayla alakalı demişti yanlış hatırlamıyorsam peki ne kadar sürer dedim belli değil dedi bir de sistem başvuruyu 1000 mbps olarak kabul etmiyor ama kadın 500 mbps olarak aldı fakat saha ekibinden olumsuz cevap gelmiş sanırım o yüzden yalan oldu :) turknet de bizim mahalleyi değerlendirmeye almış ama ne zaman gelir , gelir mi gelmez mi onu da bilmiyorum , etrafımızdaki sitelerde de telekomun fiberi görünüyor ama bizdeki vdsli fibere çevirirler mi onu da bilmiyorum

Anladım hocam ben FTTH sandım fiber diyince umarım bir an önce kavuşursunuz sizde.

yok hocam nerede ftth :) ümidim yok ama umarım

hocam ben savaşa başladım FTTB den FTTH dönüşüm için şuan mail cimer ne varsa abanıyorum. İl telekom müdürünün yanına gidecem. dönüşüm için gerekirse kabloları ben çekerim onlar bağlasın

• ben burada bazı arkadaşların internet üzerinden yetkililere ulaşma olayını denedim mh ye derdimi anlatmak yerine, çok hızlı dönüş oldu , şimdilik binamdaki cihazı değiştirip yüksek hız almamı sağlayacaklar , bu haftaya yetişmedi artık bayramdan sonraya , sitemizi de 2023 için gpon a geçirme planına dahil etmişler , yönetimin yapmadığını ben yapmış oldum :) artık şansıma mı denk geldi yoksa site biraz fazla daireli ondan mı oldu bilemiyorum ama şuan için çözüldü işim bakalım birkaç haftaya biter sanırım

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.