Şimdi Ara

FTTB altyapımı FTTH yapmak üzere girişimlere başladım. Müdürlük Onay Vermedi :/ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    FTTB altyapımı FTTH yapmak üzere girişimlere başladım. Müdürlük Onay Vermedi :/ FTTB altyapımı FTTH yapmak üzere girişimlere başladım. Müdürlük Onay Vermedi :/ 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Ben de gerçekten tüm samimiyetimle siz ve diğer değerli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum
    Çok değil daha birkaç ay önce

    Bu sistemler Hakkında bilgim sıfırdı nedir ne değildir zerre bilgim yoktu

    Şimdi az veya çok bilgim oldu birçok şey öğrendim sizlerden
    Ve tabii ki En önemlisi bu öğrendiklerimi başkalarıyla paylaşıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilmukabele hocam @receep 32 @Michael Giacchino


    FTTB altyapımı FTTH yapmak üzere girişimlere başladım. Müdürlük Onay Vermedi :/ FTTB altyapımı FTTH yapmak üzere girişimlere başladım. Müdürlük Onay Vermedi :/ 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 14 Aralık 2022; 18:11:53 >
  • Aynı durumdan bende müzdaribim hocam. Ne oldu bir sonuç yada ilerleme var mı?

    Ben Tüketici Hakem Hyetine verdim bunları, online işlemlerden geçiş yapıp 2 ay sırf upload 50Mpbs diye ücret ödedim ama 1000Mpbs download alamayınca da niye bu parayı ödüyorum diye baya bir peşinden koştum iki ay imzalar dilekçeler vs. derken geldiğim sonuç Tüketici Hakem Heyeti normal olarak beni haklı buldu çünkü veremedikleri hizmetin parasını aldılar üç ay boyunca ve sonucunda bana geri ödeme yaptılar, mağduriyetten ötürü bir dönem bedava internet hakkı verdiler bir fatura dönemi yani. Aldığım 100Mpbs internet üzründen de geçtiğim paketin farklarını geri iade aldım ve alt pakete ücretsiz geçişim sağlandı cezasız.

    Şimdi benim öğrendiğim şu, Binada ki şu meşhur kutu ayni dairelere CAT6 ile dağıtılan kutunun değişimi yapıldığı zaman biz bu hızları alabiliyoruz yönünde, çünkü CAT6 bu hızları taşıyabiliyor. Ama illaki bir kayıp oluyor tabi ki, ben en üst katta oturduğum için (en üst kat dediysem çokta yüksek değil binalar 3 katlı) yukarı kadar 1000Mpbs almamda 940Mpbs yada 900Mpbs alırım. Bu hiç sorun değil tabiki yeterki geçiş yapalım. Hala bildiğim o kutu değişirse bu paketlere geçip bu hızları alabilicem ama ben yıldım artık.

    @Michael Giacchino





  • Bulunduğum Toki de de aynı durum mevcut. TT Fttb, Superonline Ftth ve Kentnet Fttb mevcut. Turksatı bilmiyorum, bir kutusunu görmemiştim.

  • Hocam merhaba, telekom mdu switch üzerinden 100 mbps üstü hızları vermiyor ve vermeyecek maalesef. Biz fttb kullanıcıları olarak tek olası şansımız ftth dönüşümü. Komple dönüşüm haricinde daire bazında dönüşümlerinde nadiren de olsa yapıldığını görmüş olduk. Bu yüzden bölgemize bakan müdürlüğü dilekçe yağmuruna tutmak şart. Semih Şahin arkadaşımız da nokia fttb sistemde kasetten kendisi için bir hat almayı başarmış. Ayrıca aşağıdaki youtuber arkadaş da aynı bizim gibi fttb sistemde harici bir fiber hat çektirip 100 mbps üstü hızlara ulaşmış. Yani örnekler mevcut sadece çabalamak gerek.



    FTTB altyapımı FTTH yapmak üzere girişimlere başladım. Müdürlük Onay Vermedi :/Ozancan Kubilayyoutube
    İnternet hızı nasıl yükseltilir? Fiber internet hız testi sonuçları nasıl? fiber internet altyapı başvurusu nasıl yapılır? Türk Telekom fiber internet altyapı başvurusu yapılırken dikkat edilmesi gerekenler ve tüm bilmeniz gerekenleri sizlere bu videomda aktarıyorum. Günümüzde ADSL, VDSL internet hızı yükseltme nasıl yapılacağına dair pek çok araştırma yapılıyor. ADSL internet altyapısı ile maksimum 16 mbps internete ulaşılabiliyor. Peki ya fiber internet altyapı başvurusu ile yüksek hızlı internet eve nasıl bağlatılır? Her eve fiber internet bağlanıyor mu? Fiber internet altyapısı nasıl yapılıyor? Merak ettiğiniz tüm ayrıntıları evime fiber internet altyapısı bağlatarak sizlere aktardım. Fiber internet kurulumu, modem bağlantısı, fiber internet hız testi sonuçları bu videoda. Video hoşunuza gitti ise beğenmeyi ve abone olmayı unutmayın! Sosyal Medya Hesaplarımı takip eder ve beni desteklerseniz çok sevinirim. Instagram: https://bit.ly/38f14NG Twitter: https://bit.ly/3KYKsHk TikTok: https://bit.ly/3KY52HR
    https://www.youtube.com/watch?v=1OmZodkd6Lg&feature=youtu.be


    @semihsahin45 @thelordof


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

    Bu video'yu daha önce izlemiştim. En üst katta oturduğum için binada kablolarının geldiği şaft diyim bende orada yer müsait. Yani çok rahat gelir kablo yukarı daire içinde kadar, fakat bu süreçleri nasıl başlatıcaz kime gidicez nasıl anlatıcaz derdimizi. Aslında bu dönüşüm için telekomun elini taşın altına koyması gerekiyor. Yani çektirmek isteyenlere imknlar dahilinde gerekeni yapmalı bence.

    Ben başka türlü yaklaşayım olaya, bunu illa Türk Telekoma yaptırmak gerekiyormu acaba, yani bu işi yapan üsta gelse çekse (Hatta alet edevat takım olsa biz bile yaparız) yapsa ücreti karşılığında herhangi bir sıkıntı olur mu?

    Yani imkan olupta ulaşamamak bu hızlara gerçekten çok can sıkıcı.

  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

    Evet ne yazık ki çok ısrar etmek gerek .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

    Semih bey bildiğim kadarıyla tam hızı alamıyor pik saatlerde.

  • 27 Ocak 2023 Edit: Arkadaşlar bağlı olduğum müdürlükte çalışan mühendis beyefendiye LinkedIn üzerinden mesaj attım ve Telekomun bu konuda daha önce bu şekilde bağlantı sağladığı Ozancan Kubilay ve Semih Şahin isimli arkadaşları örnek gösterdim. Ancak gelen mesajda bu sekilde kullanıcı bazlı dönüşüm yapmadıklarını, bina şeklinde dönüşüm yaptıklarını iletti. Ancak bu dönüşümler de öncelikleri değilmiş, bu yüzden sonuç hüsran. Taahhütüm 2024 yılında bitiyor, biter bitmez Superonline Ftth geçiş yapacağım.



    FTTB altyapımı FTTH yapmak üzere girişimlere başladım. Müdürlük Onay Vermedi :/



    @thelordof

    @Lion_Army


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt
    Mdu lu binalar kimin önceliğinde şaşırtıcı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

    Merhaba, geçmiş olsun. Moralinizi bozmayın kesinlikle. FTTH için taleplerinizi resmi kanallardan iletmeye devam edebilirsiniz.

  • Büyük saçmalık, söylesinler fiber kabloyu bende çekerim daireme. Çünkü bina buna uygun ve kabloların geçtiği yer müsait. Kabloyu ben çekeyim daireme mesela Modemde daire girişinde zaten. Onlar gelsin Gpon ile sadece bağlantı yapsın interneti aktif etsin. Artık bu süreç nasıl oluyorsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

    Hocam Turkcell fiber biraz pahalı birkaç sorunu da var tam teknik isimlerini hatırlayamadım şuan ama Turksat var ise geçilebilir diye düşünüyorum. PC Hocası ekibi de Turksatın fiberine geçmişti verdikleri modem bile kendinden obk fiber girişli Huawei güzel bir modem. Ha bir de şu var ki eğer İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli illerinden birinde iseniz. Kapı kapı dolaşıp dilekçe için imza toplamak yerine TT ile uğraşacağınıza Türknet Fiber istiyorum için internetten başvuru yapın topluca .İlk öncelikleri internetteki talep olduğunu söylüyor Türknet yetkilileri de. 1000 download 1000 upload almış olursunuz bu şekilde.

  • beko64 kullanıcısına yanıt

    Türknetten hiç umudum yok hocam şuan ankarada etlikte gülhanenin arkasındaki birkaç sokakta takılıp duruyorlar. 2021'de eski adresim olan Ayvalı mahallesine geleceklerdi güya. Seneler geçti ben ordan taşındım halen yoklar.


    Türksat Koaksiyel altyapı var onu da geçmeye değer bulmuyorum hocam. Şuan mevcutta kullandığım FTTB telekom daha iyidir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

    Koaksiyel ise dediğin gibi değmez. Türk Telekom için de biraz çabalamak gerek hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lion_Army kullanıcısına yanıt

    Hocam onlar için bu kablo çekme meselesi basit. Bu bağlantı için teknik bilgiye sahip değiller ve uğraşmak istemiyorlar açıkçası. Yoksa ufak bir araştırmayla diğer müdürlüklerle iletişime geçebilirler ve halledebilirler bu işi. Ancak onlar yaptıkları her işi hedef tamamlama olarak bakıyorlar ve bu işin onlara hiçbir katkısı bulunmuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Sağ olun hocam ama açıkçası yılma noktasına geldim. Bu konuya daha fazla ayıracak vaktim ve enerjim kalmadı. Ümit Önal'a, Btk'ya, Cimer'e yazdım, bağlı olduğum müdürlüğe dilekçe teslim ettim 2 ay geçti dönüş yapmadılar. Daha da uğraşmam sanırım.


    Verdikleri hizmetten şüphem olsa da 2024 yılında Superonline'ı deneyeceğim kesinlikle. Ne kadar kötü olabilir ki? Yıllarca 100mbps kullandım, daha hızlısını arıyor insan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam il Aksaray/Merkez binada birebir aynı MDU takılı ve bana 100+ hatta 1Gbps hız tanımlayabiliyorlar (?) -Not: Tek blok kullanılıyor ve blokta 15 daire var-. Bu 100+ paketler yeni çıktığında MH ile görüştüğümde binamızın FTTB olduğunu bunu dairem açısından FTTH'a çevirmek istediğimi söylediğimde zaten sizin adresiniz FTTH olarak gözüküyor dediler. Dolayısıyla bu yeni paket hızları alabileceğimi dile getirdiler. Comnet, IK gibi şirketler adresimde (1Gbps) gösteriyor ve Türk Telekom Online işlemlerde bu 1000mbps'e kadar olan tüm hızlara geçiş yapabiliyorum. Saygılarımla

  • mustpre M kullanıcısına yanıt
    FTTB-Eth altyapılar da tıpkı FTTH altyapılar gibi PON şebekeye bağlı olduğu için müşteri temsilcisi altyapınızı FTTH imiş gibi görüyor. Şu an herhangi bir sorgu servisinden altyapınızı sorgulasanız sonuç FTTH çıkacak. Müşteri temsilcisi de bundan fazlasını görmediği için size 1000 Mbps hız tanımlayabiliyor. Dolayısıyla bugün 1000'lik paket için başvuru yapsanız başvurunuz onaylanacak ancak kuruluma gelen ekip işin aslını öğrenince teknik sebeplerden dolayı bu hıza geçemeyeceğinizi belirterek başvurunuzu iptal edecektir.
    Aşağıdaki görsellerde de işaretlediğim gibi 100 üzeri hızlar şu an için sadece FTTH altyapılarda sunuluyor.
    FTTB altyapımı FTTH yapmak üzere girişimlere başladım. Müdürlük Onay Vermedi :/

    FTTB altyapımı FTTH yapmak üzere girişimlere başladım. Müdürlük Onay Vermedi :/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.