Şimdi Ara

FTP üzerinde toplu isim değiştirme yöntemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir konuda takıldım fikir almak istiyorum. Arkadaşlar FTP üzerinde tam 50.000 ve üzeri klasör var ve çoğu Türkçe karakter içeriyor. Bu karakterleri ıngilizce karakter yapmam gerekli. Önerebileceğiniz bir yöntem var mı? ReNamer isimli bir programla FTP değil de kendi bilgisayarımda bunu yapabiliyorum. Fakat işin içine 5 TB boyut girince iş değişiyor. Indirmek ve tekrar Upload yapmak epeyi zor oluyor. Dediğim gibi ya karakterleri değiştireceğiz ya da her klasöre farklı isim vereceğiz örneğin 1 2 3 ... gibi yardımlar ve fikirlerinizi bekliyorum. Yardım sağlayan arkadaş ve arkadaşlara bu dev arşiv forumunda sınırsız vip üyelik ve dolayısı ile tek link indirilebilir arşivin kullanım hakkını vereceğim. Teşekkürler Uğur ŞİRİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgurSirin -- 5 Ağustos 2011; 5:37:40 >

• FTP sunucu üzerinde, Bash ya da python, ruby artık her neyse, bunlardan biri ile betik yazıp değiştirebilirsin (rakam olması koşuluyla). Tabi şu isimli klasöre şu ismi vermek istiyorum diyorsan, bak orası biraz kasar. SQLite yada XML yardımıyla karşıklı verileri tutabilecek bir veri dosyası hazırlarsan - "eski klasör adı" -> "yeni klasör adı" gibi - bunları yine konsolda bir betik yardımıyla çağırıp klasörleri isimlendirmen mümkün olabilir. Tabi karakter kodlaması vs. nasıl etki eder bilmiyorum çünkü daha önce böyle birşey denemedim.
  • Merhaba arkadaşlar başta TradeMark kullanıcısına çok teşekkür ederim cevabından ötürü fakat yabancı coder ve webmaster forumları olmak üzere aramadığım yer kalmadı ve çok araştırdım benim istediğim TR karakterli kelimeleri içeren klasörleri toplu olarak ingilizce karakterli harflerle değiştirmekti. Bunun kodlama ile mümkün olmadığını öğrendim ve kendi yöntemimi yarattım biraz uzun fakat 30 dk. da yaklaşık 50.000 ftp klasörünün ismini değiştirmeyi başardım hem de sadece phpde bulunan rename fonksiyonu ile. En kısa sürede sizinle burada detaylı olarak paylaşacağım. Tekrar konuyu okuyan ve yorum yapanlara teşekkür ederim..
  • O zaman ben yanlış anlamışım! İyi fikirmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gizli numara bulma yöntemi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.