Şimdi Ara

FSX için 'Real Environment Extreme' (Çıktı) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
1
Favori
37.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @war:Ekran görüntüleri müthiş. FSX ile gelen texture'lar ile alakası bile yok. Her ne kadar FSX'ten ben böyle de memnun kalsam da

Vista altında mı aldın ekran görüntülerini? FPS'de çok düşüş var mı ve hangi ayarlarda çalıştırıyorsun FSX'i Rex yüklüyken? Orijinal mi aynı zamanda. Şimdiden teşekkürler.
  • @Cocker:Evet vista 64bit kullanıyorum ram şuan 2gb diğer modül arızalı ondan dolayıda az bi kasma var. Simulatorde ayarlar en sonda AA AF açık bunları açınca fps de azalama olmadı bende.scnery ayarları benim fps leri yiyo tek tek denedim.fps lere en büyük darbeyi scanery ler vurdu:)REX orjinal diğil isteyen olursa rapid e upload ettim 99mb dan 42 part.torrent sağolsun.
    Bu arada Fatih Koz arkadışın yaptığı trai_2007_fsx_summer yüklü.Taxi yaparken fps nin 10 lara kadar düştüğü oluyo fakat LTBA da full trafik var ATATURK hava alanında yok yok gerçekten mükemmel bi iş çıkarmış.
    Genel olarak 20 40 fps arası sorunsun kullanıyorum.bazı textureler DX10 çalışmıyo.REX için service pack çıkıcakmış tam optimize edemiyo simulatoru yüklemede hata variyo weather engine.REX de ayar bu şekilde.

Not:FSX.cfg de hiç bi değişiklik yok biraz karışık config ama bırakmıycam peşini 15 fps alıp 40 fps lere kadar çıkanlar var.

FSX için 'Real Environment Extreme' (Çıktı)

Buda LTBA dan bi görüntü

• bende rapidden çektim ama fsx kurulu olmadığı için deneyemedim. bu arada arkadaşlar imzamdaki sisteme göre en uygun grafik ayarları nedir? deli oldum ya. manyak kasıyor oyun. yalnız oyunu 1900x1200 de oynamak istiyorum. ayrıca vista 64 bit kullanıyorum.

saygılar
  • Ayarlar için bişey diyemem.Deneme yanılma yöntemiyle bulmanız daha sağlıklı.
  • @war:Cevaplar için teşekkürler. Sayende REX'i bulmaya karar verdim . Scenery zaten FSX'in can alıcı ender noktalarından biri. Bu yüzdendir ki Autogen ve Scenery ayarlarını dengelemek lazım. Nette ararsan kolaylıkla texture size'i düşürülmüş ama görsellik bakımından FSX'ten farkı olmayan ağaç kaplamaları bulabilirsin. Aynı şekilde bulutlar için de böyle birşey mevcut ben sadece ağaçlar için olanını yükledim. Bunun dışında FSX'te sisteme güvenip herşeyi max. yapmak yerine fsx.cfg ile oynamanı öneririm yine. GPU'dan çok işlemciye yüklendiği için FSX, özellikle autogen ve bina için ekleyeceğin satırlar işine yarayabilir. Çünkü en düşük autogen ayarı, FS9'daki en yüksek değere denk geliyor, görsel açıdan minimum kayıp yaşarsın ama FPS'ye katkısı beklediğinden de iyi olabilir. 6GB DDR3, icore7 kullanan kişiler bile fsx.cfg ile bolca vakit harcadıklarını söylüyorlar, gerisini sen düşün. Son olarak, Vista'da 32 Bit'te DX10 olarak oyunu açtığımda grafikler sapıttı, sonra düzeldi ve kesinlikle DX9'un daha iyi olduğunu anladım. Arada fark yok gibi, bununla beraber yer kaplamalarında oynamalar, su efektlerinde anlamsız oynamalar devam etti. REX eğer dx9'da da iyi sonuç veriyorsa yaşadık.

@ramazanyurt: FSX aslında son yamalarla sadece çift çekirdekli işlemciler için optimize edildi dense de fsx.cfg içine eklenen bir satır ile bu değiştirilebilir. Bunun dışında 1900*1200'de herşey max. olarak düşük fps alırsın. FSX aslında çözünürlüklere göre fps artışı/düşüşü sağlayan oyunlardan değil. Ancak yine de daha düşük çözünürlük bu tip ağır bir simulatör için daha makul olabilir.

@war: Aklıma takıldı en önemli soruyu sormadım E8600 ile herşey max. ayarda nasıl 20-40 arası FPS alıyorsun? FSX, GPU'dan çok CPU temelli ama Nvidia'nın daha yüksek (10 FPS kadar, ah ATI ah ) performans sergilediği de biliniyor. GTX280 etkisi ağırlıklı gibi, aşağıdaki linkten sonra.

Benim için lütfen o ayarlarda Tokyo, Chicago, Seattle, Paris'teki ortalama FPS'leri yazar mısın? Evet, en çok kasacak yerler oralar.

http://www.thgtr.com/graphic/20080918/en_hizli_ekran_kartlari_yarisiyor-17.html >>>Listede 280GTX yok ama olmadan da liste çok şey anlatıyor benim gibi HD 4850 sahipleri için...
    Edit 2: Listede GTX280 varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cocker -- 16 Aralık 2008; 4:51:12 >

• Zaten bu eklentiler olmasa simulator çekicek çile değil.
    Herzaman firmalar yeni çıkardıkları ürünü süslüyüp püslüyolar.FS/2004 çıktığında demiştik bu ne güzel grafik.Ozaman FS/20004 ü full ayar açan bi sistem yoktu.Şimdi aynısı FSX için geçerli.Yarında....için geçerli olucak.
    Şuan enson çıkan işlemci ve ekran kartı hala bu özellikleri bize gösteremiyosa diyicek biişey yok.Milyarlarca lira tutan pc'ler 50 milyonluk oyuna boyun eğiyo.Ben bunu çözemedim.Aslında oyunu 1 milyara satıp pc leri 50 milyona satmaları lazım bu şekilde bakınca mantıklısı bu galiba.

Kazasız uçuşlar

• Gerçekten süpermiş
  • @Cocker yazıyı dikkatli okursan taxi yaparken FPS nin 10'lara kadar düştüğünü söyledim.yani uçak park haliydeyken 20-40 FPS olmuyor.Genel olarak 20-40 FPS ile oynuyorum derken yanlış anlaşıldıysa özür dilerim.İşlemci kullanımı zaten belli %100 lere kadar çıkıyor.Simulator şu an bile (sp2 ye rağmen) optimize diğil ayarları minimum bile yapsam yine sapıttığı yerler oluyor.Keşke full ayarda sabit 30 FPS verse.

Mağdem test ekledin nacizane fikrimi söylüyim.GTX280'den önce 3870 x2 kullanıyodum karta 3 ay filan tahammul edebildim şuan bile 3dmark06 da gtx280 i geçen puan alıyor.Testlere inanmıyorum artık yapanlara saygı duyuyorum ama bişey ifade etmiyo benim için yinede bakıyorum ama bakmıyo diğilim.Bi laf var fala inanma falsız da kalma.

Tokyo, Chicago, Seattle, Paris Yurtdışına uçmasını sevmiyorum ama yinede bakarım tabiki.

• quote:

Orjinalden alıntı: war

Zaten bu eklentiler olmasa simulator çekicek çile değil.
    Herzaman firmalar yeni çıkardıkları ürünü süslüyüp püslüyolar.FS/2004 çıktığında demiştik bu ne güzel grafik.Ozaman FS/20004 ü full ayar açan bi sistem yoktu.Şimdi aynısı FSX için geçerli.Yarında....için geçerli olucak.
    Şuan enson çıkan işlemci ve ekran kartı hala bu özellikleri bize gösteremiyosa diyicek biişey yok.Milyarlarca lira tutan pc'ler 50 milyonluk oyuna boyun eğiyo.Ben bunu çözemedim.Aslında oyunu 1 milyara satıp pc leri 50 milyona satmaları lazım bu şekilde bakınca mantıklısı bu galiba.

Kazasız uçuşlar

Postunda 10 FPS yazısını okumuştum da onlar anlık diye düşünmüştüm. THG'nin testleri güvenilir diye veya bizler için, ilgilenenler için aradaki fark anlaşılsın diye link verdim. Zaten FSX'i tek bir yerde test edip ona göre şu FPS'yi alıyor demek yanlış. Zaten o yüzden Tokyo, Paris, Chicago, Seattle dedim nasıl sonuç veriyor diye. Sadece oralardan havalanıp öylece verdiği FPS'ye de bakabilirsin.

• FSX'i bıraktım geri dönmek için yeni pcmi bekliyorum. Yeni bilgisayarımı yakında alıcam o yüzden bu eklentilerin çıkması süper...
  • Grafikler süper ama uçmayı beceremiyorum.
  • Oyun içinden REX'e ait birkaç ekran görüntüsü:

REX'te şimdiye kadar bilgisayar başında şahit olmadığınız kadar gerçekçi bulut kaplamaları var.

Bol sayıdaki bulut kaplamalarından HD olanlarından biri, ancak bir ayar düşük kalitede.

Oyundaki diğer efektlerden biri, mercan simülasyonu. Çeşitli mercan resifi seçenekleri mevcut.
    (Sağ altta Lost'un çekildiği plaj ve hemen yanında "The Others Village")

• REX, dx9 için de mümkün olacak değil mi? En azından yüksek tanımlı yer kaplaması olsun o da yeter.
  • Gerçekten tebrik etmek lazım.Gerçekten güzel bir uygulama.Sistemi güzel olanlar similasyon sevmeseler bile sırf bu doğal görüntülerini görebilmek için oynasınlar bence.Biz malesef fs2004 ile devam
  • FS 2004 kullanıcıları da bu muhteşem grafiklerden yararlanabilecek. REX'in FS2004 özel sürümü şu anda hazırlanmakta. Hazır FSX versiyonu da çıkmışken şu anda tüm çalışmalar 2004 sürümü üzerinde yoğunlaşmış olmalı.

Edit: REX DirectX 9'da da çalışıyor hatta sadece DirectX 9 altında çalışan özel dalga efektleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-994965FA4 -- 16 Aralık 2008; 23:07:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Father Torque

FS 2004 kullanıcıları da bu muhteşem grafiklerden yararlanabilecek. REX'in FS2004 özel sürümü şu anda hazırlanmakta. Hazır FSX versiyonu da çıkmışken şu anda tüm çalışmalar 2004 sürümü üzerinde yoğunlaşmış olmalı.

Edit: REX DirectX 9'da da çalışıyor hatta sadece DirectX 9 altında çalışan özel dalga efektleri var.

Bilgiler için sağol Father Torque. Kurduktan sonra ekran görüntülerini eklerim.
  • @cocker
    Tokyo'da pist ve taxi 7-13 FPS,kalkışdan sonra cockpit bakışında 15-18 FPS,dış kamera'dan bakınca 20-25 FPS oluyor.Scenery ayarını düşürerek güzel şekilde uçulur gibime geliyor.
    REX i okadar güzel yapmışlarki en düşük ayarında bile çok iyi görüntü iyileşmesi sağlıyor.
  • Bu arada Rex'te "weather engine" çalıştığı zaman hata mesajı alıyorsanız veya herhangi bir sebeple Rex hata verip kapanıyorsa ilk iş ayarlarda bulut seçeneklerinde "Dt5 Optimization"ı seçmeyi deneyin, sorunu büyük ihtimalle çözecektir.
  • fs2004 ü çıkarsa iyi olur , fsx için çok mantıklı değil benim bilgisayarda. 8800GT sonic aldık o da fayda etmedi.
  • Tokyo gibi Autogen'i tavan yapmış bir yer için fena değil ama taxi'deki fps'nin düşük olmasının sebebi kesinlikle AI ile ilgili. FSX'te performans için Autogen ve AI Traffic kesinlikle kısıtlanmalı. REX'i kurdum, çok bug var ama. Help kısmına gireceğim zaman bir ton Exception attı, bu benden kaynaklı değil büyük ihtimalle. Kaplama olayında adamlar çok iyi çalışmışlar. Runway'lerden tutun da gökyüzünün her durumdaki hali için çok çeşitli kaplamalar mevcut. Performans olarak sorun çıkarmadı şu ana kadar, sadece HD Clouds arasında uçağın dışında kamera açısını çevirdiğimde frame atlıyor ama bunu sadece ilk başta yapıyor. En yüksek ayarlarda deniyorum (sadece bulutlarda büyüklük olarak 1024 res. seçili), en düşüğünde nasıl bir atmosfer sunacak buna bakarım. Neyse biraz da ekran görüntüleri konuşsun:

Resimleri görüntü kaybı olmadan atmak istedim ama 3 MB'den büyük olduklarından dolayı küçültülmüşler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.