Şimdi Ara

FSX DE AUTO PILOT KULLANIMI???? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
12.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • peki bi de lokalızer yakalama hakkuında soralım:

şimdi piste yaklaştığımda kule bana sürekli hdg değerleri vererek pisti ortalatıyo ama ben bunu otomatik yapmasını istiyorum course değerini ve nav değerlerini girmeme rağmen lokalızer yakalamıyo beni neden olabilir acaba
  • SONUNDA BU İŞİ ÖĞRENDİM ARTIK MÜKEMMEL İNİŞLER YAPIYORUM EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER(TUTORIALTURK TEN ALUCARD A ÖZELLİKLE VE TABİİ SEQUENCE YE)
  • Bu oyunun Tam adı ne arkadaşlar bende alim süper bişeye Benziyor
  • Flight Simulatör X miş Gerekkalmadı
  • arkadaşım bu 2. videodaki uçağın linkini verebilirmisin
  • bu tutorialturk e girilmiyor. onun gibi bu konu hakkında bilgi veren başka bi site linki verecek olan biri var mıdr?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kartal2339

peki bi de lokalızer yakalama hakkuında soralım:

şimdi piste yaklaştığımda kule bana sürekli hdg değerleri vererek pisti ortalatıyo ama ben bunu otomatik yapmasını istiyorum course değerini ve nav değerlerini girmeme rağmen lokalızer yakalamıyo beni neden olabilir acaba

AL SANA SÜPER Bİ CEVAP!!!

quote:

Orjinalden alıntı: kartal2339

SONUNDA BU İŞİ ÖĞRENDİM ARTIK MÜKEMMEL İNİŞLER YAPIYORUM EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER(TUTORIALTURK TEN ALUCARD A ÖZELLİKLE VE TABİİ SEQUENCE YE)

Biraz daha araştır. İnip kalkmakla olmuyor bu işler. Çok fazla detay var. Bu detayları öğrenerek, bire-bir uçuşun keyfine varabilirsin. ki eminim bu zevk FS e bakış açını değiştirecek. Oyun olmaktan çok sim olduğunu idrak edeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravis -- 2 Kasım 2007; 16:55:13 >

• Uçuşa direk boinglerle veya airbusla başlamayın arkadaşlar. İlk tek pervanelilerle sonra iki pervane sonra boinglere geçin. Uçağı uçurmayı öğrenmek sabır isteyen bir iş yavaş yavaş eliniz alışır öğrenirsiniz ama benim fikrim kesinlikle klavye ile oynamayın bu oyunu.

Uçağı kaldırırken f4 ile tam güç verin motorlara kullandığınız uçağa göre değişen faktörleri yavaş yavaş öğrenirsiniz. Kalkarken burnunuzu çok yukarı kaldırmayın eğer çok dik açıyla kalkarsanız Stall uyarı verecektir uçuk, onun için 35derecelik bir açıyla kalkmanız iyi bir kalkış olacaktır.

Stall neden olur ? Bu sorunun cevabı aslında çok uzun ben size kısaca bahsediyim hava kaldırma kuvveti uçağı taşıyamazsa uçak düşmeye başlar bundan kurtulmanın yolu eğer yeterli yüksekliğe sahipseniz uçağın burnunu indirin ve yeterli hızı kazandığınızda uçağın burnunu ufuk çizgisine getirin böylece stall olayı ortadna kalkmış olacaktır.

Overspeed uyarısı aldığınızda uçağın burnunu yukarı kaldırın ve yüklemeye başlayın motorların gücünü 100 den 80 e indirin ve overspeed uyarısı durduğun yani hızınız normale döndüğünde uçağın burnunu ufuk çizgisine getirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinek_Valesi -- 4 Haziran 2012; 19:04:56 >

• Fsx için flight simulatorın 2004 versiyonuna gerek yok değil mi, direk olarak bu simulasyonu kursak olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinek_Valesi

Uçuşa direk boinglerle veya airbusla başlamayın arkadaşlar. İlk tek pervanelilerle sonra iki pervane sonra boinglere geçin. Uçağı uçurmayı öğrenmek sabır isteyen bir iş yavaş yavaş eliniz alışır öğrenirsiniz ama benim fikrim kesinlikle klavye ile oynamayın bu oyunu.

Uçağı kaldırırken f4 ile tam güç verin motorlara kullandığınız uçağa göre değişen faktörleri yavaş yavaş öğrenirsiniz. Kalkarken burnunuzu çok yukarı kaldırmayın eğer çok dik açıyla kalkarsanız Stall uyarı verecektir uçuk, onun için 135derecelik bir açıyla kalkmanız iyi bir kalkış olacaktır.

Stall neden olur ? Bu sorunun cevabı aslında çok uzun ben size kısaca bahsediyim hava kaldırma kuvveti uçağı taşıyamazsa uçak düşmeye başlar bundan kurtulmanın yolu eğer yeterli yüksekliğe sahipseniz uçağın burnunu indirin ve yeterli hızı kazandığınızda uçağın burnunu ufuk çizgisine getirin böylece stall olayı ortadna kalkmış olacaktır.

Overspeed uyarısı aldığınızda uçağın burnunu yukarı kaldırın ve yüklemeye başlayın motorların gücünü 100 den 80 e indirin ve overspeed uyarısı durduğun yani hızınız normale döndüğünde uçağın burnunu ufuk çizgisine getirin.

Hocam kalkistaki aci sanirim 135 degil de 35 olacakti 135 aci verirseniz ucak ters donmeye yakin olacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Haklısın sonradan fark ettiğim yazdığımı 35 olacak =)
  • quote:

Haklısın sonradan fark ettiğim yazdığımı 35 olacak =)

Düzelttiğiniz için teşekkür ederim.
  • quote:

Uçuşa direk boinglerle veya airbusla başlamayın arkadaşlar. İlk tek pervanelilerle sonra iki pervane sonra boinglere geçin. Uçağı uçurmayı öğrenmek sabır isteyen bir iş yavaş yavaş eliniz alışır öğrenirsiniz ama benim fikrim kesinlikle klavye ile oynamayın bu oyunu.

Uçağı kaldırırken f4 ile tam güç verin motorlara kullandığınız uçağa göre değişen faktörleri yavaş yavaş öğrenirsiniz. Kalkarken burnunuzu çok yukarı kaldırmayın eğer çok dik açıyla kalkarsanız Stall uyarı verecektir uçuk, onun için 35derecelik bir açıyla kalkmanız iyi bir kalkış olacaktır.

Kesinlikle yeni başlayanlar direkt jetlerle değil pırpırlarla başlamalı. El alışkanlığı kazandıktan sonra jetlere geçmeli.

Kalkışta 35 derecelik açı? Naptın hocam sen F22 değil ki bu Kalkışta 15 derece azami kalkış açısıdır ki bu da sadece birkaç saniyeliğinedir. Motor gücünü yüzde 80'e düşürür ve flapları kapatırken 10 dereceye indirilir. 35 derece? Na-mümkün... Azami dönüş açısı da 30 derecedir. Kanatları 30 dereceden fazla yatırmak kontrol kaybına varabilecek dengesizliklere neden olabilir.

NOT: Hava şovlarında ya da yerçekimsiz ortam yaratmak için yolcu jetlerine dik tırmanmalar yaptırılır ancak bu kalkışta değil belirli bir hıza ulaştıktan sonra yapılabilecek bir harekettir. Yani fiziksel olarak yapılması mümkündür ancak güvenli değildir ve standart uygulamada yer almaz.

Kaynak:http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&ved=0CHwQFjAF&url=http%3A%2F%2Fhome.anadolu.edu.tr%2F~mcavcar%2Fcommon%2FLoadfactor.pdf&ei=AsjTT6KBL8SYhQffzLnDAw&usg=AFQjCNEVCissV1jo8fcPptSP5Cu7CmAXIA&sig2=EA8dlslrFQozjHPlnWoNZQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 10 Haziran 2012; 7:06:50 >

• bu oyun klavyeyle oynanmazmı illaki joyistik şartmı ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrazyJeRvu38

bu oyun klavyeyle oynanmazmı illaki joyistik şartmı ????

Ayarlarda olması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Protechnology

quote:

Ayarlarda olması lazım

• quote:

quote:

quote:

Ayarlarda olması lazım

Yok mu ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ayarlarda olması lazım

Yok mu ?

malesef fiyat nedir ama olabildiğince çok ozelliği olan bir joyistik istiyorum .

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ayarlarda olması lazım

Yok mu ?

malesef fiyat nedir ama olabildiğince çok ozelliği olan bir joyistik istiyorum .

joysticklede oynanıyor klavyeylede öyle saçmalıkmı olur..

• ben bir türlü otomatik pilot ayarlarını yapamıyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.