Şimdi Ara

fsp bluestorm II 500w/epsilon 600W/şu an kullandığım/başka bir psu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    sistemim E6750 işlemci,
    gigabyte p35 s3 anakart,
    2*1gb ocz 800mhz ram
    powercolor x1950pro 512mb 256bit ekran kartı,
    asus lightscribe dvd-rw/ram
    lg cd-rw
    seagate 320gb 16mb cache 7200rpm harddisk
    feel hurricane I kasa
    ve feel 550w psu
    sanırım psu'yu değiştirmem gerek ancak çok fazla para veremeyeceğim şu anda. sistemin istediği gücü hesaplamaya çalıştım 430w gibi bir rakam çıktı. şu anki psu aslında idare eder gibime geliyor ancak kasa çok sesli. bundan şikayetçiyim. bu gürültünün içinde psu'yu değiştirmem bana aşırı bir ses azalması sağlar mı? öncelikli sorum bu. bir de bu psu ucu ucuna kaldırıyor sanırım sistemimi, ben birkaç ışık bilmemne takmaya kalksam tırtlar mı?
    ışık aslında o kadar şart değil benim için önemli olan ses konusu. db cinsinden okuduğum verilerle bir karşılaştırma hayal edemiyorum. kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    başlıkta yazdığım modeller uygun fiyatlı gördüklerim. onlara alternatif ses farkı yaratacak modeller var mı? alacağım psu da buna yakın ses verecekse değiştirmeyi düşünmüyorum. takacağım priz okulun jeneratörüne bağlı ve düzenli akım veren, elektrik kesildiğinde gücü kesilmeyen bir priz olacak sanırım bu yüzden feel psu pek sıkıntı yaşatmaz bana. tabi görüşlerinizi bekliyorum.
    ayrıca kasayı ses yalıtımı olarak modifiye edebileceğim bir şekil var mı? kısacası kafay ıyedim sesten

• 1, KASANIN AŞIRI SES YAPMASI PSU DAN VE ÖNDEKİ 12 CM FANDAN ONLARII DEGİŞTİRMEN GEREKİRR

2, FEEL 550 WAAT O SİSTEMİ İDARE BİLEM EDEMEZ O PSU İLE AÇMAYI DNEME RİSKE ATMAA

3, FSP EPİLSON 600 W İLE 700 WAATARSINDA UFAK Bİ FİYAT FARKI VAR 700WAAT ALABİLİRSİN

http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=423664002
  • COOLER MASTER CENT. 534+
    bu kasada 430w gerçek değerli güç kaynağı varmış, gerçi kasayı da değiştirmiş oluyorum ama bendeki kasa da aşırı sesli bir model sanırım
  • hocam 700w çok değil mi? bir de ilerde çıkacak yeni teknolojilerde güç tüketimi düşer diye düşünüyorum. haksız mıyım?
  • FEEL KASA KULANIYORUM BENDE ÖNDEKİ FANI DEGİŞTİRECEK SİN

http://www.vegateknomarket.com/asp/listgroup.asp?group=060-21-03
  • 700 WAAT ALIRSAN YATIRIM YAPMIŞ OLURSUN YENİ NESİL CIKACK OLAN EKRAN KARTLARI GÜÇÇ GEREKSİNİM LERİNİ ARTIRIR TABİ 600 WAAT DA YETERLİDİR BN SADECE 600 WAAT İLE 700 WAT IN ARASINDA COOK AZ FİYAT FARKI VARDİE SÖLEDİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HİPER -- 27 Eylül 2007; 2:31:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: giyit

hocam 700w çok değil mi? bir de ilerde çıkacak yeni teknolojilerde güç tüketimi düşer diye düşünüyorum. haksız mıyım?

700 watt güç kaynağı olmasını bi zararı yok, sistem ihtiyaç duyduğu kadarını çekiyo hattan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    700-750W PSU önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 125-130YTL'ye BlueStorm alman yeterli, cebini de düşünelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatiharikan

125-130YTL'ye BlueStorm alman yeterli, cebini de düşünelim

ben de bunu düşünüyordum fakat 2 sorum var:
    1-ses seviyesi farkedilir şekilde düşer mi?
    2-birkaç ay sonra ati2900 serisine geçmeyi planlıyorum o kartta da yeterli olur mu? tabi birkaç ışıklandırma falan da takarım içine
    cevaplarsanız sorunum kalmıyor.
  • Feel'e göre sessizdir

2900 serisi bir kartla kullanabilirsin (crossfire denemezsin değilmi?)
  • denemem sanırım ama 500w ucu ucuna yetecekse sıkıntı yaratır gibime geldi?
    epsilon daha sessiz midir? 30lira var arasında sonuçta. değer mi?
  • -30 lira fark varsa epsilon 600w alın.

-500w dahi yeterlidir (hızaşırtma yapmayacaksanız)
  • kesinlikle haklısın ,bilgisayarlar elektrik sobası gibi oldu.

yeni işlemciler ve diğer bileşenler zaten daha düşük güç kullanmak üzere tasarlanıyor.
  • 700 yetmez 1000 watt almak lazım en garantilisi

Arkadaşlar, 700 watt psu onun gibi 2 bilgisayarı kaldırır emin olun

Çok fazla para vermeye gerek yok.. Seni şu an için 400watt civarı bir psu idare eder. İleride sistemini upgrade edeceksen de geleceğe yönelik olarak 500-600watt arası bir psu sana fazlasıyla yeterli olacaktır.
    Ben birkaç tane psu tavsiye edeyim,

Lc Power 420 watt 90 YTL civarı
    Tagan 430 watt easycon 130 YTL civarı
    Asus A45 450 watt(ledli fan) 85 YTL civarı

Ben Tagan 430 easycon kullanıyorum. Hem sessiz hem de gayet verimli ve stabil. Ama aldıktan sonra aklım Asus'ta kalmıştı.. Tagan'a göre artıları, 450 watt olması, ledli fanı ve boyası bir harika parlak yüzeyli çok şık.. Tek dezavantajı modüler, yani tak-çıkar kablolu olmaması. Eğer bu problemse yine Asus'un 550 wattlık A55 modeli (Aklım esas bunda kalmıştı) hem ledli hem 550 watt hem modüler kablolu hem de 120 YTL civarı bir fiyatı olması gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 29 Eylül 2007; 11:12:02 >

• gördüğüm bütün feel550W'ların üzerinde artık Tübider'in uyarısı sonucunda 400W! yazılı ve "Dikkat! sistem üzerindeki 550W ibaresini dikkate almayınız" uyarısı bulunan etiketler yapıştırılmış 400W'ın da üzerinde bir yıldız var aşağıdaki açıklamasında 400W'ın da peak değer olduğu yazıyor yani efektif değeri 350W civarında olsa gerek. bu da 550W yazan uyduruk PSU'lar için gerçek değeri 350W üzerinden hesaplamamız gerekitğini bize gösteriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.