Şimdi Ara

fsp 350 watt?? tehlikede miyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 350 wat fsp yeterli mi? çift çekirdek işlemci ve üst ekran kartına

• dediğin parçaların marka modelleri ne ?
  • gigabyte ds3+e6300+7600gt+1gbddr2 kullanıyorum fsp 350 w ile.bir sorun yaşamadım.
  • Tehlikede değilsin arkadaşım, öncelikle bunu bilmeni isterim
    Fsp kaliteli ve üzerinde yazan değerleri gerçek olarak sunan bir güç kaynağıdır. Genellikle orta şekerli sistemler için 350 watt psular günümüzde dahi yeterlidir. Burada bazı arkadaşların sürekli 500-600 watt psu tavsiyelerinin birçoğuna kulak asmamanı öneririm sana. Zira, 350 watt gerçek güç veren psu kullanıcısı bazı arkadaşlar o/c bile yaptıklarını söylüyorlar bu psu'lar ile. Sistemini standart olarak kullandığında tahminimce tükettiğin güç max. 280-300 wat civarı olacaktır. Eğer o/c yapıyorsan da tüketimin 350 watt'a kadar ulaşabilir ve böylece psu'nun limitlerine ulaşmış olursun. Bunun da sana yaşatacağı tek problem, oyun esnasında makinen reset atabilir o kadar. Çünkü fsp gibi markalar sistemini koruyacak özelliklere sahip

Şu iki linke bir bak, web üzerinden bileşenlerini girerek bilgisayarının ne kadar güç tükettiğini yaklaşık olarak öğrenebilirsin. Eğer ihtiyacın daha fazla ise ona göre psu seçimi yapabilirsin, ya da eski psu'nu kullanmaya devam edersin

http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

http://net.cizgi.com.tr/site/psu.aspx

• teşekkür ettim
  • ya bi kere ytr byk ihtimalde bu watt hesaplıyıcı sitelere güvenme ben hesaplayıpta kart aldım 7600 gs almıştım kartımla 2 watt fark diye aldım güç kanağından dolayı 20 gndür tkmıyorum kartı duruyo yoksa 1950 pro alcaktım
  • quote:

Orjinalden alıntı: exselanizm

ya bi kere ytr byk ihtimalde bu watt hesaplıyıcı sitelere güvenme ben hesaplayıpta kart aldım 7600 gs almıştım kartımla 2 watt fark diye aldım güç kanağından dolayı 20 gndür tkmıyorum kartı duruyo yoksa 1950 pro alcaktım

bu watt hesaplayıcıları donanımlarım ne kadar güç çekeceğini yaklaşık olarak sana söylerler. Birebir bir ölçüm değildir yani. Artı olarak overclock yapacaksan bunları da hesaba katman gerekir. Mesela sistemini burada hesapladığında 400 watt çıkıyorsa ve gidip 400 watt bir psu alırsan olmaz.. En az 480-500 watt bir psu alman gerekir. çünkü overclock yapabilirsin, bilgisayarına daha sonra ekstra donanımlar ekleyebilirsin vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 29 Temmuz 2007; 14:48:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.