Oncelikler herkese selam arkadaslar. Fujitsu-Siemens marka amilo 1650g modeli (1.8 GHz) laptop'um var fakat amd islemcilerdeki power now teknolojisi yuzunden sanırım windowsta (xp home) bilgisayarım ikonu uzerınde sağ tusa tıklayıp özelliklere baktıgım zaman,işlemci hızı olarak nedense 800 mhz nın ustunde bır deger gostermıyor hıcbır zaman. işlemciyi zorlayıcı uygulamalar bıle acsam yıne de 800mhz nın ustunde bır deger goremedım.ama işlemci 1.8 ghz ve biosta bakınca da 1.8 gorunuyor. guc seceneklerınden "en az pil yonetımı" veya "ev/ofis masası" duzenını bıle secsem yıne de 800 mhz ustunde bır deger gostermedı xp. daha dusuk degerlerı gosterıyor ama. buna benzer bır problemle karsılasan veya cozumunu bılen arkadaslar varsa ve yardımcı olurlarsa sevınırım.Sımdıden tesekkurler.
bios tan islemcinin saat hızını değiştirmenle alakalıdır o, değişik hızlara ayarlayabiliyorsun pili korumak için ama dediğim gibi bu işler xp nin üzerinden değil, bios tan olur
BIOS a gir bir dene, sonucu yaz ama burada ne oldu diye.
tekrar selamlar. inadinadadas,senın soyledıgın de mantıklı;fakat biosta islemcı saat hızını degıstırebılecegım bır bolum yok.ve problemı 2 gundur arastırmama ragmen hala cozemedım.cozum bulan olursa,bızımle paylasıra cok sevınırım. eger ben bulursam buraya yazarım.